- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36410 üzenetére
Nekem most éppen szervízben van a 43C655-öm, de a TV-re telepített Kodi szerintem sem vált frekvenciát... Ha visszajön (remélhetőleg megjavítva, sértetlenül), akkor megnézem. Az is lehet, hogy te nem vagy érzékeny erre (lehet, hogy egyébként én sem), vagy a képjavítók (amik esetleg ki sem kapcsolhatóak) elfedik.
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36367 üzenetére
Tegnap felhívott a Videoton szervíz ügyfélszolgálatosa. Egyrészt egyeztettük, hogy ma jó-e nekem, másrészt megkérdezte, hogy van-e doboza a TV-nek, ha esetleg el kell vinni. Mondtam, hogy megvan. Gondolom, ha azt mondtam volna, hogy nincs, akkor valamilyen dobozt hozott volna. Mondjuk az emberke úgy jött, hogy viszi, nem hozott semmilyen alkatrészt. A lábakat leszerelte, de azokat a csavarokkal együtt és a távirányítót is itt hagyta. Azt mondta, hogy nem kell.
Amikor rákérdeztem, azt mondta, hogy remélhetőleg jövő héten hozza... -
vargalex
félisten
válasz
AxBattler #36365 üzenetére
Ha már Displayspecifications: melyik C655 modell T8000-es platformú? Direkt azért választottam, mert arra azt írta az XDA, hogy AmLogic SoC-al szerelt, közben pedig R75PT01, Realtek SoC-al. Szerk.: Telegramon most nézem a T800T02 (gondolom ez lenne a T8000), ott C655 (AP) van írva. Gondolom az AP az Asia-Pacific.
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36348 üzenetére
Nos, tőlem elvitték a TV-t. Nekem az összes jelenségre (nem bekapcsolható, random bekapcsol magától, néha szaggat a hang a TV adás esetén) azt mondta az itt járt emberke (elvileg szerelő is, de úgy jött, hogy viszi a TV-t, szóval meg sem próbálta helyszínen javítani), hogy ezek mindegyike jellemző hiba az Androidos TCL-eknél. Valószínűleg alaplapot fognak cserélni, ami vagy megoldja, vagy nem (ő mondta így). Remélem nem karcosan fogom visszakapni, mert akkor át sem veszem.
Tudom, nagyon nem felső kategóriás termék a C655, de software-os oldalon nagyon gyatra szerintem... -
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36348 üzenetére
Egyelőre megpróbálom addig kapcsolgatni, míg nem lehet bekapcsolni a távirányítóval. Ha sikerül, akkor úgy hagyom, hogy lehetőleg holnap tudjam neki prezentálni a hibát. Én továbbra is azt mondom, hogy software-os a probléma, ahogy bnorci71-nél is az volt a Philips esetén...
Egyébként most itt volt édesanyám 1 hétig, naponta többször használta a TV-t és ezt a nem bekapcsolás dolgot a gyorsindításnál kikapcsolt Doze mód esetén tegnap este produkálta először. Akkor volt 1 hét alatt először több, mint 1 napig nem használva. Lehet, hogy ezzel is összefügg. Bár, ha jól értem, nálad folyamatos használatban van.Nekem az LG 50UN81003LB előtt egy LG 49UN74003LB volt, amivel az általam használt képmódban tudtam azt reprodukálni, hogy kikapcsolás után bekapcsolva 0 fényerővel ment a TV. A TV szerint nem annyira volt beállítva, de nem kapcsolta be a háttérvilágítást. Csak áramtalanítás után jött helyre. Ezt látta a szervizes is, alaplapot cserélt. Azon is tudtam azonnal reprodukálni. Megegyeztünk, hogy software-os a hiba, nem tudja javítani, így kaptam csereutalványt.
-
vargalex
félisten
válasz
Grillo #36341 üzenetére
Közben zsolt501 kolléga hozzászólása alapján kipróbáltam: ha az alsó tolókapcsolóval a mikrofont kikapcsolom, akkor világít a középső led bekapcsoláskor (majd kikapcsoláskor egy idő után kikapcsol, ahogy írtad is). Én még soha nem kapcsoltam ki a mikrofont, ezért nem vettem észre... Szóval, akkor nincs különbség ebben a különböuő méretű C655-ök között.
Ahogy látom, a tiéd is elég későn kapcsol be a bekapcsoló gomb megnyomásához képest (a megnyomás és a led kialvása között elég sok idő telik el nálad is). Ez az időtartam elég változó. Ha tovább van készenlétben a TV, akkor általában tovább is tart. Egy kikapcsolás után időben viszonylag közeli bekapcsolás esetén szinte azonnal kialszik a led.
Gondolom vasra egyeznek a C655-ök: AIDA64-el megnézve a 43C655-ben egy 64 bites ARMv8-A SoC van (r3p1 revízió, 32 bites módban) 4 maggal (2xCortex-A55@1066MHz + 2x Cortex A75 @1200 MHz). 2 GB RAM. -
vargalex
félisten
Persze, és ott vannak a hw modok is. De mondom, nekem az LG-n AV-n is nagyon jó. Egy PS2-es ismerős volt nálam, akkor néztük meg. Ez szerintem olyan 8-10 éve volt. Rögtön az volt a reakciója, hogy nála a Samsung TV-n ocsmány az LG-hez képest. Nálam valójában AV és komponens között nincs nagyon észrevehető különbség.
-
vargalex
félisten
Vagy, ahogy írtam, a megfelelő pinouttal összekötött (vagy otthon legyártott) adapter. Nem véletlenül van a TV-n AV IN. Egy retro konzolon úgysem lesz tű éles a kép...
Én mondjuk anno azért választottam a szobába LG TV-t, mert azon még (legalábbis még a 2020-as 50UN81003LB-n is) van Component bemenet is (a Composite mellett), így a PS2 képe is még nagyon jó. Egyszer próbáltam Composite-on, ott sem volt vészes. TCL-en még nem néztem.
Az aktuális adapter lábkiosztása egy multiméterrel könnyen ellenőrizhető.
-
vargalex
félisten
Nem tudom, hogy a TCL melyik szabványt használja, de többféle pinouttal létezik a 4 pin-es AV jack kábel. Én szétvágnám az átalakítót és kipróbálnám a lehetőségeket...
-
vargalex
félisten
43C655-ön tegnap vettem észre (előtte 1 hétig biztosan nem néztem), hogy a Hálózati frissítés (rendszerfrissítés) a "Nincs hálózati kapcsolat, kérjük, csatlakoztassa a hálózatot." hibát adja vissza. A TV wifi-n kapcsolódik, mindeközben a Netflix, Youtube vígan működik. És egyébként a TV is válaszol
ping
-re természetesen. Gondolom, szerver oldalon nem érhető el valami. Másnál is ugyan ez a helyzet? -
vargalex
félisten
Meg fogom próbálni, hogy lehúzok róla mindent. De a CoreELEC alatt egyébként a CEC nagyon részletesen konfigurálható, minden eszköz aktiválással/kapcsolással kapcsolatos beállítás ki van kapcsolva. Az automatikus frissítés is ki van kapcsolva (a CoreELEC egy Kodi-ra kihegyezett linux disztribúció). Konkrétan ez az eszköz ugyan így volt használva a régi LG32LB5700-ra kötve (amit a TCL váltott), illetve az összes többi szintén AmLogic S905/S905X3 eszközöm CoreELEC-el ugyan így van beállítva itthon, édesanyámnál és anyósomnál (LG 50UN81003LB, LG 37LH3000, Sharp LC-40CFE5112E és egy Grundig HD LCD TV). Egyik esetben sem történt/történik random bekapcsolás. Valamint a kolléga írta, hogy nála nincs/nem volt semmi rákötve a TV-re.
-
vargalex
félisten
válasz
crea1984 #36237 üzenetére
Nekem olyan szokott még előfordulni ritkán (ezt már korábban írtam), hogy egy csatornára váltáskor dadog, akadozik a hang (mintha nem tudná feldolgozni a beérkező jelet). Ilyenkor egy csatorna előre/hátra váltás megoldja.
A nem bekapcsolást miért befolályásolná egy rádugott eszköz? Nehogy azt mondjuk már, hogy nem szabad semmit rádugni... -
vargalex
félisten
válasz
crea1984 #36233 üzenetére
Szerintem is software-os a gond. Nekem egyébként egy AmLogic box van rákötve CoreELEC-el, de a korábbi LG TV-t soha nem kapcsolta be. És a készülék bekapcsolása ki is van kapcsolva a CoreELEC beállításaiban. Valamint az a box soha nincs kikapcsolva. Illetve a véletlen bekapcsolás sokkal ritkább, mint az, hogy nem tudom bekapcsolni.
Engem a nem bekapcsolhatóság is nagyon zavar. A gyorsindítás kikapcsolása halál a Google TV esetén (legalábbis ezen a készüléken). Egy 4 eves WebOS LG sokkal gyorsabban indul. -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #36214 üzenetére
Közben bejelentettem a hibát és vissza is hívtak. Ezután a Videoton szervíztől kaptam egy e-mail-t, amiben leírják, hogy a TCL-től megkapták a hibajelentést. Kérnek még számla fotót, jótállási jegyet, készülékről teljes fotót, az adattábláról fotót és az elérhetőségeimet. Persze ezek a TCL oldalán fel vannak töltve...
Rákeresve látom, hogy vegyes a szervízzel a tapasztalat. Remélem nem kapom vissza rosszabb állapotban a TV-t, mint ahogy elviszik. Most karcolás mentes.
Amit még nem írtam (és a Milyen TV-t vegyek? topicban olvasottak után jutott eszembe: olyat is produkált már a TV párszor, hogy magától bekapcsolt. Nem volt áramszünet, a wifi-n keresztüli bekapcsolás nincs engedélyezve (a linkelt topicban is egy TCL TV-vel kapcsolatban írta valaki).
-
vargalex
félisten
A vásárlás óta (február 14) a 43C655 TV már sokadjára játssza el, hogy nem lehet bekapcsolni távirányítóval és a TV-n található gombbal sem. Csak az áramtalanítás segít. A gyors indítás be van kapcsolva.
Most éppen az utolsó hivatalos (v269-es) firmware van rajta, de produkálta a teszt firmware-val és a v385-el is. Teljes reset is volt, a fentiek miatt IMG-ből újratelepítés is, de hetente 1-2 alkalommal eljátssza. Más is írt ilyet más típusú TV esetén. Egyelőre beraktam egy wifis konnektorba, ha akkor lenne a gond, mikor nem vagyok itthon.
Tudom, el kellett volna állni a vásárlástól, de nem akartam, mert akkor nagyon kedvezményesen vettem (107000 Ft volt és volt kuponom is). Annyiért már nem tudtam volna ismét megvenni. Gondolom gariba érdemes küldeni, de nem tudom, hogy változna-e a helyzet. Nálatok nem szokott előfordulni? -
vargalex
félisten
válasz
bbubby00 #36205 üzenetére
Pl. az előző hozzászólásomban linkelt promóciós szabályok pdf 2. oldalának alján:
És ahogy írtam, a tcl-promotion oldalon is kiválasztható a típusok között:
Szerk.: Egyébként a Wayback Machine által archivált 2025.01.25-i oldalon is kiválasztható volt már...
-
vargalex
félisten
válasz
bbubby00 #36201 üzenetére
A tcl-promotion oldalon kiválasztható és benne van az promóciós szabályokban is.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Aki igényelt és kapott 5 év kiterjesztett garanciát, mindenki olyan pdf-et kapott, amiben a garancia hosszánál a hónap helyett cseh nyelven "měsíce" van írva? Illetve ugye azt írja, hogy a gyári garancia lejárta után kezdődik, 36 hónap (měsíce).
-
vargalex
félisten
válasz
boborján2 #36115 üzenetére
Én sem értem teljesen. Én anno USB-ről felraktam a v269-et a 43C655-re, mert online nem találta. Aztán tettem egy kitérőt a V999-es test firmware felé, de utána úgy gondoltam, hogy inkább legyen gyári. Ekkor visszatettem IMG-ből a v195-öt (vagy v230-at, már nem emlékszem pontosan) és azonnal a kezdeti lépéseknél fel is ajánlotta a v269-et letöltésre és telepítésre. A Telegram-on 8 napja elérhető v385-öt azóta sem ajánlotta fel, nem talál online frissítést...
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36109 üzenetére
Ez nem a szolgáltató által kiadott frissítés (mondjuk CI kártyára, vagy valami egyéb)? Ha egyáltalán egy dologról beszélünk. Nekem egy 43C655 esetében a Rendszer->Névjegy->Rendszerfrissítés->Szolgáltatói Hálózat Frissítése menüpontban található elkülönítve a többi frissítéstől a Szolgáltatás Frissítése alatt. Nekem ez 2022.10.31-i, akkor még nem is létezett ez a típus. Illetve a kiadási megjegyzés: "Optimize the upgrade process for TTVS.".
-
vargalex
félisten
válasz
barnabas25 #36106 üzenetére
Nem tudom, hogy típushiba-e, illetve még nem jöttem rá, hogy összefügg-e valamivel. Én azt remélem, hogy egy firmware frissítéssel ezt javítják. Valamint, mivel nem sokan panaszkodnak rá (itt talán a topicban ketten vagyunk, de két különböző típussal, a kollégának emlékeim szerint nem is C655-ös TV-je van), lehet, hogy pl. csak akkor fordul elő, ha CI kártyát használsz.
De egyébként a képe (amelyik forrásnál nem szemcsés) és a hangja szerintem teljesen rendben van. A gyerekek szerint szebb a képe és jobb a hangja, mint az LG 50UN81003LB-nek. -
vargalex
félisten
válasz
barnabas25 #36102 üzenetére
Nálam egy 43C655 üzemel lassan 1 hónapja (nincs napi használatban, mert a vendégszobában váltott egy régebbi TV-t). Alapjában véve 2 gondom van vele:
1. Több olyan forrás esetén szemcsés a kép, amit más TV (legalébbis LG 32LB5700, illetve LG50UN81003LB) nem produkál. A lejátszó minden esetben egy AmLogic box CoreELEC-el. De néha TV adás esetén is látható (One, volt Vodafone/UPC DOCSIS terület, CI kártyával).
2. Néha (kb. hetente egyszer) nem kapcsolható be távirányítóval és a TV-n lévő gombbal sem. Csak az áramtalanítás segít. (De ezt itt kolléga egy másik típus esetén is írta.) -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #36083 üzenetére
Egyébként azt vettem észre, hogy minél tovább van kikapcsolva a TV, annál később kapcsolódik be (értsd: megnyomom a távirányítón a bekapcsoló gombot és több idő telik el, mire kialszik az alján a led és elindul a TV). Általában a nem indulás is egy ilyen hosszabb kikapcsolt állapot után fordul elő. (Ez a TV a vendégszobában van, nem feltétlenül van napi használatban.)
Olyan hibám is van egyébként, hogy néha a TV adás hangja akadozik (mintha a digitális jelet nem tudná feldolgozni). A kép ilyenkor tökéletes. Egy csatorna oda-visszaváltás megoldja. Egyébként One (volt Vodafone/UPC) kábelTV. -
vargalex
félisten
Azért azt, aki kitalálta, hogy a CI alá rakjanak csatlakozókat (a C655-öm ilyen szempontból még rosszabb, mert az egyik egy USB, tehát valós szituáció, hogy akár ki/be húznád az eszközt), szívesen elküldeném melegebb éghajlatra. Ha bármit be akarsz oda dugni és van CI kártyád, akkor először azt ki kell húzni, mert nem férsz hozzá az aljzatokhoz...
-
vargalex
félisten
válasz
balazsbence #35919 üzenetére
Nekem ma éjszaka magától bekapcsolt a TV (43C655). Tegnap raktam újra image-ból a v269-et (egy v999 test version 15 kitérő után), amitől újabb elvileg nincs. Ez a TV a vendégszobában van, így ott éppen nem tartózkodott senki. Fiam hajnali 2 körül volt inni, akkor vette észre és kapcsolta ki távirányítóval. Ma reggel viszont nem kapcsolt be sem a távirányítóval, sem a TV-n található gombbal. Áramtalanítás és újra áram alá helyezés után viszont helyrejött... A firmware verziót nem néztem, de gondolom nem frissült, mivel a v269-et eddig online nem is találta, pendrive-ról volt feltéve a v999 előtt is.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Gyors kérdés: csak én vagyok béna, vagy a 43C655 TV nem képes műsor rögzítésére külső meghajtóra? Próbáltam FAT32-re formázott 16, 32 GB-os pendrive-val és 500 GB-os HDD-vel is. Mondjuk a leírásban sem találom...
-
vargalex
félisten
Megvettem ugye a TCL 43C655-öt. Betettem az One médiakártyát (ami valójában még UPC-s), minden rendben is van. HDMI1-en lóg a TV-n egy AmLogic S905-ös médialejátszó CoreELEC-el (9.2.8-as, még 18.9-es Kodi-val). A médialejátszón 1080p, vagy gyengébb felbontású anyagot indítva szemcsés a kép. Ugyanakkor a TV adás, valamint a másik HDMI porton lógó PS4 (szintén 1080p), illetve a harmadikon lévő PS3 esetén ezt nem látom. A médialejátszóban nem látok semmilyen beállítási lehetőséget, ő a film szerint szükséges felbontásra/képfrissítésre vált. Ha a kép beállításokban a DNR-r magasra, vagy automatikusra állítom, akkor sokkal jobb a helyzet. Mitől lehet ez? A korábban említett firmware-okban javíthattak ilyet?
Alkalomadtán megnézem egy újabb CE-vel egy másik (S905X3) vason.
Szerk.: Persze a PS-ek esetében automatikusan aktív a játék mód. De jobban megnézve, mintha itt is lenne egy kis szemcsésesség, de nem annyira szembetűnő. Pedig a PS3 játékok alatt csak 720p jelet ad ki.
-
vargalex
félisten
Ennek ellenére az oldalon elérhető akciós szabályok 2025-ben még Vodafone szerepel...
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #35722 üzenetére
OTA és IMG is letölthető az XDA-ról? Egyébként az ott fellelhető firmware-ok honnan származnak? A TCL valahol publikálja ezeket? Ha felrakok egy újabbat, mint amit online talál, de nem tetszik, akkor online vissza tudok állni az eredetire? Vagy vissza kell raknom szintén pendrive-ról egy régebbit?
-
vargalex
félisten
válasz
st6969 #35733 üzenetére
Na, a kábel jelerősség/jelminőség ellenőrzése megvan:
Beállítások gomb -> Minden beállítás -> Csatornák és bemenetek -> Csatorna -> Csatorna diagnosztika. Szépen mutat mindent:Bocs, de még nem tudom, hogy hogy kell screenshot-ot készíteni (ez az első Google TV-m). Ha egyáltalán lehet...
Egyébként általánosságban kerestem a neten, hogy hogyan lehet ezt Google TV-n megnézni és az első találatban egy Philips leírásban benne van.
-
vargalex
félisten
válasz
gab1ka #35731 üzenetére
Azért a modem jelerősség nem feltétlenül azonos a TV-be érkező jelerősséggel, hiszen nem biztos, hogy szimmetrikus osztó van beszerelve... Másrészt az nem mutatja a jelminőséget. Arról nem is beszélve, hogy nem kötelező, hogy TV előfizetés esetén legyen modemed... Mi van, ha nincs internetem? One (volt Vodafone/UPC) területen csak TV előfizetés esetén bejön a koax és kész... Nincs rajta semmilyen eszköz. Földfelszíni adás esetén pedig pláne.
Az egyéb forrásokról beérkező jel pedig pont azért lenne lényeges, hogy a médialejátszót biztosan jól állítottam-e be. Mondjuk Kodi (AmLogic box CoreELEC-el), de azért az lenne a biztos, amit a TV lát belőle, hiszen bármilyen konvertálást is elkövethet (persze passthrough van beállítva). Vagy akár használhatom a Google TV-s Kodi-t is. Az nem feltétlenül állítható olyan részletességgel és nem is biztos, hogy kiírná a tuti kimeneti adatokat...
Eddig ezeket minden TV-men meg tudtam nézni, azért merült fel kérdésként. -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
1. Meg lehet valahogy nézni a kábelen érkező jelminőséget/jelerősséget?
2. Egy bizonyos forrás esetén (pl. HDMI-n csatlakozó médialejátszó) az info gombra kattintva mutatja a TV a felbontást. Egyéb adatokat (hangformátum, stb.) meg lehet valahogy nézni? -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Ma átvettem a 43C655 TV-t. Nagyjából beállítottam, eddig minden jónak tűnik. A kép szerintem szuper (régebbi 1080P-s VA paneles LG-khez és szintén VA paneles LG 50UN81003LB-hez tudom hasonlítani). A hangja is egész jó (szerintem a fent is írt LG-nél jobb).
A rendszerfrissítésnél azt írja, hogy "Nem kell frissíteni! Az Ön szoftververziója a legújabb.". Ugyanitt azt írja, hogy V8-R85PT01-LF1V236 verzió van rajta. Érdemes az XDA-n található teszt firmware-okkal foglalkozni? -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy ezt a kérdésemet rossz topicba írtam, így ide is beteszem (hátha itt van valakinek a konkrét típussal tapasztalata):
Egy LG 32LB5700-at váltanánk egy 43"-os TV-re (az fér el). Egyelőre a TCL 43P655-öt néztem. Mennyire jó ez a TV általános TV nézésre, néha korábbi generációs konzolozásra (PS3, PS4, XBox One S), esetleg filmezésre egy AmLogic box-ról CoreELEC-el? Vagy hasonló áron van sokkal inkább ajánlott márkán belül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest