Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33069 üzenetére
Ha mindenképpen el akarod kerülni a visszaküldést, menj be egy boltba és próbáld ki ott. Ha kell segítség keress PM-ben.
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33064 üzenetére
A Netlfix Premium ami igazán problémás.
-
Celtis
veterán
válasz
HateEternal #33011 üzenetére
Szűzanyám, ez tényleg egy filmrészlet.
-
Celtis
veterán
válasz
HateEternal #33005 üzenetére
Amit írtam az 24p filmről szól. A linkelt a videóban valami játékról van szó feltehetően jóval magasabb fps-sel, szóval amit leírtam annak ehhez nagyjából semmi köze.
-
Celtis
veterán
válasz
HateEternal #32998 üzenetére
A 24p film darabossága a modern megjenítőknek fizikai sajátosságainak és a látás fiziológiájának az eredménye. Ilyen értelemben ez nem hiba, ami szoftveresen javítandó.
A mozgás beállításokban a judder reduction (nem tudom TCL-nél mi a magyar neve) csúszkát kell kicsit felhúzni. Szerintem 2-es értéken már egész jó. Magasabbra állítva jelentkezik az u.n. szappanopera effektus, de van aki pont ezt szereti. Ízlések és pofonok...
-
Celtis
veterán
Rendben. Azért jöttem vissza, mert megígértem, hogy másik készülékkel is tesztelek, illetve utána kifejezzetten több fórumtárs kérésére és a saját kíváncsiságomból is megnéztem a 765-öt.
Teljesen igazad van, hogy semmi újdonságot nem írtam, csak igyekeztem tényszerűen összefoglalni amire jutottam, megelőzdenő az esetleges félreértéseket és félremagyarázásokat. -
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #32536 üzenetére
Úgy látom nem tudsz leszállni rólam.
A többiek kedvérét írom, akik a tényekre kíváncsiak. Habár ez csak összefoglaló.- eddig 3 készülkéket teszteltem, 2db C805-öt és egy C765-öt, az egyik C805-ben 3 különböző alaplappal. Ez nekem 5 készülék.
- 3 különféle internet hozzáféréssel (Telekok optika, wifi-n és vezetékesen, Telekom mobilnet, Euronics bolti vezetékes net.
- Ugyanazokal a jelenetekkel teszteltem (Vérapó, 3 test probléma, korábban leírtam, akit érdekel visszakeresi) mert ezeken látványos a hiba, de Netflixen folyamatosan tele van apró akadásokkal a lejátszás.
- Referenciaként ugyanezeket a jeleneteket egy LG55A1-es tv ellenőriztem, hibátlanok.
- Az akadások minden esetben 100%-ban reprodukálhatók.
- Az akadásokat a mozgásjabítás beállítások nem befolyásolják.
- Az akadások jellege (időpontja, mértéke) függ a tv-n beállított DV módtól.
- Az akadások külső firestick eszközzel is ugyanúgy megjelennek (kivéve bizonyos nyakatekert game mód beállításokkal) Ugyanaz a firestick, uyyganazon a neten, ugyanazzal a tartalommal, ugyanolyan beálltások (egyik tv-ből a másikba átdugva) mellett tökéletesen hibátlan.A fentiek alapján a jelenséget okát hibás forrásban, rossz internetben vagy egyéb külső körülményben keresni elég nehéz lenne.
Ha valaki saját szemével szeretne meggyőződni vagy kétségei vannak, akkor értlemes helyen és időben hajlandó vagyok megmutatni.
Letöltött, HDR10-re konvertált, ilyen-olyan forásból beszerzett filmekkel, valamint PC-vel játékkonzollal kapcsolatos tapasztalatok megosztása bizonyára hasznos, de irreleváns a fentiekkel kapcsolatban.
Érdemes lenne elgondolkodni, hogy ha igaz amit az avforums ír a TCL tulajdonosoknak osztogatott Chromecastokról, azt vajon a közösség összefogásával vagy egymás szapulásával lehetett-e elérni.
És kérem, hogy innentől leszel szíves leszállni rólam, valamint ne tegyél alaptalan kijelentéseket velem kapcsolatban, de leginkább semmilyet. Foglalkozz a topik tárgyával, ahogy én is tettem eddig.
-
Celtis
veterán
válasz
Darth_Revan #32325 üzenetére
Nem fogalmaztam pontosan. Kikapcsolt mozgásjavítással is akadt, meg bekapcsolt mozgásjavítással is akadt. Utóbbit épp 2-es judder reductionnel teszteltem a boltban, de korábban mindenféle egyéb beállítással néztem. Ismételten, az általam tapasztalt akadozásnak semmi köze a mozgásjavítás beállításokhoz.
A videóba csak belenéztem, de az valami másról szólhat. -
Celtis
veterán
válasz
Darth_Revan #32319 üzenetére
Még nem találkoztam ezzel a MEMC rövidítéssel, de kérdésedre válaszolva teljesen kikapcsolt mozgásjavítással és 2-es judder reductionnal próbáltam. Szeretném hangsúlyozni, hogy az általam tapasztalt jelenségnek semmi köze a mozgásjavításhoz és annak mértékéhez. Jön minden körülmények között, illetve ami befolyásolta az a DV mód.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #32011 üzenetére
Mivel többen is bátorítottak, ezért visszamentem az Euronicsba, hogy kipróbáljam a kiállított 55C765 készüléket. Az eladó nagyon készséges volt - ezúton is köszönöm - hozott távirányítót és adott netet is a készüléknek.
Átállítottam otthoni módba a készüléket és beléptem a Netflixbe. A szokásos jeleneteket próbáltam (Vérapó 29:50, 3 test probléma 8.ep 7:00)Amennyire meg tudtam ítélni, a Vérapó esetén nem volt olyan egyértelmű a DV világos mód erősebb akadása, de mindenképpen elmondható, hogy a 765-ön is akad a jelenet, mindkét módban.
A 3 test esetén sokkal egyértelműbb volt az eredmény. DV sötét módban durva akadás, DV világosban sima mozgás. Csakhogy megerősítést kapjak, még az eladót is odahívtam (aki elmondása szerint TCL tulaj és nagyon szereti), hogy ugyan észrevesz-e valamit a képen. Még azt sem mondtam, hogy a mozgást figyelje. Miután megnézte, azt kérdezte: a remegést? Hát igen, azt. Szóval nem én képzelődöm...Megnéztem a korábban tárgyalt moiré vagy sűrű mintázatú felület villogást is. Az élesség alapértelmezésben 20-as értékre volt állítva, ezt azonnal levettem nullára. A jelenetet többször is megnézve, semmiféle villogást nem tapasztaltam. Ezután visszaraktam 20-ra az élességet és megint megnéztem a jelenetet, de ekkor sem láttam semmi különöset, talán egy pillanatra állt össze egy moiré minta, de korántsem volt olyan villogás, mint amire a C805-nél emlékeztem.
-
Celtis
veterán
válasz
Darth_Revan #32198 üzenetére
A gyakorlat vegyes képet mutat.
Nálam először jött a szerviz és elvitte a készüléket, második alkalommal a helyszínen cseréltek alaplapot, de egyik kollégánál (#31777) postai szállítással kellett beküldeni a tv-t. -
Celtis
veterán
válasz
Skarpea #32178 üzenetére
Focimeccsnél hol van sűrű, kontrasztos minta? Eleve az csak tv adás, ami nem 4K csak HD.
Most visszakerestem egy jelenetet, amire emlékszem, hogy a TCL-en villogott. Netflix: Nem versz át 4. epizód 20:50-től következő vágásokban (de talán előtte is) a nyomozó kabátja /zakója.
Vhiktor figyelmébe is ajánlom ezt a következő teszthez. Persze lehet, hogy megint hibátlan készüléket fog ki, amilyen szerencséje van. -
Celtis
veterán
válasz
IMseventhson #32102 üzenetére
Jaja, pont mint nálam.
De úgy látom neked érzékeny a szemed erre az akadásra. Kíváncsi leszek a samsunggal milyen tapasztalatod lesz, az jó-e focimeccsen, mert nekem volt azzal a márkával is volt hasonló gondom.
-
Celtis
veterán
válasz
d.véderjoe #32090 üzenetére
Vérapó 29:50. DV világos mód, mozgásjavítás és egyéb szarság legyen kikapcsolva. Nem mintha bekapcsolt mozgásjavítással nem akadna.
-
Celtis
veterán
válasz
IMseventhson #32043 üzenetére
Ez érdekes. Vajon mi lehet a lassításban, amire így reagál a tv.
Mi a terv, megtartod vagy visszaküldöd? Javításban nem bíznék.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #32031 üzenetére
Ez nem dead pixel, hanem kosz. Hasonló mint ρσгτσ-nál
-
Celtis
veterán
válasz
IMseventhson #32015 üzenetére
Ezt az akadozós lassítást én is tapasztalatam a 805-ön, de azt speciel a közvetítés vagy a lassítógép hibájának tudtam be. Ha másik tv-n nem jelentkezik, akkor persze más a helyzet.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #31513 üzenetére
Ha már megígértem, hát megtettem. Ma bementem egy Euronics áruházba és alkalmat kerítettem, hogy kipróbáljak egy kiállított 55C805-öt.
Találtam egy távirányítót a tv-k mögött félretéve és azzal tudtam kezelni. Mobil hotspottal adftam neki netet és beléptem a Netflixbe. Elindítottam a Vérapót, kikapcsoltam a mozgásjavítást és a teszt jelenethez tekertem... -
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #31700 üzenetére
Villámcsapás esetén tényleg nem segít a kikapcsolt elosztó, de még egy túlfeszültségvédős sem, ahogy írod. Viszont egy hálózati feszültség ingadozás, konkrétan feszültség növekedés esetén mindegy, hogy a nulla vagy a fázisvezető van megszakítva, a magasabb feszültség nem fogja elérni a tv-t.
Viszont ilyen problémák esetén elsősorban a szolgáltatóból kell kiverni a vonatkozó előírások betartását.
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #31677 üzenetére
Nekem is volt rajta ledszalag, nem szedtem le. Első alkalommal a Videoton szerviz vitte a tv-t, és hozta vissza. Persze a led szalag sérült kicsit. Másodjára otthon cserélték az alaplapot és akkor láttam, hogy a ledszalag egy része a hátlaphoz más része a kávához van ragasztva (C805), így csak elfordítani tudták a hátlapot, teljesen levenni nem. Ennek ellenére vigyáztak a szalagra.
Amikor végleg elvitték a készüléket persze levettem a szalagot (govee), de olyan sok helyen elengedte mindkét oldalt a kétoldalas ragasztó, hogy inkább levettem róla, és ha lesz új tv, akkor új kétoldalassal fogom feltenni.Egyszóval az a tanácsom, hogy közvetlenül a szerződött szervizzel vedd fel a kapcsolatot és ne vedd le a ledszalagot.
-
Celtis
veterán
Ugye, ki fogja és hogyan bizonyítani majd több év távlatából, hogy az adott pillaatban mik voltak a promóciós feltételek és annak az adott pillanatban megfelelt-e az igényelt extra garancia. Ezzel szemben áll egy konkrét visszaigazolás.
Mondjuk veszíteni nem lehet ha valaki máshol kiálított számlával kéri az extra garit. Legfeljebb működik.De tényleg majd az élet eldönti.
-
Celtis
veterán
A promóció tárgya a TCL CARE garancia megszerzése. A részvétel feltétele az ami. A TCL feladata lenne ellenőrizni, hogy jogosultan veszel-e részt benne, de ha a visszaigazolást kiállította onnantól rendelkezel ezzel a garanciával.
De ennek semmi jelentősége, amíg a garanciát nyújtó fél egy email cím.
-
Celtis
veterán
Ez az egész garanciakiterjesztés egy vicc. Valami béna, gugli fordítós, magyartalan szöveg. Szerintem egy ügyvéd körberöhögné. Ettől függetlenül ha működik, akkor jó.
Mivel a visszaigazolásban a számlaszám van benne, és az, hogy az eredeti számlával együtt érvényes, ha a TCL ezt így visszaigazolta, akkor az márpedig érvényes. Sem a visszaigazoláson sem a TCL CARE feltételekben nem szerepel, hogy az csak egyes kereskedőknél vásárolt készülékre lenne érvényes.
-
Celtis
veterán
válasz
gab1ka #31558 üzenetére
Már írtam mit szeretnék. #31349
Felmerült, hogy megpróbálok egy másik TCL-t, hátha most belenyúlok egy jól működőbe, de elment tőle a kedvem. Most még kérdés, hogy az emagnál mire jutok. Nehogy ragaszkodjnak az azonos típusú készülékcseréhez pénz vagy levásárlás helyett. -
Celtis
veterán
Ma reggel elvitte a szerviz a C805-öt és azonnal át is adta a csereutalványt. Legalább ez a része már flottul ment.
Béke poraira.
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #31511 üzenetére
Mivel 100%-ban reprodukálható, mindig ugyanott és ugyanúgy akad, ezért nem kell egymás mellett tesztelni. Ugyanezen okból a tápegységben sem hiszek. Meg mégis mi lenne egy ilyen tv-ben finomra hangolva? Az égvilágon semmi.
Azt tervezem, hogy a kíváncsiság kedvéért bemegyek egy boltba mobil hotspottal és saját netflix accounttal tesztelni egy másik készüléket. -
Celtis
veterán
Szerdán viszik a C805-öt a fenébe. Tegnap megint néztem egy filmet a Netflixen és katasztrofális amit művel. Nem bírom megérteni, hogy másnál hogyan lehet jó, ha nálam a harmadik alaplappal is ugyanazt csinálja. Lehet, hogy másik komponens okozza?
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #31355 üzenetére
Teljesen el vagy tévedve.
Tökéletesen elégedett lennék a C805 képminőségével. Az árához képest különösen az. Az elején nem is győztem dícsérni a tv-t. De aztán jött a szoftver frissítés, és elkezdett akadzoni a lejátszás, ami engem rettenetesen zavar. És nem gondolom, hogy egy 400 ezres tv-től túlzott elvárás lenne az akadás nélküli lejátszás.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #31185 üzenetére
Van akadás Vhiktor. A C805 megoldja, hogy legyen. Le is volt itt írva, én is végigjátszottam a Firestickkel. Csak game módba állítva megy jól.
(A rend kedvéért megjegyzem, hogy ugyanaz a firestick-et ellenpróbáltam egy LG oledre dugva és semmilyen beállítással sem akadt.)
Nyilván te nem tudod ezt ellenőrizni, mert a tv amit teszteltél a belső applikációval sem akadt. -
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #30676 üzenetére
Itt a normál sebességű videó. Élőben rosszabb, de azért látszik.
Aki nem látja mi a baj, azon nem csodálkozom, ha a tv-n sem veszi észre ezt. -
Celtis
veterán
válasz
bnorci71 #30681 üzenetére
Nem is néztem még vele letöltött filmet. @BlueSteel tett fel egy rövid videót, az a gyári lejátszóval akad mint állat, de ha jól emlékszem Kodival már nem.
Streaming plattformok közül a Netflix a problémás, a többin alig vagy egyáltalán nem tapasztaltam ilyet.
Viszont, már tv adásnál (focimeccs) is akadozást látok a legutolsó firmwarrel, illetve a Netflix külső eszközről HDMI-n is akad, kivéve ha game módba van kapcsolva a tv.Dióhéjban ennyi.
Update. A Vérapót látom a virágbolt kirakatában. Kikölcsönzöm és kipróbálom majd.
-
Celtis
veterán
válasz
Pendragon911 #30677 üzenetére
Pontosan ahogy írod. Már a replőgépes képen is van akadás, de ha végig nézed a filmet, folyamatos ez a jelenség. És ahogy írod, a 3 test esetén DV világos módban - legalábbis ezeknél a jeleneteknél - mondhatni, hogy rendben van a mozgás.
A Vérapó viszont pont fordítva, ott DV világos módban akad erősebben. Azon te mit tapasztaltál? -
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30672 üzenetére
,talán a fenyőknél mintha lenne egy pirinyó folytonossági hiany a Vérapónál
Na ja. Igen ott akad. Szerencsés vagy ha nem zavar, sőt észre sem veszed. Majd teszek fel normál sebességű videót, hogy nálam milyen. Össze lehet hasonlítani majd Qtya123-éval esetleg te is készíthetsz egyet.
-
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #30671 üzenetére
Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és készítettél videót a jelenetről. A 3 test esetén apróbbak az akadások, azt ilyen kamerás felvételen nehéz is lenne megítélni. A Vérapó jelenetnél viszont elég durva. A te videódon viszont ennek a legkisebb nyoma sem látsziik, kifejezetten sima a mozgás.
Ez alapján úgy tűnik, hogy a te tv-d sem szenved ettől az akadozás problémától. -
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30664 üzenetére
Mozi mód, minden képjavító kikapcs, local dimming high. De mozgásjavítással és dimming nélkül is jön. A DV sötét/világos módtól viszont erősen függ, hogy hol és mennyire akad.
- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni. -
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #30639 üzenetére
Pedig ezek sávszélességben különböznek.A többsége ősrégi, csak még a listában ott a neve. Esetleg nincs minden pin bekötve a "with Ethernet" nélküli kábelekben, de az is csak régen volt, mivel az ARC is ezeket a pin-eket használja, tehát minden ma kapható kábelben benne van.
Amúgy jól sejted, hossz, keresztmetszet és struktúra. Illetve hosszabb kábelek esetén aktív optikai átvitel, mivel rézzel már nem megoldható.
-
Celtis
veterán
válasz
Pendragon911 #30602 üzenetére
A HDMI-n a videojel egyirányú. Nincs (legalábbis én soha nem találkoztam) olyan visszirányú protokollal, ami a jelminőséget mutatná vagy a sebességet egyeztetné.
Továbbá tény, hogy nem megfelelő kábel esetén képhibák jelennek meg, tehát nincs ilyen automatizmus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest