Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kapicsabi

tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. 240 megás UPC net van bekötve itthon. Olyan gondom van vele, hogy lassú. Leírom részletesen...

Kétféle képen próbáltam ezt a lassúságot megoldani:

1. Ha a modemet úgy használom, hogy wifi router-ként is funkcionáljon, akkor ha beledugok egy utp kábelt, akkor gyönyörűen tudja az elvárt sebességet. Stabilan 240-250 mega között mér a sebességteszt. Ha kihúzom az utp kábelt és kb. 1-1,5m-re van a laptop a modemtől és wifi-n csatlakozik, akkor már csak 140-160 mega között van a sebessége. Arrébb megyek még pár métert, kb. 6 méterre vagyok a modemtől, akkor már csak 40 megát tud, ha még messzebb megyek, ami már egy szinttel lejjebb van, ott a 10 megás sebességet sem éri el. Utána is olvastam és úgy gondolom, hogy minden jól van beállítva.

2. Ha bridge módban használom és mellé rakok egy TP-Link 940N-es routert. Ilyenkor bárhol vagyok 53-56 mega közötti sebességet mérek. Ha utp-vel csatlakozok a router-hez, akkor is annyi a sebesség. Kipróbáltam 2 router-t is, hogy nem az-e a hibás, de ugyan olyan sebességet mértem mind a 2 router-rel.

Olyan mintha a router-be csak 50-60 mega között net menne át bridge módban a modemből!
    Tudna nekem valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Esetleg beállítás? Vagy a modemmel van esetleg valami probléma?

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák