Hirdetés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Cáfolta a Microsoft, hogy más gyártók készítenék az új Xboxot
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Akkor pedig nem szabadna keserűnek lennie. Pontosan sosem tudni hőmérő nélkül. A lobogó víz 100 fok (fémkannában ezt nem látni). Ha már pont nem lobog, akkor kb. 90 fok (filteres fekete teát ennyin szoktam áztatni, a szálasat elvileg lehet melegebbel is, de nem számít sokat). Úgy lőttem be eleinte a kb. 60 fokot, hogy fújogatva, kevergetve hagytam hűlni, de csak annyira, hogy a porcelán kanna/edény, amiben hűtöm és áztatok még meleg legyen. Ha bele tudok nyúlni a vízbe újjal úgy, hogy nagyon meleg ugyan, de néhány mp erejéig nem égeti le az ujjamat, akkor kb. 60-70 fok, ha kicsit jobban égeti (nagyot nem kockáztatok, várok hozzá eleget) akkor még több egy kicsivel. Bár egy idő után az ember enélkül is meg tudja saccolni, esetleg "x" edénynél kitapasztalja, hogy a lobogó víz "y" másodperc alatt hűl le kb. annyira. Próbáld meg a vizet egy kicsit tovább fújni, kevergetni, hűteni, hátha úgy nem lesz keserű a tea, esetleg próbáld meg 3 percnél kicsit rövidebben, kóstolgasd, mikor nem keserű még.
Illetve még annyi, hogy mikor megfelelő hőfokon ázik a tea, lefedem, nehogy lehűljön egy szint alá, de fehér/zöld teánál, főleg második leöntésnél ez sem fontos.
Mondjuk nekem is kéne teahőmérő, csak sehol nem találok emberi áron, 3 ezertől (ki tudja az mennyire megbízható) a határ a csillagos ég (+kiszállítás/posta).
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Gyúrósok ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- XIM 4 - Rendelés, tapasztalatok (Cronusmax, Venom X stb.), billentyűzet, egér használata konzolon
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Crimson Desert
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest