Hirdetés
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Akkor pedig nem szabadna keserűnek lennie. Pontosan sosem tudni hőmérő nélkül. A lobogó víz 100 fok (fémkannában ezt nem látni). Ha már pont nem lobog, akkor kb. 90 fok (filteres fekete teát ennyin szoktam áztatni, a szálasat elvileg lehet melegebbel is, de nem számít sokat). Úgy lőttem be eleinte a kb. 60 fokot, hogy fújogatva, kevergetve hagytam hűlni, de csak annyira, hogy a porcelán kanna/edény, amiben hűtöm és áztatok még meleg legyen. Ha bele tudok nyúlni a vízbe újjal úgy, hogy nagyon meleg ugyan, de néhány mp erejéig nem égeti le az ujjamat, akkor kb. 60-70 fok, ha kicsit jobban égeti (nagyot nem kockáztatok, várok hozzá eleget) akkor még több egy kicsivel. Bár egy idő után az ember enélkül is meg tudja saccolni, esetleg "x" edénynél kitapasztalja, hogy a lobogó víz "y" másodperc alatt hűl le kb. annyira. Próbáld meg a vizet egy kicsit tovább fújni, kevergetni, hűteni, hátha úgy nem lesz keserű a tea, esetleg próbáld meg 3 percnél kicsit rövidebben, kóstolgasd, mikor nem keserű még.
Illetve még annyi, hogy mikor megfelelő hőfokon ázik a tea, lefedem, nehogy lehűljön egy szint alá, de fehér/zöld teánál, főleg második leöntésnél ez sem fontos.
Mondjuk nekem is kéne teahőmérő, csak sehol nem találok emberi áron, 3 ezertől (ki tudja az mennyire megbízható) a határ a csillagos ég (+kiszállítás/posta).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- World of Tanks - MMO
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Crimson Desert - Amikor már azt hitted mindent láttál!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Akcijó Garanciális CASIO G-Shock Mudmaster GWG B1000 1AER Master Of G
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- Dji Mini 4 pro Fly More Combo újszerű, C0, 2028.06.13-ig garanciális
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest