Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
realcamp #34827 üzenetére
Csak online TV -re is van előfizetés. Több csomag is. Külföldről is nézhető.
Ráadásul TV -re, droid boxra, és Fire TV Stick -re is tölthető az alkalmazás. Utóbbiból frissebb változtat kell.
Szerk.:
Ott csak arra utal, hogy műholdas szolgáltatás mellé ingyenesen jár az online TV. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #34786 üzenetére
A TCL szerviz intézkedik a garanciális javításról. A legtöbb kereskedő már eleve oda irányít, de amúgy is felesleges még egy felet bevonni az ügyintézésbe, hogy még tovább tartson.
Szerk.:
A kereskedő amúgy nem túl valószínű, hogy megfelelő dobozt és csomagolóanyagot tud biztosítani. Azt csak a márkaképviselet, illetve a szerviz tud. De ez tök normálisan működik máshol. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #34776 üzenetére
Olvastam én is. Azért az elég gáz. TCL sem kis cég, igazán megoldhatnák a szállítást.
Egyébként én sem mondom, hogy nem érdemes elrakni. Ha van hely, akkor ajánlott. De ezt a gyártói szerviznek kell megoldania.
Szerk.:
Mellesleg a doboz lehet értéknövelő tényező is eladásnál. Egyszerűbb szállítani. -
ρσгτσ
addikt
Így csinálja az LG vagy a Samsung is, ha éppen elviszik a TV -t és nem háznál javítanak. Speciális berendezés van belül.
Mivel a gyártó nem kötelezhet arra, hogy a vásárló megtartsa a dobozt, így neki kellene erről gondoskodnia.
Mondjuk egy 50 négyzetméteres panelben nem biztos van hely a doboz tárolására, és azért laknak páran kis lakásban.
Én bent tárolom a cégnél az összes dobozt. A raktárban. De csak azért tettem el, mert egy-két éven belül tervezek költözni. Egyébként én is rég kidobtam volna. Eleve nekem például 3 TV dobozom van, azért az már helyigényes. Meg mellette egy csomó doboz el van rakva. Esélyem nem lenne otthon tárolni...
-
ρσгτσ
addikt
Dobozt biztosítanak vagy olyan autót használnak, ahol vannak TV rekeszek, amiben biztonságosan szállítható.
De mondjuk jobb lenne, ha náluk is működne a háznál javítás. Manapság már a szervizben sem csinálnak túl sok mindent a TV -vel. Nem nagyon forrasztgatnak, csak paneleket vagy kijelzőt cserélnek.
-
ρσгτσ
addikt
Ahogy az várható volt, frissítették az 5 éves garancia promót márciusig 31 -ig. A Vodát nem sikerült One -ra átírni, de a szándék a fontos...
"A TCL 5 éves kiterjesztett garanciális kampánya az alább felsorolt, Magyarországon 2025. január 1.
és március 31. között vásárolt, a tcl-promotion.com weboldalon vásárló által regisztrált modellekre
vonatkozik:43C725, 43C645, 43C639, 43C735, 43C635, 43C655,50C639, 50C655, 50C735, 55C639, 55C645,
55C655, 55C735, 55C739,
55C839, 65C639, 65C655, 65C739, 65C839, 65C935, 75C639, 75C739, 75C935, 43C643, 50C643,
55C643,
65C643, 75C643, 85C735, 98C735, 55C745, 65C745, 75C745, 50C644,50C645, 65C645, 75C645,
85C645, 65C735, 75C655, 75C735, 50C803, 50C805, 75C805, 75C835, 65C805 85C805, 98C805,
55C805,
55C845, 65C805, 65C845, 75C845, 85C655, 85C845, 85C955, 98C955, 85X955, 98X955, 65C644,
65C936, 75C936, 50T7B, 43T7B, 98C765, 85C765, 75C765, 65C765, 55C765 , 98C655Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek
vesznek részt: Magyar Telekom, eMAg, Alza, Vodafone" -
ρσгτσ
addikt
válasz
pepimama #34748 üzenetére
Zargatni kell a SkyShowtime -ot, hogy haladjanak az app fejlesztéssel. Addig nincs más megoldás, mint valamilyen "kompatibilis" eszköz vásárlása.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ricogsm #34746 üzenetére
Nekem regisztrációhoz képest 1 hónap volt, mire jött az 5 év garanciáról a visszaigazolás. Nálad nagyon kevés idő telt el, és azóta kevés volt a munkanap is.
Lehet mégis megérkezik hozzád a következő 1 hétben, de arra is van esély, hogy néhány hetet várnod kell még rá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #34736 üzenetére
Jelenleg bírósági döntésre vár a Microsoft, ezért egyelőre az Xbox applikációból biztos nem működik a felhőzés.
A megszűnt Game Pass appból van elérhető apk, de onnan már nem tudsz felhőzni, mert novemberben lejárt az alkalmazás támogatás. Így az app jogosultsága is, tehát nem tudod használni.
Marad a böngészős verzió, de azzal nekem semmi tapasztalatom nincs. Hogy mennyire működik jól, vagy működik -e egyáltalán.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #34734 üzenetére
Volt külön cloud gaming alkalmazás, de azt össze szerették volna hozni egy alkalmazás alatt. Ezért épült be az Xbox appba. Csak hát egyelőre nem elérhető...ahogy feljebb linkelt hozzászólásban is látod.
Böngészőn keresztül gondolom menni fog, de hogy mennyire stabil és jól használható -e, azt nem tudom.
Külső forrást amúgy be tudod állítani, ha rányomsz az apk -ra. Utána kéri, hogy add meg a jogosultságot ismeretlen alkalmazások telepítésére. Én a File Manager -t használom TV -n.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #34732 üzenetére
Sosem volt kompatibilis TV -vel. Csak apk -ból telepíthető. Egyébként ha felhőn keresztül szeretnél játszani, az egyelőre nem fog menni Xbox appból.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dani_kp #34724 üzenetére
Vidd el magaddal egy Euronics -ba, ha van a közelben. Én párom is ilyen, de akkora különbség van a két TV között, hogy még ő is észre fogja venni.
Valószínű mindkét TV -ből lesz kint az üzletben.
Szerk.:
Szerintem mindegyik TV jó választás, de ha belefér a büdzsébe, akkor a C765 egyértelműen jobb. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Dani_kp #34718 üzenetére
Nálam C655 -nél nem volt ilyen probléma, de nyilván közelében nincs egy C765 -nek. Utóbbi egyertelműen jobb választás neked.
A hátlapon lévő mély már C655 -nél is frankó. Hangra szerintem nem lehet panasz, már ami egy TV -től elvárható. Kategóriájában kiemelkedő.
Szerk.:
Amúgy igen, natív 144Hz a C765. -
ρσгτσ
addikt
válasz
beach head #34656 üzenetére
Vagy telefonról is tudja telepíteni, ha már hozzádta a Google accountot a TV -hez.
Ha androidos telefonja van, akkor csak simán megnyitja a Play Áruházat. Ha más OS, akkor weben keresztül bejelentkezés után ugyanezt meg tudja tenni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tozso76 #34655 üzenetére
Szerintem tanítható távirányító lesz az egyetlen opció. Néhány márkánál főleg azért van, mert korábban már volt olyan távirányítója. Ami többnyire (nem minden esetben) jó a modern TV -khez is, csak nyilván kevesebb funkciót támogat. Ezekből vannak utángyártott verziók is.
Manapság már nem divat ez a funkció.
Teljesen én sem merültem bele, de így kissé felületesen átnézve szerintem más nem nagyon lesz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #34650 üzenetére
Szerintem 2 hét múlva megérkezik, ha szeretnéd írok majd róla. Már ha addig ráér. Úgyis kért már storm3 is beszámolót.
Valószínű amúgy, hogy a gyárival megegyező minőség.
Korábban már rendeltem a nagyobb verzióból, ami gyakorlatilag a friss távirányító modell. Az minden szempontból megegyezik a gyárival. Össze is keverném őket, ha a gyárinál nem lenne az elemfedél alatt TCL logó.
Szerk.:
Nem tudom ott van -e méretezés, mert nem mindegyik eladónál láttam. Sok különbség nincs, de azért kisebb. -
ρσгτσ
addikt
Digi vásárlásra nekem is megérkezett az 5 éves garancia aktiválás. Úgyhogy nálam sem volt ezzel gond.
-
ρσгτσ
addikt
A btrc30 nem távirányító lesz, hanem (gondolom) amit feljebb írtam. Csak azért gondoltam, mert a BT -s távirányítót is btrc -nek azonosítja, csak nem teljesen így írja.
3 elutasítás után nem hozza ki, hogy blokklistára szeretnéd -e tenni az eszközt? Mert elvileg úgy kellene működnie.
Más opciót nem látok a tiltásra...
-
ρσгτσ
addikt
Elvileg 3 elutasítás után lehet blokklistára tenni.
De a BTRC szerintem távirányító lesz. A te távirányítód benne van a BT listában? Nem az akar folyamatosan kapcsolódni a TV -hez?
Szerk.:
Jah most nézem a Somogyinak is van egy btrc 30 -as eszköze. Lehet az akar kapcsolódni... -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34585 üzenetére
Az biztos, hogy aki jó képminőséget szeretne, és VA mini LED -et választ, az jó döntést hozott. Normál TV adásnál is már észrevehető, de HDR/DV tartalomnál főleg. Akkor is, ha szutyok a nit az anyagon, vagy gyengébb minőségű streming tartalom.
Én használok QD OLED -et és WOLED -et is, de elégedett vagyok a C805 -tel is. Szimplán megjelenítő szerint nézve, képminőséget tekintve egy VA mini LED már elég jó cucc. Hogy szoftveresen kinél hogy szuperál, az már más kérdés.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34583 üzenetére
Nekem mondjuk semmi tapasztalatom nincs micro LED -del, de szerintem több 10 millió forintokért nem is nagyon lesz.
Hogy ki mit lát, azzal nyilván lehetetlen vitázni, de szerintem C765 is messze van egy OLED -től. VA mini LED -ek ettől függetlenül tök jó cuccok, ami nagyon kiemelkedő náluk, az a fényerő. A legnagyobb baj viszont az, hogy nem nagyon van olyan HDR vagy DV anyag, ami magas nitre van masterelve. Innentől kezdve meg nagyjából annyi előnye van, hogy baromi világos szobában jobban látod a sima adásokat, aminél egyébként OLED -en amúgy is vissza kellene venni a fényerőt a panel védelme miatt.
OLED -nél már a korábban használt WBC -k is jók voltak, vagy akár a most is futó WBE is. De MLA egészen más. Főleg egy QD OLED. Színfényerőben is.
Ami nagyobb hátrány az EU szabályozás. Hiába van hűtés, lehetőség a nagyobb fényerőre, ha itt nálunk Európában nem nagyon lesz előrelépés az energiafogyasztás szabályozása miatt. De ez igaz a magas fogyasztású nem OLED TV -kre is. TCL -nél is.
Így ezeket az amcsi vagy kanadai teszteket (pl. rtings) több TV -nél érdemes egyből kukázni, mert itt nálunk annyit soha nem fog tudni. Nem beszélve arról, amikor ott egészen más panelt építenek egy-egy TV -be. Ebben a Samsung a nagy "király"... VA vs. ADS, QD OLED vs WOLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #34577 üzenetére
PS -nél és Xbox -nál ezt csinálja. Neki ha minden igaz az utóbbi van. Némelyik TV -n kevesebb, máson több késéssel. Van ahol meg kilép a játékmódból is. De szerintem mindenhogy szar. Én is próbálgattam már több TV -n.
PC -n és Nintendo Switch -en nem vágom, de ezeknél nem is lényeges, mert BT -n keresztül kommunikálnak. Így nincs szükség variálni a kompatibilitással.
Szerk.:
Egyébként BT -nél más esetben is lehet késés, ez is függ több mindentől. Ezért van TV késleltetés beállítási opció, hogy a BT -vel összehozza. Csak hát ez nem mindennél jó. Pl. játéknál nem frankó. -
ρσгτσ
addikt
TV -re kötött fejesnél mondható normálisnak a késés. Ezért szokták magára a külső eszközre kötni. Pl. konzol. Csak oda meg kompatibilis vezeték nélküli fejhallgató kell, mert nem BT -t használ.
Szerk.:
Neked inkább ez kellene.
Ez már egész jó cucc, és nem is drága. -
ρσгτσ
addikt
Vigyél magaddal pendrive -on néhány videót, és azzal nézd meg. Általában vagy a demót, vagy valami rossz minőségű tartalmat tudnak neked ott mutatni.
Ha letöltesz mondjuk egy Bogyó és Babóca részt is, azzal nagyon jól meg lehet nézni a betekintési szögből adódó "fakulást". Ha annál nem tűnik fel vagy nem zavar, akkor más tartalomnál sem fog.
Szerk.:
Igaz, hogy a Bogyó és Babóca -val tele van a YouTube is, így ha van net elérése a TV -nek, akkor elég ott betölteni. Nem tudom Euronics -ban most hogy megy ez. -
ρσгτσ
addikt
válasz
csomi1977 #34531 üzenetére
Nem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni. Erre jó az online rendelés, 2 hetes elálláson belül pedig tesztelgeted a felhasználói szokásaid szerint.
Nem mindenkinél vannak problémák, és valószínű nem is mindenki veszi észre.
Meg szerintem C855 -tel kapcsolatban nincs túl sok negatív visszajelzés.
-
ρσгτσ
addikt
Ha be tudsz menni egy Euronics -ba, akkor nézd meg először, hogy neked mennyire elfogadható.
Én mondjuk kifejezetten nem szeretem. Párom nem igazán foglalkozik ilyen dolgokkal, de C655 -nél már ő is mondta, hogy kicsit zavaró.
Bár variálható konzollal valóban meg tudod oldani ezt a problémát.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34525 üzenetére
VA panelnél biztosan nem lesz soha hibátlan a betekintési szög. De több mint valószínű, hogy C765 -nél sokkal jobb, mint a két említett modellen.
IPS -en jobb. Többnyire. Illetve OLED -en nagyjából hibátlan, de ott sem mindegyik modellen.
Szerk.:
Ez egyébként nem hiba, hanem a technológia sajátossága. Van amelyik jobb, van amelyik rosszabb. -
ρσгτσ
addikt
válasz
blueye #34519 üzenetére
Tartalomtól függ. Ha például a The Last of Us -ban messze gyalogolnak a hóban, ott annyira nem feltűnő. De színesebb, kontúrosabban tartalomnál sokkal jobban látszik.
Hogy kinek mennyire feltűnő azt nem tudom, de létező dolog. Mondjuk ez könnyen meg lehet nézni, hogy kit mennyire zavar. Főleg, ha van a közelben például egy Euronics.
Bár T8B nem tudom mennyire van kint. C655 -öt eddig mindegyikben láttam.
-
ρσгτσ
addikt
"Általában sötét szoba. (háló)"
A hálószobában hogy lenne elhelyezve a TV? T8B nem volt nálam, bár valószínű az sem kiemelkedő betekintési szögben. Ahogy a C655 sem.
Csak azért kérdezem, mert sok esetben, a kevés hely miatt nem tudják az emberek normálisan elhelyezni a hálóban a TV -t. Ezek a VA panelek pedig tudnak torzulni rendesen kissé oldalról, illetve alulról nézve is.
Sötét szobába szerintem inkább egy mini LED -et érdemes nézni a jobb fekete szín, és képminőség miatt. Minimum egy C805, de annak sem mindegy milyen betekintési szögből nézitek.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
turika86 #34476 üzenetére
Az volt, de nem használom már. Azért kellett volna nekem a folyamatos hálózati kapcsolattal együtt, hogy tudjam smart home -ról vezérelni.
De sajnos bármit állítok leszakad a hálózatról kikapcsolt állapotban. Így a bekapcsolás nem megy vezérléssel.
Ez mondjuk pont nem TCL hiba. Jelenleg ez az egyetlen bajom a TV -vel, de így is élhető.
Egyébként kellemes ünnepeket neked is, meg mindenkinek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
blueye #34462 üzenetére
Panasz általában C805, C765 modelleknél volt. Illetve volt aki problémát látott C845 X2 -nél is. Nem csak itt, külföldi fórumokon is ezek járnak legtöbbet.
Nem tudom egyébként, hogy mi okozza a problémát. Szerintem a droid sem teljesen százas, de TCL -nél azért hatványozottan jönnek elő a hibák.
Ami nagyobb probléma, hogy teljesen random módon. Mert valószínű lényegesen nehezebb visszavezetni, mintha általános problémáról lenne szó.
Én is álltam már mindkét oldalon. Tehát azt is tudom igazolni, hogy létezik a probléma, meg azt is, hogy jól is tud működni.
Szerk.:
Ezért érdemes mindig hibakereséssel kezdeni. Ne később derüljön ki, ha valamilyen probléma van, amikor már nem lehet elállni a vásárlástól. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hengelhoffer #34467 üzenetére
Ha tényleg pixelhibás, és rögtön 3 is, akkor az nem gondolom, hogy elfogadható lenne.
Ha nem online vásárlás, akkor érdemes élni a 3 munkanapos cserével. Feltéve, ha beleférsz időben.
Én biztos visszaküldeném.
Előfordul egyébként a pixelhiba, de annyira azért nem jellemző.
-
ρσгτσ
addikt
Mondjuk a C728 -nál tényleg nem volt kint egyertelműen, hogy nincs natív 120Hz. Még most sem, ahogy elnézem.
Ami erre utal az az, hogy natív 100Hz -et említ, amiből sejteni lehet, hogy felette már nem lesz az. Így a 120Hz sem.
Én más okból sem tartottam meg anno a TV -t, de így utólag emiatt is jó döntést hoztam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34396 üzenetére
Tudtommal senkinek nem volt még ezekkel a szoftverekkel problémája. Nagyon más opció nincs, mert a TCL -nél ez nem működik túl jól. Vagy megérkezik, vagy nem. Vagy lehet később...változó.
Viszont ha nincs különösebb problémád a mostani FW -vel, akkor szerintem annyira nem fontos erőltetni a frissítést.
Szerk.:
TheProb ez a te kérdésedre is jó válsz. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Mizol29 #34316 üzenetére
Elvileg ezt Google Home appon keresztül meg lehetne oldani, talán(?) ez volt a terv, ezért került ki a beállítások menüből. Automatizálással.
Csak az a baj, hogy a TV leszakad a hálózati kapcsolatról kikapcsolásnál. Bekapcsolt állapotban lehet vezérelni, ki is lehet kapcsolni, de a bekapcsolás már nem megy sem automatizálzva, sem hanggal.
Egy pedig nem egyedi probléma, sok droidos és roku eszközön küzdenek ezzel. Függetlenül attól, hogy be van kapcsolva a gyorsindítás és a hálózati készenlét. Az is mindegy, hogy WiFi -n vagy kábelen lóg a TV.
Szerk.:
Illetve egy-egy alkalommal nekem sikerült bekapcsolni hanggal, de ez baromi ritka... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Gulyopapa #34291 üzenetére
Megjelenítési minőséget tekintve jó már a C805 és a C765 is, de az OLED az OLED. Ha a kontraszt, a fekete és a betekintési szög fontos, azzal a két említett VA mini LED sem tudja felvenni versenyt. Max. világosban, de szerintem még ott is látható a különbség.
Ugyanakkor, ha tényleg csak szimplán a megjelenítési minőséget nézzük, akkor mindkét TCL jó TV. A szoftveres részéről már megoszlanak a vélemények. Mindezt elég jó fényerő mellett, kisebb tükröződéssel.
Tükröződés vs OLED tekintetében talán az S95D kivétel, de az egészen más árkategória.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
István 67 #34228 üzenetére
Hisense support múltkor bejelentett panel rohadásra szoftver frissítést küldött az egyik fórumrársnak. Mert hátha megoldja. Persze a végén lezajlott a sztori, és visszakapta a pénzt, de azért elég "vicces".
65S90D már QD OLED, az frankó. De ott van még az LG C széria is. Név szerint a 65C4. QD OLED szerintem jobb, de nincs DV. Garanciális támogatásban meg magasan az LG vezet. Szerintem.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Én azt javaslom mindenkinek, puszta jóindulatból, hogy az új TV -vel való ismerkedés kezdődjön a hibakereséssel.
Minden fóliát egyből szedjetek le. Ne csak a kijelzőről, ami azért fontos, mert nem biztos, hogy azzal minden képhibát látni fogtok. Hanem a keretről is. Lehet gyári hibás a festés, anyaghibás, de még az is lehet, hogy pont a ragasztó kapja le a festést vagy bármi mást. A burkolatot/hátlapot is érdemes átnézni, hogy helyén van -e. Nincs -e repedés...stb.
Hangszóró rendesen szóljon, ne recsegjen. Meg úgy minden egyéb dolgot érdemes megnézni, ami fontos tényező. Korábban sok hiba elhangzott, azt érdemes tesztelni.
Arról nem beszélve, hogy lehet egy visszaküldött TV -t kaptál. Véletlenül vagy direkt...
Inkább az elején derüljön ki, és ne később legyen mérgelődés, hogy már lejárt az elállási határidő.
Nyilván vannak speciális esetek is, ami nem biztos, hogy egyből kiderül. Később érkező rossz FW, vagy például játékra nem használtad, mert csak hetek vagy hónapok múlva lett géped...stb.
Vannak olyan hibák, amivel együtt lehet élni, ezt mindenki maga mérlegelje. Én úgy gondolom, hogy nem kell vele együttélni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34131 üzenetére
Motion blur -t kikapcsoltad ott, ahol lehet? Indiben azt hiszem van, de fejből már nem emlékszem. A játék beállításaiban kell keresni. Meg lehet ott még más is, ami bekavar.
Nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a kábelhez. Esetleg a TV -nél ragadhatott be valamilyen mozgás rásegítés, de esélyesebb valamilyen beállítási hiba. Esetleg a dinamikus felbontás is okozhat hasonlót.
Pontosan nem láttam a hibát, de nagyjából el tudom képzelni.
Az a baj, hogy Series S -nél már lehetnek anomáliák, ha valaki egy modern 4K TV -n nézi. Talán még közelről is. Neki jobban áll egy 1080p vagy 1440p monitor.
Ugyanakkor nem zárható ki más hiba sem, nekem ezek a tippek jutnak eszembe. De lehet egy "természetes" elmosódást látsz, ami felhasználói részről nem állítható, hogy ne legyen hardverigényes a megjelenítés. Innen így nem tudom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34125 üzenetére
Bár nem ez a fő funkciója, de az Xbox is egyfajta okosító. Tehát ha ott jobban működik a streaming, akkor nem is érdemes mást venni erre célra. Persze ez téged annyira nem vigasztal, mert pont a SkyShowtime kellene, ami konzolon nincs...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34098 üzenetére
Közben ránéztem a videóra. Bevallom sosem néztem videót gyorsított módban, így ezt nekem is ki kellett próbálnom. Akadozás nálam nincs 1.5 sebességen TCL -en. Ez valószínű(?) nálad abból ered, hogy már maga a TV is laggol. Már a menüben is.
Viszont pont úgy visszaveszi 360p -re, ahogy nálad. Ha meg feljebb veszem a felbontást, akkor visszaugrik normál sebességre. Ez viszont normális dolog. Már ha annak lehet nevezni. Mivel megnéztem Samsung -on és LG -n is, mindegyiken ezt csinálja.
Nem kutattam az okát, de gondolom ezt a YouTube csinálja. A TV -hez viszont biztos nincs köze, mert más OS -en is így működik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34094 üzenetére
Nem, LFC nem kapcsol be 48 felett, eleve a low framerate compensation a lényege. Amikor már leesik az alsó határ alá, ahol a VRR nem lenne képes működni. Ami a kijelzőn nem támogatott.
60 -nál meg végképp nem tud, mert akkor 48 alatt nem lenne VRR. Másról van szó. Majd erre is rátúrok, de ez most nem is igazán fontos. Majd a PC teszt lesz az.
Szerk.:
Amit beszerkesztettél az lehetséges, sőt, sanszos. De az nem LFC, csak azonos a működése annak is. Így akkor az Xbox biztos felejtős ennél a problémánál, mert tuti nem lesz jelen nála. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34083 üzenetére
Nincs köze ennek az LFC -hez. Az csak az megjelenítő eszköz alsó tartománya alatt kapcsol be. Tehát 48Hz alatt. Annak pont ez a dolga, hogy ott kapcsoljon be, ahol kiesik a rangeből. Valamit másképp csinál az Xbox. Nem tudom...de nem nagyon érinti. Majd PC -n meglesem.
Csak a korábbi, itteni beszélgetés alapján az derült ki, hogy az Xbox -ot is érinti. Amikor freeland0806 írta, hogy nála is ez van. Azért néztem azon, és mert egyszerűbb volt nekem megoldani, hogy a TCL közelébe kerüljön.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34077 üzenetére
Bár másik TCL TV, de itt például úgy látom, hogy Xbox -on nincs panasz VRR -ra. Többen kiemelik, hogy PS -en és PC -n vannak gondok.
Gondolom minden más problémát említettek volna, ha lenne VRR -ral kapcsolatban.
Nem tudom másnak volt -e problémája Xbox -on, de valószínűleg így hiába tesztel bárki bármit rajta.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34072 üzenetére
Ha van csatlakozód/átalakítód ahhoz, hogy mondjuk egy pendrive -ot tudj csatlakoztatatni a telefonra, akkor nem is kell PC.
Én ehhez nem szoktam PC -t használni. Letöltöm telefonra, aztán másolok. Vagy kicsomagolok és másolok. Attól függ mire van szükség.
Persze ehhez kell tárhely is, de manapság pár giga nem nagy cucc.
Szerk.:
Egyébként én ilyen pendrive -ot használok erre a célra. Mindkét oldalon becsúztatható, de más fajta USB csatlakozója van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34071 üzenetére
60Hz -re állítod a kimenetet, akkor nem fog duplázni. Elvileg ott kellene gondnak lennie. Ha ott esik, akkor jönnek a VRR problémák.
Olyan játékkal, ami alap 60 fps vagy performance 60. És persze az is fontos, hogy nem tudja tartani. Aminél mondjuk a felbontást állítgatja vissza a viszonylag stabil fps -ért, az nem jó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34069 üzenetére
Ha nálad vannak akadások 412 -n, akkor sokat nem veszíthetsz vele, ha 420 -ra frissítesz. Szerintem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34055 üzenetére
Frém duplázásnak ehhez semmi köze nincs. Ha szar a VRR, akkor tök mindegy hányszor bök be plusz frémet. Tehát attól még nem lesz 120fps a játék. Pont ugyanúgy 60 marad. Vagy alatta, ha lemegy.
A Hz és az fps nem azonos.
Szerk.:
A 30 fps -t is lehet négyszerezni, de pont ugyanolyan szar lesz vele pörgős játékot játszani. Sétaszimulátornál lehet nem zavaró. Vagy annak, aki nem érzékeny rá. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34047 üzenetére
Nem tudom, ki kell próbálni. Volt aki arra is panaszkodott.
Én biztos nem kísérletezek tovább így, hogy elégedett vagyok.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34045 üzenetére
Nálam C805 van, így csak erről tudok nyilatkozni. Az eddigiek alapján a 412 rendben van, de sajnos nem mindenkinél oldja meg a problémákat. Egyelőre pont ezért nem is tervezek frissíteni, ha csak a TV nem lesz túl erőszakos.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34039 üzenetére
Ahogy felettem freeland0806 írta, ez nincs hatással az eszközön lévő szoftver verziójára. Csak visszaállítja a szoftvert a gyári állapotra. Amennyire tudja, mert ha valamilyen rendszer szintű hiba van, azt nem biztos, hogy meg tudja oldani.
Erre van az FW újratelepítés, lehetőleg IMG fájlos. Ami nagy eséllyel megold ilyen gondokat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34038 üzenetére
Régi OS -en, illetve felületen mindig is ilyen volt (nálam). Ezek a készüléken. Aztán az újabb megoldotta. Utána már nem volt vele gond.
A probléma inkább az volt, hogy nem igazán jött rá frissítés. De Telegram -ról megoldottam. Csak hát nem így kellene működnie.
Mindegy, mert mint írtam ez rendeződött. Meg aztán már 3 hete eladtam. Így nyugodt szívvel, mert nem szívesen szivatnék másokat egy rossz TV -vel.
-
ρσгτσ
addikt
Igen, ezt javasoltam én is először. Meg a gyári visszaállítást. Aztán ha ezek nem hoznak semmilyen pozitív változást, akkor nyúlnék csak jobban hozzá. Pl. FW újratelepítés.
Itt tényleg az a probléma, ha meg is oldja, és később visszajön, akkor bukhatja az elállást. Aztán nem biztos, hogy egy IMG újratelepítés véglegesen megold minden problémát. Csak esélyes. Mert szerintem az sem nyúl hozzá minden fájlhoz, partícióhoz. Ráadásul szerintem nem zárható ki a szoftveres hiba sem.
Én sem azt mondom, hogy küldje vissza egyből és szar az egész...csak hát érdemes ezzel számolni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34027 üzenetére
Engem baromira zavarna. Anno nekem C725 -nél, még nem a Google TV -s, hanem a korábbi felületen azért nem volt túl gyors a rendszer. Nem fagyott, de összességében nem volt túl sima. Egyes appok lassabban is reagáltak. Nagyjából úgy viselkedett, mint amikor nem elég a hardver a szoftver alá.
Mivel hálószobai TV volt, és én alig használtam, így annyira nem idegesített.
Aztán amikor később felment rá a Google TV, akkor nagyon sokat változott, és a rendszersebesség is sokkal jobb lett.
Volt néhány TCL -em, de ilyen probléma másiknál nem volt. Laggolás meg fagyás végképp nem. Szerintem az elég gáz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34023 üzenetére
Ha a felbontás csökkentést meg is lehetne magyarázni a nettel, a videó akadást pedig azzal, hogy szar a videó...azért a menü laggolás és fagyás eléggé más jellegű problémára utal. Ami persze nem zárja ki, hogy a másik két probléma is ebből ered.
Nem tudom lenne -e kedvem ezzel szórakozni néhány napos TV -nél. Főleg, ha mondjuk újratelepítenék IMG -ből, minden rendben lenne, aztán pár nap múlva visszajönne minden hiba. Vagy csak egy része...
Szerk.:
Itt tényleg az a szívás, ha az ember kiesik az elállási határidőből, akkor komplikáltabb megoldani a helyzetet. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34018 üzenetére
Nem normális dolog az biztos, és még az is lehet, hogy nem szoftveres hiba okozza. De ezen még elképzelhető, hogy tud segíteni.
Ráadásul az sem biztos, ha például visszaállítás segít, akkor néhány nap múlva nem jön elő újra probléma. Ezért (is) írtam több opciót.
Egyébként nekem sem sok kedvem lenne ilyenekkel foglalkozni. Főleg új TV -nél.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34012 üzenetére
Mondjuk a menü laggolás, fagyás sem túl normális dolog. És hogy leugrik a felbontás, akad, az is lehet, hogy összefügg ezzel.
Én azért egy 10-20 másodperces áramtalanítással próbálkoznék. Vagy egy gyári visszaállítással, hogy megjavul -e. Aztán ha nem, akkor lehet csak FW újratelepítés segít. Ha segít...
Vagy ha nem akarsz ezzel szórakozni, leginkább az utóbbival, akkor elállás.
-
ρσгτσ
addikt
Ha felismeri, jelzi is, de nem tudja olvasni, akkor valószínűleg nem a tápolással van probléma. Bár érdemes megpróbálni, ha egyáltalán nála van még a TV (nem hiszem). Hátha mégis összejön.
Pendrive -nál vagy micro SD -nél is előfordulhat hasonló hiba. Függetlenül attól, hogy mire van formázva.
-
ρσгτσ
addikt
Ez nem árkategória kérdése. Egyes gyártóknál, bizonyos régiókban már nincs erre lehetőség. Pl. az említett Samsung -nál sincs, de ott szerviz menüből bekapcsolható. LG -nél pedig az új modelleken is elérhető.
Engem ez a két funkció nem igazán érdekel, így nem jártam utána, de érdemes lenne körülnézni a neten, hogy van -e erre megoldás, mert úgy olvastam TCL -nél is van olyan régió, ahol elérhető.
-
ρσгτσ
addikt
Ha nem jön össze, mert tényleg nem lehet tanítani, akkor 1-2 ezer forint körül vannak ilyen távirányítók Aliexpress -en. Mindenképp fontos az, hogy tanulni is tudjon, mert egy-egy droid frissítés után lehet néhány funkció nem működik.
Droid 11 alapon például volt hogy működött a vissza gomb, aztán egyszer csak nem...főverzió váltás nélkül. 12 -nél nálam szintén nem működik. Mindegyik már a Google TV felület volt.
Én PC miatt vettem ilyen távirányítót, csak kipróbáltam különböző TV OS -en is. De szívesen ránézek valamire TV -n is, ha kell.
Szerk.:
Nekem ez a fajta van. Nagyobbat vettem, ami kétoldalas, mert nálam a szövegbevitel is szempont volt. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Márton #33973 üzenetére
Gondolom annál is úgy van, hogy nem párhuzamosak egymással a lábak. Tehát elöl távolabb vannak.
Így van például C655 -nél is, meg több modellnél.
Szerk.:
Ahogy itt is látszik. Elöl nagyobb a lábak közötti távolság, mint hátul.Szerk.2.:
Igen, itt a T8B is.Tehát a belső helyekre rakva 57 cm a legszélesebb távolság.
-
ρσгτσ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest