Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
takbal
csendes tag
válasz
#49155328 #1156 üzenetére
Nekem is ugyanez van, Onkyo NR474-gyel. Mielőtt összekötöd, le kell venni a tévé hangerejét a tévé távirányítójával, így megy ARC-on át is. De nekem is volt már, hogy együtt szól, így én is koaxszal hajtom meg.
Nálad bekapcsol fast power on-nál az erősítő? Nálam bekapcsnál külön fel kell éleszteni az erősítőt, standby-nál viszont nem kell kikapcsolni.
Tényleg tök mindegy egyébként, hogy coax vagy ARC, eddig semmilyen különbséget nem találtam, szerintem ugyanaz a szoftver path. A TV ugyan beszél egy DD+ opcióról, de bármit csinálok, csak DD-t ad ki.
Csak Netflixszel és Kodival van 5.1 hang. Kodiból is 17.6 kell hozzá, Leilával még nem sikerült.
Ha ennél jobb hang kell, akkor marad a külső streaming box. Netflix Atmost jelenleg kizárólag PC-ről vagy Apple TV-ről tudsz lejátszani: https://www.digitaltrends.com/home-theater/dolby-atmos-movies/
-
takbal
csendes tag
Ez az "olyan lesz, mint egy asztali gép" mit jelent? Milyen telefon? A Samsungnak van a Dex megoldása Note 10-től, de az HDMI kábellel megy, nem megy cast-tal.
A t-castot sosem használtam, de úgy emlékszem, az a miracast szabványt használja, de úgy emlékszem, az is csak egyszerű full képernyős castot tud.
A chromecast egészen más. Ahhoz a google home appban hozzá kell adni a tévét, és utána lehet castolni dolgokat, mondjuk kiküldeni a telefon teljes képét. Ez megvolt?
-
takbal
csendes tag
Nekem firefox mobilról (van adblocker plugin) + screen cast a built-in chromecastra a megoldás azon ritka esetekben, amikor szükség van rá.
Persze PC-ről chromecast is működik, csak ezzel a hang-kép néha nincs szinkronban. UPC Horizon Go-ra is csak ezt találtam (nem engedi felrakni magát a tévére, ha meg .apk-ból felrakod, nincs kép). Na és létezik nyilván az is, hogy rákötöd a tévét a PC-re extended monitornak, és valamilyen remote receiver progival vezérled a gépet a kanapéról.
-
takbal
csendes tag
Igen. Ez amúgy teljes wipe, szóval appok, beállítások elvesznek.
Nekem chromecasttal sose volt baj.
Voice search-hoz mikrofonos távirányító kellene, a hozzá adott nem ilyen. Egyéb távirányítós megoldást nem próbáltam.
Telefonra viszont felrakhatod a Google "Android TV" kliensét, amivel lehet a tévét vezérelni, és a Google Assist is megy a telefon mikrofonjával, így tudsz hangutasításokat kiadni a tévének. De nagyjából youtube-os videókat lehet így keresgélni, másra nem igazán jó.
-
takbal
csendes tag
Alzától 2018 elején vásárolt Thomson 65UC6406 = TCL U65P6046 tévém van.
A kezdő verzióval nem volt nagy baj, de a tavaly automatikus telepítéssel felmászó és a Thomson oldaláról is letölthető V543-ban nem működött a gyors indítás, a boot pedig katasztrofálisan hosszú volt. Kékestévének csúfoltuk, mert dédszüleimnél az melegedett be percek alatt.
Meg tudom erősíteni, hogy a fenti linkről felrakott V546 kijavította ezt a problémát, a boot idő pedig kb. negyedére csökkent. A tévé így már közel tökéletes. Mondjuk egy nagyon homogén feketéjű példányt sikerült kifogni.
Az egyetlen apróság amiben jobb lehetne, hogy csak Dolby Digital kimenet van 5.1-re. Az ARC működik, de szintén csak DD-t tud (a hivatalos álláspont úgy tudom DD+, de ezt nem sikerült belőle kicsiholni). Volt gond vele, így inkább koaxszal kötöm rá az erősítőre. A Netflix kliens amúgy sem tud Dolby Atmos-t, de ez mondjuk minden Androidra igaz. Persze az extra audio formátumok többnyire porhintés kategória.
Ha nagyon kell, PC-n keresztül tudok DD-nél jobb hangot adni az erősítőnek. PC-s Kodiból speciális verzió kell HDR lejátszáshoz, de szépen vált a tévé hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- TCL LCD és LED TV-k
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?