Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dani_kp

addikt

válasz Steve2006 #34727 üzenetére

Végső soron a 765 hozza azt a szintet, ami miatt azt vetted? Valóban olyan jó mint a tesztekben? :))

freeland0806

Valóban a te posztodat olvastam :B . Tehát akkor neked a 43-sal volt gond, alacsony felbontású tartalmaknál. Érdekes hiba, lehet hogy később szoftveresen javult volna. De megértem a visszaküldésed okát. Köszönöm neked is a beszámolót :R .

Szerk.: túl optimista vagyok akkor a 8 éves működési idővel? :DDD Most egy ps4 pro-m van, szerintem ha oda kerül a sor akkor is lesz valami konzol, ha szoftveresen fog úgy avulni, hogy "használhatatlan" lesz, de maga a kijelző és hangszóró jó, akkor legrosszabb esetben vagy konzollal vagy valami akkori tv okosítóval lesz használva. Minden esetre kíváncsi leszek rá.

• Dani_kp

addikt

válasz Grillo #34725 üzenetére

Igazából nálunk is zömében a gyerekek nézik. Mi a feleségemmel átlag havonta 1 filmet tudunk megnézni.
    Szóval a valóság az, hogy racionálisan nézve egy c655 bőven kiszolgálná a jelenlegi igényünket.

ρσгτσ
    A felől nincs kétségem, hogy látni fogja a különbséget, csak Őt ezt nem fogja annyira érdekelni. Aztán persze ki tudja. Mondjuk őszintén szólva egy összegben egyikre sem vagyok hajlandó költeni, bármelyik is lesz, így is úgy kamat mentes részletre akarom elhozni.

Steve2006
    Na ezt teljesen jól összefoglaltad, illetve szépen felsoroltad a főbb szempontokat egymáshoz viszonyítva, köszönöm neked is :R .

• Dani_kp

addikt

válasz ρσгτσ #34723 üzenetére

Igen, közben megtaláltam a hsz-edet, de köszönöm, hogy leírtad :R .
    Sok tesztet még nem néztem meg és olvastam el, de eddig valóban az jött le nekem is, hogy a legfőbb szempont, amire nekem kell, arra a C765-öt a jó választás. Meg hát egy tv-nél mégis csak a kijelző a lényeg :DDD .
    Végül is nem a héten akarom megvenni, szóval ráérek ezen "rágódni", de legalább addig is utána járok a dolognak.
    Illetve amúgy is az asszonnyal közösen lesz megbeszélve a dolog, ott valószínűleg úgy sem a kép minősége lesz a döntő tényező :DDD .

• Dani_kp

addikt

válasz ρσгτσ #34721 üzenetére

Mármint milyen problémád nem volt? Annyit olvastam, hogy végül visszaküldted a tvt, más miatt, de azt már nem kerestem vissza, hogy miért. De mindjárt pótolom :K .

• Dani_kp

addikt

válasz Grillo #34719 üzenetére

Nekem egy Sony KDL40WD650-et váltana vagy valami hasonló, a pontos típus nincs meg, de ez is 8 éves készülék, szóval igazából nekem is elég lenne a C655. A sony-n is kiábrándító a fekete, de attól ugyanúgy használjuk, inkább ami féltünk rajta az utóbbi időben az a "ghost" mozgás vagy mi, ami szokott lenni a gyors jeleneteknél, meg foci nézése közben a labda mozgása.

Úgy hogy a Te véleményed is számomra mérvadó. Inkább részemről ez csak érzelmi döntés lenne, ha már veszek, akkor az legyen számomra a lehető legjobb, mivel az is legalább 8+ évig fog szolgálni.

Amúgy mi véleményed, tapasztalatod a C655-tel? Ha már leírtad korábban, részletesen, akkor visszakeresem természetesen. :K

Szerk.: én a sony hangjával is elégedett vagyok, pedig csak 2.0, mondjuk más tv-k hangja nagyon doboz a miénkhez képest, szóval véleményem szerint az onkyo 2.1-ese több is mint elég lenne nekem. Amúgy sincs se házimozi, se soundbar, se semmi külső hangkeltő berendezés.

• Dani_kp

addikt

Sziasztok.

Először is B.U.É.K. minden itt lévő fórumozónak.

Másrészt a milyen tv-t vegyek topicban nem kaptam választ a kérdésemre, már amúgy nem is kell mivel, teljesen belemélyedtem ebbe a tlc tv kutakodásba...
    Szóval az 55C655, 180k., kimagasló 2.1-es hangrendszerrel (nyilván beépített rendszerhez viszonyítva), QLED technológia (vagyis a panel mögött sorakoznak a ledek), 4k. 60 Hz vagy full hd 120 Hz.
    Google tv-vel (app hegyek érhetőek rá), maga a rendszer gyors, apple air play támogatás, képminősége ebben a kategóriában átlagos, konkrétan ennél a típusnál nem olvastam film közbeni akadásról, laggolásról. 1-2 fórumozónak valóban volt probléma a képpel, de nem szaggatott , az egyiknek bizonyos részeknél pixeles volt a kép, személy szerint nekem a wifin való streamelési problémának tűnt, de nem olvastam utána részletesen, mert telefonon nekem túl körülményes a hsz-ek tól-ig megadása.
    Ami inkább zavaróbb az a felhősödés a fekete képernyőn, itt bukik ki, hogy ez egy belépő modell, felvértezve hasznos extrákkal (onkyo 2.1, google tv...stb.)

A másik típus pedig az 55C765, 280k., ez már jóval drágább a másiknál, de ajánlott típus az ár/értéket figyelembe véve, itt már kimagasló képminőségről beszélünk, szintén QLED panel, de már mini ledes technológia, vagyis ugyan akkora területen sokkal több led, több zónára osztva, ez által precízebb a kép visszaadás, élénkebb színek, a fekete az valóban fekete, magas fényerő (2000 nites). Szintén a fent említett 2.1-es beépített hangrendszerrel. Elvileg játékosoknak is jobb választás (persze egy gaming monitorral nem veszi fel a versenyt, nem is akarja), ha jól olvastam ez tudja a natív 144 Hz-et 4k.-n, illetve különböző dolby akármi megjelenítő technológiákat tud, amiket a streaming platformok is használnak.

Szóval jelen esetben nekem az utóbbi lenne az ésszerű választás, mivel 90%-ban streaming, filmnézés menne rajta, bár bőven a nem létező büdzsé felett van, de hosszabb távon "kifizetődőbb", a mostani tv-nk is 8 éves tehát tényleg hosszú távra lenne. Amúgy most lesz időm ps-ezni, ezért szeretném a cserét, mivel 40 colon nagyon kicsi és erőltetni kell a szememet, hogy lássam, hogy mi van előttem, vagy felállok és közelebb megyek, ha játszok :DDD . Pedig amúgy tökéletes a látásom.

Szummázva a dolgokat, részemről meggyőztem magamat, már csak a 'zasszonynak kell felvázolni ez a gondolat menetet. :DDD
    Nem utolsó sorban, ha már 2 helyen gürizek legalább ennyi látszata legyen a dolognak, mert minden egyes alkalommal csak olyan dolgot veszek, amivel dolgozni kell :DDD .

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de a fent leírtakkal kapcsolatban várnék plusz infókat, megerősítést vagy épp megcáfolni dolgokat.

Ezt a gondolat menetet a saját local topicomban is leírtam, így azt csak idemásoltam.

Plusz kiegészítés: utána néztem az 55C805-nek is, de azaz onkyo 2.1-es hangrendszer hiánya miatt el is vetettem, illetve sokkal nem olcsóbb, mint a C765.

Szerk.: bocsánat a konyhanyelv miatt, de már 8+ éve nem foglalkozok és nem is követem nyomon a tecnológia fejlődéseket

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés