Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Egy kis olvasnivaló
-
sanyek2
senior tag
Saját tapasztalataim:
Bazinagy, és sok benne a réz, épp ezért nagy terhet jelent az alaplap számára.
Csak a borda naturan 80dkg Ha hozzátesszük hogy merőlegesen áll, mégaggasztóbb a súlya.
Ennek ellenére a hűtést jól végzi köszönhetően a sok réznek.
E2200 (Dual core 2200MHz) 3000MHz-re húzva kellemes hőmérséklet uralkodott
Stresszelve már nem annyira...
Amikor Procit cseréltem ennél mégrosszabb lett a helyzet.
Fórumokon Quazánnak csúfolt Q6600-as második generációs G0 Steppinges proci került bele.
(2400MHz, húzva 3200MHz 4 magon)
Alapon már majdnem 60 fok körüli volt a hőmérséklet, mikor meghúztam akkor viszont 69-70 fok.
Gyárilag ajánlott tartós max hő 71 fok volt így aztán kikerült a pixisből, és leváltotta egy kompakt vízhűtés.
Mikor a húzott Quazánt látta el hideggel, akkor egy 12 centis venti volt a bordán, egy közvetlenül mögötte, és a táp 12 centise szívta el felfele a meleget. Így abszolút nem volt kifizetődő alkalmazni.
Sima dualcore-os intelek hűtését ellátja, de többet nem szabad várni tőle.
4magosokat már léghűtéssel fölösleges traktálni. Nem praktikus.
Minden másra ott a TT ST -
czetosz
tag
Hi
Ez a hűtő rámegy egy am3 as lapra? -
Tiger89
tag
sziasztok!
látom kicsit elhagyatott lett a topic de azért reménykedem...van valakinek ilyen bordája amit megunt,lecserélne? érdekelt lennék egy ilyen vásárlásában, az országban sehol nem lehet kapni
-
PrinczA
őstag
Nekem egy AMD Athlon 64 X2 BE 2400 AM2 BOX van hűtve egy ilyen toronnyal (Thermaltake Sonic Tower), venti nélkül.
Minden gond nélkül, igaz nem játszom, csak netezek, videózik, zenét hallgatok. -
zoo8800
veterán
Jajj de kihalt ez a topik
Egy 1,3-1,35V-n hajtott wolfot vajon elbír passzívban? -
aLstaR
tag
Sziasztok!
Aki rendelkezik ilyen hűtővel, annak a véleményét szeretném kikérdezni, hogy egy Intel P4 2400+ elbír a hűtő csak passzívan?
Igazából csak internetezésre használnám a gépet, egyebekre nem kellene és azért szeretném némán üzemeltetni, hogy éjjel tudjak mellette aludni.
A gépház eléggé zárt, egy venti van benne mégpedig a Tápon egy 12cm.A Procimhoz elég ez a hűtő vagy inkább ruházzak be a drágább Ninjára?
-
X@b3e
addikt
A Zalman CNPS 9500 lefogató csavarának segítségével, és a hűtő 939 leszorítójának összevont erejével sikerült az AM2 lefogatás
-
X@b3e
addikt
AM2 lappal meggyűlt a bajom...
Erre vajon hogy tudom feltenni -
Gorneck
legenda
Egy alapfeszen húzott 8200at mennyire hűthet le jól ez a hűtő? Passzívan persze...
Typhoon-t cserélném erre mivel ez passzivitásra termett...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
TriackFeri #152 üzenetére
Thx Man!
Sikerült felcsűrni a lapra
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
Hurkaleves #151 üzenetére
-
Hurkaleves
őstag
válasz
TriackFeri #150 üzenetére
Ááhh! Te vagy az én emberem!
Az az igazság, hogy arra már rájöttem, hogy melyik alkatrészekre van szükség, de hogy hogyan fogassam föl a lapra az az ami gondot okoz
De előre is kösz! Remélem nem felejted el
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
Hurkaleves #149 üzenetére
Ha nem felejtem el akkor estefelé csinálok képet
mod: de ha legózol vele akkor rá lehet jönni, én is így jöttem rá
-
Hurkaleves
őstag
sziasztok!
most vettem egy sonic tower-t, de nem nagyon vágom, hogy hogy kell LGA775-re felrakni.
Ha vki tudna küldeni 1 képet, azt megköszönném.
-
Gucunja
aktív tag
azért ez már nagyon durva...
-
lolerke
csendes tag
válasz
TriackFeri #145 üzenetére
már ha rev1-es hez sikerül hozájutnod, (boltban már nem lehet kapni) a rev2-eshez nincs socA-s cuccos, én is ígyjártam, de hát ez van, meg kellet kókányolni, de rajta van és jól hűt
-
sziasztok! használja valaki ezt a hűtőt asus a7v8x alaplappal? fel lehet rá pakolni? köszi előre is
-
lolerke
csendes tag
Üdv mindenkinek ismét
Rászántam magam... megvettem... igen megcsináltam
durva a kicsike de amit öszekinlódtam a felrakással az már poén volt
rev2.es volt aszonya a boltos csóka ez ugyanúgy univerzálisan kompatibilis mindenreés a nagy f@szt
persze h nem volt benne socA-hoz rögzítőkészlet
Nah de a magyar ember leleményes ember...
lényeg a lényeg külömböző fémbarabokkal sikerült rögzítenem a szabványos socA-s müanyag kis izén a régi cooler kis csatjávalnemmondom megszenvettem vele
A ventik meg...
Csavar... hát az szóba se jöhet próbáltam rácsavarozni a alu kis izét használva de ugyan már esélyem nem volt...
de amint már mondtam a magyar ember leleményes ember 1kis rézdrót és már meg is oldva a probláma bár volt 1 kis probláma a memória kicsit utbanvolt de megcsináltam ... igen megcsináltam
de hűt mint az állat
35°C-on a 3000+ os Athlon XP-t bár még nem húztam de majd kiderül...
Üdv: lolerke -
X@b3e
addikt
válasz
Achill3uS #140 üzenetére
A Ninja tuti nem fér el a HTPC házban. Az a bajom ezzel is, hogy magas. A Bat-ra még nem is gondoltam
Most a Thermalright XP-120-at nézem, passzívan az sem lesz jó, de van egy Noiseblocker 12cm-es ventim és C'n'Q-t bekapcsolva sztem nem nagyon fogja felpörgetni. Természetesen 5V-nál többet nem adnék neki.
A Bat esetleg jobb lenne? Nekem a lényeg a némaüzem.. Ha azzal megoldható, akkor lemondok a Thermalright-ről -
Maotun
őstag
Rakta valaki X2 re mármint vista oprendszerrel venti nélkül elég???
-
X@b3e
addikt
Srácok, vajon be fog férni a TT Mozart házamba? [link]
Bele szánnám, egy 3000+ vagy 3200+ A64-et C'n'Q-val kellene lehűtenie passzívan, a táp 12cm-es ventije felé fújna, de ez lenne az egyetlen venti benne. Szerintetek megbirkózna ezzel a feladattal? -
lolerke
csendes tag
okés akkor az lesz az első mihelyst találok végre 1 jó pocit alá
Jut eszembe nincs véletlen vkinek 1jó kis 2800+ vagy feletti Athlon XP-je
nah sebaj remélem mihamarabb üzembe állíthatok 1 ilyen remek kis hűtést -
lolerke
csendes tag
Nah nincs itt már senki?
-
lolerke
csendes tag
Üdv!
olvasgatom a topic ot és eddig is tudtam h jó kis hűtő és egyre inkább kedvet kaptam ehet.
utánna is néztem a hivatalos oldalon h kompatibilis ez é az én gépemmel.
hát nézem coolers socket A/462 meg is találom a sonic tower-t sok jó lkis hűtő közt de mikor megnézem a cucc adatain belül akkor nem találom sehol se az Athlon XP-t bár sempront látok ami mögött ott a socA... bár lehet h csak én vok ilyen kötöszködő de akkor most vegyem vagy ne? -
Zewa
senior tag
válasz
Overlocker #129 üzenetére
Szép! Grt az eredményekhez ez is csak azt bizonyitja hogy mien jo ''kis'' hűtő ez. Nem sok tudná tutána csinálni ( Na jo vizhűtés kompresszort kivéve)
-
Overlocker
veterán
válasz
yakuza.tora #128 üzenetére
Conroe halkan,de hatékonyan! (lehet cikket kéne írnom)
Körülmények:
Szobahőmérséklet:25C
Hűtő: Thermaltake Sonic Tower + Cooler Master 12cm-en 700rpm/370rpm-es venti!
A proci a P5B-Deluxe legkisebb beállítható feszét kapta biosból, 1,1V-t , valójában kimérve 1,089v-t kapott.
Teszt:
Alany: Conroe 6600ES B1 step5 polírozva.
Természetesen a közkedvelt Orthos nevű programmal teszteltem,mindkét mag aktívan működött. Illetve megnéztem egy Superpi 1M-t is, hogy mit bír a proci 1,089v-n.
Passzívan 13perc múlva érte el a 82fok-os hőmérsékletet tovább nem engedtem..
2400Mhz/ 700rpm / 50C:[link]
2500Mhz/ 700rpm / 50C:[link]
2600Mhz/ 700rpm / 50C:[link]
2800Mhz/ 700rpm / 53C: [link]
3000Mhz Superpi 1M, 700rpm: [link]
2400Mhz/ 370rpm / 68C: [link]
2500Mz/ 370rpm / 75C: [link]
[Szerkesztve] -
yakuza.tora
addikt
válasz
Overlocker #126 üzenetére
3 venti a Sonic-on egyenként 140 m3/h teljesítménnyel...
-
yakuza.tora
addikt
Pont jó helyre írtál!
Nem értem, hogy mi a gond a súlyával??? Vannak ennél sokkal nehezebb hűtők is! A Infinity pl. 1 kg!!!
Nekem volt Sonic-om és szerintem az egyik legjobb hűtő. Ésszel kell felszerelni, de utána semmi gond.
Az jó léghűtő egyik alapfeltétele, hogy nagy legyen a felülete... A jó házban a procihűtő magasságában van - lehetőleg egy 12-es venti - ami szívó hatásával a cpu-ról érkező és a meleg hatására felfelé áramló levegőt is a házon kívülre szívja.
A ventikről pedig csak annyit, hogy mivel a Sonic passzív hűtő, - ha nem húzod a procit - bőven elég az AC Arctic Fan ''L'' 12-es ventije is! (halk és elnyűhetetlen) Szerintem...
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
válasz
yakuza.tora #125 üzenetére
Thx
Hát durva lett volna, de már így is nagyon korrekt -
yakuza.tora
addikt
válasz
Overlocker #116 üzenetére
Egy kalappal a vizsgákhoz!
Anno volt még 2 db SUNONOM, csak sajnos azokon túladtam...kiváncsi lettem volna, mit tud a Sonic 3 brutál 12-es ventivel! -
Zewa
senior tag
Hello! Ez egy Sonic tower topic de sebaj.. Nekem Sonic towerem és véleményem szerint nem lehet semmi gond a súlyával. (Még a slient Tower esetés sem) A levegőt max akkor akadájozza ha teljesen passzivan üzelteted, és nincs semmi ami mozgassa a levegőt.. (táp esetleg +venti) Elhanagolhato gondok szerintem..
-
mrmatyi
tag
Üdv!
Thermaltake Take Silent tower CL-P0025-ről kéne infó!
Erről a hűtőről nagyon sok jót hallani,viszont aggaszt 2 dolog:az egyik,hogy nehéz,a másik:
nagy a felülete,és ahogy ezt legutóbb hallottam akadályozhatja a levegő áramlását a házban!
Ezek tényleg súlyos problémák, vagy elhanyagolható?
Bocsi ha rossz helyre írtam volna!
Köszi! -
Zewa
senior tag
válasz
Ehhh Szép! Grt! 65fokon tartani azért szép teljesitmény! Ez fuloon mért adat?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
nah, itt a kép [link]
nem gyengén hütött a cucc
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
válasz
yakuza.tora #115 üzenetére
Na ittvagyok
,csak vizsgázom egész héten..
Képek Achill3uS-nál vannak,majd megkérem hogy rakja be!
Kb. -3 fok-ot értem el a Sunon beiktatásával és a Sonic lepolirozásával(ami sztem nemsokat dobott).
3600Mhz-en 1,338v-n 62fok a korábbi 65fok helyett!
Kicsit lassan pörög a Vantec Tornado-hoz képest, majd még tolok a feszen. Sajnos kinti teszt elmaradt, mivel nem is volt olyan hideg..
Most a majdnem passzív tesztet csinálok Core2-vel,(tesztalany off course TT Sonic T) hétvégére arról is írok.
[Szerkesztve] -
yakuza.tora
addikt
válasz
Overlocker #113 üzenetére
Hétfő van!
Nos, hogy muzsikált a SUNON?! -
Zewa
senior tag
válasz
Overlocker #113 üzenetére
Már várjuk!
-
Zewa
senior tag
válasz
Overlocker #108 üzenetére
Sok sikert hozzá! az eredményekről majd pls számolj be!
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #110 üzenetére
Jó választás...
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #108 üzenetére
Milyet ha szabad kérdeznem?
Nem mindig segít a polír...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #105 üzenetére
Sajna, de nem adom fel...
-
Zewa
senior tag
válasz
Overlocker #105 üzenetére
Akkor van léghűtés!
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #102 üzenetére
Lehet 3.8 centis...
Ha tudnék már nekem is az lenne a gépembe...3 biztos kéne...
-
Zewa
senior tag
válasz
Overlocker #100 üzenetére
Hello! Ez állat! Azon csodálkozom hogy a hőcső nem tőrt el! De hát.. proba csersznye!
Ha nem használsz házat akkor csak ugy össsze kötögetve az asztaloN?!
üdv.: Zewa -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #100 üzenetére
Ez az ember elég...hogy is mondjam...Beteg!
Benn cégnél az IBM server kuckókban 3,5 széles 4pines csatira csatlakoztatható Delta ventiket használnak...döbbenet egy állat venti, ami képes hangtalan is lenni...ha ilyet be tudsz szerezni akkor hajrá... -
Tibiajax
nagyúr
Sziasztok. Gondolkodom ezen a passziv hűtőn. A64 3700+ -om van, 2.8-on járatom, most egy zalman FS-C77 van rajta,alapon, de nekem hangos,még igy is.Ezért kellene egy passziv megoldás. Mit gondoltok, passzivan elbirna a procimmal? Jó lenne gyakorlatban kipróbálni. Várom a gondolatokat
-
Zewa
senior tag
válasz
Overlocker #95 üzenetére
hello! Szerintem ha megtámogatod egy 12cm es ventivel mmi a házbol kifelé fuj, akkor brutál eredményekhez juthatsz!
-
Overlocker
veterán
Jesszusom, még csak most találtam meg ezt a topicot, pedig már régóta nagy fan-ja vagyok a hűtőnek!
Most gondolkozom a vízen, de lehet még maradok mellette. Először is fel szeretném polírozni, illetve egy brutál 12cm-es ventit szeretnék közérakni. Ha valakinek van olcsó tippje ne habozzon! -
zetorg
senior tag
válasz
TriackFeri #90 üzenetére
pont leér az aljára...
a nyák így is meghajlott a felfogatás miatt, de láttam már csúnyábbat is
holnap átrakom a 7800gt-re, megnézem azon mit tud -
yakuza.tora
addikt
JÉZUSOM!!!
-
Zewa
senior tag
válasz
TriackFeri #86 üzenetére
De legalább eredeti!
-
zetorg
senior tag
[link]
vga hűtőnek is jó -
TriackFeri
aktív tag
válasz
yakuza.tora #81 üzenetére
Ha jó lenne rá mennyiért adnád el? Tesóm el tudná hozni mert ő pesten tanul.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #80 üzenetére
jó, én is utánna nézek a dolognak!
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #80 üzenetére
jó, én is utánna nézek a dolognak!
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
yakuza.tora #79 üzenetére
Érdekelne a hűtő, csak az a gond hogy kb 200km van köztünk
Így a rápróbálás nem hiszem hogy működne. Nézelődök hátha meglelem jó-e rá.
[Szerkesztve] -
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #78 üzenetére
Hm...
Az X800-ra biztosan rámegy! meg kell nézni, hogy van-e különbség a két kártya felfogatási furatainak távolsága között... Szerintem nincs, de próba szerencse!
1-2 héten belül vízre váltok, így nekem hamarosan lesz egy eladó NorthPole-om. Ha esetleg érdekelne...fel is tudjuk próbálni a kártyádra! -
TriackFeri
aktív tag
válasz
yakuza.tora #77 üzenetére
Az amit belinkeltem. Everest Ati Radeon X700 SE-nek írja.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #76 üzenetére
Pontosan milyen kártyád van?
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
yakuza.tora #75 üzenetére
Már gondolkodtam ezen a hűtőn de még nem tudom h felmegy e a kártyámra.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #74 üzenetére
javaslom - ha jó kártyádra - a GlacialTech NorthPole kártyahűtőjét! Nekem az van a radeonomon és nagyon jó! Az igaz, hogy 2 pci helyet foglal el, de teljesen hangtalan és hatékony, ráadásul nem kártya fölött van a hűtőborda, így befér a venti. Nekem egy 12x12x38-as AC is elfért!!!
[link]
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
válasz
yakuza.tora #73 üzenetére
[link]
Gyári hűtővel. -
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #72 üzenetére
Gratula! Jó választás!
Milyen videó kártyád van? Milyen hűtővel?
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
Mától én is Sonic Tower tulaj vagyok
AZ összeszereléssel nem volt annyira sok problémám. A Chipset hűtővel kapcsolatos félelmeim alaptalanok voltak, pár mm hely van a procihűtő és a chipset hűtő között
Azt hittem kicsi a házam, De gond nélkül elfért benne a hűtő. Egyedül a videókártya passzív hűtője van közelNem tudtam hogy elfog-e férni a hűtőn egy 12cm-es hűtő ezért még nem vettem hozzá és egyenlőre passzívan hűti a procit. Így pár fokkal tartja hűvösebben a procit mint a gyári hűtő, egy enyhén szólva rosszul szellőző házban.
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
TriackFeri #70 üzenetére
Persze csak akkor ha kell
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
yakuza.tora #65 üzenetére
Itt a környékemen nincs készleten ilyen hűtő
De megrendelem aztán veszek hozzá chipset hűtőt is
-
matyee
őstag
nekem most alul van a 12cm-es venti a sonic toweren, és azon gondolkodtam, hatékonyabb lenne középre szerelni, mivel egyik felére fújná akkor a levegőt, másikról szívná. Hogy lehet úgy felszerelni rá? ki hogy oldotta meg, hogy szendvics módban menjen
[Szerkesztve] -
matyee
őstag
válasz
TriackFeri #64 üzenetére
szerintem nem fér el. nekem NF7 lapom van, és be kellett szereznem egy zalman nb32k northbridge hűtőt, mert a 47-es nem fért el. a biztos ha kipróbálod, de ha el is fér, nagyon ki lesz centizve.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TriackFeri #64 üzenetére
Hali!
Mondok egy vadat! Szedd ki a deszkát, és vidd magaddal a boltba! Ha rámegy jó a hűtő mérete és megveszed, akkor a felhelyezés miatt úgyis ki kell szedni a gépből az alaplapot!
(Én is ezt csináltam!) -
TriackFeri
aktív tag
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
TriackFeri #59 üzenetére
megnéztem a lapodat, sztem szinte biztos h elférne..
-
Achill3uS
nagyúr
Találtam róla egy kis tesztet XS-en X6800-al akit érdekel: [link]
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
TriackFeri #58 üzenetére
Akkor elférne alatta a 4centi magas chipset hűtő? Már csak ettől függ hogy megveszem-e.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
TriackFeri #55 üzenetére
igen, de milyen lapról van szó?
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
TriackFeri #55 üzenetére
Erre valaki
-
zetorg
senior tag
megtámogattam egy brutál papst-tal
nem éppen halk, de hűt
[link] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
TriackFeri #51 üzenetére
persze hogy hidegen tud tartani, mint már elhangzott a legjobb léghűtők egyike középen 12-es ventivel.. használtan viszont nehéz szerezni, de olyan 9k ujonnan, venti nélkül..
-
TriackFeri
aktív tag
Szerintetek nekem elférne a chipset hűtőtől? 4cm magas. [link]
A vga hűtő nem gond.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
Egy d805-öst ''hidegen'' tud tartani?
Mennyiért megy ez a hűtő használtan? -
zetorg
senior tag
p5b deluxe-ra rakta már valaki?
-
CriticalHit
addikt
Középen egy 12-es ventivel szerintem egész jó. Ha a tetején van a venti a bordák nem szellőznek át.
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Örülök, hogy feltámadt a topic! Nekem is ilyen hűti most a 2100+-os t-bred-B-m. 2000mhzen megy úgy, hogy egy 12cm-es papst venti hűti 5-6V-on és felette egy FSP Zen passzív táp. Most. ogy beindult a fűtésszezon ~43-44 fok alapon 48-49 fok terhelve. SocketA lapra kicsit macerás feltenni, illetve keresztbe lehet csak felszerelni, így nem kifele hanem a táp fele fúj a venti, ami aktív hűtésű tápnál viszont jó lehet, de szerintem az igazi ha az ember a hátsó 12cm-es házhűtőt és a TT sonic tower összeköti pl egy szélcsatonával és akkor halk és jól hűt. Szomorúan fogom lecserélni szegényt, de a mostani videókártyák sajna lehűthetetlenek passzívan így visszateszem a vízhűtésem. Amíg egy passzív Ti4200-est használtam, csak ez a 12cm-es papst meg a gépben és halál csendes volt (leszerelt oldallappal) Csak ajánlani tudom ezt a hűtőt, tapasztalaton szerint kegyetlen, főleg A64-ekre, ahol mondjuk terhelésnél 50 fok felett bekapcsolhat a venti, alapon meg visszaveszi az órjelet és vígan elmegy passzívan -
pöttty
tag
Tegnap beruháztam én is egy ilyen toronyba. Egy E6300-on csücsül (ami egyenlőre alapon ficánkol) passzívan. Sajnos a házam elég gagyi, holnap jön az új Praetorianom, már alig várom! Így 50 - 51 fokon megy, egy 12 cm-es Chieftec táp van csak felette. Terheléssel simán felmegy 60-63 fokra. Remélem az új házban már hűvősebb lesz!
Aztán a jövő héten megtépem a procit és kapni fog a hűtő két 12 cm-es ventit.
Egyébbként szerintem azon a képen a venti nem a tornyon van, hanem a ház oldallapján, persze lehet én tévedek. -
_Oscar
tag
Nekem bevált a hűtő. Egy 3200+ -on csücsül alatta egy zalman zm80d hp hűti a videókártyát. Elöl hátul 12 cm-es aerocool turbine ventik kavarják a levegőt 650-800fordulat és csekély zaj mellett. Az oldalsó venti ki van kötve.
-
zetorg
senior tag
válasz
CriticalHit #39 üzenetére
örülök
thx. -
zetorg
senior tag
am2-re felmegy ez?
-
thommypl
tag
Akitől vettem, nem igazán reagál.
Nincs valakinek felesleges K8 lefogatója? -
thommypl
tag
Sikerült használtan hozájutni egy ilyen hűtőhöz. Az A64 lefogatóból csak a keresztvas van meg, a csavrok nincsenek. Az a kérdésem, hogy jó hozzá az a csavar, ami az alaplapnál azt a fekete keretet fogja?(a srác akitől vettem, azt mondja jó lesz).
-
thommypl
tag
Sziasztok!
Hamarosan nekem is lesz egy ilyen hűtőm. Az első kérdésem az, hogy 939-es procinál ki kell-e venni az alaplapot a gépből, hogy felrakjuk?. A másik az, hogy van lentebb egy kép, ahol a hűtő a táp felé fújja a levegőt, de a hivatalos honlapon(meg ha jól emlékszem néhány tesztben is) a ház háta felé fúj a venti. Ez foglalattól függ, vagy úgy rakjuk fel ahogy akarjuk? -
law007
aktív tag
Emberek!
Ez egy tuti hűtő, többet szereltem, és most van egy sajátom, de hiányzik a 775-ös lefogató és a ventillátortartók. Van valakinek ez fölösben, aki nem 775-ösre szerelte?
Életet mentene
fóruma: [link] -
nagasch
csendes tag
Hali!
Tudja valaki, hogy ASUS A7V8X deszkára szerelhető-e a Sonic Tower? Van rajta egy magas passzív hűtőborda a proci mellett.
Kérdés 2: Úgy néztem, emellé egy Zalman VGA passzív hűtő már nem nagyon fér be. Van valakinek tapasztalata ilyen témában? -
-
bluntman
csendes tag
Sziasztok engem is érdekelne ez a fajta brutkó hűtő!
Tudja valaki, hogy jobb-e mint az arctic cooling freezer4?
Jelenleg egy freezer4-em van, de kicsit elfáradt már a ventije, és amikor megláttam ezt a csodát naon megfogott!P4 3GHz Prescott-ra tenném, ha valakinek van ezzel kapcs. bármilyen észrevétele esetleg egy teszt, azt nagyon megköszönném!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
he7edik.
addikt
Nekem egy RAIDMAX Cobra házba kellene passzívan
-
he7edik.
addikt
Hi!
Nagyon szimpi a megoldás engem is érdekelne itthon lehet valahol kapni/rendelni? -
DUGO001
csendes tag
Kár, hogy nemtud senki segíteni ebben a kérdésben!
Úgylátszik bátornak kell lenni és kipróbálni!! -
K!t3-KaT
csendes tag
Pfff
... Milyen magas ez a cucc ? Befér egy alap házba ha rajt van az oldallap ?
(( alap ház = Sima Midi Ház ))
[Szerkesztve] -
DUGO001
csendes tag
Már régóta foglalkoztat a téma, hogy a gépemet csendesebbé tegyem, de ez ne kerüljön egy vagyonba!
Már vettem egy Aerocool Video Magic VM-102-őt a videókártyára. Nagyon bevált nálam ez a passzív dolog!!
Csak most fedeztem fel ezt a hűtőt, és magával ragadott a dolog, hogy végre találtam passzív procihűtőt.
Csalódással töltött el a dolog, hogy a leírásában javasolták a rendszerhűtő használatát.
A kérdés: Egy Athlon 64 3200+ os procira rá lehet e tenni rendszerhűtő nélkül úgy, hogy ne olvadjon le?
Mindenféle észrevételt szívesen fogadok illetve bármilyen más alternatívára nyitott vagyok! -
nemtommi
senior tag
Na megvan a 2. is, ő már kapott egy ventit is:
Egy 3700+-ot hűt 2,8GHz-en 42-43°C-on egy 900rpm-es Silent Blade-el.
[Szerkesztve] -
nemtommi
senior tag
Teccik a trojka
, a gépemben csak középre tudnám rakni a ventit, bár az is jó megoldásnak tűnik a diagrammok alapján.
Van nálam egy 12cm-es Silent Blade a fiókban, de erre a példányra már nem fog felkerülni. Tervezem viszont, hogy másik gépbe is ilyet teszek, annál biztosan fel fogom használni ezt a megoldást. Hol lehet mostanában kapni?
Amúgy azt vettem észre, hogy javult a hűtő hatásfoka, amikor feljebb görbítettem a hőcsöveket. Igaz, ez csak 1-2 fokot jelentett. -
Achill3uS
nagyúr
huh szegény topic de ellaposodott, pedig külföldön nagyon népszerü hűtő ez...
én a héten vettem meg, középre kis moddal egy 12cm-s yate loon ventit raktam, csak alátámasztani tudom h a legbrutálabb léghűtők közé tartozik..
egy kis kedvcsináló: [link] -
nemtommi
senior tag
[link]
Ezzel a bazinagy hűtővel való tapasztalatok cseréjére szeretném létrehozni ezt a topicot.
Én ma vettem meg, de ha tudom mennyit szívok majd vele, lehet otthagyom
Amiért mégse szabad otthagyni:
- 0 dB
- Zárt, de 2db ~1000rpm-es 92mm-es ventivel megsegített házban alapon 29, egy óra Prime95 után 40°C-os 3200+ Venice
Amivel gondok voltak:
- MSI K8N NEO2 Plat.-ban a 12cm-es ventit nem lehet felrakni a bordára.
(AQ*A-sok szerint felmegy aaazz...)
- Arctic Cooling VGASilencer felső kapcsába és a RAMbordákba beleütközik.
- Modecom FEEL nemtommennyis házába túl magas.
Megoldások:
- Nincsen, de mint kiderült nincs is rá szükség.
- Elhajlítani az alsó bordát felfelé.
- Elhajlítani mindkét bordát felfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest