Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor-P20-
csendes tag
Megtörtént a második ventilátor csere...
GRRRRR
!!#!!***düh”/!!sux@ 
Sajnos a 400Ft-os mobilrack venti ennyit bírt...
GRRR!!#
!!***morc”/!!@ 
Ma egy 1,3K-s Titan (TFD-4010M12B -2 BALL BEARING) venti foglalta el az előzőek pozícióját....
Egyenlőre hangtalanul pörög, és levegőt tol mint veszedelem. Remélem a jó szokását sokáig meg fogja őrizni. Ellenkező esetben alternatív megoldást fogok keresni.... ???
Vagy átalakítom a házat patentosra, netalántán tépőzárasra, hogy könnyebb legyen szétszedni..
Az üzemidőt meg üzemóra helyett az elfogyasztott ventilátorok darabszámával fogom mérni....
Másnál nem fogynak a vetik?
Vagy csak nálam ilyen agresszív a levegő??
Netán a gépből kiszökő pára öli a ventiket?? (www.kep.tar.hu/sandor-p20)
[Szerkesztve] -
-
Sándor-P20-
csendes tag
Akkor imhol pár photo...

A cuccos bele....
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/sandor-p20-/img/19950942.jpg)
Meg a venti, aminek a csatlakozása nem egyezik meg a PC-ben használttal...
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/sandor-p20-/img/19950943.jpg)
Szerk:
Ezeket a képeket jó el ''szerkesztette'' a fórum...
A képeket rendesen itt találhatjátok: [link]
[Szerkesztve] -
Sándor-P20-
csendes tag
Nu szétkaptam a cuccost...
Egy 40X40X10-es (mobilrack-ba való) ventit raktak bele.
Se ford szám érzékelés, se semmi.
Holnap megpróbálok felhajtani egy új ventit...
Ha valakit érdekel, dobhatok fel képeket a cuccos beléről..

-
Sándor-P20-
csendes tag
válasz
Rover623
üzenetére
Arra én is gondoltam, hogy nem egy agyobonyolított dolog lehet benne, de jó lenne tudni a pontos méreteket.

Feleslegesen pedig nem akarom kibányászni a cuccost, mert az egész úgy be van kábelezve, hogy....
Azért kellene a pontos méret, hogy egy szétkapásal tudjam az egészet elintézni.
Szervizbe meg ezért nem akarom elvinni. Rajt űlnek két hónapig, beletesznek egy csepp olajat, oszt amikor visszakapom, jobban zörög mint előtte.
-
Sándor-P20-
csendes tag
Látom nagyon leült a fórum....

Akkor egy pár kérdés.
Másnak nem kedett el még zörögni a venti a cuccosban??
Esetleg orvosolta már valaki SK a problémát?
Gondolom valami szabványos 12V-os venti kell bele, de mekkora? Azaz mekkorát szerezzek be, ha nem olajozni, hanem egszerűen cserélni akarom? Neadj isten valami halkabb, tartósabb, jobb minőségű típusra...
Előre is köszi a segítséget...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sándor-P20-
csendes tag
-
Sándor-P20-
csendes tag
Arra lennék kíváncs, hogy az optikai bemenetről neked is el szokott némulni???
Nálam azt csinálja, hogy pl DVD nézés közben gondol egyet és 1-2 másodpercre elnémul. Viszont ha a DVD-ről az analog (sztereo) jelre kapcsolom, akkor nem jelentkik a fenti probléma.
Ja és ugyanezt produkálja ha sima (audio) CD-ről zargatom az erőlködőt...
Viszont ha itt is átkapcsolok analog bemenetre, a probléma nem jelentkezik.. 
Ellenben Mp3, és avis filmekkel nem jött még elő a a probléma, pedig ott is az optikai bemenetet szoktam használni....
Van valami tippetek??
Én elsősorban a játékosra gondolok, mert az érintett részekre visszatekerve sosem jött elő másodszorra ugyanott a hanghiány.....

-
Sándor-P20-
csendes tag
Rajtam kívül használja még valaki az erőlködő optikai bemeneteit????

-
Sándor-P20-
csendes tag
Nos akkor a csipogó...

![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/sandor-p20/img/16970249.jpg)
Szerintem linkeld be a képet a SAL-os főtudornak, és kérdezd meg tőle, hogy a réseken látszó zománchuzalt mi a reteknek rakták bele, ha csak egy soros kondi van a csipogóban????
Ja majd elfelejtettm, a teljes jképet http://www.kep.tar.hu/sandor-p20/50145641#2 oldalon találod meg. Ide csak az érintett részt raktam be, mert felesleges az egész képpel terhelni a csatit..
részemről a téma lezárva.... -
Sándor-P20-
csendes tag
A csatorna váltás közbeni csattanás valszeg tervezési hiba,
Szerintem a csatornaváltás idejére a proci a hang végfok mute pontját vezérli, a hang dekóder helyett. Ez normál tvzéskor nem okoz semmi gondot, sőt észrevehetetlen.
Esetleg kell szerezni egy szervízdoksit, és pontosan megnézni hogy mit és hogyan alkották meg a cuccost... -
Sándor-P20-
csendes tag
Ennyit a fórumok szavahihetőségéről..

Addig igazad van hogy nem szedtem szét a vadi új piezókat, anál is inkább mivel maradandó roncsolás nélkül nem lehet...
Viszont az egyik haver autójába beszereltek közül az egyik kb két hét nyaggatás után megadta magát. (Leesett a forrasztás a piezo lapkáról.)
Nos mivel annak már mind1 volt, azt berheltem szét, és azért írtam amit írtam, mert láttam a belét.
Azért hogy meggyőzzelek, holnap rakok fel képet az először vásárolt piezókról, mivel azoknak van az oldalán néhény nyílás és látni lehet a tekercset....
A kondikat meg képzeld hozzá.....
-
Sándor-P20-
csendes tag
Általában nem szoktam megsétődni, hisz ez az egész azért van hogy egymás véleményét megismerjük... Vagy nem????

Természetesen ebbe bőven belefér a vélemények, különbözősége, és az ebbő eredő vita. Azért ha lehet nem túl alpári stílusban.
Na jó a kivétel néha erősíti a szabályt.... 
Az pedig hogy ki milyen stílusban válszol, az részemről az első leveleknél nem jelent semmit, mivel nem ismerem az iletőt, és nem tudom milyen a vérmérséklete. Hiszen nem vagyunk egyformák, és nem egyformán reagálunk a dolgokra. ( de ez már asszem erősen eltér a THOMSON témától.. )
Ami a cuccos minőségét illeti, azzal 100%-ig tisztában voltam, hogy nem egy csúcs szuper Hi-Fi fetes végú 600W-os cuccost fogok kapni azért a rongyos 30 ropiért, amikor egy középkategóriás cuccosért minimum a 2-3X-osát szokták kérni (hangszórók nélkül). Bár az utóbbi áraknál erős bennem a gyanú hogy az előlapra felszitázott márkanév teszi ki a cuccos árának az 50%-át..
-
Sándor-P20-
csendes tag
Akkor imhol a képek. remélem be is jönnek...

![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/sandor-p20/img/16913134.jpg)
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/sandor-p20/img/16913119.jpg)
-
Sándor-P20-
csendes tag
Na persze...

Viszonylag olcsó, a SAL-nál is fent vannak az árak és ha sokat rátesz a boltos ottrohad a nyakán az összes…. Pont ezért nem is tartják mert nincs rajta elég haszon....
Nos ha mégis ezt keresed, ilyenkor jön az „ócska” a „silány”, meg a „szarul szól” duma, pedig ugyanaz a kínai szemét mint bármelyik más márkásnak feliratozott sznobvakító…. 
Én már szétszedtem pár fajtát szervízelés miatt, és szerintem egy fikarcnyival sem ócskábbak mint bármelyik ''márkás''.
Ráadásul kapásból benne van a hangváltó, és nem kell mást csinálni vele mint rákasztani az erőlködőből kijövő madzagra, és ezzel annyi. Nem is beszélve a THOMSON-ba beépített digitális végfokokról, amikre ennél jobbat rátenni teljesen felesleges. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha valaki ráteszi ezeket is, és vesz egy garnitúra márkásat és azzal sokkal jobban szól, akkor tévedtem. Ezután megtépem a hajamat, és nyilvánosan hamut szórok majd a fejemre…

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sándor-P20-
csendes tag
Délután csinálok majd pár képet, és holnap belinkelem őket.

-
Sándor-P20-
csendes tag
A hétvégén a sorrund sugárzókra is felkerültek a piezó csipogók...

Hát mint ne mondjak, azok a filmek amiket előtte néztem, mintha új hangot kaptak volna. Néha csak kapkodtam a fejem, ahogy az upgradelt hangszórókból előjöttek az előtte észre semű vett effektek, és olyan hangrészek amiket az eredeti cuccosból nem lehetett hallani.
Tehát a végeredmény

Jövő hónapban, ha lesz még kedvem hozzá kísérletezni, megpróbálok egy csipogót még ráaplikálni a centerre is.
[Szerkesztve] -
Sándor-P20-
csendes tag
Bocsesz, kissé kevertem a dolgokat.
Akkor virítanak PC-ről az ikonok, ha 5.1-es hangsávú vagy ac3-as filmet tuszkolok a lejátszóba, és annak a jelét küldöm a zajkeltőre. Az összes többi esetben csak a két front sugárzó ikonja virít..
Még a hangszóró teszt sem megy át....
-
Sándor-P20-
csendes tag
Velocity
A kerek fajtát vettem mert az volt a boltban, de tök min1 csak a felfogatásban van különbség. Párban csomagolják a cuccost.
Nekem a gépen egy öreg Live-ra van dugva a cuccos, és rendesen szól az 5.1..
Természetesen miután beállítottam a hangszóró készletnél az 5.1-es hangzást, és a digital output only-t kipipáltam. Ezután is csak akkor virítanak az erősítőn az ikonok, (vagy mi a bűn a nevük) ha a hangzsugából 5.1-es jel jön ki. Pl sima mp3 hallgatása közben, csak a jobb és bal front sugárzó ikonja világít. Ha viszont a hangzsugára felrakok valami effektet, pl aréna, akkor világít mind a 6 ikon... DD
Ezen kívül arra is kell vigyázni, hogy a hangzsuga digital kimenetén normál esetben az egyik csatornán a center, a másikon pedig a szubbassz jelek jönnek ki, tehát nem mind1 hogy melyik csatornát rakod a erőlködőre, mert digital out esetén csak egyik oldalon van jel. ( ezt nekem is sikerült először félre dugni...
)
Met
A linken ajánlott cuccos már tartalmaz egy hangváltót, tehát a csipogóból kilógó madzugokat simán rá kell tekerni a hangszóróba betuszkolt kanócra, majd mind a 2őt uzsgyi a vissza a szorító alá....
oszt 
Sajnos az egyik hangfalat szét kellett kapnom, mert az egyik szorító zárványos volt, és ahogy hozzáértem letörött..
Gyorsan hangszóró szétugrott, a szar szorító kicserél, majd rá a drótra, és
Ha valaki a hangfal upgradelésére adná a fejét, először szerintem csak egy pár csipogót vegyen, mert egyáltalán nem biztos hogy nektek is tetszeni fogy a csilingelő magas.
Holnap ha minden igaz, kiderül hogy van-e értelme a sorrund sugárzókra is csipogót tenni -
Sándor-P20-
csendes tag
Pár napja újítottam be a Pécsi Metróból én is egy ilyen zajkeltőt....

Az első tapasztalatok nagyon pozitívak voltak.
Viszont pár perc rádió hallgatás után, rájöttem hogy a cuccos hangszórói erősen magukban tartják a hangsáv felső részét.
A hiányosság pótlására / a probléma helyének behatárolására rádugtam a front sugárzók helyére egy pár éve barkácsolt hangszórót, aminek tetejére annó ráépítettem 1-1 piezó tölcsért. legnagyobb meglepetésemre a barkácsolt hangszórókból kapásból előjöttek azok a hangok is, amiket a gyári szettből erősen hiányoltam…
Tehát az erőlködőben benne van a hang, de a hangszóróknál valamiért elakad…. 
Másnap végigjártam néhány hangtechnikával foglalkozó céget, hogy találjak valami nem túl otromba megoldást, ami pótolja a gyári hangfal szett hiányosságait, de azért nem annyira ronda mint a bűn… Némi keresgélés után, a mellékent linken megkereshető cuccosok mellett döntöttem. http://www.somogyi.hu/frameset.html?brandid=0&nyelvid=3&wtipus=som&szamlalo=03.03
Termékkereső=> SAL=> Autó Hi-Fi Termékek=> Magas sugárzók=> Piezo magassugárzók.
Először próba képpen csak a két frontsugárzóra tettem 1-1 darabot, és meglepődtem, hogy immár ki is jön az erőlködőből kiküldött zaj a szobába….
Ha minden igaz, holnapra hoznak megint párat, (mert valami miatt miután a kollégáknak meséltem az eredményekről, az összes csipogót elkapkodták….) és akkor a két sorrund sugárzó is meg fogja kapni a magáét….
Tehát ha minden jól meg, a hétvégére jövök a friss tapasztalatokkal….
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
GRRRRR
!!#!!***düh”/!!sux@ 

Na jó a kivétel néha erősíti a szabályt....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)