Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
pictigjis #25896 üzenetére
Tényleg jó lenne ha valaki feltenne egy képet erről a problémáról. Esetleg olyan jelenetről, ami reprodukálható (streaming vagy felvett tv adás) és akkor össze lehetne hasonlítani a v028-cal.
Ha mondtok egy tv műsort, amiben ez látványos, akkor fel is veszem és vágok belőle egy teszt videót. -
Celtis
veterán
Vannak a garanciális javításra vonatkozó előírások. Lehetőleg 15 napon belül, de mindenképpen 30 napon belül kell kijavítaniuk.
Azt nem várhatod el, hogy legyen egy gyorsreagálású egység, aki másnap ott van és javít. Vagy legalábbis nem ezért a vételárért.
Azért se reklamálj, hogy nem a helyszínen javítanak. Szerintem pl. kifejezetten igénytelen a kanapén szervizelni.A hiba természete meg olyannak tűnik, amit nehéz lesz elkapni. Eleve a szervizben járatniuk kell, hogy jön-e a hiba. A szoftverezés pedig sz@rt se fog segíteni.
Másfelől ez olyan hiba, amivel átmenetileg együtt lehet élni. Inkább megpróbálnám kitalálni hogyan, milyen körülmények között jön elő, illetve felvenném a kapcsolatot a TCL ügyfélszolgálattal, hogy mégis milyen megoldást javasolnak.
-
Celtis
veterán
Tedd helyre őket.
Az normális, ha a számla és garanciajegy másolatát , meg a készülék gyártási számát kérik. Utóbbi a csomagoláson és szerintem a tv menüjébem is megtalálható.
Ha helyben nem tudják javítani, akkor gondoskodniuk kell az elszállításról, beleértve a falról leszedést és visszarakást, ami éppenséggel nem egy nagy dolog.
Mondjuk jobban jársz ha megvan a doboz és úgy viszik el. De a csomagolás megléte nem garanciális feltétel.Semmi nem fog javulni egyébként ha újraflashelik a szoftvert. Pótcselekvés.
-
Celtis
veterán
Ma megint feltűnt, ezért megkérdezem más is látja-e. C805-ön hiába van levéve az élesség nullára, apró, fekete-fehér mintás vagy csíkos felületen (ruha) erős moaré jelentkezik. Másik tv-n ugyanazon forrásnál ilyen nincs.
Gyári FW. Megjegyzem az élesség állítás nem sokat csinál ha növelem sem, de szerintem nullán is élesít. -
Celtis
veterán
válasz
Geza74 #25604 üzenetére
Nem értem Vhiktor miért mondta azt, hogy ilyennel nem találkozott, amikor ez a darabosság az egyik leggyakoribb panasz. Az oka a nagyobb képernyő és a gyorsabb panel válaszidő (lassabb panel elmossa a képkocka váltásokat).
Filmeknél mégiscsak javaslom a dejudder-t 2-esre felhúzni. Nem lesz szappanopera, megmarad a mozis mozgás, de nem lesz annyira zavaróan darabos. Magam is ellene vagyok ezeknek a "képjavítóknak" de ez szerintem jó kompromisszum.Sportnál (tv adás) nem kéne darabosságnak lennie, ott a dejudder beállítás hatástalan, a blure reduction ami működik, de az ugye az elmosódást csökkenti. Csak próbából húzd fel ezt, hogy mi változik.
Van ezen kívül valami sport beállítás is a tv-ben (nem képmód), de azt nem tudom mit csinál. -
Celtis
veterán
válasz
classic B #25590 üzenetére
A termék, maga a tv, egyébként nagyon jó. Az árához mérten meg bomba vétel. Legalábbis én úgy érzem 420-ért a 75-ös miniled az volt. Képminőség, különösen a fekete, ami tök sötét szobában is matt fekete, kiváló.
A hiányosságokkal vagy együtt élsz, vagy hülyét kapsz tőle, lévén a támogatás kb. nullával egyenértékű.Nekem volt samsung tv-m. Az is egyfajta support. Ahhoz képest a nulla is hatalmas előrelépés.
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #25585 üzenetére
Írta, hogy nem a promóciós regisztrációval van gondja.
A normál regisztráció pl. ahhoz kell, hogy hibát jelents be vagy fel tudjad venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Mondjuk én regisztrálni tudtam, de kérdést küldeni már nem. Nekem ott nem működött az oldal.
A szokásos aliexpress support szint. Megkapod a terméket, aztán nem is hallottunk egymásról.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #25378 üzenetére
Köszi, ez hasznos info.
Az érdekes, hogy a teszt firmware-eknél pont ilyen mozgás hiba javítást emlegettek. Én emiatt is gondolkodtam, hogy frissítek, de akkor egyelőre maradok a gyárin, mert összességében elégedett vagyok vele. Együtt tudok élni az az apróbb hiányosságaival. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
LLKobe #25241 üzenetére
Próbáltam a TCL hivatalos oldalán kérdést küldeni. Eleve nincs olyan, hogy kérdés, támogatás kérés, csak hibabejelentés, de az sem megy.
Mindent kitöltök, a végén van egy személyes adat doboz egy választható opcióval: "Jóváhagyás" ha kattintok rá, megnyitja a profilt egy új lapon, oszt jó van.Szánalmas.
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #25039 üzenetére
@Mikrofon: Könnyedén vissza lehet keresni. Meglehetősen negatívan lett a 845 lefestve. Én azért is mondtam le a rendelést.
Szóval a 805-845 összehasonlítás igencsak érdekes lehet. Főleg azok fényében, amik a 845-re kritikaként elhangoztak, betekintési szög, kontraszt, fekete stb. -
-
Celtis
veterán
válasz
demarad #24924 üzenetére
Paraméterek alapján a 845 jobb. A zónák száma szerintem mellékes, a 805 is pazar ilyen szempontból. Inkább a 845 fényereje a különbség meg a mélynyomó benne, ha jól tudom.
Magam részéről a 805 fényereje is brutális, a belső hangszórót nem hallgatom, szóval ár/értékben nálam egyértelműen a 805 a nyerő.
-
Celtis
veterán
válasz
LLKobe #24841 üzenetére
Teljesen normális, pont a 24p miatt van. Feltételezem, hogy nagyobb az új tv ezért tűnik fel jobban. A másik lehetőség, hogy a régi tv-dben lassab volt a panel, így jótékonyan elmosta ezt a jelenséget.
Próbáld ki alacsony (2-es) judder reduction mellett.
Nekem egyébként helyesebbnek tűnik a stutter megnevezés a judder helyett. Lásd rtings féle magyarázatok. -
Celtis
veterán
válasz
TheSuperben #24823 üzenetére
Anno én is tapasztatam, hogy a FALD tv hajlamosabb ilyen bandingra, mint az edge.
Mivel két készülékkel is kipróbáltad, ez a típus valószínűleg ilyen, engedd el. -
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #24549 üzenetére
A menü magyra fordítás borzalom, ezért nem is használom. Ha a mozgás menüben a két csúszka neve ez, akkor a vibrálás csökkentés a judder reduction. 30fps alatti videó tartalmak mozgását simitja. A 8-as érték már durva szappanopera hatást okoz.
A másik blur reduction, ami 30 fps felett, pl. tv adás, csökkenti a mozgó részletek elmosodottságát. Tehát ha filmet nézel, akkor A "foltcsökkentés" valóban nem csinál semmit.
-
Celtis
veterán
Nyilván, de szerencsére elég jó a lefedettsége. Volt már akinek itt valamelyik topikban ajánlottam. Nem is tudott róla. Egy darab dróttal bejött neki az adás. Nagyon hálás volt az ötletért.
Azt nem tudom, hogy a tv-re fel lehet-e valahogy heggeszteni a mindigtv go appot. Mobilon elég jó.
-
Celtis
veterán
válasz
(ex)Cat #24294 üzenetére
Ha a főmenüben a videókban megjelenik ez az SMB megosztás, akkor ott az opciókon* belül a tartalom megadása menüpontban lehet beállítani, hogy mit tartalmaz a forrás és milyen scrapert használjon.
Ha meg sem jelenik az SMB megosztás, akkor a forrás hozzáadását kell elvégezni. Megadod az elérési utat és ugyanúgy a tartalmat.
*Az egyetlen probléma, hogy a tv távirányítóval nem tudod előhozni a kontext menüt. Erre a legegyszerűbb megoldás, és ezt javaslom is megcsinálni, a keymap editor addon telepítése. Az addon segítségével pl. a távirányító kék gombját lehet beállítani a context menü előhozására. Én még a sárgát szoktam beállítani info gombnak. Meg egy rakás más dolgot. Az addon használata nem egészen triviális. Ha valaki nem boldogul, szóljon.
De itt egy jó guide. Pont a context menüt rendeli hozzá egy gombhoz.De meg is tudom osztani az xml fájlt, amit egy Kodi mappába kell feltölteni és akkor egyből mennek ezek a gomb mappelések. Ebben az a buktató, hogy alapból egy fájböngésző nem látja egy bedugott pendrive-on az xml fájlt.
-
Celtis
veterán
válasz
Cartmenn #24068 üzenetére
Szerintem ő is sejti, hogy a kattogás és az 5 perces felállás nem normális, és ezért akarja szervizbe küldeni.
Őszintén szólva teljesen igazat adok neki szerviz ügyben is. Egy tv elszállítás nem abból áll, hogy meggyüttem', be van csomagolva? Az meg, hogy az ő felelőssége a szállítás közbeni sérülés, egy nonszensz.
-
Celtis
veterán
válasz
DaVE-1 #24037 üzenetére
Sőt, kávét sem tud főzni, pedig a 30-ezres kávéfőző tud.
Az egyik tv, a másik monitor. Lehetne konfigurálható, de valamiért nem teszik bele. Van olyan monitor aminek van tv funkciója. Olyat kellett volna venned.
Esetleg a konzolon engedélyezed a HDMI-CEC-et és akkor a konzol bekapcsolja a tv-t és arra a bementre vált. -
Celtis
veterán
válasz
7Heads Drago #24035 üzenetére
Nem próbáltam. Esetleg a szám gombok vagy a tv gomb közvetlenül a tv-t indítják.
Nekem nincs rajta külső forrás.@DaVE-1 Attól is függhet a viselkedés, hogy a quick start engedélyezve van-e vagy sem, azaz a power-off mennyire kapcsolja ki a készüléket.
-
Celtis
veterán
Korábban szó volt róla, hogy a 805-ön HDR-ben a szélesvásznú filmek fekete sávja nem olyan feket mint amit a tv tud.
Most néztem meg a Netflixen a Légi csibészeket (DV). A film nem sok említést érdemel, de érdekes, hogy a fekete sávok tök feketék voltak. -
Celtis
veterán
válasz
Öcsielvtárs #24024 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is.
-
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #23986 üzenetére
Sonyból XF9, XH90, Samsung KS7, LG A1. Mind egykutya. Acoustic surface-es tv-t még nem próbáltam. Az lehet jó, de a TCL nem olyan.
Volt CRT Sony tv-m. Abban még rendes hangdobozok voltak. Az jól is szólt. Ja igen, és az első LG plazmám, aminek oldalt voltak a hangszórói. Na annak tényleg jó hangja volt. Utána kezdődött egy C530 samsung plazmával a mélyrepülés...
-
Celtis
veterán
Én ezt nem értem. Még a második tv-nk melletti öreg LG soundbar is fényévekre van a tv saját hangjától. A 805re kötött házimoziról nem is beszélve. A tv-k saját hangja nekem szánalmasan gyengécske. Nemhogy filmhez, de még egy beszélgetős műsorhoz is.
A hangcuccok HDMI-ARC-on vannak bekötve, tehát nincs ilyen bekapcsolom nem kapcsolom dolog. Amikor a tv-t bekapcsolom a hangja a hangrendszeren szól, aztán kész. Minek hallgatnám máshogy.
-
Celtis
veterán
válasz
Snoop27 #23974 üzenetére
Az volt a vélekedés, hogy a 845 fekete szintje, kontrasztja és betekintési szöge sokkal rosszabb, mint a korábbi C835-é. Leginkább Vhiktor állította, de külföldi fórumokon is olvastam kritikákat.
Aztán a jóárasított C805-öt elkezdtük többen vásárolni és elég jó vélemények jelentek meg. De a 805 feketéjére is voltak kritikus hangok.
Nekem az a gyanúm, hogy valójában nincsenek ezek a különbségek és mindhárom nagyon hasonló, persze a 845 nagyobb fényerejével. -
Celtis
veterán
válasz
Snoop27 #23964 üzenetére
Nem és igen. Ugyanaz van a 805-ben és az újabb 845 X2-ben. Összehasonlító táblázat.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #23926 üzenetére
A filekezelőnek kell az engedélyeket megadni?
Én is küzdöttem, hogy pendrive-ról másoljak fel a Kodiba xml fájlt a távirányító gombok átdefiniálására.
Végül kínomban a kiterjesztést módosítottam .jpg-re. Így már látta a fájlkezelő, tudtam másolni és aztán a Kodiban átneveztem. -
Celtis
veterán
válasz
Snoop27 #23893 üzenetére
Az ajánlott mérettel nem kell foglalkozni, csak a súly és VESA méret számít.
Arra figyelj, hogy a 75C805-nél 40 centire van az alsó és felső furatok között, ami azt jelenti, hogy a tartó vas csak egy pozícióban rakható fel. Ha nem megfelelő magasságra fúrod fel a tartót, nem tudsz rajta igazítani. -
Celtis
veterán
válasz
Snoop27 #23888 üzenetére
Mindenképpen lékeld meg a dekorfalat.
Úgy is a rendes falnak kell tartania. Azt kell megfúrni. Ha ráfekszik a dekorfal, akkor a tartás szempontjából nem gond, de ha párnafán van, akkor nem szerencsés ha levegőben lóg a felfogatás.
Másfelől kevésbé fog elállni a tv a faltól, mert a tartónak van pár centi vastagsága, ami így besüllyed. Sokkal szebb lesz lékkel. Megjegyzem nálam is van egy dekorfal és meg van lékelve. Nálam 15mm-es falapok 25-ös párnafán, tehát 4 centi mélyre van süllyesztve a konzol. -
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #23838 üzenetére
Nagyon helyes.
Pár hónapja én is elkövettem ilyesmit, de még a csomag érkezése előtt írtam a boltnak és felajánlottam, hogy kifizetem a postaköltséget. A boltos teljesen ledöbbent és nem győzte megköszönni, mert ilyen hozzállással még nem találkozott. Persze ragaszkodott hozzá, hogy ne vegyem át a csomagot és ne is fizessek semmit.
A végeredmény ugyanaz, a boltos bukta a postaköltséget, de mindketten jó érzéssel zártuk le a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés . ASUS TUF Gaming A18 FA808UM-S8019
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest