- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18520 üzenetére
A SweetFX szinte semmit nem vesz le. Csak akkor ha AA-t beállítasz neki. Én FXAA-t használok.
A SweetFX-el is el lehet lenni jó pár órát mire kitapasztalod, hogy melyik beállítás mit változtat a játékon. Lehet akár mese szerű fekete oldal sötétedést vagy mit is berakni meg mozi csíkokat is alulra és felülre.
Elég sokrétű. Én igazából kép élesítésre használom mert az ENB-en nem lehet jobban feltornászni vagy legalább is nem jöttem rá hogy az effect.txt-n kívül hol van még élesség állítás.Pár képet csináltam random helyeken:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]PH-ra nem töltöm fel mert rontja a minőséget és a felbontást.
A kép 21:9-es azért ilyen széles.Amúgy egy helyszínről akár 10 képet is lehetne csinálni különböző napszakokban meg időjárásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
-
Brett001
aktív tag
válasz balint107 #18513 üzenetére
Nekem is hasonló konfigom van (az FX-6300 procim nekem is 4,1 GHz-en megy ) ami inkább gond, hogy csak 1 gigás a VRAM-om. Sajnos nekem az ENB elég megfogja a cuccot...nem is az FPSsel van igazán gond, hanem a laggal illetve, hogy fura dolgokat művelt nálam az ENB. Pl. a folyókból eltűnt a víz, időnként színes poligonok villantak be.
Az 1 giga miatt a HD texture packból is LITE verziót kellett felraknom, bár ahogy a leírásában is szerepel nem szenved különösebb csorbát a látvány. Ami nagyon megtudja akasztani az FPS-t, ha növényzetes modot teszek fel. A sok fű, virág, a sok fa beteszi a kaput. Szóval mivel nincs ENB, igyekeztem olyan látvány javitó modokat összeszedni, amiket nem kimondottan az ENB-hez optimalizáltak.Jelenleg ezek vannak fent:
Pure Weather Realism
aMidian Caves and Mines
AOF Detailed Mountains
Audio Overhaul for Skyrim 2
Better Dynamic Snow
Cinematic Fire
Detailed Rugs
Dust Effects
Enchanced Distant Terrain
Enhanced Light and FX
Enhanced Night Skyrim High Stars
Footprints
HD Plant and Herb Retexture
Inproved NPC Cloathing
Moss Rocks
Realistic Colors and Real Nights Weather Anniversary Edition
Realistic Water Two
Real Rain Basic
Ruins Clutter Improved
Realistic Smoke and Embers
SkyFalls and SkyMills Basic
Sounds of Skyrim Tthe wilds+dungeon+civilization
Static Mesh Improvent Mod
W.A.T.E.R Water Terrain Enchancment Redux
Wet and Cold
Persze még akarok csiszolni rajta.
Ha van még jó mod ötlet, szívesen várom. Illetve az ENB megjelenítés gondra valami tanács. Bár imho nem érdemes erőltetnem az ENB-t.[ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
-
papasoft80
tag
válasz balint107 #18570 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Na azt nem gondoltam, hogy egyes sárkányok lelkénél is előfordulhat.
Továbbmentem és azóta mindegyiket elszívta úgy, hogy mindegyik "mod" be van kapcsolva.
Nekem nincs fent egyik DLC patch-e sem, és a Data Files-nél nincs update.esp sem. Ha ez nagyon gáz, akkor írjátok már meg légyszi, hogy le lehet-e szedni valahonnan, illetve fel lehet-e rakni Steam és Nexus nélkül
Pont az ilyenek miatt nem raktam fel semmi mod-ot, csak a magyarítást(lehet azt se kellett volna)... -
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18612 üzenetére
Hát erre én is elég későn jöttem rá, eddig mindig úgy adtam hozzá az inv-emhez konzolban ami nem kis munka volt.
Aztán megláttam ezt:
For those who simply want to get the armor without having to craft them (testers and photo junkies), search for "Tera Barrel" and spawn it with the console command next to you. The barrel contains all the armor pieces in this mod.Tehát elég lespawnolni egy hordót amiben minden bent van.
-
Brett001
aktív tag
válasz balint107 #18595 üzenetére
Hi!
Pont erre akartam én is rákérdezni. Mint korábban emlitettem, nem használok ENB-t (ott ugye mindent, gamma staturation stb lehet állítgatni) hogy tudnám a Pure Weather éjszakáját világosabbá tenni? Két weather modom van, a Pure meg az RCRN Anniversary...ezt szoktam felváltva használni...a pure jönne be jobban ha nem lenne olyan sötét az éjszaka.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
kislaki92
senior tag
válasz balint107 #18636 üzenetére
ezt az ENB-t valahogy nem tudtam működésre bírni...elindult.de semmi változás.a menüjében meg nem engedett állítgatni.te ezt ,hogy tetted fel?
ha lelősz egy embert a seregből szemétláda vagy, ha egy sötét bőrűt lősz le a Közel-Keletről,hőssé válsz, sikolyok melyet országod okoz,füledig sosem érnek el...
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18667 üzenetére
Igen én mindig azokat a modokat használom az ENB-ekhez amit ajánl a készítő. Így elvileg úgy kell kinéznie mint nála.
A kódokat így lehet használni:
player.additem XXXXXXXX 1
vagy
player.placeatme XXXXXXXA másodikhoz amivel a hordót le tudod rakni nem kell semmit sem írni csak akkor ha többet akarsz az adott cuccból.
[ Szerkesztve ]
-
creedszl
aktív tag
válasz balint107 #18770 üzenetére
A modjaim listája.Ezen felül semmi extra ini matatás nincs.A dof ennél az enb-nél ilyen lágy szinte alig lehet észrevenni ha nem közvetlen közeli tárgyra fokuszálsz.Ugrid van még nekem 9-en.Kb ennyi.Ezekből jött ki a látvány.Ez a kép ha mondjuk whiterun-nál készül ugyan ilyen körülmények között, ugyan akkor, ott élesebb lenne a kép, mármint nem lenne ez a nyári párás levegő hatás.ezért mondom hogy helyszín is válogatja hogy hogy néz ki egy adott időjárás...
Hulligaaan
-
CJ4567
nagyúr
-
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18819 üzenetére
Ezek a lag-ok (stuttering) meg a legröhejesebbek az egészben.
Olyan mintha nem lenne elég a memória vagy mintha folyamatosan töltögetne a játék. Nekem a rekordom még annó az uGrids 7-es időszakomban volt olyan, hogy beállt a kép 2mp-re. Na mondom ezt itt fejezzük be.Amit mondasz persze az is igaz, hogy ezek a random CTD-k meg ilyen olyan dolgok nem mindenkinél vannak.
Jelenleg 227 mod van fent + amit nem ír a NMM textúra/mesh módosítások.
Minden mod egyre közelebb visz a CTD-hez és a stutteringhez én így látom.Igen nagyban függ az aktuális ENB-től is a teljesítmény. De ez is ember válogatja. Nekem a RealVision nem jön be pedig többször is teszteltem már különböző profilokkal és ENB DLL-ekkel. Valamiért nem adja...
Most ezt használom a saját módosításaimmal: [239] Kountervibe ENB Extensive Shaders
Ez az ENB ami sztem a legjobbak között van valamiért nem található meg már Nexus-on.Ma feltettem a próbaképpen Climates of Tamriel-t ehhez az ENB-hez és hát meglepetésemre nem barmolta szét a látványt. Pedig szét szokta más ENB-ekbe néha.
Az a baj még mindig nem találtam olyan ENB-em ami nem enné meg a gépet de még is brutál (nekem tetsző) grafikát csinál.
(#18821) CJ4567:
Kurzor fix-et már le lehet szedni rég Nexus-ról.SSME: [link]
Használom de nem lett tőle szinte semmi jobb.Ez meg uGrids-et stabilizál: [link]
Van rengeteg ilyen Guide ami a játék optimalizálását hivatott bemutatni, de csodákat ezektől sem lehet várni.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18828 üzenetére
Ezekben is van pár tapasztalatom szerencsére szal megkímélheted magad a csalódásoktól.
1) Az ENB-nél pár dolgot át kell írni ini-kben 1-re mert különben nem azt a látványt kapod amit kéne. A képeket amiket a saját játékotokból készítettetek ott nekem egyből szemet szúrt pár dolog.
Többek közt hiányoznak az önárnyékolások a fákról és a fűről. Ne ezek már gép zabáló beállítások de viszont remekül is néznek ki.
De úgy láttam, hogy pl Parallax-ot sem használtok.2) SG Hair: Letiltották nem csak a Nexus-ról hanem az egész netről. Miért? Mert szerzői jogi dolgokba ütközik ugyan is azok állítólag létező haj beállítások és egy másik program használja őket Ezek csak be lettek importálva a Skyrim játékba. Szal tilos publikálni a cuccot. Nekem meg van a full 268 pakk ha kell PM-be tudok adni majd linket.
3) Az optimalizációs modok nem mindegyike arra hivatott, hogy több FPS-ed legyen hanem arra, hogy stabilabb legyen a játék és csökkentse a CTD/stuttering-et.
4) Az ablak módos hülyeségnél nálam az a gond, hogy elvileg ablak módban nem megy az SLI. Szal nekem kiütve ez a megoldás.
5) Az Optimizer Textures cuccot én már egyszer használtam. Nagy meglepetésemre nem lettek rosszabbak a textúrák, nem mosta el őket a program. De viszont olyan sokat nem is javított rajta hogy érdemes legyen lefuttatni. Kisebb helyet foglaltak a textúrák utána és "elvileg" nem fogyasztott annyi VRAM-ot a játék.
De a stuttering itt sem szűnt meg, max nem volt olyan látványos.6) OneTweak nem tudom mi de érdekelne. Dobhatsz egy linket.
(#18830) CJ4567:
Meg lehet természetesen találni továbbra is, de a haj módok eredeti készítője a levelében azt nyilatkozta, (a levelet Loverslabs-on mutatta HelloSanta) hogy ha valaki hozzájut akkor azt csak maga használja és ne ossza meg senkivel.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18831 üzenetére
Igen ezekre gondoltam.
bFloatPointRenderTarget=1 <= Ez mindenképpen 1-en legyen mert ENB-hez kell.
bDrawLandShadows=1 <= Árnyék vetülés a talajra.
bShadowsOnGrass=1 <= Árnyék a füvön.
bFXAAEnabled=1 <= Érdemes bekapcsolni mert ENB-nél az SMAA-t (élsimítást) meg ki kell kapcsolni, hogy minden működjön.ENB oldalán:
bFloatPointRenderTarget=1 must be set in SkyrimPrefs.ini file to make this mod work. Start SkyrimLauncher.exe to configure your video options again.
Sky lighting to work correctly require rendering objects to shadow, so edit manually following lines in file SkyrimPrefs.ini:
bTreesReceiveShadows=1
bDrawLandShadows=1
bShadowsOnGrass=1 -
creedszl
aktív tag
válasz balint107 #18900 üzenetére
Hali!
Gondoltam megosztom a tapasztalataim vidkari ügyében.
Egy FX6300 + R9 270X 4Gb kombóról van szó nálam egy 22-es monitornál ami ugye 1680*1050.
Például a következő jeleneteknél esik be az fps 20-30 közé amúgy 40 az átlag:Na most nálam van uGridLoad=7, sűrű fű mint látod, fov 90-en...hirtelen ezek ugrottak be amik nagyon szívják az erőt.Ahol sok a füst,vízpára és hasonló jelenség ott is lassul.Hamarosan én is felváltok FHD-ba kíváncsi vagyok mennyit fogok bukni fps-ben...Mondjuk annyira nem érdekel mert csak néha esik be és ilyen látvány mellett beáldozok.
[ Szerkesztve ]
Hulligaaan
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18909 üzenetére
Én alapon használom a FOV-ot (65) mert nem szeretem ha a karakterek vagy más egyéb elemek torzulnak. Ennél a monitornál meg főleg észrevenni.
(#18910) creedszl:
Kékebbé? De hisz a 3. képen az eléggé kék.
A másik két képen azért fehér mert ott dolgozik az Adaptation meg a Bloom effekt.Megnéztem nem rossz ENB ez. Melyik DLL-el használod? Az újjal vagy a régivel?
Én a SkyRealism - Grass-t használom mert az még oké nem öli annyira a gépet de a Dense Grass 100 Density az kinyírta főleg erdőben. Screenshot-okra jó, de játékra nálam nem. Én nem szeretem a LOW FPS-t nekem legalább 50-60 kell.
[ Szerkesztve ]
-
creedszl
aktív tag
válasz balint107 #18912 üzenetére
igen, ez megvan, de ott nézegettem, tekergettem de nem értem el változást, konkrétan nem tudom melyikhez kéne ott nyúlni.Mert csak a tiszta kék égnek a kéksége nem jó...Ez inkább kékeszöld, több kék kéne belé
Tirexi Az tuti hogy százon sokat eszik de a lite verzión, ami csak a fele már teljesen jó.De kipróbálom az említett modot is.Amúgy a 0.221-es dll fut, de a mod a 0.113-as verzióra épül.
[ Szerkesztve ]
Hulligaaan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest