Új hozzászólás Aktív témák

• yarsley

aktív tag

válasz PuMbA #363 üzenetére

>Nem százalékra gondoltam, hanem 50-100 dolcsiról, ami a 4070 esetén már több százalék.
    a, sehol nem volt 100$ akció
    b, 4080 több kártyán is volt 50$ engedmény 1-2 héttel ezelőtt, de ezek szerint az akciós kártyákat már elkapkodták, mert már csak egy kártyán látok ennyit
    c, direkt százalékot írtam, mert x százalék az AIB mozgástere ahol tudnak akciózni. 4070-nál 100$ kb az AIB és a kereskedő összes haszna a kártyán, ilyen szintű akció soha nem lesz Nvidia támogatása nélkül. Az x pedig kevesebb mint 10%

De mondok ennél jobbat: 4070 ti-t múlt héten nem lehetett MSRP-ért kapni, mert nagy rá a kereslet és elkapkodják a kártyákat. Most már megint lehet 3 kártyát 800$-ért kapni de látszik hogy nem mindenhol csak 1-2 helyen. 4070 mivel relative olcsó, hasonló sorsot várok neki: keresni fogják és ezért tartani fogja az árát.
    Azt várni hogy majd Nvidia beismeri hogy elszámolta magát és látványosan árat vág az pipe dream, én biztos nem számolnék vele, vagy legalábbis a közeljövőben (1 éven belül) nem.
    Másik dolog ami igazán elgondolkoztató: jön ki a 40-as széria és nincs látványos akció 3070-re meg 3070ti-re, amire azon kívül, hogy Nvidia nagyon merev az árazásban más magyarázat nincs.

Abba, hogy a forint nem fog sokáig 370HUF/€ szinten maradni meg inkább most nem is megyek bele...

... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir

Új hozzászólás Aktív témák