Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
Ez a felújított verzió alapból felpeccseli a régit? Vagy különálló címként jelenik meg? Főleg a GOG-ot használókat kérdezném. Az én VGA-m biztosan lehidalna ettől, meg ahogy hsz-eket nézem, full bugos is még. Szóval örvendetes lenne, ha a régi verziót is lehetne még telepíteni, ha valakinek arra van igénye.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Őt akkor "pattinthatod" meg a 2. részben, ha Roche oldalára állsz az első fejezet végén. Ott a játék gyakorlatilag kettéválik és két teljesen különböző játékká válik - más helyszín, más szereplők, más küldetések és célok. A történetet teljességében ezért csak akkor ismerheted meg, ha ott mentesz, és legalább kétszer végigtolod az első fejezet végétől. Nekem nagy kedvencem a 2. rész, mert a története sztem jobb, miont a 3. rész alapjátékáé. A bonyolult politikai machinációk, megtévesztések és szivatások nekem nagyon bejöttek. Aztán a 3. részben a HoS és B&W adott hasonló szintű élményt történetmesélésben. Én a 2. részt háromszort tolttam végig, de így sem volt több 120 óránál. Eleve nem nyílt világú, mint a 3. rész, és sokkal kevesebb a küldetés is. Viszont a sztori vége sokkal nagyobb mértékben és több dologban tud eltérni, mint a 3. részben.
-
GypsFulvus2
őstag
A W2-t legaláb kétszer érdemes végigtolni az első fejezet végétől. Az a döntés ott gyakorlatilag 90%-ban eltérő játékot eredményez; más helyszínek, más szereplők, más küldetések. A végén is van még egy fontosabb döntés, így 4 nagyon eltérő vége lehet a jatéknak (és még több apró részletben elérő).
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
vm93hun
üzenetére
Hátrány nem ér, de érdemes megnézned a W1 legutolsó záró jelenetét Ez a W1-re nézve nem spoiler, mert a játék történetének lezárása utáni, átvezető videó, ami csak a W2 alapszituációjának közvetlen előzményét mutatja be.
-
GypsFulvus2
őstag
A harcrendszer szerintem a W2-ben a legjobb. Nem annyira casual, mint a W3, és normál fölött igazi kemény kihívás (W3-at elsőre a legnehezebben toltam végig, különösebb nehézség nélkül). A meditáció rendszere is jobb, lore-hű. Nem az van, hogyharc közben benyomsze egy fecskét oszt' jóvan, hanem előre fel kell készülni. E miatt a küldetésekről, várható szörnyekről beszerzett információk is fontosabbak - nem mindegy milyen lötyit tolsz be a harc előtt. Bombákat is sokkal többet kellett W2-ben használnom. No meg az egész trilógia legemlékezetesebb főbossa számomra a Kayran volt. Hű, hogy paráztam előtte...
-
GypsFulvus2
őstag
"Senki se menekül, aki csajszi"
Van egy "doubleshot" a játék vége felé - két Melitele papnő egyszerre, akiket kizárólag akkor lehet ... khm kedveskedésben részesíteni, ha végig teljesen semleges maradtál a játékban. Ami egyébként nagyon nehéz - egyértelműen a legnehezebb, és morálisan is a legkevésbé vállalható végigjátszás. Ezt talán valamiféle kompenzációnak szánták a kellemetlenségekért. -
GypsFulvus2
őstag
Hát, én még a legutolsó végigjátszáskor is alig használtam modokat. Nincsenek nagy igényeim a grafikát illetően. Emlékszem, keresetem modokat, de nem találtam olyat, ami minden tekintetben megfelelt volna az ízlésemnek. Pl. van egy egy igen jó textúra mod, de az idióta a hangfile-okat is megváltoztatta és a Skyrim zenéit rakta be - no comment... Vagy a legtöbb overhaul mod a grafika mellett megváltoztatja a HUD-ot, a képességfát, a harcrendszert. Nekem erre nincs szükségem.
Én csak ezt raktam fel, mert zavart hogy a többi Witchernek nincs macskaszeme. Ez kicsit élesít a texturákon (és nem qrja el a zenei file-okat). Ez meg a karektereken javít egy kicsit. Ez egy Geralt- feljavító. Egy unofficial quest patch: [Itt]. Mást én nem használtam. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Akkor elnézést, félreértettem a "céltalan olvasás" kifejezést, de így már világos. Én meg pont a keményvonalas RPG irányából jöttem, mindig azok voltak a kedvenceim. A harcrendszer kevésbé érdekel. Az én szempontomból nézve a a karakterek kidolgozottsága, a háttér világ kidolgozottsága, párbeszédek, a dramaturgia és a narratíva a legfontosabb, és ebből a szempontból mindhárom Witcher játék 10/10. A Planescape: Torment óta a legjobb játék -számomra.
Esetleg tehetnél egy próbát a Witcher 2-vel (most épp azt is akciózzák a GOG-on) A harcrendszere messze annak a legjobb; sokkal kevésbé a casualoknak készült és sokkal nehezebb mint a 3. részé. A főzetek használata is sokkal jobban követi a lore-t: a harcok előtt kell innod , miután átgondoltad, mire lehet szükséged a begyűjtött információk függvényében. Olajok és bombák nélkül is hamar véged; ki kell használnod minden lehetőségedet - ellentétben a 3. résszel, ami nagyon kényelmes, könnyű ebből a szempontból (még legnehezebb fokozaton is) Volt is ebből anno nagy sírás-rívás amikor megjelent - vissza is kellett venniük a nehézségéből a következő patch-ben az össznépi rinyálás miatt - sajnos. Ráadásul a legnehezebb fokozat igazi keményvonalasoknak való: csak egy életed van, ha meghalsz, visszakerülsz a játék elejére.
Egyszer kipróbáltam, és alapvetően, tökéletesen más így a játékélmény, minden harca előre felkészülsz, alaposan átgondolod a taktikát, a főzeteket, a helyezkedést, mindent. Teljesen más élmény, nagyon kemény... A Kayrant (egy híres főboss) sikerült ezen a fokozaton megölnöm és percekig ugrálva üvöltöttem utána...
Persze végigvinni ezen a fokozaton nem sikerült, nem hiszem, hogy valaha-valakinek sikerült volna. Kíváncsi vagyok, egy Soulslike rajongó mit kezdene vele...Deck: Nekem az első rész a kedvencem, minden gyermekbetegségével együtt. Van valamilyen leírhatatlan hangulata, bája, ami a másik kettőnek már nincs meg. Nehéz megfogalmazni, valamilyen impresszionista festményhez hasonlíthatom, amit mintha Chopin készített volna, ha nem zeneszerző lenne, hanem festő... Elnézést, ennél jobban nem tudom megmagyarázni, milyen érzést vált ki belőlem a hangulata, a képi világa. No meg ezek a fantasztikus zenék ...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
" én annyira nem vagyok ilyen minden NPC-hez odamenős, beszélgetős fajta, nem olvasgatom el a felvehető könyveket, jegyzeteket, egyszerűen nincs türelmem hosszú oldalakat végigolvasni a játékban, amik istentudja hová bővítik a történetet. (céltalan olvasás)"
Akkor ennyi. Neked magával az RPG műfajjal van bajod - mert annak pontosan az a lényege, amit leírtál. Minden, csak nem "céltalan olvasás". Egy Baldur's Gate, egy KotOR, egy Morrowind, egy Mass Effect 1 (a 2 és 3. már nem annyira) vagy épp a három Witcher játék - ezek értelmezhetetlenek, játszhatatlanok a fentiek nélkül.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Talán adj neki még egy esélyt. Én 2007-ben, pár hónapos eltéréssel játszottam végig a a Withcer és a Mass Effect első részét, és mindkettő azonnali, teljes addikciót okozott. Mindkét trilógia óriási. Közös pontok: kidolgozott, jó történet, nagyon részletes narratívával, jól bemutatott háttérvilággal Kidolgozott, "élő", hihető karakterek - így a fő karakterekkel kialakul az érzelmi kötődés. Drámai, érzelmekkel telített események. Nagyon-nagyon erős, markáns főszereplő.
-
GypsFulvus2
őstag
Hát akkor azt hiszem ezt a sorozatot én itt elengedtem. Sorry, Henry, te tényleg megtettél minden lehetségest, talán még annál is többet, de ilyen szinten retardált producerekkel, forgatókönyv írókkal, castingosokkal nem lehet mit kezdeni...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A
erondight: Furcsa, nem emlékszem, hogy az kieshetett volna random is. Négyszer toltam végig az első részt, de mindig az Úrnőtől kaptam meg, és egyértelműen a legjobb kard volt. Semlegesség: pedig a mocsárban és a végén a falunál sem kötelező valamelyik oldalra állnod. Ha mindkét helyen hagyod az eseményeket a maguk útján menni, és a magad részéről skippeled, csak akkor érheted el a teljesen semleges végigjátszást. Ha e két hely egyikén valamelyik oldalra állsz, a semlegességet már elbuktad. A bank az egyetlen hely, ahol mindenképpen választani kell, de az csak kizárja az egyik oldalt, a másik oldal és a semleges végigjátszás nyitva marad. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Kinek a pap... Nekem a TW2 a kedvenc részem. A története annak jön be a legjobban - a szokásos világmegmentés helyett mocskos politikai manipulációk, átverések és xarkavarások - remek alternatív végződésekkel. Nem véletlen, hogy a HoS és B&W története is jobban tetszett nekem, mint a TW3 alapjátéké. A TW2 játékmenete és a harcrendszer is jobban tetszik; sokkal kevésbé árkádos és sokkal nagyobb kihívást jelent. A TW3 harcrendszerét már teljesen casual játékosokra szabták. Persze nem tagadom, hogy sok szempontból elmarad a TW3 mögött, kezdve azzal, hogy sokkal kisebb és nem teljesen open world.
Ami a Cyberpunk-ot illeti, nem hiszem, hogy a FP nézet lenne a bukásának fő oka. Sokkal inkább az, hogy miután a mennybe mentek a TW3-al, mindenki a világmegváltó, "leg- leg- leg-" játékot várta el tőlük, és ők ebbe az utcába bementek. A hype a végére valami teljesen irracionális mértékűvé vált, ők pedig csillapítás helyett csak még adták alá a lovat, hogy "hát persze, mindent is megvalósítunk, minden is benne lesz". Ezért aztán a legtöbben elhitték, hogy ez a játék lesz álmaik betetőzése, egy second life, ahol mindent de tényleg mindent megtehetnek. Voltak olyan - nyilván fizetett - korai tesztelő vélemények, hogy "ez a játék annyival haladja meg a TW3-at, mint a TW3 a korábbi tucat RPG-ket" - ehhez képest látjuk mi lett ebből... Ehhez jött a mohóság és hibás döntések miatti elsietett kiadás - látták a hibákat, tudták hogy még legalább egy év kéne rendbe szedni, de nem merték tovább halasztani.. Aztán amikor szembejött a valóság, az emocionálisan túlfűtött rajongók irracionális hype-ja irracionális mértékű fikázásba és gyűlöletbe fordult. Jól ismert pszichológiai jelenség ez; az imádat undorba csapott át. A CD Project meg a mennyből a pokolra jutott. Tanulságos történet ez.
Én annyira nem bánom - kaptak egy hatalmas pofont, ami talán kijózanítja őket, kidugaszolják magukat és leereszkednek a földre. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
kekigyu
üzenetére
A bankrablásnál mindenképp oldalt kell választanod, de ettől még megmaradhatsz semlegesnek. Az egyik döntés a mocsárban hagyni őket magukban harcolni ahogy írtad . A bankrablás csak annyiból számít, hogy ott a választott oldallal leszel vagy semleges maradsz - tehát itt csak kizárod az egyik oldalt. Aztán a IV. fejezetben az a döntés a lényeg, hogy amikor a tündék elfoglalják a falut és túszokat ejtenek, segíted-e valamelyik oldalt, vagy elhúzol és hagyod a dolgokat a maguk útján menni. Ha sorára hagysz mindenkit, akkor semleges maradtál, annak minden hátrányával (előnye nem sok van). Ez az egész arról szól, hogy ha nem választasz és maradsz a Witcherek ösvényén, akkor igazából mindig a legrosszabb fejlemények történnek, ártatlanok szenvednek stb. Csak egyszer játszottam így ki, kíváncsiságból.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
melega
üzenetére
Nem próbálod meg úgy is végigjátszani, hogy teljesen semleges maradsz? Én egyszer kipróbáltam. Nagyobb kihívás a végén, mert egyik frakció sem segít, magadra vagy utalva, sőt Ó-Vizimában a csata alatt mindkét frakció harcosai támadnak. Cserébe van egy románc kártya, amit csak a teljesen semleges végégjátszás során lehet megszerezni.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
dannyl
üzenetére
Banks a három legkedvesebb Sci-Fi íróm egyike. Nagyon egyedi stílusa van, ez a magyar fordításokban is részben átjön - nyilván ezért lehet nehéz angolul olvasni. Erősen tudom ajánlani. Nagy tragédia, hogy olyan fiatalon meghalt.

Lenry: Ha elkészülsz vele, majd linkeld!
Én a Malazai Bukottak Könyvével vagyok úgy, hogy neki kéne veselkedni angolul mert a két utolsó kötetet már nem fordították le magyarra, csakhogy annak is olyan eredeti és nehéz a szövege, hogy eddig mindig visszariadtam tőle.Ha már könyvek: újraolvastam nemrégiben a Vaják sorozatot és feltűnt egy érdekes ellentmondás. Nevezetesen a Halászkirály csak a 8. kötetben bukkan fel amit 2014-ben publikáltak először lengyel nyelven. Csakhogy a Halászkirály már a Witcher 1-ben is megjelenik, ami 2007-es (aztán a 3. -ban is találkozhatunk vele). A karakter annyira jellegzetes, hogy összecserélésről szó sem lehet. Ez viszont azt jelenti, hogy lesajnáló állításával ellentétben Sapkowski vagy szorosan egyeztetett a játék készítőivel (annyira, hogy egy olyan szereplő jelenik meg a játékban, amely a regényekben csak 7 évvel később), vagy pedig ő nyúlta le a karaktert a játékból. Érdekes...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Értem én a szempontjaidat, dilemma ez nekem. Ezért is írtam, hogy lehet, hogy előrendelem a next Witcher játékot. Nagyban függ ez attól, hogyan kezelik a helyzetet a következő hónapokban, és merre indulnak el a következő években.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TheNewDawn
üzenetére
A legtöbb megállapításoddal tökéletesen egyetértek; de az előrendelések tekintetében árnyalnám kicsit a képet. Én életem során négy játékot rendeltem elő: Witcher 2, Witcher 3, Two Worlds 2 és ELEX.
A két Witchert azért, mert az első Witcher játék teljesen beszippantott, és hozzá akartam járulni a folytatások elkészüléséhez. A harmadik előrendelését segítette, hogy a második Witcher játék is nagyon tetszett és úgy gondoltam, a CDPR rászolgált a bizalmamra. A TW2 és az ELEX előrendelése esetében meg úgy gondoltam, hogy ezek aprócska fejlesztő stúdiók, rétegjátékokat fejlesztenek, kicsi a bevételük, a korábbi játékaik (TW1, Gothic széria) nagyon tetszettek, és minden fillérre szükségük van a túléléshez. Nem is bántam meg, azt kaptam ettől a két játéktól is, amit vártam (amúgy mindkettőt tudom ajánlani az RPG-ket szeretőknek). Ezt a négy előrendelést a GOG-on eszközöltem, mert a DRM-et illető filozófiájukat példaértékűnek tartom.
A Cyberpunk-ot nem rendeltem elő. Valahogy egyre jobban eltaszított az a már hisztérikussá váló hype, a teljesen irracionális várakozások és irreális elvárások. A rajongók egy része teljesen kivetkőzött magából (ahogy írtad is) és sajnos a CDPR ahelyett hogy visszafogta, csitította volna ezt, még maga is rátett egy jó pár lapáttal. Elszállt a scope, mindenki a világmegváltó, zsánermessiás játékot várta, ők meg megerősítették, hogy tényleg ezt készítik el nekünk. Óriási hibát követtek el ezzel, a megítélésük egyszer s mindenkorra megváltozott, az aranykor véget ért. A bizalmat megszerezni nehéz, elveszíteni nagyon könnyű, de a már elvesztett bizalmat visszaszerezni - na az már szinte lehetetlenséggel határos módon nehéz.Ennek ellenére én lehet, hogy a következő Witcher játékot mégis elő fogom rendelni - egyszerűen elismerve azt, hogy a trilógiával nagyon sokat adtak nekem - nem csak szórakozásban, hanem morálisan és érzelmileg is.
A Cyberpunkot is megvásárolom majd pár hónap múlva, ha rendbe rakták, és nem várok majd akciókra, leárazásra, mert szeretném, ha ez a stúdió nem törne meg anyagilag. Azt szeretném, hogy fennmaradjanak és visszatérjenek a gyökereikhez. Ebből a szempontból ez a pofára esés még jól is jöhet - talán kidugaszolják magukat és leereszkednek a földre. Legalábbis ebben reménykedem. -
GypsFulvus2
őstag
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Felsoroltátok kb. az összese RPG-t, amelyeket én is a legnagyobbak között tartok számon, egyetlen egyet kivéve. Aki a föntieket szereti, annak a Planescape Torment kihagyása öncsonkítással egyenértékű. Nekem azért nem jött be igazán a Baldur's Gate, mert a Torment után már csak annak egy kicsit lightos, felvizezett utánérzésének tűnt.
" What can change the nature of a man?" -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Ovisbig
üzenetére
Végigjátszottad az első részt? Annak a végén több olyan utalás és egy szilárd bizonyíték is van (chopin42 kifejtette őket), amelyek alapján egyértelmű, hogy
Aldersberg Alvin. Számomra az volt a döntő , hogy Geralt felismerte a halott Aldersbergről levett, régi, kopott dimeritium láncot (azt, amit Triss adott rá Alvinra). Innentől kezdve ez már nem fikció. tibaimp: Jól tudod, nem esett át mutációkon, sem a füvek próbáján. A könyvek alapján elkezdték adni neki a gombákat és italokat még Kaer Morhen-ben, amikor épp kamaszodott, de aztán megérkezett Triss, és elküldte őket a hóhérba (mivel durván beavatkoztak a lány hormonális fejlődésébe), és így a folyamat abbamaradt.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
"Igazi" Gothic-fanok számára (mint én is) az Arcania már valóban csak egy gyengébb utánzat volt. Nem mondom, hogy rossz játék, végigtoltam én is, elég jól szórakoztam vele, de az eredeti Gothic-októl objektív szempontokból nézve is messze elmarad (grafikát kivéve persze). Igazából már a Gothic 3 is egy lightosabb volt az első két rész után. Az első kettő az igazi mestermunka, főleg a második rész; hosszú, fantasztikus a hangulata, ugyanúgy beszippant, mint a Witcher világa. A későbbi Piranha által kszített Risen játékok már inkább csak utórezgései ennek a hangulatnak (bár nem rosszak), de a 2017-es ELEX az, ami visszahozta a Gothic 1-2 hangulatát egy posztapokaliptikus köntösben. Aki szereti a rétegjátékokat és nem zavarja a gyengébb grafika, próbálja ki.
Remastert a Gothic első részéből csinálnak; nagyon várós számomra. -
GypsFulvus2
őstag
Jó kis lista. A Divinity és a Dishonored sorozatot én is erősen ajánlom. . Esetleg megpróbálkozhatnál még egyszer a Mass Effect első részével - nekem az örök élmény, a Witcher első része után toltam ki, és mindkettőre addikttá váltam.
Amit kevesen ismernek, pedig jó kis játékok az az ELEX és a Greedfall. Próbáljátok ki, erősen ajánlom őket. Mindkettő kis stúdiók terméke, ezért vannak hiányosságaik, de a hangulatuk elsőrangú. Előbbi a Gothic szériát gyártó Piranha Bytes terméke, és kb olyan, mintha a Gothic 2 és a Fallout 3 szerelemgyereke lenne. A topicjában írtam róla egy hosszabb hsz-t.
A Greedfall pedig olyan mint a Bioware fénykorának játékai, sok szempontból hasonlít a Jade Empire-hoz, vagy a DAO-hoz. Mindkettő gyakran akciós a GOG-on.Ha a DAO-t szeretted és esetleg kimararadt volna, akkor a Jade Empire egy igazi gyöngyszem.
Amit még nagyon szerettem, az Obsidian-tól a Fallout New Vegas, illetve a Two Worlds 2 - utóbbi nekem jobban bejött mint a kb vele egykorú Skyrim.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
scyllarus
üzenetére
Ha csak türelmetlen voltál vele, akkor mindenképp megéri újra próbálkozni. A fiatalabb generációkra jellemző, hogy mindent is akarnak, de azt rögtön, és nagyon gyorsan kukázzák a terméket, ha valami nem tetszik nekik. Ha viszont nem ez a helyzet, hanem egyszerűen nem tudod megszokni, akkor ne gyötörd magad. Ha valami több frusztrációt okoz, mint örömet, fölösleges erőltetni. Velem is történt már, hogy kiváló játékokat félbehagytam, mert nem tudtam megszokni az irányításukat (pl. az Advent Rising, vagy az Omikron: The Nomad Soul volt ilyen). Utóbbi esetben viszont mindenképp nézz meg egy jó YouTube végigjátszást, a sztori miatt érdemes, és visszaköszönnek belőle elemek a 3. részben is.
A második résznek amúgy nehezebb a harcrendszere, viszont a története a legcsavarosabb a három rész közül; csupa politikai intrika meg machináció. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
Nem vagy ezzel egyedül. Nekem is az első résszel kezdődött a Witcher-addikcióm. Sokat veszít, aki kihagyja: sztoriban, hangulatban kiemelkedő játék. A harcrendszere elég öszvér jellegű, de kb 10 perc volt megszokni, inkább már az volt vele a bajom, hogy hard fokozaton is túl könnyűvé vált egy idő után. Lehet, hogy itt már kijönnek a generációs különbségek; menjetek srácok, és próbáljátok ki a Daggerfall harcrendszerét....
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Atti777
üzenetére
"(már ha az időnkénti teljesen véletlenszerűen jelentkező "elfogyott a memória" kilépkedéseket nem vesszük ide, ami sajnos mindhárom résznél előjött)"
Ez valamilyen Ryzen specifikus bug? Mert ha igen, az gond. Szeretnék mostnában Ryzenre váltani, de rengeteg régi játékkal játszom, néha még 1999-es gyártásút is előveszek. Ha ezekkel nem kompatibilis, akkor marad a jó öreg Sandy. -
GypsFulvus2
őstag
Az első rész ritmusos harcrendszere alapvetően tetszett, csak egy idő után nagyon könnyűvé vált. Pedig elsőre is a legnehezebb fokozaton álltam neki. A "sihi-suhi KATT - suhh-suhh-suhi KATT - suhi-whirlhwind-suhh-suhi KATT -sihi-suhhh-suhi-hátraszaltóval pofánrúg-suhhhh" kombóval már bármilyen bosst seperc alatt kinyírtál.

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
dannyl
üzenetére
Nálam működik a link. Érdekes anyagok még a régi, Mortyr motorral elkezdett majd stornózott első játékból, régi térképek.
Peace: Ez az ábra tökéletesen bemutatja, miért van szüksége új forgatókönyv-Íróra a sorozatnak... Amúgy nagy siker lett, ami kicsit meglepő, mert bőven voltak gyengeségei az őskáoszt idéző dramaturgia mellett is. Mielőtt valaki kiátkozna, alapvetően nekem is tetszett, de bőséggel van még hová fejlődni. -
GypsFulvus2
őstag
Azért számíts rá, hogy ott láthatóan még tanulták a szakmát a CD projectnél, meg kb tizedennyi erőforrással rendelkeztek - ez meglátszik a játékon. Ugyanakkor nagyon hangulatos és jó a története, gyönyörűek a zenéi stb. Végül is, azzal a játékkal írták be a nevüket a komoly stúdiók közé.
-
GypsFulvus2
őstag
Botrányos? Amikor megvettem anno a játékot a 12 éves unokaöcsémnek, kb. 10 perc alatt sajátította el. Szóval aki szerint botrányos, annak valamilyen fogyatéka lehet. Az irányítás és a harcrendszer épp hogy a legkönnyebb a három játék közül, így a harc legnehezebb fokozaton játszva is unalmassá válik egy idő után. Akkor még nem volt saját játékmotor, így a Bioware-től licenszelték az aurorát, azt alakították át, azért lett ilyen.
-
GypsFulvus2
őstag
Kipróbáltátok a 2. -ban a hardcore módot? Amikor egy életed van, és ha meghalsz, vége a játéknak? Hát az olyan, mintha egy teljesen más játékot játszanál. Persze nem tudtam végigvinni, de a Kayrant legyűrtem, és végül Letho állított meg - ő volt talán a legnehezebb ellenfél abban a játékban. A harmadikban legnehezebb fokozaton csak Detlaff okozott gondot - össze sem vethető a két játék nehézsége.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Akkor érdemes lenne kipróbálnodi a Jade Empire-t. Az még nem annyira retro, és sok szempontból a Mass Effect első részének előfutára volt. A történet nagyszerű, a zene, a hangulat nagyon adja. Azt is szívvel-lélekkel csinálták még, EA befolyás nélkül.
Jorus: sztem javasoltam már, de ha nem akkor: ELEX, vagy Hellblade: Senua's Sacrifice.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
A hairworks nem csak az átlag és a peak fps-ek értékeit rombolja, szóval simán okozhat ilyen laggot is - de ahogy gondolod. Amúgy a húzott VGA és a maga Riva, vagy az MSI afterburner (ez is Riva alapú) is okozhat ilyen problémát, ha összeakad a driverrel. Én afterburnert használok, és az újabb Radeon sw-el sok baja van.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
atainprison
üzenetére
Hát a 3. rész harcrendszere már sokkal inkább a casualoknak készült, jóval könnyebb, egyszerűbb. Nekem a 2. rész harcrendszere tetszik a legjobban, szeretem a kihívásokat - és az első rész után felüdülés volt. A legnehezebb alatti fokozaton vittem végig (a legnehezebb hardcore mode-ban is bepróbálkoztam harmadjára, a Kayrant ki is nyírtam, de aztán Letho megölt - és ha meghalsz, akkor ott vége a játéknak).
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Ronaldohun
üzenetére
Ha a GOG-ról veszed, most féláras.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Ted_Beneky
üzenetére
Most épp bagóért megvehető az alapjáték és a legújabb DLC-je is a GOG nyári akciójában. Sok más ízletes RPG-vel együtt.
-
GypsFulvus2
őstag
Fallout New Vegas megvolt? Sztem (és még sokak szerint) a legjobb 3D-s Fallout rész.
Legutóbb az ELEX-et toltam, 100 óra volt kereken, totál retro fíling, nekem nagyon tetszett, de rétegjáték, nem a mai generációnak való, a Gothic széria szellemi utódja posztapokaliptikus világban. Nagyon erősen ajánlom.
Dícsérik a Kingdom Come Deliverance-t is, még nem próbáltam, tervben van.
Régebben a sokak által lesajnált Two Worlds 2-vel is toltam, bizonyos szakaszaiban még jobban is tetszett, mint a Skyrim, talán az egyik leginkább alulértékelt jó kis RPG. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Ha ilyen szintű kihívásokra vágysz, akkor a Witcher 2 legnehezebb fokozatát ajánlom, ahol csak egy életed van; ha meghalsz, vége a játéknak. Harmadik végigjátszás-kísérletnél bevállaltam, és hihetetlen, mennyire máshogy áll hozzá az ember, sokkal nagyobb élményt ad minden harc. Sikerült így kinyírnom a Kayrant - üvöltöttem, mint egy állat
- , aztán Letho az első találkozásunkkor kinyírt. Nem hiszem, hogy végig lehetne játszani így, de egyszer érdemes kipróbálni -ha kellően mazochista hozzá az ember. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
genndy
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy ki tudják védeni karddal, egyet legalábbis. A könyvek alapján íj és számszeríj lövedéket is (pl a Butcher of Blaviken sztoriban számszeríj lövedéket, azán a varázlók puccsa során íj lövedéket hárít Geralt karddal). Ami necces, az kettő, vagy több lövedék kivédése, de a könyvekben Geraltnak és Cirinek is összejön egyszer.
Az első részben
nem azt mondja a professzor, hogy elkapni, hanem hogy kivédeni tudják, és hogy ez is egy újabb hazugság... Aztán a végén, amikor sarokba szorul, nagyon meg is lepődik, hogy Geralt bizony kivédi karddal a mini nyílpuskája lövedékét. perge666: Ezzel a véleményeddel alighanem egyedül vagy. Az első részről sokmindent el lehet mondani, de hogy gagyi lenne, azt biztosan nem.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Akkor alighanem félreértették a kiindulási pontodat. Amiket felsoroltál, azok részben szubjektíven megitélhető hiányosságok, részben apró hibák. Ha azt akartad kifejezni, hogy a TW3 nem tökéletes háték, azzal egyet tudok érteni; vannak kisebb hibái. Tökéletes játékot még senki sem készített és nem is fog soha.
Szerintem amúgy nem Velenre gondolsz, amikor a túl színes, mesés, túlszaturált környezetre panaszkodsz, hanem inkább White Orchard-ra gondolhatsz. Velen a rothadó mocsaraival nem annyira színes szerintem. Gondolom a kezdő területen nem akarták elkedvetleníteni a casual játékosokat (a Skyrimnál sokan panaszkodtak, hogy milyen "fakó" az Oblivion után, de könyorgöm, a tundra mégis milyen legyen??) Ha White Orchrand-ot túlszaturáltnak érezted, Toussaint-ban meg fogsz őrülni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy meg a kérdőjeleket nyugodtan kihagyhatod, akkor kicsit gyorsíthatsz a játéktempón. Azzal legföljebb pénzt veszítesz, de a legjobb cuccokat úgyis tervrajzokból kell kovácsoltatni.A DAO-DAI viszonyáról u. azt gondolom és érzem mint te. Egyébként, ha nem zavar az elavult grafika és a mai szemmel nehézkes játékmenet, erősen ajánlom (ha még nem próbáltad volna) a Morrowindet és a Daggerfallt - bár utóbbi irányítási rendszeréhez némi mazochizmus nem árt meg.
Illetve a nem sandbox kategóriából minden PC-s RPG-k Istencsászárát, a Planescape Torment-et. -
GypsFulvus2
őstag
Szerintem itt sincs "jobb" vagy "rosszabb". Játszottál a 2. résszel?
Ha igen, akkor Vernont eléggé nehéz hagyni megdögleni. Dijkstra egy rendkívül intelligens, "felvilágosult", ugyanakkor minden lelkiismeret nélküli, az egyendi emberi életeket magasról lexaró uralkodó lenne. Vernonnal Temeria függésbe kerül, ugyanakkor valószínűleg az "egyszerű emberek" jobban élnének. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Hát, ez is egy vélemény. Mint mindenkié - beleértve az enyémet is - szubjektív. Gondolom szereted a szerepjátékokat, ahogyan én is, mégis nagyon eltérően látjuk a TW1 TW2 TW3 szériát, néhol pont az ellenkezője tetszik nekem, mint neked. Nem lehet ízlésről vitakozni. A kiinduló MEA-s poszod alapján számomra:
- a gyermekarcok nem bénák, sem egyhangúak, sokszor kifejezetten aranyosak
- Hasonló arcvonások vannak, de ez talán nem meglepő egy olyan játékban, ahol csak Novigradban több NPC fordul elő, mint amennyi a TW1 + TW2 + ME1 + ME2 +ME3 játékokban együttesen szerepelt.. A TW1-ben konkrétan volt vagy 15 féle arc / karaktermodell, oszt' annyi. Leuvardennél pl. kifejezetten zavart, hogy pont u. az arca, mint minden más kövér kereskedőé. Nem beszélve a MEA arcairól, ahol egy az egyben u. azt a pár asari arcmodellt használják eltérő festésekkel. Ez a gáz 2017-ben.
- A rekedtes hangú színész valakinek az agyára megy, van aki imádja. Ezt hibaként felróni eléggé véleményes. Eleinte én is jobban szerettem Grealt magyar szinkronját az első részben, aztán megszoktam az angolt.
- A túlszaturált a színvilág megint csak véleményes. Nekem pl nem tűnt fel; az Oblivion anno ennél sokkal "színesebb" volt, míg a Skyrim "fakó". Ez is ízlés kérdése, Sok olyan mod van, ami a TW 3-at még színesebbé, szaturáltabbá teszi.
- "egyszer két percen át ugráltam kifelé egy gödörből" Ilyen minden játékban akad. Emlékszem a ME1 -ME2-ben pilótafülkében meg még sok más helyen "felragadó" Shepard-ra. A TW1 TW2-ben is több ilyen helyzetem volt (ott néha tényleg zavaró volt) a TW 3-ban jóval kevesebb.
- "sokszor nehéz úgy fordulni, hogy végre előtűnjön a "use" a tárgyakon (pl. ládák)" Ezt aláírom. A készítők is észlelték a problémát, de valamiért nem oldották meg, Helyette a B&W kiegészítőben, ha egy láda fölött van pl. egy gyertya, és véletlenül azt oltod el a láda nyitása helyett, akkor Geralt egy "damn candles" morgást hallat.
- "lassan kedvem lenne lemészárolni mindenkit, aki rám kiált az út szélén, hogy a nyakamba varrjon egy "vidd már el a szennyesem a mosodába, köszi!" küldit"... Ez kb minden sandbox RPG-ben így van. Nekem és a legtöbbünknek kifejezetten tetszik, hogy sok a feladat és ezek ráadásul nem a "hozz 5 ghoul vért" típusúak. Még a legegyszerűbb szörnyes küldetésekben is mindig van valami csavar, dilemma, érdekesség. Nem érzem ezeket felesleges tölteléknek. Jó példa erre, amikor egy egyszerű szörnyes küldetésnél eldöntheted a macska iskolás witcher sorsát aki kiirtotta a falusiakat, amikor azok fizetés helyett megtámadták. Itt a végén a "Butcher of Blaviken" dilemma köszön vissza a könyvekből, hisz Geralttal is előfordult már, hogy "valahogy a fejek csak úgy elkezdenek gurulni". Számtalan ilyen küldetés van. Az egykaptafára készült "szaladjide, öld meg, hozz szörnyalkatrészt" küldetésekkel a TW2-ben már leszámoltak. (Ennek a kifigurázása volt a TW 2-ben a feather quest. Ezért én egyáltalán nem érzem a küldetéseket "tölteléknek". Épp ellenkezőleg, ez az a játék, ahol a legkevésbé érzem ezt.
- Roach egy idióta, ezzel egyetértek. A B&W-ban megint csak kifigurázzák (magukat) a készítők egy küldetésben. Persze nem ártott volna e helyett faragni egy jobb Roach AI-t
- "n a g y o n l a s s ú m i n d e n a j á t é é é k k k b b a a a a n n n " Nekem nem. Én utálom, ha sürgetnek, kényszerítenek a gyors játékra. Nekem pont ez a molyolós, minden kő alá benézek játékstílus tetszik.
- "őrjítő kezd lenni, hogy minden loadscreen egy rajzos összefoglaló" Ha tudod, tedd SSD-re a játékot. Nálam sokat segített.Ami a többit illeti. Tök furcsa nekem, hogy szerinted a TW2 története tűnt "leszűkített"-nek. Szerintem épp a második rész története volt a legjobb, mind dramaturgia, mind narratíva szempontjából .Egy jó kis politikai csalszövevény, bele a mocskos kavarások közepébe, ahol a master manipulátorokat is manipulálják... Ehhez képest a TW3 főküldetése arról szól, hogy "mentsük meg a kiscsajt, aki majd megmenti a világot" - ami szerintem visszalépés a szokásos RPG klisék felé. Persze mindezt nagyon mély emberi kapcsolatokkal tálalva, ami azért megmenti számomra a sztorit.
A harcrenszerekből neked a TW1-é tetszett a legjobban - én azt tartom a leggyengébbnek. Semmi más nem kellett hozzá, sak egy minimális ritmusérzék. Hamar unalmassá és könnyűvé vált - még hard fokozaton is. Nekem a 2. rész harcrendszere jön be a legjobban - mesze ez volt a legnehezebb és ez igényelte a legnagyobb taktikázást. Volt igazi hardcore módja is. A főzetfogyasztás is ott volt a legnikább lore-hű. A 3. részben már meghallgatták a casualok sirámait, és könnyítettek-egyszerűsítettek a harcrendszeren - sajnos.
A Geralt magányosságára vonatkozó soraidat nem tudom értelmezni, mivel én egyáltalán nem éreztem ezt. Mindhárom részben megvoltak a társak, akikkel el lehetett beszélgetni, és pl. Kaer Morhen-ben a csúfos bebaszással végződő este a haverok körében e tekintetben minden igényt ki kell elégítsen -szerintem."Ez már lassan az a szint, hogy majd harc előtt el kell menni a bokrok közé sz@rni, vagy kapunk 2% büntetést az ugrálásra." Hé, ez tök jó ötlet, nekem tetszik!

Összefoglalva azt tudom mondani, hogy a Planescape Torment óta nem találkoztam olyan RPG-vel, ahol a karakterek, a köztük lévő interakció, a küldetések, a világ ilyen hihetetlenül részletesen és valósághűen ki lett volna dolgozva. Azóta nem találkoztam ennyire kompromisszum-mentes RPG-vel, amiről süt, hogy a készítő nem csak pénzt akartak keresni vele (számomra pl. a MEA-n nagyon érezni, hogy ez volt az egyedüli oka a megjelenésének), hanem mert meg akarták mutatni, hogy mit tudnak, és mert imádják ezt a világot, amit Sapkowski megteremtett. Ezért vált a TW3 számomra és még nagyon sokak számára kivételes alkotássá, etalonná, az évtized játékává. A MEA-t játszani utána szörnyű volt, s tartok tőle, hogy hossszú ideig nem lesz olyan RPG, amely - számomra - hasonló élményt ad. Nekem egyébként még a ME 1 volt utoljára ehhez hasonlítható "varázslat".
Hmm, egy kicsit hosszú lett, bocsánat...

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Mr_no_Name
üzenetére
Azéert ne csinálj ebből valamiféle lelkiismereti problémát! "Olyan nincs, hogy nekem ne tetsszen egy jó rpg." Nem a fenét, simán előfordulhat. Minden (jó) játéknak megvan a maga egyedi, csak rá jellemző hangulata, ami sokkal több, mint a grafika, a dramaturgia, a karakterek, a harcrendszer stb-stb. összessége. Ha erre valaki nem "érez rá" , nem kapja el, akkor nincs mit tenni - és ez nem jelenti azt, hogy veled vagy az ízléseddel bármilyen baj lenne. Én így voltam a Fallout 4-el; akárhányszor próbáltam, abbahagytam, pedig a 3. részt meg a New Vegas-t imádom.
Azt javaslom, juss át White Orchard (Fehér Gyümölcsöskert) bevezető pályáján, beszélj Emhyr-rel, és tölts el egy kis időt Velenben. Ha a Veleni részen 2-3 óra után még mindig nem tettszik, nem kap el a gépszíj, akkor ne erőltesd tovább. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Mr_no_Name
üzenetére
Nekem is a Morrowind a kedvencem, meg a Gothic 1-2 mégis megfogott a Witcher széria is - már az első részétől kezdve. Talán adj neki időt. Illetve mindenképpen játszd a legnehezebb fokozaton - mert itt már figyelni kell a taktikára, arra, hogy Geralt melyik harci stílusát fejleszted (keverni nem jó ötlet) és milyen jeleket kombinálsz hozzá, továbbá keményen használni kell a főzeteket és bombákat is. Gothic 1-2 -n szocializálódott keménymagos RPG-fanoknak szégyenletes lenne nem a legnehezebb fokozatni játszani elsőre is...
Kraftolás korlátozott lesz végig, de van egy küldetéssorozat, amelyben a harci stíusodhoz illő kard- és páncélszettek darabjainak receptjét szedheted össze, és fejlesztheted a mesterkovácsoknál.
Egyébként a harcrendszer tekintetében nekem a Witcher 2 jött be a legjobban - az volt a sorozat legnagyobb kihívást jelentő darabja.Ha meg mégsem jön be, hát nem kell erőltetni, nem tettszhet mindenkinek. Nemsokára talán lesz itt valami ígéretes az idősödő Gothic-fanoknak is.

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Mindkét kiegészítő k..tt jó. A legtöbb kiadó a Blood and Wine-t önálló játékként adná ki, teljes áron. Persze megteheted, hogy most az alapjátékot veszed meg, aztán valamikor később pl. GOG-on az expansion pass-t, de kihagyni őket több mint bűn: hiba.
-
GypsFulvus2
őstag
Detlaffot. Most fel is függesztettem a játékot kis időre miatta. Legnehezebb fokozaton játszom; nem volt semmi gondom a főszál bossaival, a "békaherceget" is elsőre kinyírtam, de ezzel a
köcsöggel most nagyon megszenvedek.
Amúgy a szúrcsohók már az első részben is igen kemények voltak, még zúzósabbak, mint itt. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Viaszt szewretne. Van egy-két páncél, amihez kell, ha jól emlékszem.
prime77: Kovácsoktól vehetsz, illetve falusi házakban talált gyertyák szétszedésével - szintén kovácsnál - lehet kinyerni.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Kéz feltéve; első végigjátszásomra azt sikerült elérnem. Mindig úgy döntöttem, ahogy azt a morális elveim diktálták, és az a befejezés jött ki belőle.

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Fontos, hogy még az elején, amikor Emhyr megbíz a a felkutatásával, akkor ne kérj cserébe pénzt, és amikor elviszed hozzá beszélgetni (ha elviszed), akkor se fogadj el ellenszolgáltatást.
A Triss-Yennefer viszonynál meg, ha mindkettőt fűzöd, akkor két szék között padlóra ülsz. -
GypsFulvus2
őstag
Pedig elvileg minden megvan nálam is. A kisebb extra mellékküldetések, mint pl. a bányászos, vagy Triss alternatív megjelenése, stb; illetve elindult már a HoS első küldetése is.
Szerk. 16 db. DLC almappa van a DLC mappában. Szóval mind megvan. Úgy látszik, valamit még ügyesebben tömörítettek.
-
GypsFulvus2
őstag
Néha lehet találni ilyen "értékes őskövület" nevű cuccokat. Ezeknek van valami jelentőségük, kellenek valamilyen küldetéshez, vagy simán csak el lehet őket adni?
-
GypsFulvus2
őstag
A második részt végigtoltad? Abban a legnehezebb fokozat neked való!
Ott egy életed van; ha kinyírnak, vége a játéknak. Megpróbáltam, nem semmi élmény volt, teljesen más érzés így játszani; végül Letho nyírt ki az első találkozásunkkor. A 2. rész számottevően nehezebb az elsőnél, főleg az első patch előtt volt durva. Abban a patch-ben visszavettek a nehézségből, mert annyian sírtak, hogy WTF. 
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
brumi1024
üzenetére
Köszi, de genndy hozzászólása, és így az én válaszom is a magyar fordításra vonatkozott.
Volt már könyv, amit angolul olvastam, de az nem olyan szintű kikapcsolódás, mint ha anyanyelveden tennéd. Ezért aztán egyelőre még várok, hátha kiadják őket magyarul is. Nyilván, ha angol közegben élsz és dolgozol, akkor más a helyzet. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
laceszgamer
üzenetére
Jaaaa, nekem eszembe sem jutott, hogy elutasítsam. Egy hölgyet ilyen helyzetben visszautasítani roppant mód lovagiatlan tett. 
-
GypsFulvus2
őstag
Nem az első fejezet végiről van szó. Ő sztem arra gondol, amikor választhatsz, hogy meghívod egy rundóra a báró tahó embereit, vagy inkább kinyírod őket. laceszgamer:
Keiranak van azért egy kis szerepe még később, Kaer Morhenben, de nem számottevő; inkább csak egy kedves kis színfolt. Hmm, érdekes, nekem mindkét végigjátszás során életben maradt. Sejtettem, hogy ha hagyom a "rossz úton" végigmenni, annak csúnya vége lehet. -
GypsFulvus2
őstag
Hangsúlyozom, kizárólag a személyes véleményem ez. Szerintem a 2. rész története érdekesebb, mint a 3. részé. Spolierezés nélkül; ugye a 2.-ban egy qnagy politikai intrika és cselszövevény közepébe lépünk bele, ahol azokat is átverik, mint xart a palánkon, akik másokat vertek át, mint xart a palánkon.
Ehhez képes a 3. rész kissé sablonosabb; "mentsük meg a kiscsajt, aki majd megmenti a világot" típusú világmegváltó sztori. Persze ez nagyon jól van tálalva, meg emocionálisan is túlfűtött, de kicsit mégiscsak sablonosabb. Olyan masseffectes
Én személy szerint kicsit unom már a "mentsükmegavilágot" RPG-ket, ezért a 2. rész a cselszövésekkel üdítő kivétel volt számomra. A dramaturgiát és a narratívát illetően pedig a 2. rész még nem nyílt világ (csak kezdeménye), ezért a történet sokkal feszesebb, pörgősebb, jobban van tálalva, mint a 3. részben. Nem tudsz túl messzire elkalandozni a fő száltól. A 3. részben a sandbox jelleg miatt kicsit szét tud csúszni a fő sztori, illetve a hosszabb mellékszálak is. A 2. részben zseniális volt az is, hogy legalább kétszer végig kellett játszanod ahhoz, hogy a teljes történetet, annak minden szálát és aspektusát megismerd (de még az utolsó fejezetben is volt egy fontosabb szétágazás) . Nagyon jól meg volt szerkesztve, ahogy a szálak szétváltak, majd a végén újra egyesültek. Ezen felül a az első és a második rész végén is volt egy-egy csattanó, nem várt fordulat, a 3. részben ezt hiányoltam. A nyílt világnak megvannak a maga nagy előnyei, és az elkerülhetetlen hátrányai; utóbbiak alól a Witcher 3 sem tudott teljesen kibújni (bár nagyon igyekezett). -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Ahogy Lenry is mondta, nagyon érdemes előtte a két előző részt is végigvinni - ha szereted az RPG játékokat. Mindháromnak "lelke van" és remek története. A 2. rész szerintem dramaturgiai szempontból (de csak abból) a sorozat csúcspontja, de az elsőnek is olyan erős hangulata volt, hogy azonnal függővé tett. A könyvek is jócskán hozzátesznek a játékok élvezeti értékéhez, de nem nélkülözhetetlenek. Ha szereted a jó minőségű fantasy irodalmat, akkor érdemes őket elolvasni, de nyugodtan belevághatsz az első részbe nélkülük is.
Vásárlásra a GOG-ot javaslom; az első két részt elég gyakran akciózzák. Pár hete is meg lehetett ott venni őket ilyen 2-5 euroért. Ha nincs türelmed várni, az első rész fullos verziója akció nélkül 9 euro most, és amíg végigtolod, addig csak lesz akció a 2. részre.
-
GypsFulvus2
őstag
Két napja fejeztem be a játékot, és nekem is feltűntek ezek a logikátlanságok és következetlenségek, amiket írtatok. Az a benyomás alakult ki bennem, hogy főszál utolsó részét kissé elkapkodták. Mintha szorította volna őket az idő, vagy mihamarabb le akarták volna tudni.
Nagyon jó játék amúgy, de a végén még kicsit csiszolhattak volna.(Pl. Ge'els-et is nevetségesen könnyű volt meggyőzni és átállítani.) -
GypsFulvus2
őstag
Egy kis segítség kéne. Van Skelligén ez a Morkvarg-féle küldetés (Farkasbőrben).
Kinyomoztam mi történt, elolvastam a naplót, elvettem Morkvarg korábbi társától az átkozott agyart, pontosabban a hullájától vettem fel. Talán ez lehet a gond (nem beszéltem vele előtte az agyarról, támadtam, amikor a párbeszédablakban lehetőség adódott rá), de amikor legyőzöm Morkvargot, nem adja fel azt a lehetőséget, hogy "átkozott agyar átadása" a párbszédablakban. Az agyar a küldetéstárgyak rekeszében van. Ennek ellenére csak megetethetem (egyszer már megtettem), kinyírhatom (ami nem vezet sehova), vagy magára hagyhatom. Ez valami bug, vagy van erre megoldás? -
GypsFulvus2
őstag
Ciri képességei között hogyan lehet váltogatni? Most már három van neki, a középső egérgombot mutatja az ábra, de nem történik semmi, továbbra is csak az ide-oda teleportációt használja.
-
GypsFulvus2
őstag
Van az a küldetés, ahol pokolfajzat-szarral kell odacsábítani egy ördögfajzatot (vagy fordítva, mindegy)
egy domb körül szétszórva az excrementumot. Na most, összaszedtem a trágyát, de nem hajladó betenni a tab-bal elérhető zsebekbe az inventoryból. A térképen jelölt foltokon keresztül-kasul bolyongva sem jelenik meg az e-betű, hogy "használdd itt, paraszt". Ha csak simán eldobom az inventoryból az adott folton, az nem jó, nem történik semmi. Valaki felvilágosítana, hogy a szarba kell megoldani ezt a szaros küldetést? 
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Semmivel sem bugosabb, mint az elmúlt 3-4 évben kiadott játékok 99%-a. Voltak ennél sokkal durvábbak is, "nagy" nevek, ezerszer jobban hype-olt címek, amelyek az első hetekben kvázi játszahatatlanok voltak. Úgy néz ki, egy bizonyos méret fölött már nem lehet mindent kitesztelni, és az első két-három hét gyakorlatilag a béta teszt. Vagy talán mostanában minden fejlesztő a minőségellenőrzésen spórol, mivel a fejlesztési költségek nagyon elszálltak. A lényeg, hogy az 1.05 óta nekem már semmi problémám vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Automata kávégépek
- Gumi és felni topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- VGA kibeszélő offtopik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Majd próbáld ki az első két részt is.
Én csak pár évente veszem elő őket. Alvin esetében tényleg kötelező valamelyik csajt választani, bármelyik oldalt tolod..
Nem véletlen, hogy a KotOR-hoz hasonlít, mert a Bioware-től licenszelték hozzá az Aurora motort. Akkoriban még nem volt lóvéjuk sajátot fejleszteni.