- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Milyen alaplapot vegyek?
- Megéri az árát? - Reolink Altas PT Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endre Brain
csendes tag
Nekem eddig csak attól fagyott le, ha rosszul kódolt zenét nyomtam rá. A haszn. útmutatója szerint ezek a megengedettek: MP3 : 8-320 kbps, WMA: 32-192 kbps, ADPCM: 32-192 kbps. Ezért nem árt vigyázni a változó bitrátájú (VBR) MP3-asokkal. A legbiztosabb, ha winampban belenézünk, és ha 320 köré megyeget, akkor átkonvertáljuk állandó bitrátájú (CBR) fájlba.
-
Bloody-Mary
csendes tag
Helló!
A tesómnak és nekem van egy-egy Telstar 256 megás aszem UFM 320-as mp3 lejátszónk. Már lejárt az egy év gari. Az enyém aránylag jó állapotban van kivéve, hogy az oldalából vlmi olajfélség folyt ki ami rászáradt és összeszedte a koszt. Mit tehet ez az mp3 lejátszóval? A tesómé kicsit gázos, esett párat, áztatta is kicsit. leesett róla a joy gomb, a joy nem megy egy irányba, folyton lefagy/formatál/kiírja h no music file/ vagy elkezdi lejátszani az elvileg már nem rajta levő számokat. Ez mitől lehet? Olvastam, hogy nincs hozzá firmware. Ez igaz? Szerintetek is kuka a tesóm lejátszója vagy van még remény? -
schorpyon
csendes tag
csá
légyszi adjatok nekem egy olyan programot amivel mtv file-t csinálok mert akármit teszek rá nem játsza le -
schorpyon
csendes tag
helló
én most vettem és a lejátszót és cd-n nics VideoConverter ami használati utasításban le van írva
légyszi segítsetek mert fel akarok tenni egy pár filmet -
Menya33
csendes tag
Csuma!
Nem akarok feltétlenül mindekit elkeseríteni, de nekem ma jött meg a Metró katalógusom, és elolvastam ezt a kicsikét. Amiket eddig olvastam a fórumba azokat tényleg tudja a katalógus alapján, meg minden, de nem ez a lényeg, hanem az ára!:
kapacitás: 512MB Nettó ár: 10 790,- Bruttó ár: 12948,-
kapacitás: 1GB Nettó ár: 12490,- Bruttó ár: 14988,-
kapacitás: 2GB Nettó ár: 16590,- Bruttó ár: 19988,-
Asszem az árak eléggé konkrétak.
Tehát mindenkinek ajánlom a metrós cajgot (FM rádiós, Diktafonos verzió), és ez az ár hivatalosan okt.5-18
-
Nem tudjátok, hogy miért csinálja azt, hogy ha egy zeneszámnál beállítom az EQ-t mondjuk rock-ra, akkor zeneváltásnál kijelzi ugyan, hogy rock-on van, de hallatszik, hogy visszaállította magát normal-ra. Nincs valami megoldás, hogy meghagyja az EQ beállítást? Mondjuk hallottam valami szoftver frissítésről, nem tudom az segítene-e. Előre is köszönöm a választ
-
Greeman
csendes tag
Szevasztok!
Miért csinálja ez a készülék azt, hogy ha az utolsó számot lejátszom. Akkor a végén végtelenségig azt a számot játsza. Szerintem ez nem repeat. Mert követi a számok sorrendjét. Mi ennek az oka? -
tiger1342
csendes tag
Nah emberek!
Olvasgattam a fórumot, és úgy éreztem hozzá kell szólnom pár dolgot:
A ''fém ház'' valóban nem tűnik annak, viszont hidegebb időben érezhetően kihűl, ami arra enged következtetni, hogy mégse műanyag, mer az ugye szigetelő - sztem alumíniumból van.
Az USB 2.0 egy kicsit más kérdés: valóban csak 900k körüli sebességgel tud másolni, de nem azért, mert 1.1-es USB (a Win is 2.0-nak ismeri fel, ráadásul ha 1.1-es USB-re kötöd, vinnyog, hogy ''This device can perform faster - USB 2.0''). A másolás sebessége 2 dologtól függ: a közvetítő közegtől (jelen esetben USB) és a tárolóeszköz sebességétől. Mivel a hagyományos pendrive minden energiát a számítógéptől kap (12 V!!!), ezért akár 9-10 GB/s-el is másol. Viszont gyári adat szerint ez az MP3-as 4,2 volton üzemel. Azért lehet csak ennyivel másolni róla, mert ennyit tud a flash, cserébe kicsi az energiaigénye.
Az akksija gyári adat szerint 4 óra alatt töltődik fel, és 10 órát bír, ez a gyakorlatban is igaz lehet, nekem vadiújan első töltés után 2 hetet bírt, napi 1 óra hallgatás és másolgatás mellett. (feltehetőleg mindig utántöltődött USB-ről) Ami nekem nagyon tetszett: a töltője is USB-ről tölt - 1 kis 2 szinű led jelzi, ha már feltöltődött...(piros-zöld)
A fagyás okát is sikerült kiderítenem: érzékeny a cucc a fileokra, tehát amit winamppal még vígan hallgatsz, attól lehet kiakad. A nagyobb baj, hogy ha vmi hibás file van rajta, nagyon kontrollálhatatlan lesz a működése, én ilyenkor elősször reset - a legjobb eszköz egy kihajlított gem-kapocs-amivel a kis lukon el lehet találni viszonylag könnyen a mikrokapcsolót, mindent leszedek róla (általában a hibás file törléskor fennakad, mert nem lehet törölni, és a belső ''Format memory opcióval leformázom az egészet - 1 GB-os verzióm van'')
Adatot még nem vesztettem vele, egy 1,4 Gigas file-t ha pontosan akkorára darabolok, hogy 0 bite szabad hely marad (a maradékot meg 512-es pendriveon hurcolom), akkoris simán működött eddig.
A fülhallgatója tényleg nem csúgyminőség, viszont amennyit spórolsz rajta - azért már vehetsz egy Sony Sennheisert, ami az etalon szinte minden kategóriában...
Jaés van automatikus kikapcsolás funkciója, mint minden elemes digitális ketyerének - vhol gyári specben le van írva - kb. 10-30 s után kapcsol ki.
Könyvtár-váltással még nem volt gondom, úgyis nagyrészt albumokat hallgatok, vagy ha saját válogatást cinálok, az sincs több 100-200 zeneszámnál...
Mindent összevetve, sztem ezért a pénzért nagyon megéri (16800-at kértek az 1 GB-osért).
Ha valakinek még kérdése van, írhat nekem mailt - ha lesz időm, válaszolok.
Üdv!
t -
Peakur
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egyet....
Az előző telstarnál 102-B (3 eves) lenyegesen jobb a hangminősége, mondhatni egész jó.
A mély hangoknal nyilván nem fog dübörögni ez sem, meg a 40 ezres sem, bár némi javulást lehet észlelni más 3-4 ezer forintos fej/fül hallgatókkal.
Meglehetősen könnyű a cucc, de fogásra sincs nyoma sem az említett fémháznak, ezt felejtsétek el.
A kis műanyag takaró fül lehetne okosabban is kitalálva. Nem mindenkinek ''S''-s méretű ujjacskai vannak.
A kijelzője sötétbe, félhomályba gyönyörű, de kinn az utcan, még enyhén borult időben is csak magamat látom, gyakorlatilag árnyékos hely hiányában használhatatlan.
Egyszer kétszer már sikerült lefagyasztanom, szám léptetés közben. Valós okát eddig nem sikerüklt kiderítenem, mert a fileok tenyleg jok, es nem is mindig fagy le...
A felveteli lehetőségeket nem próbáltam.....
Mindent összegezve, legalabbis nekem futas kozben tokeletesen megfelel. Nyilvan nem lehet olyat gyartani ami mindenkinek megfelel, de a sajat arkategoriajaban nezve mindenkeppen a versenymezonybe tennem, az aprobb hibai ellenere is...
Ja es akksirol kerdeztel.... Eloszor nem volt eszkozom amivel a resetelős helyen megtudtam volna nyomni azt kis mikrokapcsolot, amikor lefagyott, es orakig, 3-4 oran keresztul is ugymaradt a kijelzoje, ami allitolag zabalja a akksit.... hat nem zabalja, utana meg orakig tudtam hasznalni...
A lithium ionos akksik hatasfoka, es elettartama sokat javult az elmult evekben, manapsag elobb valt az ember telefont is mint, hogy az akksija vegleg tonkre menne...
Ugyanez ervenyes itt is. Ha sokat fogod hasznalni, egy-ket even belul ugyis megtetszik majd valami mas, es megveszed azt, bar az akksi ebbe meg mindig birna....
Udv,
Peakur -
Keem1
veterán
válasz
markobelo #398 üzenetére
Nem egészen... A kereskedő nem tud felelősséget vállalni azért, ami a termék dobozán van.
A dobozt nem a kereskedő cég gyártja, és a legtöbb esetben nincs is lehetőség a termék kipróbálására.
Képzeld el, hogy te vagy az eladó. Megveszed a forgalmazótól, feltűnik, hogy USB2.0 van rávésve. Eladod, majd visszajön azzal, hogy nem tudja a 2.0-s szabványt. Amit te láthatsz, abból nem derül ki az ellenkezője. Felelősnek érzed magad emiatt? Nem valószínű.
De még ha Te személy szerint magadat okolnád, törvényileg nem lehet emiatt számon kérni kereskedőt. Ez csakis a gyártó felelőssége.
Befejeztem az offolást, a publikumtól elnézést kérek, de a munkám miatt sokszor találkozok ilyen esetekkel, és sajnos elég sok esetben a vásárlóközönség az elégtelen tájékoztatás miatt hibás információkkal rendelkezik. Mégegyszer elnézést
[Szerkesztve] -
markobelo
csendes tag
Hát, szerintem ez nem igazán van így. Én, mint vásárló azzal a céggel vagyok jogviszonyban akitől a terméket vettem. Ha valótlan tulajdonságokkal adja el, akkor rajta kérhetem számon és nem a gyártótól. Max. majd ő is érvényesítheti a jogait azzal szemben akitől beszerezte.
-
Keem1
veterán
válasz
Carlo Peders #395 üzenetére
Sajnos nem. A csomagolás miatt max a gyártót perelheted...
Szerk.: azért nem felelhet a nagyker/kisker, ráadásul nem is garis probléma
[Szerkesztve] -
Carlo Peders
csendes tag
válasz
markobelo #393 üzenetére
Jogos. Tegnap elmentem vele szervízbe, hátha tudnak valami megoldást. Azt mondták, hogy ez a típus csak 1.1-es USB-vel van felszerelve, a csomagolása egységdoboz, ezért hihettem, hogy 2.0-ás. Ez viszont engem nem nagyon nyugtat meg. A doboz fedlapján 2.0 van, a magyar leírásban csak annyit hogy írnak róla, az adatmozgatás a PC és a mp3 cucc között USB porton keresztül megy. Ezt nem úgy hívják, hogy a vásárló megtévesztése?
-
-
markobelo
csendes tag
válasz
Carlo Peders #390 üzenetére
Nem. Nálam is így van és mások is panaszkodtak már rá. Szerintem csak kamu az az USB 2.0 specifikáció. Valójában csak 1.1. Idegesítő, de azért ez még nem a világ vége. Persze az 1GB-os változatnál már durva.
-
csizzah
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Mostanság tervezem egy mp3 lejátszó vásárlását, és úgy tűnik h árban és tudásban ez lesz a számomra megfelelő, az aqua-ban kb 17000 ft, ez jó ár érte?
Amúgy elég láma vagyok ezekhez a dolgokhoz, még nem volt ilyen kütyüm, ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy ezeket a lejátszókat lehet pen drive- ként is használni, vagy csak mp3-at, illetve zenei file-okat lehet rá másolni?
Előre is köszi! -
zsolabola
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég én is vettem egy ilyen kütyüt, és a kezdeti botlások óta elégedett vagyok vele.
Az enyém 1 Gb-os, és problémáim voltak azzal, hogy a gyökérbe csak 117 számot tudtam tenni, és utána kiakadt a másolás, de a szerviz felvilágosított, hogy ez a fájlrendszer miatt van és teljesen normális jelenség. Ilyenkor hiába van zene rajta azt mondja no music file, és csak a format segít.Csináltam rá 3 alkönyvtárat, és ebbe írtam kb 3x80 számot, és azóta vígan megy, és egyben le is játsza nem kell lépkedni a könyvtárak között. A hangja szerintem elég jó, fagyás nem volt, és az akku is elég sokáig húzza, szóval az árához képest majdnem hibátlan.
Gondolom a többi hasonló kategóriájú cucc is szenved ezektől a fájlrendszer problémáktól vagy nem? -
Carlo Peders
csendes tag
Sziasztok!
Én kb 1 hete vettem egyet, minden teljesen jól megy, egy dolgot leszámítva. Bárhonnan akarok rá zenét másolni, max 400k-val megy, holott mindenhol az találom vele kapcsolatban, hogy USB 2.0-ás. Próbáltam asztali PC-n, notebookon, nem megy feljebb, viszont ha a helyére egy pendrive-t teszek, akkor vígan jön-megy az adat 5-8 megával.
Én rontok el valamit nagyon? -
markobelo
csendes tag
válasz
Bellydancer #387 üzenetére
Ezeket nem ismerem, ezt is csak azért mert van.
[Szerkesztve] -
-
markobelo
csendes tag
válasz
Bellydancer #385 üzenetére
Szia.
1. Vedd figyelembe, hogy a belső aksi 2-3 évet bír (használattól függően), azután kukázhatod a készüléket, viszont lehet, hogy már elöbb is azt tennéd, ugyanis ennyi idő alatt hatalmasat fejlődik a termékkínálat. Elem esetén nincs ilyen élettartam probléma, viszont állandóan venned kell elemeket ami plusz költség. Vannak még előnyei hátrányai mindkettőnek, igazából teljesen a te használati szokásaidtól függ neked melyik a jobb.
2. A menüben nincs ilyen opció, így valószínűleg nincs. Csak a kijelző világítást lehet így szabályozni. -
Bellydancer
csendes tag
Sziasztok!
Épp MP3 lejátszót szeretnék vásárolni, nem akarok rá túl sokat áldozni, de azért szeretnék vmi jót. Segítség kellene. Először is, ezt a készüléket szemeltem ki magamnak, és olvastam már a hozzászólásaitokat is. Két kérdésem lenne:
1. Szerintetek azok a készülékek a jobbak, amik elemmel működnek, v pl ez, amiben aksi van?
2. Ennek a leírásaiban sehol sem találtam, hogy van e benne időzített kikapcsolás funkció.Hasonló termékekben van, nem egy életbevágó, de hasznos, és kíváncsi lennék ebben van e?
Előre is köszi
Üdv mindenkinek -
markobelo
csendes tag
Újabb tapasztalatok:
Rádió
Most voltam vele Balatonon, egy adót sem tudott befogni. Bp-en jó. -
markobelo
csendes tag
Sziasztok. Én is most vettem egy ilyen kütyüt, az 512MB-os változatból.
Mielőtt megvettem, végigolvastam az összes hozzászólást. Köszönök minden informatív hozzászólást. Most kiegészítem az én tapasztalataimmal (a már leírt dolgokkal most nem foglalkozom).
A szoftver verziója: V.3002
- elég korrekt kinézete van, gagyibbra számítottam
- egyenlőre a joystick-al nincs semmi gondom, feszegettem is de nem jön le (ezüst színű)
- hangerő szabályzás 32 fokozatban (16-ot írtak az első hsz.-okban)
- magyar ékezeteket tökéletesen kezeli fájlnevekben is id3 tag-ekben is (az 'ű' helyett kalaposat ír, egyedül az 'ő' betűvel nem bír el, ehelyett '??' jelenik meg)
- hosszú fájlnevek - 52 karakternél többet nem ír ki (ebben volt szóköz és ékezet is)
- 3 könyvtár mélységet kezel
- ha beállítom a EQ-t nem felejti el
- kijelzőt be lehet állítani, hogy állandóan bekapcsolt állapotban legyen
- a gyári füles nem a legrosszabb, de amikor áttettem a sennheiser mx400-at... ég és föld a különbség
Rádió:
- a legerősebb adókkal, nagyon szépen szól, a gyengébbekkel recsegős
- 30 adót lehet eltárolni
- nem lehet EQ-t állítani, a 'normal' beállítást használja (kiírja, de nem módosítható)
- olyan hangosan szól, hogy csendes helyen az 1-es hangerő is hangosnak tűnik
- az erős jelű adókból elég jó minőségű felvételt lehet készíteni max. 192 kbps-el
Diktafon:
- csak közvetlen közelről belebeszélve lesz jó minőségű (érhető, hallható)
Hiba:
- egyenlőre egyet fedeztem fel, ha használok egy EQ módot, pl. ROCK és úgy hallgatok egy számot, ha beletekerek (akár előre v. hátra), mintha átváltana egy másik módra (olyan, doboz hangja lesz). Ha a következő számra ugrok akkor már megint jól szól. ?!?
Összegzés:
Egyenlőre, nem bántam meg, hogy megvettem. Úgy látszik, ahogy múlik az idő, javították a gyermekbetegségeit. Most már az ára is nagyon korrekt (br. 14.000,-)
Üdv. -
cage20
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy nagy kérdésem ezzel a géppel kapcsolatban
Az útmutatóban (használati utasítás) azt irják hogy Lyrics Display-Dalszöveg megjelenítése(ha az mp3 fájl tartalmazza)
A kérdésem a következő
Hogyan tudom hozzárendelni az mp3 hoz a dalszöveget?
vagy honnan szedjek olyan mp3at ami tartalmazza a dalszöveget?
Ha valaki tud nekem segíteni nagyon megköszönném
mert kezdek begolyózni tőle vhogy így
Előre is köszi
Hy -
Kitti87
csendes tag
Sziasztok!
Én tegnap vettem egy Telstar UFM 320 1GB-s mp3 lejátszót!Szerintem nagyon jó!Aranyos,meg mindenNagyon meglepődtem azon,hogy milyen könnyű!Sokkal könnyebb mint egy elemes/akkumulátoros mp3 lejátszó!Ti mennyiért vettétek az 512-es vagy 1GB-s lejátszót?Én 18536ft-ért+Szerintetek jó árban volt?
Köszke!Sziasztok -
vvvv
csendes tag
a masszív külsőről annyit, h nekem rögtön széttört. További tapasztalatok: amíg a garancia tart addig jó de utána...felrakok rá egy számot és kiirja h ''No Music File'' belépek gépbe az felismeri. 1 évig nekem is korrekt volt de utána tiszta szar.
-
gyunagyos
csendes tag
Sziasztok! nekem van egy ilyen lejátszó 1GB-s változatban!Karácsonyra kaptam,nagyon tetszik,és tényleg jó, szép.De sajnos pénzügyi gondok miatt megkell tőle válnom
:'(
Akit érdekel írjon e-mailt:gyunagyos@freemail.hu
Megvan minden papírja,december 15.-ig garanciás,dobozában minden tartozékkal. bővebbb info a www.hirdessnet.hu-n
[Szerkesztve] -
Katatonic
tag
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de most akkor ez a kütyü USB 2.0-ás vagy 1.1-es? Csak mert max 900K-val tudok rá másolni, de az XP USB 2.0 -ás nak ismerte fel. Elvileg tényleg annyinak kéne lennie, de a kis könyvecskéje végén van egy nagy táblázat, és abba ez szerepel: USB Port: USB Spec1.1
Szóval mi a helyzet? -
bogel
tag
válasz
omicronsigma #371 üzenetére
2005-09-27 vettem.
Cca 9 órát bírt az elején, most 8-at.
Bár ritkán merül le, mivel ráírom a fontosabb dolgokat, így általában egész éjszaka a gépre kötve marad (=tölt). -
omicronsigma
csendes tag
Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki még vmikor a topic indítása körül vette a playert, annak kb. meddig bírja az aksi és milyen intenzíven használja??
Előre is kösz... -
Malvin
csendes tag
Hallotam olyan cuccost h mindig lefagy ez igaz mertha igen akkor nem biztos vestzek szal nem tok mihamarabb irjatok előre is köszi
:
remélem nem komoly ez a lefagyás dolog
-
Malvin
csendes tag
Hallotam olyan cuccost h mindig lefagy ez igaz mertha igen akkor nem biztos vestzek szal nem tok mihamarabb irjatok előre is köszi
:
remélem nem komoly ez a lefagyás dolog
-
mr_knight
senior tag
Na most tesztelgetem ! Nagyon jól szól ! Szerencsére egyszer sem fagyott le... ( lekopogom )
A gyári fülhallgatója sztem semmit sem ér...Van egy faszintos kis Philips-em itthon:
Eléggé jól meghajtja ROCK funkcióban tud a legjobban szólni vele ( dinamikusan ) ! Kéne valami fülhagató ehhez a készüleékhez ami nem ilyen nagy, mert ez durva lenne....Valami jót mondjatok, ajánljatok ( kicsi fülesre gondolok ) !
-
mr_knight
senior tag
Mivel senki sem válaszolt ezért megvettem ! Jó, csak sztem kevés hozzá a füles.. Tesómnak lesz aki nem nagy igényű !
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
up Fontos lenne !
-
mr_knight
senior tag
Jövőhéten venném ebben a voltban és fontos lenne a vélemény ! Nem szeretnék szervízbe járogatni... Az is jó, ha tudtok ehhez hasonlót mondani ami ebben az árban van ! Vagy 15 körül 512-es más tipusú is jöhet !
Köszönöm, mr_knight ! -
mr_knight
senior tag
Sziasztok !
Egy ilyen MP3 Lejátszó után érdeklődnék ! [link]
Véleményeket szeretnék kérni, hogy milyen !?
Tesómnak kellene meglepinek ! -
wid22
aktív tag
Megnézted hogy mekkora a fájl mérete? Mert lehet azért nem vesz föl többet mert betelt a memoria. PL vav formátum 45 perc kb 500 MB
-
Zozo®
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen kütyüt, nekem az a gondom vele, hogy line-in-ről csak 45 percet (192Kbps) hajlandó felvenniEzért visszavihető? 1 hónapja vettem, és hova a boltba vagy szerviz?
-
Benjyke
csendes tag
Szia!!
nekem azu aksija jobban bírja, meg én nem nagyon hallgatok mp3at, inkább rádiót.
A menüt nagyon nehezen, de nagyon gyorsan meg lehet szokni, a joy nekem is leesett, és nem jegyzi meg az EQkat sem, nemsokára majd viszem garis csaerére a joyy miatt, már 1szer cseráélték, míg kihoztam a boltból leseett, mondom várok míg jön egy másiki széria
Egyébként a hangminőség tekintetében eggyetértek.
meg a többiben is naggyából -
Kalozman
tag
Szasztok!
Huhh végigolvastam a topicot és megmondom őszintén elpártoltam ettől a kütyütől.Az elején mikor kiszúrtam valahol, első gondolat aksi biztos szar lesz.De amennyi szidást itt olvastam inkább várok még amíg lesz valami jobb.Amúgy is peches ember vagyok minden cuccomat állandóan cserélik(összes telóm eddig 72 órás csere meg ienek) szóval nem szeretnék szórakozni.Esetleg az umf 119 elemes cucc nem jobb valamivel ??
Előre is köszi. -
wid22
aktív tag
Hözzá lehet állni egy dologhoz negativan is hogy mindenbe a rosszat keressük.
Elsö körbe ha neked nem jó ez a kütyü akkor lehetvenni 40-50 ezerért jöbbat nem 10 egynéhányezerért.
Én novemberbe vettem azaksi 7-8 orát bir a joy még nem esett le. kisméretéhaz képesst annyit tud mint egy magnosrádió
de ezt menet közbe halgatom pl buszon ahhol a tiszta hangzás nem követelmény, a tiszta hangra ott a HIFI othon leüolve normálisan halgatva. Ezt arra kell használni amirre való pl utazásközbe halgatni akkor mindjárt mnás . -
Krisee
csendes tag
Hali!
Leírom a véleményem erről a kütyüről.
2005 szeptemberben vettem 2db-t. Először tetszett hogy kicsi, sokat tud stb.
Most ott tartok hogy az akku kb. 2-3 órát bír 60%-os hangerőnél. A hangzás rendkívül gyenge minőségű, nem csak a füles miatt (próbálttam más fülhallgatóval, erősítőre rákötni meg ilyenek). Még a régi p1-es gépem is sokkal jobb hangzást produkál. A kijelző nevetséges, napfényben egyeltalán nem látszik. A joy leesik. A menürendszer elég béna. Pl. ha bent vagy egy könyvtárban ahol 100 szám van és az 50-iket hallgatod, könyvtárat akarsz váltani, akkor végig kell léptetni egyenként mind az 50-et. Egyszer lefagyott. Előfordult olyan is, hogy összemixelt 2 zenét. Nem viccelek, az első szám felénél átugrott egy full másik mp3 közepére. Ez nem tűnik nagy problémának, csak mondjuk fontos dolgokat nem tárolnék rajta. A töltést jelző csík még 1x sem ment fel maxra, csak 3/4-ig. Van egy 3éves mp3-as discmanem, fényévekkel jobb minden paraméterében, kivéve a méretét.
Összefoglalva az egészet, vigyázni kell az ilyen olcsó mp3-játékosokkal, jól meg lehet szívni velük. Lehet hogy csak én nem értek hozzá és/vagy pont kifogtam, de megbántam hogy megvettem.
Hát ennyi a kis véleményem -
vadkörte
addikt
válasz
Losicica #352 üzenetére
A diktafonja egész jó minőséget produkál, de csodát azért ne várj. HA hallgatható-érthető minőséget akarsz, muszály az első sorok egyikébe letelepedned. Ott emg viszonlag könnyen kiszúrható.
Vigyázz, ha az előadó nem járun hozzá az előadása rögzítéséhez, bűncselekményt követsz el.
Egyébként 7-10 óra lejátszási időt tud az aksija, a felvételi idő is kb ennyi. -
Losicica
csendes tag
jah, es amit elfelejtettem, a beepitett aksija kibir vajon 5-6 oranyi diktafonos felvetelt? mert ertelemszeruen eloadas kozben nemtom tolteni... vagy maradjak inkabb egy elemes tipusnal?
Kosz
Losi -
Losicica
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnek enis egy ilyet, vagy Creative-ot, ami egy masik arkategoria, de a 2 kozott nem talaltam normalisat ami ar/minosegben megerne.
Tudna valaki a diktafonjarol tapasztalatot irni? Nekem csak azert kellene, hogy egyetemen fel tudjam venni amit a tanar karattyol (sima diktafon tul feltuno lenne), es otthon visszahallgassam. Na nem azert, mert akkora stre'ber lennek, hanem epp a lustasagom miatt
Szerintetek alkalmas ilyen celre, vagy nem fog semmi hallatszani az egeszbol? Ertelemszeruen nem akarok top minoseget, csak meghallgathato legyen 1-2szer.
Koszi
Losi -
vadkörte
addikt
Naa tegnap, 06-02-22-én én is beújítottam egy ilyen 512 MB-osat. Eddig tetszik. v3.002-es a soft. rajt, megőrzi a beállításokat, nem fagy, szépen szól, kib... könnyű kezelni. 17.000 Ft-ra tudtam lealkudni a csókánál. 19.000 párszáz Ft-ról indultunk. A navigomb, ha nincs rángatva nem jön Ki. Nekem csak erőteljes feszegetésre sikerült megmozdítanom.
Nem mondom Egy SanDisc Sansa 130 jobb lett volna. Volt is egy 25.000 Ft-ért. De ilyen kis vacak esetén nálam a lélektani hatás a 20.000 Ft. Annál többet ilyenért nem vagyok hajlandó adni. Egy fülest még szereznem kell valamikor, mert kiesik a fülemből. Erről nem a füles tehet, hanem a fülem... -
JozsBiker
aktív tag
-
kissbt
csendes tag
HI!
Tegnap vettem egy ilyet, nagyon jó kis gép, ez előtt egy kis ufm-102-es volt, de az beszart, és garancia már nem volt rajta így vettem ezt az ujjabb, szebb, jobb gépet. eddig jól szuperál, bár aza baja hogy már 2szer lefagyott, és mivel beépített akus, nem lehet ojat játszani vele hogy leszedem az elem fedelet, és kikapom az elemet ilyen esetben, igy van egy reset gomb, ami vagy egy centi mélyen van, és igy nehéz hozzáférni, és az embernél nem mindíg van egy kis gombostű hogy a lefagyott mp3lejátszóját resetelje... ezentúl semmi probléma nem adódott a cuccal. meg azta kis gumifedelet nehéz még eltávolítani az usb portnál. szép kijelzője van, bár 2 színű. szerintem jó kis gép jó áron. az 512mb-os változata a [link] -n asszem 18-19ezer forint... megéri -
tomhacks
csendes tag
Hello!
Régebben írtátok, hogy lehet kapni ilyen ketyerét az Auchanban is.
Most is lehet még?
Valszeg én is ilyet veszek majd, bár sok hibája van/lehet, ahogy írtátok, de ebben az árban (1GB ~23 ezer) szinte nincs más a Telstaron kívül.
Üdv. -
-
fremda
csendes tag
Sziasztok!
Nem teljesen sikerült kibogozni az eddigiekből, hogy mit tud a diktafonja. Milyen formátumban vesz föl és mennyit képes fölvenni? Milyen távolságból működik?
köszi!
B -
infectedmann
őstag
Hát lehet csak nálad találtad meg a fagyás okát, de nekem ez eddig sosem segített pedig gondoltam egyszer erre is... viszont 1-2 számnál az átkódolás más bitrátába esetleg VBR-be... az segített...
és nálam vannak elég xtrém hosszú nevű file-ok a lejátszón -
infectedmann
őstag
http://sony.bolt.hu/browse.php?show_product=MDR-NE1%20L
inkább ez -
Primőr
aktív tag
válasz
infectedmann #333 üzenetére
http://www.sony.bolt.hu/browse.php?show_product=MDR-E755
Ez megfelel? -
Primőr
aktív tag
Megtaláltam a fagyások okát. Annál a fájlnál fagy a lejátszó, aminek túl hosszú a neve. Csak le kell rövidíteni a fájlneveket, és kész.
-
infectedmann
őstag
Tipp:
Sony fülest ajánlanék ehhez a lejátszóhoz...
őrület ahogy szólszerintem senkisem fogja megbánni ha új fülesre vált
-
ToZoZoli
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis figyelmeztetés, ha a line-in felvevős részét használjátok! Egyszerre 90 percet tud felvenni egy fájlba. Úgyhogy figyeljetek rá, ha elöadást vesztek fel.
[Szerkesztve] -
bogel
tag
válasz
infectedmann #329 üzenetére
Nagyon OFF vagy, azt így jelöljük: OFFOFFOFF
Még mindig egybe van a gép, 3 hónapja. Sose fagyott még. Pozitív -
Benjyke
csendes tag
válasz
infectedmann #329 üzenetére
Hát akkor megvan mérnem ilyet vettünk, hát mer nagyon drága!!!
-
JulWCZar
senior tag
[link]
Bírja! -
Dobbi
csendes tag
Ezért a pénzért jo kis lejátszo.Férrá zene jól szol,egyszerü a menülye és elég sokoldalú.
De:-Az aksiát 2 naponta tölteni kell.
-A középsö kis kezelöje nekem 2 hét után kihullott
-Meragad a portol hiába fujatom ki.
-A képernyö szite csak sötétben látszik
-Ettöl függetlenül használhato csak kicsit kényelmetlen.
Nekem ez a második mp3-lehátszom az elözö egy lg-volt.De ezzel jobban meg vagyok elégedve.Öszességében ezért a pénzért jo. -
wid22
aktív tag
Mennyi?
-
mishow1
csendes tag
miért nem vesztek inkább iRIVER IFP 799-et
-42 óra-
-felvétel:128-320kbps- -
Khornél
csendes tag
Sziasztok! Mit lehet tenni ezzel a ....ral mikor lefagy? legszivesebben reset gombot nyomnék de az nincs és ami van arra sem reagál és hiába dugom töltőre, usb-re, semmi... (2napos player) igazábol másfél napos mert fél napja ugyanazt mutatja, nagyon határozottan... nem lehet ezt valahogy szétszedni valami humánus módszerrel?
-
ToZoZoli
csendes tag
Sziasztok!
Nekem tegnap lefagyott a player. 1 Gb-os. Többszörös fagyás, resetelés után észrevettem, hogy eltüntek zenék a lejátszorol. Egyből csatlakozgattam a gépre, és megnéztem, hogy tényleg nincsenek meg bizonyos fájlok. Egy ScanDisk visszahozta öket, de más hibát is talált, amit kijavított.
Utána meghallgatam a viszaállított fájlokat, és hibát jelzett náluk ismét, de nem fagyott le, hanem továbblépet a következő rendes fájlra. Ezek a fájlok a gyökérkönyvtárban voltak. Az egyik mapában talát megint egy BAD SONG-t aminél lefagyott. Na már most tudtam, hogy gond van egy fájlal és igy akartam lefutatni a ScanDiszk-t, akkor nem talált hibát.
Fogtam magam és leformatáltam az egészet, a készülék belő formatálojával, mert a szoftveres nálam nem ismeri fel a készüléket. Windows 98 alatt használom.
Most visszatettem rá számokat, nem fagyott le egyből, remélem nem is fog. -
infectedmann
őstag
Egyvalami nagyon nemjön be a lejátszóban:
pillanatra leállítom a lejátszást egy idő után kikapacsol és nem jegyzi meg, hogy hol tartott az adott mix vagy szám :S
nah mindegy... -
pinnacle
nagyúr
Mp3-as(512MB,FM,elemes) lejátszót szeretnék venni.Melyik Telstar modell a ''legjobb''.
Egyébként milyen a minősége mert az mp3-as lejátszó fórumban eléggé lehúzzák?Köszi! -
bogel
tag
''De hogy lehet ezeket a könyvtárakat létrehozni?''
Úgy, mint bármilyen más könyvtárat XP alatt. Pl. Intéző--> Jobb klikk --> Új --> Mappa
Vagy másolhatod az mp3akat mappával együtt, például albumonként. A lejátszó alkönyvtárban is megtalálja a számokat.
És nem viccelek, a lejátszó saját beépített formatálóját használd, mert vastagbetűvel szerepel a leírásban
[Szerkesztve] -
timkó
csendes tag
válasz
infectedmann #309 üzenetére
Jelenleg 133 számot raktam a gyökérkönyvtárba és eddig hál' istennek akárhogy pörgettem vagy váltottam számot lejátszás közben még nem fagyott le. -
timkó
csendes tag
Szia
999MB az üres helyem. Az összes számot a gyökérkönyvtárba tettem, mert eddig még máshogy nem sikerűlt.
Igazad van a használatiban is azt írják, hogy a gyökérmappába összesen 254 mappát, egy mappába pedig összesen 1000 számot lehet tárolni.
De hogy lehet ezeket a könyvtárakat létrehozni? -
infectedmann
őstag
Én azt tudom javasolni annak aki 1GB-os lejátszója van, hogy ne pakolja tele az 1GB-ot
Mivel én elég nagy számokat pakolok a lejátszóra így most 86 File van a lejátszón...
Számokat úgy válts, hogy mindig stoppold le az aktuálisat mert ha túl sok szám van a lejátszón lehet befagy...
ennyit tudok ajánlani... -
bogel
tag
Formázd meg a lejátszót a saját formázóprogramjával, ne XP alól
Nézd meg, mennyi az üres hely, 0,93 Gbájt kell legalább windows alatt
Másold fel az mp3-akat, de egy mappába ne tegyél nagyon sok számot, mert manuálisan lépkedni elég macerás lesz.
Van asszem max. 254 fájl/gyökérkönyvtáras korlátozás is, max 1000 fájl.
Elvileg ezeket betartva megközelíthető a teljes kihasználtság. -
timkó
csendes tag
Hali!
Megint megpróbáltam, hogy csak számokat másolok a kütyüre és most műxik. Viszont 133 számnál többet nem tudtam rátenni, mert azt a hibaüzit kaptam , hogy a könyvtárat, vagy fájlt nem lehet létrehozni. Igaz ez 386MB (úgy gondolom, hogy az 1gigásra ez elég kevés) igaz ha egésznap hallgatnám akkor se tudnám végig hallgatni, de azért érdekelne, hogy összesen hány szám fér rá.
Amikor előszőr próbálkoztam akkor ugyan könyvtárakat másoltam, de akkor 214 szám fért rá, viszont előjöttek azok a problémák, amit már az előzőekben leírtam.
Akinek 1GB-os a ketyeréje kiprópálta már, hogy összesen hány szám fér rá? -
timkó
csendes tag
Igen könyvtárastól másoltam és nem mp3 volt mivel a dobozon és angol használatiban több formátum támogatását írják. Viszont, ha egyenként másolom a zeneszámokat, akkor nem mutat semmit csak egy kék csíkot, mintha ki lenne jelőlve a szám és lefagy.
Akárhányszor olvasom a használatit mindig ugyanarra az eredményre jutok, hogy könyvtárakat kell másolni.
A használati is azt írja, hogy hogy lehet a mappákba belépni és hogy lehet a mappák között váltani és hogy a gyökérmappába összesen 254 mappát, egy mappába pedig összesen 1000 számot lehet tárolni.
Egyébként próbálkoztam mp3 számokkal is akkor is ugyanez a szitu. -
timkó
csendes tag
Hali!
Légyszi segítsetek
Karácsonyra kaptam egy Telstar mp3-as lejátszót, de hiába másolok rá zenét mindig csak azt az egy számot játsza le, amelyiket éppen elindítom. Számot váltani sem tudok a szám lejátszása közben. A szám lejátszásakor jelzi, hogy hanyadik szám megy, de azt már nem, hogy hány szám van összesen.
Mit kéne vele tennem, hogy tudjam normálisan használni?
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jövedelem
- RAM topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest