- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
És mi a helyzet a többi oprencer frontján?
Ha valakinek linux vagy mac rendszere van?
Vagy már ilyen szinten is megy az árukapcsolás? Vegyél Vistát vagy mi? -
TheVeryGuest
senior tag
Ezzel egyetértek, amíg CD/DVD van, addig másolni és megosztani is lehet.
Eleve olyan tárolási és védelmi rendszer kell, ami támogatja ezt a biztonságos utat. Ez pedig csak a HD-DVD, BR meg egyéb VoD-os baromságok fogják tudni. Valszeg annyi lesz, hogy ilyen tartalmakhoz nem lehet majd low level disk access-szel, vagy custom directshow filterekkel esetleg SPDIF capture-rel hozzáférni. Ha bekerül egyáltalán a Vistába a rendszer se fog sok vizet zavarni, mert jelenleg valszeg 0 darab olyan eszköz elérhető amivel a teljes olvasás-dekódolás-lejátszás utat biztonságossá lehet tenni. Lesz vagy 5-10 év mire az emberek átállnak a kijelzőkkel, erősítőkkel, a lejátszókkal. Szóval ha megjelenik, akkor is techno-demo lesz pár évig.
Az érdekes lesz majd, hogy mit csinálnak, ha nincs meg a biztonságos út: jobb esetben visszavált az elérhető legjobb nem biztonságos minőségre, a DVD-re: 720x576x25 max 10mbps AC3-6 csatorna. Roszabb esetben meg semmi sem lesz látható-hallható. -
X-COM
nagyúr
úgy tudom, hogy a meglévő tartalmakat ez semmilyen formában nem érinti, és kétlem, hogy egyszerű flag bekapcsolásával ez kikényszeríthető volna.
egyébként azt sem szabad elfeledni, hogy ezek a rendszerek működjenek, ahhoz az a megjelenítésért, hangért felelős rendszereknek is támogatniuk kell ezt. -
anulu
félisten
igazándiból különösebben nem érint, mert maradni fogok XP-nél ameddig lehetséges. köszönöm, teljesen meg vagyok vele elégedve.
fentebb olvastam, h mp3 flag alapján várható, h nézni fogja. namost ahány mp3 encodert eddig csak láttam az összes bekapcsolta ezt a flaget. vagy hogy is lesz ez az egész?
kavarják a dolgokat a kiadók. a M$ meg megy utánuk. $$$ -
anulu
félisten
én maradni fogok XP-nél. semmi olyan plusz-t nem látok a Vistában, ami miatt a gondolata is megfogalmazódna bennem egy esetleges átállásnak. megy amúgy is, az XP-m legális.
Vistának az adatbázis alapú file-kezeléssel lenne értelme (amit nem tudtak egyelőre még béta szinten sem összerakni), de ha kész lesz, az is meg fog jelenni XP alá.
Avalon nem tetszik. meg ha ilyen színeket akarok, akkor StyleXP, és csókolom -
X-COM
nagyúr
legjobb tudomásom szerint ezek a protected dolgok, vista-only fícsörök. egy ilyen bonyolultságú rendszert nem hiszem, hogy csak úgy hipp-hopp át lehetne ültetni egy olyan rendszerre ami nem erre van felkészítve.
az avalon meg így kiragadva nem értem, hogy jön ide. ami egyébként valóban portolva lesz xp-re.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Végül is, értem én. Szerencsére, vagy sajnos, csak részben érint ez engemet, mert réteg zenét halgatok. Legalábbis, itt, kishazánkban annak számít. Ergo, eddig is kénytelen voltam sok eredetit megvenni!
De, akkor még 1 lehetősség. XP-n VISTA emulátor!Esettleg olyan emu, ami a biztonsági izéket emulálja, és ezzel kijátszhatóvá teszik. Ebben az is benne van, hogy a ''kedves'' usereknek saját kezükkel kell majd hardveressen fabrikálniuk, vagy mint a PS-nél, csipeztettni kell a PC-t, esettleg, külön pci-s jellegü külön kütyü lesz erre.
Az igaz, hogy egy darabig megkerülhetettlen lesz a dolog, de, rájönnek, hogy a bevételük kb. a negyedére csökken majd azáltal, hogy az emberek többsége NEM fog több pénzt áldozni az ŐK eltartásukra! Hiszen, a béreket nem változtattják. Eddig mondjuk költöttek az emberek (jelképes példa) 1000 hufot adatthordozóra havonta, és ezek után fél évente vesznek meg majd egy lemezt. Nagy biznicc lesz ez ám! Kivéve, azok az internet szolgáltatók, akik rájönnek, hogy a neten történő letöltögetés nagyobb üzlet, mert Ők tutira megoldják, hogy amit eladnak az usereknek, azt rögziteni is tudja majd! Ha másképpen nem, majd össze lehet válogatni ''mit kérsz'', mint a hentesbóttba, és elküldik postán a megírt adathordozót.
-
X-COM
nagyúr
-
Polesz
addikt
Most őszintén egy 90%-os piaci részesedéssel bíró oprendszer kimaradna ebből a buliból akkor máris az alternatívák terjednének? Nem hiszem. Ha itt az MS féket húz akkor a kiadók kereshettek volna más megoldást, de más oprendszert aligha. Mi jöhetne? Linux - nem hiszem, MacOS - túl kicsi piac.
Mondom szerintem itt az MS és a kiadók szépen összejátszanak a többiek ellehetetlenítése céljából. -
Dilikutya
félisten
Folyik itt az eszmecsere a semmiről, mindenki félti a kis Divx videóit
. Túllihegett téma ez is, akárcsak a többi hangzatos, hatásvadász címmel megáldott indexes hír. Ennyi erővel a Story Magazinból is lehetne híreket átemelni, nagyjából hasonlóan komoly cikkek azok is.
-
róland
veterán
Azért említettem, hogy a felhasználót nem igazán érinti meg az új médium (Blu-Ray vs HD). Bár vannak akik mindenféle újdonságért hajlandók fizetni.
Másik verzóm, hogy az Ms engedett, de megköveteli majd az egységes új DVD formátumot. Ha az nem készül el időben, akkor esélyes egy SP. -
X-COM
nagyúr
egyáltalán nem biztos, hogy az ms itt bármiféle pénzmagot kapott volna, ők elsősorban egy igényt elégítettek ki ezzel, ráadásul a felhasználó érdekeit szolgálja, hogy támogatja, mert ebből a Windows max. kimaradhat, de meg nem gátolhatja.
ennek fényében az sp célozgatás értelmetlen. -
róland
veterán
És mindezért mennyitt tett zsebre Bill bácsi?
Elég összetett a helyzet. Szvsz a felhasználók nagy részének manapság a DivX, Xvid avi is bőven megfelel filmet nézni. => A DVD már kifejezetten sok információt hordoz ''feleslegesen''. => A filmkiadók érdeke az új médiumok elterjedésének siettetése. => Szükségük van szoftveres támogatásra. => Bil bácsi cége biztos hajlandó mindenféle új formátumot támogatni, de azért megkéri ennek az árát. => Ami azért elég szép summa lehet, mert már nem olyan könnyű a cégeket rávenni, hogy újra váltsanak operációs rendszert. Főleg, hogy az új OR újdonságai a magánemebereknek/otthoni felhasználóknak lettek fejlesztve.
Érdekes meccsnek tűnik ez. Lehet, hogy nem lesz hosszú életű a Vista? Majd jön valami új verzió (esetleg SP1, 2, stb.), ami javítva a hibákat, mellesleg a másolásvédelmi technikákat is eltávolítja? -
Notes
senior tag
Nem értem ezt a vitát. Ti komolyan azt hiszitek, hogy az a cég fogja megállítani a másolgatást amelyik még egy mezei böngészőt sem tud tisztességesen megcsinálni? Hú bazzzz...
-
Kobe
veterán
-
Happy Jr.
tag
xp rulz a továbbiakban is
-
-
Azért nem olyan triviális rendesen aláírni egy file-t.
De amúgy a hangsúly ott van, hogy az általam legálisan megvett számítógép a legálisan megvett Windows-zal a legálisan megvett cd-mmel hadd csináljon már azt, amit én akarok. Mint ahogy ne álljon neki majd szórakozni velem, hogy a bolhapiacon vett akármilyen cd nincsen DRM-mel aláírva, mint ahogy a dvd-k régiókódját is elég rázós jogilag alátámasztani: megvettem a lejátszót, megvettem a lemezt, mi az, hogy nem tudom lejátszani? -
X-COM
nagyúr
-
Allien
veterán
Legegyszerübb megoldás, két oprendszer a gépen (mert bőven elférnek). Az egyik ez a vista, a másik az XP, ugye?
-
VladimirR
nagyúr
''ezt a feature-t megkövetelik majd az új jogvédett tartalmak...
[...]
Tehát, ha a vista nem támogatná a protected path bigyókat, akkor a user nem tudná megnézni a kérdéses védett tartalmakat....''
szamit? itt nem ez a lenyeg, hanem az, hogy az ms hogy mereszel ilyet csinalni
p.s.:
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Sehogy. Amíg nem törik fel ezt a DRM-et is, addig nem lesznek lejátszhatóak ezek a tartalmak az ''alternatív'' operációs rendszerek alatt. X-COM-nak igaza van abban, hogy ez kivételesen nem elsősorban a Microsoft sara, ők csak - egyébként érthető módon - lefekszenek a kiadóknak, és alkalmazkodnak a kiadók által diktált feltételekhez. A másik választásuk az lehetne, hogy egyáltalán nem támogatják az újfajta tartalmak lejátszását.
-
X-COM
nagyúr
lehet, hogy a véleményem ugyanúgy elsorvad, mint a linkelt topicban, de:
ezt a feature-t megkövetelik majd az új jogvédett tartalmak (hd-dvd, blueray), legjobb tudomásom szerint, az újabb tv-k már támogatják is ezt a technológiát.
Tehát, ha a vista nem támogatná a protected path bigyókat, akkor a user nem tudná megnézni a kérdéses védett tartalmakat, vagy esetleg gyengébb minőségben. -
faster
nagyúr
Hö, azért ez nem olyan egyszerű, nem annyi az egész, hogy debuggolok és felderítek néhány DLL függvényhívást, a CSS törésére is kellett várni néhány évet, és ha a Xing nem olyan balf*sz, és nem teszi elérhetővé a DVD playere forráskódját, lehet, még tovább tartott volna feltörni.
[Szerkesztve] -
JaniS
senior tag
Valszeg a cracker csapatok presztízskérdést csinálnak belőle, ki töri fel először.
Tippem szerint már a bétánál meg lesz oldva 2 napon belül. Azért offra raktam a hozzászólást.
JaniS -
VladimirR
nagyúr
''kérdés h mit tart majd jogvédett tartalomnak az a hibátlan, tökéletes, minden nemében egyedülálló, és felülmúlhatatlanul kifinomult windows'' - gondolom (bar komolyabban nem jartam utana a temanak) azt, ami jogvedettkent van megjelolve (pl az mp3-ban is van egy kis flag, ami ezt jelzi) , vagy ami valamilyen masolasvedelmi technikaval van titkositva (pl homevideora nem fogok css-t tenni, elhiheted)
szoval imho tavolrol sem olyan veszes a dolog, mint azt itt lefested (szandekosan nem irtam, hogy mint azt gondolod, mert mast sejtek a hatterben, de nem legyen igazam)
Szalma: egy masik topic-ban is epp errol volt szo, hogy azert vannak ilyen (nem pont ez) nagy erofeszitesek, mert a kiadok most mar nem tudnak minden szemetet eladni, leven a homeuser eloszor meg tud gyozodni a net segitsegevel arrol, hogy miert is adja ki a penzet
igen, ez akar meg jogosnak is tunhet(ne), ha nem az lenne a gyakorlat, hogy letolti, megnezi, aztan a minosegtol fuggetlenul nem veszi meg, mer' mar ugyis megvan ingyen
p.s.: nekem is
fokukac: asszem beleszerkeszteni egyebkent sem lenne jogod - az viszont teny, hogy igy kevesbe lesz kenyelmes pl a nagyobb zenei gyujtemeny meghallgatasa -
dat
senior tag
Tiltással már a gyerekeknél sem lehet elérni semmit... Itt sem fog működni...
-
--=Gefi=--
tag
Szerintem tipikus Microsoftos ''nem gondolok bele, hogy valójában mit mondok'' típusú kijelentés volt, Librianak teljesen igaza van. Ez erősen közelít a kivitelezhetetlen kategória fele, hogyha tényleg úgy akarják megoldani, hogy ezt engedjük, azt meg nem...
-
dat
senior tag
Szerintem megjelenés előtt két hónappal már letölthető lesz a Puma-Killer patch, ez nem is kérdés....
-
Kain
senior tag
Az MS szép lassan közutálatnak fog örvendeni /a home juzerke között elsősorban/,ha mindneféle kémcuccal pakolja tele a szuper oprendszereit.De ez van.Max berakom a Knoppix dvd-met,azt jól van
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
mint pl. az, hogy nem telepíthetsz akármit a gépedre, csak ha azt a Picipuha ''hitelesítette'', jóvá hagyta...
Ha jól tudom, ez csak a drivereknél van, egyébként sem dönti el, hanem alapból csak szól, hogy nincs aláírva, na, de ez miért probléma? Azt ne mondd, hogy nem érted, mire jó a driverek aláírása. -
fokukac
nagyúr
válasz
VladimirR #21 üzenetére
nézd, nálam ez olyan szintû, hogy a saját cd-im nagy része fel van másolva a vinyómra vagy mp3, vagy veszteségmentes .ape formátumban, mert úgy sokkal kényelmesebb zenét hallgatni, nem kell cserélgetni a cd-t, meg ilyen apróságok.
s, ha dvd-t nézek, azt is általában felmásolom egy image-be a vinyóra, mert úgy nem zúg, hogy pörög a lemez, meg ilyenek. Sõt, sokszor csináltam már olyat is, hogy a pénzért megvett dvd-t átszerkesztettem, kiszedtem belõle a minden logikus hozzáférést lekorlátozó feauture-öket (mint pl. azt, hogy menet közben ne tudjak váltani a nyelvek között, mert õk úgy gondolták, hogy azt csak menübõl tehetem meg), meg a reklámokat, önreklámokat, egyperces ''csúnyadolog a másolás'' feliratokat....
és utána kiírtam magamnak a normális verziót.
egy ilyen új vindóz az összes ilyen jogomtól megfosztana.
megyünk a totalitarianizmus felé, bill bácsi jóvoltából.
nehogy már valaki megmondja, hogy mit csinálok a saját cd-mmel!
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
válasz
VladimirR #21 üzenetére
(Sajnos az az alapprobléma, hogy bizonyos jogvédett tartalmak miért is jogvédettek ilyen módon. A jogvédelem miért egyenlő a fizikai/logikai védelemmel? Azért kényszerülnek ilyen lépésekre, mert maga a jogvédett termék nem kívánatos, nem adja el magát.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Amúgy nekem tetszik. -
Kobe
veterán
válasz
VladimirR #21 üzenetére
microsoft híres arról hogy fantasztikusan vitelezi ki a terveit, ugye ?
kérdés h mit tart majd jogvédett tartalomnak az a hibátlan, tökéletes, minden nemében egyedülálló, és felülmúlhatatlanul kifinomult windows ....nem hiszem hogy te mondjuk szeretnéd ha éppen a családi filmgyűjteményt, kaziról digizett cuccokat, vagy családi eseményeket baszogatná a win, mert az pont avi formátumban van, vagy esetleg néhány legálisan letöltött mp3 at (ugye vannak már legális zeneletöltéssel bíró oldalak)
mi alapján dönti el hogy mi jogosulatlan használat,, vagy mi nem ? egy avinak a bit folyama vagy egy mp3é ? ez elég mindent vagy semmit nek hangzik, vagy mindent letilt vagy semmit sem :/
ha még egy emberke, nevezzük szakértőnek, ő is bajban van mi minősül jogsértőnek, majd pontr egy szoftver fogja tudni eldönteni
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
akkor meg, ha nem is erinti, mit lazadozik?
egyebkent valaki vilagositson mar fel, mert teljesen sotet vagyok, hogy miert is baj az, hogy a microsoft ugy dontott, hogy ilyen lepeseket tesz a jogvedett tartalmak masolasanak megelozesere, ami egyebkent is torvenyellenes?
(es kerem senki ne jojjon itt a biztonsagi masolattal, mert egyreszt tudjuk mind, hogy nem errol van szo, masreszt attol, hogy joga van a juzernek biztonsagi masolatot keszitenie, a vedelmet meg nincs joga feltorni)
koszonom
kriza: koszi
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
és #5-nek is!
Én a c pontot támogatnám!
Különben is, ha másolni akarok (akarnék) akkor használom az XP-t. Vagy azt is megállapítja, hogy a lemez másolt-e??? MErt ha ilyen ficsőrök lesznek, akkor az egyszerű felhasználó halála lesz az új Windows (inkompatibilitás minden lehetséges hardverrel: 100% .)
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Mielött még felnyársaljátok zLegolas kollégát közlöm ő nem win-t használ!
-
Egyébként olyan nagy veszteség nem lesz neki a dologból. Mert nézzük csak meg, hogy ki is vásárol majd vistát:
- vállalatok: hát őket az a feature nem nagyon fogja zavarni, hogy az alkalmazottak nem másolgathatnak meg tőthetnek le ezerrel...
- OEM gyártók: szintén zenész
- közigazgatás: szintén zenész
És itt jön akit zavarni fog: a buheráló home user (akik vagyunk ugye mi...)
Na ezek közül (akik egyébként a vista vásárlói közül kitesznek vagy 0,1%-ot) sokan át fognak térni más oprendszerre.
Ez egyébiránt nagyon jó, én személy szerint örülök neki, de hogy Billgécc nem fog miatta forgolódni álmatlanul, az igencsak sanszos... -
Kobe
veterán
nem nem
a microsoft emberei tömegesen kivonulnak a közeli szakadék szélére és tömeges öngyilkosságot hajtanak végre
tény hogy kifinomult módja a marketinges öngyilkosságnakgates bácsi lehet ugy gondolja h neki már túl sok pénze van, ezért még csak nem is törekednek arra hogy nyereséget érjenek el a vistával
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Mi lesz a köv feature? Az IE felülbirálja, hogy milyen siteokat látogathatok meg?
Apám?! -
zLegolas
őstag
Vannak ezeknek ilyen okos 5leteik... mint pl. az, hogy nem telepíthetsz akármit a gépedre, csak ha azt a Picipuha ''hitelesítette'', jóvá hagyta...
És én egy ilyen rendszerért miért is fizetnélk egy vasat is, tessék mondani? -
Daneeka
senior tag
Bízom benne, hogy ez csak valami Index-színvonalú, szenzáció hajhász cikk.
But what’s puzzling you, Is the nature of my game -
zLegolas
őstag
Hajrá Windows! Csak így tovább! A saját maga alatt történő favágás tipikus esete...
Bruhahahaha...
Na, ezt a topicot megjelölöm... -
Kobe
veterán
Ön mit jósol az új Windows verziónak az olvasott hírek fényében ?
a, 2 perc alatt elterjed az ezeket a funkciókat mellőző warez verzió
b, drasztikusan csappanni fog az új gates-zabigyerek iránti igény
c, alternatív oprendszerek továbbterjedése
d, mi az a windows ?
kérjük jelölje be helyes válaszát -
BobChemistry
őstag
kiváncsi vgayok mikor oldják meg...elég találékonyak az emberek, ezt is kiokoskodják szerintem
-
fokukac
nagyúr
hát ezen most kiakadtam....
---------------------------------
Tilos másolgatni az új Windowsban
[link]
* Index
2005. november 2., szerda 12:05
A Vista részét képezi a ''Puma'', amely a remények szerint véget vet a zenék illegális másolásának. A Microsoft szerint alapból tiltva lesz például a DVD-k védelmének szoftveres megkerülése is.
A Windows XP-t követő Windows Vistát számos másolásvédelmi eljárással felszerelik majd. Ezek közé tartozik majd a filmek esetében a videójelet a céljáig kísérő PVP-OPM (Protected Video Path - Output Protection Management) rendszer, írta a Windows Professionell című szaklap alapján a Der Standard.
A PVP-OPM két helyen avatkozik be. Egyrészt azonosítja a hardvert, és elkülönített környezetet teremt a hozzáféréshez. Ezzel megakadályozható, hogy például másolatokat lehessen írni a merevlemezre, vagy a pc memóriája menet közben kiolvasható legyen.
Jó ideje elvárás
A másik beavatkozás a tartalmak kiadását felügyeli, a PVP-OPM ellenőrzi a monitorkimeneteket és a TV-csatolókat. A lépéseket a másolástól rettegő filmipar már jó ideje követelte.
A szoftveres támadásokat, például a DVD-k CSS másolásvédelmi eljárásának kiiktatását a Windows Vista alapból tiltaná. A digitális jelek csakis titkosítva hagyhatják el a számítógép házát.
Konyec a zenemásolásnak
Ezen kívül a buszrendszer, például a PCI-Express elleni támadások kudarcra lesznek ítélve, mivel az adatfolyam ott is titkosítva zajlik majd.
Ugyanígy elejét veszik majd a zenék illegális másolásának is. A Puma elnevezés a Protected User Mode Audio (védett audió felhasználói mód) rövidítése. Az audio-engine az operációs rendszer kerneljéből felhasználói szintre kerül. Ezzel a zenei modulul robosztusabb lehet, miközben könnyebben illeszthető, vagyis megkönnyíti a kiegészítő alkalmazások fejlesztőinek életét, ígéri a Microsoft.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen program, ami...?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest