- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13142 üzenetére
Igen, ott sok választás nincs
Viszont olyan pozicióban csak pár percet tölt a tv.
De szerintem nem ezt kell túl aggódni, a vásárlók 99%-a szerintem fektetve szállítja a tv-t.
Valamint amikor a tengerentúlról konténerben jönnek, akkor sem, hsizem hogy kesztyűs kézzel bánnak velük, ha azt túlélik akkor a fektetve hazaszállítást is
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem is általában fektetve hozzák a tv-ket és soha semmi bajuk nem volt.
Arra kell figyelni hogy a hátulján feküdjön és ne a képernyőn, de ez jelezve van a dobozon is. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Geo19870322 #13127 üzenetére
-
Vhiktor
nagyúr
C835 kicsomagolás:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13075 üzenetére
Sajnos nem frissíthetem, de ez nem fog beleszolni a tesztbe. Ha az automata frissítés lefrissiti azzal természetesen semmi probléma ninvs, de külön pendriveta letoltott fileokal nem lehet, olyan állapotban kell vissza adni hardveresen és szoftveresen is ahogy kaptam.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Saccco #13055 üzenetére
Pont ezért kezdtem el a csatornámat, mert elegem volt az olyan "tesztekből", ahol még csak műszert sem vesznek elő, hanem valahonnan a netről túrnak egy-két információt akár igaz akár nem és azt szépen beleírják aminek köze nincs a valósághoz, sajnos sok ilyen van
, tisztelet a kivételnek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boxmaci #13012 üzenetére
Nem találkoztál olyan hibával hogy hdr tartalom után beragadnak bizonyos beállítások, pl a kontraszt és a fényerő is, hiába vált vissza sdr képmódba. Ugyanez igaz fordítva is.
Milyen fw van rajta?
Az előzetes mereseim alapjan a displayspecifications oldalon megadott adatok ezuttal egészen hihetoek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13004 üzenetére
Azt minden képen. Most van nálam teszten, kb 3 hét és jön róla a video a megszokott minőségben. Ennyiért amennyiert most megy szerintem nincs alternatívája miniLed ágon. Drágábban meg ott van a QN95B aminek nagyobb a fényereje kb 6-700 nitel, viszont nincs Dolby Vision benne.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #12999 üzenetére
Semmi nem tudja azt mint egy oled csak az oled :)
Illetve HDR-nel világos jelenetnél amikor az egész képernyő területe nagy fényerejű akkor kijön az oled hátránya, hogy ilyen esetben csak 150 nitet tud ellenben egy miniledel ami 500-at is.
Illetve a.nagy fenyereju szineknel is csak szenved, mert nem tudja megjeleniteni nem úgy mint egy led vagy qd oled.
Szóval minden kompromisszumos, de szerintem is az olednek van összességében a legdinamikusabb legkevésbé kompromisszumos képe.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem bírom ki megállni, hogy ne osszam már meg most, de gyárilag, sőt kalibráltan sem láttam még olyan pontos Dolby Vision kalibrációt és megjelenítést mint a TCL C835 esetében.
-
Vhiktor
nagyúr
Első benyomások a C835-ről.
A fényereje már az első bekapcsolásnal megdöbbentő, főleg egy oled után. Emlékeim szerint a C825 közel sem volt ennyire vakító, úgyhogy itt biztosan történt előrelépés.
Érzésre akkora lehet a fényereje mint a Samsung QN95B-nek, remélem nem csap be a szemem.
Ha igazak a megerzeseim akkor fényerő tekintetében hatalmas az elorelepes a C825-hoz képest.Ugyanez igaz a bloomingra is. Gyors vizsgálat után nagyon meggyőző a local dimming, az MIB 1. részénél sem jelentkezik olyan anomalia mint a QN95B esetében
Tetszenek a megújult távirányítók, immár a másodlagos távirányító is nagyobb lett és több gomb kapott rajta helyett ami mindenképpen előny, valamint a a kialakitasa és az anyaghasznaláta is sokkal jobb.
A tv modernebben néz ki mint a C825. A rancfelvarras nagyon jót tett neki.
A gyári kepbeallitasok nem az igaziak, de még abszolút nem állítottam rajta semmit. Gyárilag mindenképpen a mozi képmód a legjobb, de összességében láthatóan kicsit meleg.
Kontraszt arány ránézésre nagyon meggyőző, megint csak az emlékeimre tudok hagyatkozni és az alapján nagy előrelépés van a C825-höz képest.
Gyári beállítások mellett sem vesznek el a fekete részletek.
Szóval az első fél- 1 óra alatt az a benyomásom hogy nagyon nagy az előrelépés a C825-höz képest.
Majd a mérések és a kalibráció során minden egyértelműen kiderül.
Allig várom, hogy igazán belevethessem magam
Teszt videó kb 3 hét múlva várható.
-
Vhiktor
nagyúr
Holnap kapom meg tesztelésre a 65"-os C835-t. A tavalyi modellek után nagyon nagy reményeket fűzök hozzá
Addig is ha valaki lemaradt volna az előző 2 TCL tesztről:
C728 teszt -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Crucio #12810 üzenetére
Az tőlük kell megkérdezni
Én valóban kimértem a C728-at és C825-t, a teszt videómban ott van a valós érték.
Én csakis kalibrált állapotban adom meg az értékeket, mert teljesen elcseszett, nézhetetlen színvilággal mit sem érnek, meg csak szabvány szerint hasonlíthatóak valóban össze a tv-k, úgy nem, hogy az egyikre 17.000K mellett mérik a max fényerőt, a másiknál meg 6.500K mellett.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
GordonSamway #12331 üzenetére
Esetleg rossz a hdmi kabel, ez szokott a legtöbbször a probléma lenni, nem tudja a megfelelő savszelesseget.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Flowtation #12222 üzenetére
Az hogy mennyire strapabíróak kint azt nem tudom, de ami a felhasználó kézikönyvben meg van adva a hömérsékletre azt illene betartani.
A TCL 700-as szériája nagyon jó.Én kintre valami olcsó, esetleg használt tv-t tennék amiért nem kár.
-
Vhiktor
nagyúr
Igaz most nem TCL, de még fog jönni az is:
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
zazenke #11426 üzenetére
Elolvastam, de szerintem Ők sem tudják mire írták ezt. Az látszik, hogy náluk más volt a fw vagy a tv nem egyezik meg pontosan a C825-el, mert low-ba állítva a local dimminget az allig javít valamit a kontraszton, úgy elhiszem, hogy nem volt jó, viszont high-ba téve nagyon jól működik és megfelelő kalibráció mellett nincs black crush sem.
Szerintem egyszerűen valami érdek volt a másik tv-t kihozni győztesként kihozni.
Már az is vicc, hogy csak 0.5 ponttal kapott többet a kontrasztra amikor 3-4szerese a Sonynak, szóval nekem eléggé sántít a dolog.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
zazenke #11420 üzenetére
Ha őszintének kell lennem a C825 teljesen más liga mint a Sony X90j. Mindenben szénné alázza a Sonyt. Szerintem a 480p-s anyagok felskálázása ma már nagyon keveset nyom a lattban, arra felesleges megvenni bármelyik tv-t is, tehát szerintem ez nem releváns.
Az lehet, hogy a Sonynak a dobozból kivéve színhelyesebb képe van, de még az is messze van az optimálistól, de cserébe a C825 a 3-4-szeres kontraszt arányával és a dupla fényerejével garantáltan mindenkinek sokkal látványosabb képet fog adni (és nem fogja senki megmondani a helyes módokban használva, hogy melyik van jobban elcsúszva a kalibrált képhez képest).
-
Vhiktor
nagyúr
Délelött volt sajtókonferencia a TCL-nél, idén lesznek jócskán újdonságok tv fronton. Több miniled, több dimming zóna, 144 Hz képfrissítés, téglalap alakú miniled helyett kör alakú miniled ami elvileg jócskán csökkenti a bloomingot, 16 bites fényerő szbályozás, jóval kisebb lag, sokkal egységesebb szín megjelenítés, nincs dirty screen effect, stb
Az új modellek:
C93
C83
C73
C63 -
Vhiktor
nagyúr
válasz
CrazySouls #11216 üzenetére
Csaknem Odaát?
A youtube aztán végképp nem referencia....
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
peternac #10529 üzenetére
A legtöbben nem veszik észre az input lagot egyáltalán, kicsit túl van ez lihegve.
Ha nem ragaszkodsz az alacsony inputlaghoz akkor használd mozi módban, ha igen akkor game módban ugyanazokkal a beállításokkal mintha Mozi módban lennél. HDR esetén a Dinamikus hangtérképezés legyen kikapcsolva.
[link]Egyébként meg nem is kell ALLM, pl Samsung termékeken tökéletesen működik PS konzolokkal az automatikus game mód felismerés.
-
Vhiktor
nagyúr
Tegnap kalibráltam az egyik fórumtársnál egy C725-t.
Elég meggyőzőek voltak a mérési eredmények, ha van rá igány esetleg csinálok egy rövid videót beőle (csak a mérésekről). -
Vhiktor
nagyúr
Ha minden igaz az az LG ips paneles, így sokkal rosszabbak a feketéi mint a C728-nak, kb csak az 1/5-e, tehát világít a sötétben az LG feketéje.
Ha teljesen fekete képet teszel be az csalóka, mert lekapcsolja teljesen az LG a héttérvilágítást,í gy rá lehet írni hogy végtelen a kontraszt aránya
.
Teggyél be 1 vagy 5%-os fekete képet és nézd meg azzal, rögtön látni fogod mennyivel jobb a C728.
-
Vhiktor
nagyúr
Van itt a fórumon olyan aki a videóim hatására vásárolt C728 vagy C825 modelt?
Megköszönném ha jelezné felém -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Yamaha R1 #10349 üzenetére
Abszolút megéri a felárat, más liga a 2 tv.
Annak a modellnek ami nálam volt/van nagyon rossz volt az uniformitása 100-ból csak 48 pontot ért el.
Nekem mondjuk 75-tól számít jónak.De az az érdekes, hogy filmeknél vagy játékoknál még ezt sem veszed észre, csak nagyon ritkán és akkor is csak a kép alsó harmadában és ott sem fényerő tekintetében hanem sárgás a fehér, de ez ritkán feltűnő, inkább havas jeleneteknál látható.
Kalibráltam egy ugyanilyen modelt az egyik fórumtársnál és nála telejsen jó volt az uniformitás.
Szóval ha van rá keret akkor én a C825-t venném.
-
Vhiktor
nagyúr
Feltettem a csatornámra a C825 legjobb beállításait ami műszeres kalibráció nélkül a legjobb képet adja:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest