- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
batorpeti
tag
Akkor lényegében azt kell kiszámolni hogy az adott stop távolság értéke mekkora lotméret esetén egyezik meg a tőkém 1%-ával, ha jól értem.
Viszont a tőkeáttét fogalmával akkor még nem igazán vagyok tisztában. Minél nagyobb tőkeáttétet használok, annál kisebb összeget kell letétbe helyeznem, viszont a nyereség-veszteség a pozíció zárásakor annyi lesz mintha tőkeáttét nélkül kereskedtem volna? Ez akkor arra jó hogy több, vagy nagyobb pozíciót nyithassak mint amennyit a tőkém amúgy megengedne?
Akkor pl egy 0,01 lot-os 1:100-as tőkeáttételű pozíció és egy szintén 0,01 lot-os de 1:200-as tőkeáttételű pozíció között annyi a különbség hogy az utóbbihoz fele akkora összegre van szükség, de a végén ugyanakkora lesz a nyereség/veszteség?
Viszont nem értem hogy miért lényeges hogy mekkora összeget kell letétbe helyeznem egy pozícióhoz? Nyilván több szabad tőkém marad, de új pozíciót akkor sem nyithatok, hiszen akkor már többet kockáztatnék mint mondjuk 1%, mert ugye azt nem a letétbe helyezett tőke mérete határozza meg.
Dzoli: Köszönöm, feltelepítettem, de MT4-ben ezeket a scripteket hogyan kell használni?
Ne haragudjatok hogy ennyi alapvető dolgot kérdezek, de még kezdő trader vagyok, és szeretnék tisztában lenni ezekkel az alapokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest