Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
Black&White #9439 üzenetére
Hát, én lehetek a világ legnagyobb nímandja, de nem indul az img frissítés.
Rámásoltam az img-t (nem a zipet) már 2 pendrive-ra is, gyökérbe.
Áramtalanít, tv-n power nyomvatartásával újra fesz alá helyez.
Nem történik semmi, és/vagy bootol a tv.
Beoltottak engem ez ellen....
Nem tudom, mit lehet ezen elcseszni még..... -
turho
addikt
válasz
Black&White #9429 üzenetére
Köszönöm
megkérdezhetem, mi a szabályos felrakási utasítása?
(Pendrive gyökérbe img kell pl., vagy zip, stb...) -
turho
addikt
Tud valaki aktuálisan működő v083 linket, 65c728-hoz?
-
turho
addikt
Én kicsit sajnalom a tegnapi kifakadásomat, de marha xar érzés az, hogy mégcsak jelezni sem lehet a gyártónak, hogy mik a hibàk, mit kellene javítani.
Én se tudok mást tenni, mint kivárni (egy darabig).
Tudjatok, az is szomorú, hogy nagyobb márkák készülékei is rendre hibákat produkálnak.
Este megnéztem rajta asszonnyal ismét egy filmet, illetve némi tv-t, abba a részébe nem lehet belekötni.
1-2 film akadt mostanában, ami DV verzió. Na, azokat viszont nem jatssza le jól, beég a kép.
Az olyanokat (dv, fhd vagy 4k) mivel érdemes megnézni a gyári mediaplayer helyett? (Ami bevált). -
turho
addikt
Nem is tőled vártam a megváltast, nem te tervezted/árulod/programozod ezeket a dzsunka szarokat. Köszi amúgy
Gondolom, abban egyetértesz, hogy 2021-ben, ez egy feltörekvő cégtől nem produkció. Nem hittem, hogy Aliexpress feelingem lesz.Ki kell magam dühöngebi valakin, sorry, de ez valahol undorító és aljas.
mint az országunk, meg sok minden más....
-
turho
addikt
válasz
pucu9011 #9373 üzenetére
Akkor húzzák le a dobozról hogy game, meg vrr!
Basszus, nemrég 399.000 ft-ért adták a 65c728-at. Ahhoz már nem sok kell egy C1-hez.
"Szerencse" hogy mi 280-ért vettük. De ez csak egy fostos Qled, ami össze van tákolva.
Mist az új panellel is elkezdte játszani, hofy néha elmegy fejetébe.
Bravo.
Anyátok.
Nagy múltú cég.
Az gyártson mar tv-t aki tud is.
Szétverem, élőben, közvetítem mint berkimazsit, hátha összejön egy normalis gépre való...Büdös parasztok, nem is kicsi pénzért gondot vesz az ember....
Még lehet az is, hogy az lesz a vége....én gamerkedni is vettem, dehát AZZAL HIRDETIK.
-
turho
addikt
Ha egy img-vel felülvágod az egészet, azt egy részleges OTA nem biztos hogy visszaírja. Vagy igen? 100 %?
Nem okoskodni akarok, de dühígy, hogy a TCL honlapo ott kellene lenni a kikúrt supportnak, downloadnak, mindennek.
Nyolcadrangú kínai retek kütyükre vadásztuk régebben ilyen partizán módon a fw-t.
Szóval bekaphatod, TCL, ezzel a magatartással, áraitok meg annyival nem jobbak, mint amekkora tróger kunyhó sufni hadirokkant az egész. -
turho
addikt
válasz
Batistuta7 #9370 üzenetére
Rohadt dühítő lehet, és megértelek.
Nekem (ezzel) szerencsém volt. De az én készülékem se tudja azt, amivel elvileg megvettem...
Befejezetlen műszaki cikkek világa. És sokszor a fw határozza meg, hogy mennyire üzemel jól.
A TCL szomorú, de hátul kullog ezzel. Cseszhetem, ha 2 év múlva javítják ki a fosukat. Én mostani áron, most vettem meg. Mire talán kiforr, ér majd 80 ezret.
Ennyiből kurvára haragszom rájuk.
Tényleg az a megoldás, hogy LG C1-et kellett volna venni? Hja, duplaannyi, neg hátha beég.Itt van a c728 problematikám is kapásból.
Kering egy v083 fw, ami img. Ergo felülírja az egész tv-t. És nem merem feltenni, mert nincs downgrade onnantól.
De legalább határozottan latnám, hogy tényleg ehhez való, és hiteles.
Maradtam v072-nél, és nem hasznalom a VRR-t ami miatt megvettem, mert kivibrálja a retinámat
Suck TLC, legalább dolgoznátok rajta, csessze meg. -
turho
addikt
Mi a retek nehézség van abban, hogy nirmálisan összeszereljék a kijrlzőket? A felhősödés, úgy veszem észre, gyakran mechanikai hiba
de legalább javítható lenne homemade.
Mondjuk gáz. -
turho
addikt
válasz
Vhiktor #9338 üzenetére
Szerinted (tudod, én vagyok az alaplapcserés 65c728 akinek el-elment a HDMI input, ami a cserével tökéletesen megjavult) fossak feltenni a 083-at vagy 082-t, vagy ne?
Én most csak a vrr mód vibrálására (pláne ha HDMI-vek kombinálom) haragszom. Amúgy minden elég jól megy. Semmi képhiba. Egy halál elenyésző felhősödés maximum, vaksötétben.
(Illetve nincs standby ledemelfelejthették rádugni a panelra).
Valaki egyébként, aki frissítette pl. 072-ről a c728-ast ezekre, tapasztalt valamiben pozitív változásokat?
Kinti fórumon most olvastam olyat, hogy az újabban vásárolt tv-ken 082, 083 van. Igaznak tűnik.
Linkelem, ez egy viszonylag épkézláb külföldi fórum, nagynehezen találtam.... hátha hasznos a dzsobordnak.
Nehéz infót szerezni a neten.
[link] -
turho
addikt
Szeretném megkérdezni, 65c728-hoz akkor most van hivatalos v082 OTA, vagy az betának minősül?
A vrr anomáliák miatt lehet hogy kipróbálnám a cserélt panelen.
Aki azt használja, a "gyári" v072 helyett, tapasztalt bármi gondot? Illetve, mi az, ami tuti jobb lett a v072-höz képest?
(Gyárilag még mindig a v072 a legfrissebb a TV szerint...) -
turho
addikt
válasz
HELLAFLUSH #9271 üzenetére
Bocs, ezeken már rég túl vagyunk. Ha követted régebbed.... 4 kábel és 3 VGA után is ilyen. De a VRR szoftveres (is).
-
turho
addikt
válasz
HELLAFLUSH #9256 üzenetére
Most cseréltek gariban alaplapot.
A villódzásra azt mondta a szerviz, hogy az már szoftveres orvoslást igényel. Lehet hogy pc-vel érzékenyebb erre, mert pl. én VRR módban COD Vanguardoztam rajta, 4k120HZ-en, rtx3080+DLSS-sel. Itt 85-125 fps között ingadozik a képfrissítés. Ezt kapja a tv.
Lehet hogy egy PS5 vagy egy XBOX S nem produkál ekkora FPS-t, vagy nem terheli ennyire.
Szóval ezért kellene fw oldalról is fejleszteni még. Mondom, szervizesek mondták, hogy szerintük javítás kell. -
turho
addikt
Utoljára még egyszer megkérdem: a VRR mód instabilitását (villódzás), tehát ezt a hibát hol/hogyan lehetne jelezni a TCL felé egyszerű módon? A v072 biztosan nem oldotta meg... Nem lenne hülyeség ha megpróbálnák kijavítani. Ennek az egynek nem örülök, ez így egy szemb@szó, használhatatlan funkció még.
(Se profi angolos, se nagy nemzetközi levelező nem vagyok, de ettől ez a probléma engem igencsak zavar)
Direkt mailcímeket nem tudtok esetleg? -
turho
addikt
Halisztok!
Engem még mindig aggaszt a c728 VRR módban fellépő fényerő-hunyorgásvalamelyikőtök esetleg kompetens ebben, egyáltalán tudnak-e róla, dolgoznak-e rajta, stb...? Alig lehet egy épkézláb külföldi c728 vagy vegyes fórumot is találni. Nem vigasztal, de tudom, hogy más márkákkal is van ilyen baj, amelyek VRR képesek.
-
turho
addikt
Látod, minden relatív
Különben, nekünk a nagyobbik szobaban úgy van elhelyezve, hogy a hatunk mögötti világossárga falon van 3 festmény. Ha van a szobában egy minimális fény, a 3 fekete négyzet tükröződik kicsit.
Amit viszont szeretek, VA-hoz képest elég széles a nézőszög is. És, hogy pixelhiba nuku.Ha a vrr-t megjavítanák egy következő frissítéssel, más szempontból imádás a gép.
(Mondjuk az fasza, hogy a broki szervizesek a standby ledet elfelejtették a panelra dugni panelcsere utan. Így nincs fehér LEDDe ezért én nem hívom ki őket megint...).
-
turho
addikt
Ok, kérdezzek már ilyen jellegűt is
Kijelzője a c728-nak ugyebár elvileg VA, és QLED. Tehát van egy fényszóró réteg a kijelző szerkezetében.
Ugye ezen nem kívülről van ez a réteg?
Illetve kinek mi vált be, hogyan tisztítja meg a kijelzőt, illetve mivel? (Ne maradjon foltos, illetve csíkos, továbbá szeresse is...).
Köszi.
Ui: élmény filmezni és játszani ez a tv. -
turho
addikt
Na, még egy apróság. Panelcsere óta nem megy a standby led
szerintem ez nem fw függő. Nem világít semmire. Most tűnt fel.
-
turho
addikt
Újabb helyzetjelentés. Ugye panelcsere volt.
Most 2.5 órája megy a stresszteszt, 4k120 és Vrr. Ez utóbbi sajnos még nem tökéletes. Vrr módban megvan a fényerő-ingadozás. De csak ott. Vsync off, 85-125 fps közti bemenőfreki. (Vanguard, 4k ultrán).
Másik dolog: ugye HDMI inputon megy be a hang. A játékban néhány hangos robbanás után betorzul a tv hangja, túl lövi valahogy, aztán a hang torz is marad, amíg ki-be húzom-dugom újra a kábelt. Besokall a DAC
Szóval lehetne még mit orvosolni új fw-rel.
Amúgy változatlanul imádom, de befejezhetnék végre
V072 gyári ota update amúgy. -
turho
addikt
válasz
Black&White #8811 üzenetére
Erről majd jelezz vissza, mennyire vált be. Marha sok a 10 m, de bár működjön. Nekem kell a 4k120 hdr-rel, VRR-rel, 3080 kártyához.
És nekem is 7 m lett volna az eredeti táv, amit át kellett volna hidalnom. -
turho
addikt
válasz
lasse001 #8758 üzenetére
Nem kérdezett rá a mikrofonengedélyezésre esetleg? Csak egy tipp.
Ami még eszembe jutott, más témában: itt is lehet engedélyeztetni a fejlesztői módot, mint az Android mobiloknál. Persze gondolom nincs rajta annyi haszon.
HDR: nekem is 65 volt a maximum, de akkor HDR-ben játszottam Vanguardot. Majdnem tüsszentettem, mikor "napba néztem" a sötét szobában. Szerintem valós 1500 nit-től kifolyna a szemem.
Elég a fényerő, amúgy is utálok napsütötte szobában tv-zni. -
turho
addikt
válasz
lasse001 #8752 üzenetére
A távirányítóval nekem nem sok parancs működik, főleg keresés. Amúgy az angol-kiejtésem nem kiforrott
de például a "power off" utasítást megérti.....és kikapcsol. Illetve, tudtam vele már keresni is, de mindig félreérti amit mondok
Jó lenne ha lenne egy kiadott parancstáblázat, hogy miket ért meg a cucc, tehát valami utasításkészlet. Például hangerőt sem tudtam még hangutasítással változtatni, sem csatornát váltaniDe úgy veszem észre, inkább hangalapú keresésre jó, pl. youtubeon.
-
turho
addikt
Csak lesek, 400k
a 65c728 perpillanat.
-
turho
addikt
válasz
minimalis #8715 üzenetére
Ezeknek akkor ott kellene lenni a TCL honlapon, illetve a TV is "jelezhetne". A support az elég tróger.
Ha ti nem dobálnátok be páran itt fw linkeket, azt se tudná az ember, hogy léteznek... Ezen talán javíthatna még a TCL.
A link pdf-je jó, csak nem tartalmaz hibajavító log-ot.
(Azaz hogy mit orvosoltak éppen).
Amúgy az én példám ne ijesszen el senkit, megoldódottés ez egy remek tv médiafogyasztásra.
-
turho
addikt
válasz
HELLAFLUSH #8709 üzenetére
Persze, minden megvolt, a panelcsere előtt végigmentem az összes fw-ön. Igaz, hogy panelhibám volt, de "kiadatlan" verziókat inkább nem erőltetném most, nem tudni hogy okoz-e esetleg hátrányt. A 083 instabilabb volt mint a 072, a hibás lapon.
-
turho
addikt
válasz
HELLAFLUSH #8690 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy szerintem ne is erőltesd, mert számomra sem volt bizonyító erejű, hogy érdemes feltenni. Betának tűnnek mind, illetve az img verziók okozhatnak bajt is.
072 stabil, amit magának feltesz. -
turho
addikt
válasz
rainman72 #8673 üzenetére
Ezt én értem is, csak azt nem, hogy miért nem megoldható az egyenletesség. Téglalap alakú dolgokról van szó, teli háttérvilágítással.....vagy ott technikailag nem férnek el LED-ek?
Mindegy, szóval valami technológiai oka lehet. Mondjuk ez zavar(t) a legkevésbé.Kiskutya: Jah, most szó szerint paráznék frissíteni. A V82, 83, 84 beták voltak amúgy, vagy véglegesek? Mindegy, előzőleg felment nálam ugye sorban mind.
A történet viszont azzal lesz kerek, hogy kezdettől fogva villódzott a tv. Elment a kép, úgy, mintha kihúzgálnám a kábelt. Ezt írtam is anno nektek. Akkor még jól ráfogtam a gyenge kábelre mindent IS. Holott villogott a nyomorult 1080p-ben is.
És azzal az eredeti panellel mindegy volt a fw verzió, a felbontás, a vrr on-off, akármi.
Most ezzel majdnem 3 órán át nem ment el a kép. (lekopogjam).
Ekkor beszélgettünk itt a kábelekről, stb., és ennek hatására vettem nem kimondottan olcsó 8K60 kábelt.Jelforrás: a VGA mint olyan, illene hogy tökéletes jelforrás legyen a HDMI kimenetén. De azt elfogadom, hogy esetleg ott is lehet akár (Nvidia) drivergond is.
Villódzásnál még elképzelem azt, hogy a változó képfrissítési ráta okozza. Viszont ezt is illene orvosolni. VGA--nál és tv-nél is.
-
turho
addikt
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8664 üzenetére
Azt mondta az egyik idősebb szervizes, ekkora gamer monitor szerinte nincs 1.5 milla alatt. Erre csak ráírták
de az sose biztos. Mondom, ember, ezzel reklámozzák. Egy naccsomó tv tud már hdmi 2.1-et meg vrr-t.
Nekem 280 k is kemény pénz, az is igaz. Nem vagyok módos.... Hosszú távra vettem (volna), évekre a tv-t.De ő még az analóg világban nevelkedett, bevallotta.
Mindegy, ment már 2 órát, eddig nem szakadt meg a kép. Előtte volt hogy percenként is.
Amúgy v84 óta nincs új szoftver? Bár nem tudom, fel merném-e most tenniAmúgy én bemondtam Székesfehérvári központnak a panrlcserét, mailban ecsetelve a tüneteket. Rendeltek is, mivel Lengyelből jön. Ez a TCL állítólag ex-Thomson. És tán ott is készül. Attól hogy kínai....még hamisítvány
-
turho
addikt
Járatom 1 órája. Vrr, freesync on, allm, 4k120, hdr, stb.
Vanguard (ha már a szponzoruk...).
Kicsit vibrál néha, a szintingadozás főleg szürkén látszik néha de nem halál vész.
Ellenben most nem szakadozik, gyorsabban is vált módot (lekopogjam, eddig...). Tehát nincs a fekete kép, elmegy-visszajön az input jelenség.Panelcsere volt, és most a v72 van rajta, ami gyárilag felmászott.
Nem is merem frissíteni mostHosszú távú próba szombaton lehet úgy is. Menni kell dolgozni.
Piros pont, hogy makulátlan állapotban kaptam vissza a tv-t.
Fekete, hogy s szervizes szerint ez nem gamer tv, meg nekik erre nincsenek műszereik. Azért rendeltek és cseréltek panelt, mert én ezt kértem.
A nálam látott hibát ők nem tudták reprodukálni.
Kiderült, hogy HDMI generátoruk sincs.... -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8655 üzenetére
Ok, de ha ez lesz a trend, hogy befejezetlen hibás szarokat adunk ki, majd talán 2 év múlva használható állapotba hozva, akkor nem kell árulni. Vagy visszakérjek 150 ezeket, hogy ha befejeztétek, majd megadom?
mindegy, szóval ez nonszensz. Eladom a hdmi 2.2-t ennyi erővel....
Nem merek új autót venni, hátha csak 3 kereke lesz, meg nem tud tolatni, meg az ajtó befelé nyílikamúgy csak ritkán áll le autópályán 140-nél.
-
turho
addikt
válasz
szucsinka #8648 üzenetére
Palit rtx 3080 10 Gb.
Plusz alatta I7 8700 plusz körítés a vas.
Az a helyzet, hogy én annak vettem ezt a tv-t aminek árulták (gamer monitor +szuper tv).
Ha nem lesz jó, akkor indul a szopóroller....
De ha nem tudja, amit ráírtak, akkor én addig problémázok, amíg vissza nem veszik.
4k vrr allm, de 1080p 60 hz-en is instabil. Kábelt kizártuk. Nem lehet 3 selejt HDMI kábelem.
A képe szuper, de a hdmi eddig kb. egy nagy fos.
(Baxameg, egy 7 éves fhd törpe kis fostaliga tv-n meg betonstabil a kép? Órákig nyúztam. Gondolom nem a fél millás vga a vacak).Saccco, neked szerencséd van, vagy olyan jelet kap a tv-d, ami lekezel úgyahogy.
Mikrofon: szerintem a mechanikus sérülés erre nem hat ki.
3 dolog van.
1: az alaplap gyárilag fos hdmi fogadókkal van legyártva
2: szar a firmware
3: a kettő fentebbi olyan kombinációja, ami belépő egy f@szerdőbe -
turho
addikt
válasz
szucsinka #8646 üzenetére
A kábeled megfelelő? Én már 8k ultra kábelt vettem drágám. Ma hozzák a szervizből vissza, délelőtt. Talán volt egy panelcsere. De a tegnapi telefonban ez nem volt egyértelmű...
Nagyon remélem, hogy nem konstrukcióhibás, hiszen gamer tv-ként hirdetik, emiatt vettem meg főleg
A pc-m egy kisebb vagyon volt, és hétvégén egy 7 éves 82 cm fhd LG tv-vek tudtam használni. Meg se rezzent a kép.
Nekem amúgy vrr nélkül, akár 1080p/60 hz-en is csinálta.Nem vigasztal, hogy bedőltem a reklámnak, hogy ez egy top termék
Most visszahozzák, ha lesz időm, tesztelem. Ha nekiáll ugyanazt csinálni, akkor viszont idegbeteg leszek. -
turho
addikt
Nálam telefonált a szerviz, hogy még járatják a tv-t, de kész. Hát, remélem nem annyira hüjjék hozzá, higy vrr meg 4k120-szal nem próbálják ki. Holnap délelőtt hozzák vissza
szkeptikus vagyok, néha optimista.
A terv alaplapcsere volt...
Gáz, higy sok a probléma itt ezekkel -
turho
addikt
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #8446 üzenetére
Sima 4k120, 4k60, és 1080p 30, 60 stb módokban is szakadozik, illetve "gammavibrál". Egy hétcsillagos méregdrága ultra szélessávú 8k hdmi2.1 kábellel (is).
Szóval nekem az is megnyugtató válasz lenne, hogy ps5-tel 4k-n stabil folyamatos a kép és a videoszint.
Ugye nálam van: bontogatás, képficergés, néha a hang is elmegy vagy torz lesz, illetve pulzáló kép, ami középszürkén pl. ótvarul látszik.Most meg azért is vagyok seggideg, mert én vagyok még az a beteg, régimódi állat, aki a nehezem összespórolt vadiúj szuper tv-jét karcmentesrn hibatlanul szeretné visszakapni
szóval éz ezért utálom pluszban, ha valami neghibásodik. Bár szépen megkértem a szervizeseket, hogy qwára vigyázzanak rà. Ha már így jártam....
-
turho
addikt
Azóta sincs itt egy fórumtársam sem, aki c728-st használ ps5-tel, pc-vel vagy xbox series x konzollal?
Így egyedül vagyok a hdmi 2.1, vrr, allm problémáimmal.
Én rtx3080 vga-val használom most. És éppen a szervizt várom.
Legalább látnám, hogy másnál jóAmúgy Sacco fotóihoz hasonlóan jó az enyém panelje is.
Amit nem értek, a sarkokban miért gyengül a fényerő, hiszen elvileg és technikailag nem lenne indokolt.... -
turho
addikt
Hurrá...hívott a szerviz, hogy mégis elviszik az új tv-met. Kérdem, miért? Mert a helyszínen nem megoldható, órákba telik a cserélt biard beállítása. Fasza. Pénteken viszik, nehogy kis szabadidőmben szórakozni merjek vele.
kezdek szkeptikus lenni kicsit az egésszel.
gondolom majd pár nap múlva talán visszakapom, talán karcos se lesz....fúbazmeg.
-
turho
addikt
A beépített lejátszót én pl. nagyon csípem, minődége is igen jó. Viszont kezelhetőségre meg nem a top. Pl. nem tudja a filmekhez tartozó feliratokat azonosíteni. Kidob egy listát felirat1-felirat10 sorral például, és akkor válogasd ki, hátha megtalálod.
Egyébként tényleg jó. -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8326 üzenetére
Most akkor ez felvet még egy dolgot. Így is sokszázmillió típusszámú készülék van a világon. Ha megváltoztatom a hardvert, akkor kvázi mindig illik új típusszámot adni. Amúgy meg látszik hogy nem hülyék, ott nem nyeletik le a xart....
Jó példa a Samsung mobilok, az USA-ban csak Qualcomm verzió van, EU meg árulja az Exygnis csodával... -
turho
addikt
Jól leöregeztél
én a kicsit is a tv felé irányítom
Amúgy frankó a szerviz, se tegnap, se ma nem jelentkeztek egyeztetni a javítást. Most is játszottam 1 bő órát, gyönyörű lenne a kép, de vibrál, remeg, digitális torzulások vannak, és vagy 2 percenként blank screen.
Sötét részeken látszik, hogy fényerőpulzálás is van, mintha a gammát ugráltatnám. Jellemzően pár perc, negyedóra haszná le at után romlik a dol ok g, "hidegen" nem kezdi el azonnal a hülyeséget...
Álítok frissítést, felbontást, cseszik rá. Az öreg 82 cm másodtv LG-n meg kifogástalan a pc. (Bár csak fhd-ban).Mi ez a Google tv dolog? Most ezt akarják c728-ra is?
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #8162 üzenetére
Elismerésem
profi anyag. Köszönjük.
Bár én most problémába futottam pont az én készülékemmel, kitarto amellett hogy Best buy vétel volt.
(1 héten belül kiderül, meggyógyul vagy sem...).A gyári médialejátszójának minősége nálam csillagos ötös, 1-2 bonyolultabb funkció hiányán kívül eddig jól vizsgázott.
-
turho
addikt
Lemértem most, átlagos fekvőpózban a szemgolyóközéppontom és a kijelző távolságát, 267 cm +-3 cm a természetes mocorgások miatt. 65"-on én így már látom a különbséget, illetve a moziélmény is elég jó (kivéve, hogy a zasszony elfelejtett hozni popcornt).
Komolyra fordítva: sokat olvasgattam a hdmi 2.1, black screen, flickering, villódzások stb. témákban, és nem is gondoltam hogy ennyi tv-t érint a probléma. Sony-k, Philipsek, Samsung egyes Q stériái, stb.) És elég nyögvenyelősen orvosolják, illetve nem mindig oldja meg az új fw.
A 728-amhoz rendelnek panelt, jövő héten várható a garis szerviz. Reménykedem, hogy megoldja a problémát, de el is bizonytalanodtam most. -
turho
addikt
És jó az itthoni Tcl szerviz? Tapasztalat? Holnap bejelentem, ha marad a hiba....bár nem szívesen, de ez van.
Bosszantó, hogy játék közben van, hogy 10 masodpercenként elmegy a kép 2 masodpercre
Minden metódust végigpróbáltam .. vrr ki-bel, allm, kábelek, források, felbontások.
Hol célszerű bejelenteni, hogyan, nem tudod véletlenül? -
turho
addikt
Még mindig HDMI. (65c728)
Újra próbáltam 3 kábellel, 2 vga-val, 1080p-től 4k120 vrr-ig.
Változó gyakorisággal, de ugyanazt csinàlja. Szakadás, reconnect.
Közelről megfigyelve álló képnél is látok bizonytalanságit, sötétebb képnél főleg látszik, hogy ugrál a "videoszint" azaz picit villódzik a kép (gyorsan változó fényerő-fibrilláció). Máshogy ezt nem tudom megfogalmazni.
Így már 4 fw alatt is kipróbáltam.
Szerintetek szerviz?
Nekem gyanús....mintha hibás lenne az alaplapi input.
Még egy laptoppal is tesztelem délelőtt, annak a kimenetével.
Hát ha gari, nem tudom mire számítsak
Amúgy imádnám, életem legjobb tv-je.
Saját belső rendszerén nem vibrál, pl. filmnézéskor hdd-ről. -
turho
addikt
Nos, jelen pillanatban a 078 img stabilabb mint a 083. Legalábbis hfmi ügyileg. Talán 2 glitcem, képugrasom volt 1.5 óra alatt. A 083 alatt simán volt 50.
Ez csak arra enged következtetni, hogy csesztetik a hdmi2.1 dolgait is.
Remélem hogy jó irányba.... -
turho
addikt
válasz
mikrofon #8074 üzenetére
Szia!
Én sajnos olvastam fórumokon olyat, hogy pc, de még ps5 és XBOX SX is villogott (bár nagyon nehéz c728-ról találni fórumot...), illetve ugyanezt produkálták.
Igazad lett amúgy, most felment az img. Hdd felpörgési ideje nem mindig elég eszerint a flashnek
Most akkor tesztelem v078-cal, sztán 081, 082.
Csak illene mennie a fránya vrr-nek is.
Illetve mivel villódzott 1080p-ben is, meg az összes felbontásban is, valami csak van....
A régi 1.4 hdmi kábel 4k60hz-en csinálta ezt először.
De most, hogy új profi kábel, 1.8 m, pc áttelepítve a tv alá, 2 db Vga-val is próbálva, ugyanúgy xar, azt mar nem nyelem le. -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8064 üzenetére
Az ellenőrzést úgy értettem, hogy ota módban kiírta az img-rebis hogy régebbi szoftver, sorry.
Mondom, img metódust nem tudom aktiválni.Ugye, v081 ota felment, de homályos volt a 120 hz. Meg szajadizott is a hdmi.
082 felment, megjavult a 120 hz, de a szakadozás maradt.
083 img felment, különösebb változas nem lett.
Azóta itt tartok, amiket alább írtam. -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8062 üzenetére
Nem hiszem, simán felment, megy is a tv.
Csak ez a fránya hdmi villódzás...
Csak most power nyomvatartás+bedugás metódus nem működik. Bekapcsol a tv 3 másodpercre, kivillantja a hdd-t aztán standby-ba megy. Mintha csak simán bedugnám.
Nem értem. Szerintem úgy próbálgatom ahogy kell. V082-re felment ezzel a metódussal hibátlanul a v083 img verzió.
Restart is volt, resetek is megvoltak szervizmenüben.
Most olyan szitunak látszik, mintha csak v083-nál újabb OTA-t akarna elfogadni. Img-t meg semmilyet -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8053 üzenetére
Hát, problem.
Nem engedi a tv at IMG frissítési metódust. Ahogy eddig volt.
Nyomva tartott power mellett áram alá helyezem, elindul a hdd, de 2 mp és a tv stand by-be megy. Semmi menü vagy kék képernyő nuku.
Máshogyan próbálva meg elindul a készülék.
Helyi frissítésnél kiírja, hogy régebbi szoftver.
Konkrétan felismeri, közli hogy az új frissítőcsomag verziója alacsonyabb, szeretné frissíteni? Nyomok ok-t.
Frissítési csomag ellenőrzése nem sikerült, és a rendszerfrissítés keállt! Bezár.Már aktiváltam a fejlesztői módot, USB hibakeresést is, hátha... De nem.
Mivel a múlt héten összejött az img frissítés, onnan gondolom, hogy nem vagyok hülye.
Most viszont megállt a tudományom
Próbálok utánaolvasni netrn, de nemigen találok semmit.
Egyelőre arról se, mi történt az img frissítési metódussal.
Minden segítséget megköszönök.
Most úgy fest, v083-on ragadtam.... -
turho
addikt
válasz
mikrofon #8040 üzenetére
Sajnos az kimaradt, hogy új normális kábel/régi szoftver(ek).
De most nem tudok downgradelni v083-rólugyanis a tv kiírja a v82-re, hogy nem újabb...
Kábel rövid, vastag és drága is volt.
Simán kapcsolja a Windowsból is a tv a 4k120-at, hdr10-zel. Kábelt kizárnám.
Kontakthibát élből kizárnám, új tv, új kábel, új rtx3080 hdmi2.1 vga.
De próbáltam gtx1080 vga-val. Vele 1440p-ig játékban is.
A jelszakadás-szerű jelenség nem függ a vga-tól, se a felbintástók, se attól hogy 50, 60 vagy 120 hz van beállítva.
Vrr, Allm-től se függ.
A Vrr amúgy dolgozna, jobb felső sarokban kiírja "i" gombra hogy 3840x2160@változó frekvencia, 90-120 közt folyamatosan ugrál. Vrr nélkül meg a konstans, épp beállítottakat.Amitől fosok: tv panelhiba.
Ami még baj: nem tudok még egy v082--est se visszarakni (ha lehet, akkor meg nem tudom, hogyan kell).
A v081, v082, és v083 img frissítéseket itteni linkről csináltam. Konkrétan Kiskutya linkjeivel és a fórumtársak segítségével.
Ez van, és el vagyok keseredve.... -
turho
addikt
válasz
bzoltan1972 #8030 üzenetére
Vrr-ben is megvan. Minden módban, mind a 4 hdmi bemeneten jelentkezik ez a szakadozás, amit lentebb írtam.
A napokban ugye feltettem a v083-at, img-ből.
Most viszont próbálnám visszatenni la v082-est, de nem engedihátha jobban reagál a HDMI gondra.
A feissítési csomag nem a legújabb, ellenőrizze.
Na most ilyenkor is mi van?
Amúgy figadok még ötleteket a hdmi fibrillációra, túrom a netet, de nem igazán van fórumokban.... -
turho
addikt
válasz
bzoltan1972 #8030 üzenetére
Szerintem már oróbáltam, de le fogom újra tesztelni...
-
turho
addikt
Elkiabáltam ezt a hurrá v083 fw dícséretet.
Ha egyáltalán az a gond.
Szakadozik a HDMI
Mintha kihúznám egy pillanatra...egy-két mp-re elmegy a kép, néha meg csak "glitchel" egyet. Van hogy rájön és percenként ötször megcsinálja ezt. Van hogy 5-10 percig is stabil, mielőtt egyszer beadja.
Nem függ a vga-tól (kettővel is próbáltam, tökmás gyártmány és szint).
Nem függ a felbontástól (800x600-on is csinálja, 4k-n is).
Nem függ a képfrissítési frekitől. (24, 50, 60, 120 Hz-en ugyanúgy csinálja).
Nem függ a HDR-től.
A v083 óta éles a 4,k120 Hznis, előtte v082-n 120 hz-en homályos volt a kép.
3 kábellel próbáltam, a vadonatúj 2.1-es kábel vastag, drága, és csak 2 méter.
Szerintetek tv szoftverhiba, vagy hardver (input modul)?
Szerettem volna kifogni egy hibátlan tv-t, erre most ez a jelenség keserít el.
Elég fos úgy játszani, hogy el-elmegy a kép. (Bármilyen fekin és felbontáson).
VRR és ALLM bekapcsolva.
Vélemények? -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #7990 üzenetére
Köszi, most készül épp a frissítés
Szerinted becoptam, hogy a távon nyomtam a power gombot, nem a tv-n?
Amúgy érdekes a sokféle update metódus. Még érdekesebb, hogy a készülék ezekből sose talál, mindig up to date
A honlapjukon, főleg a magyarul is tudón, vagy én vagyok vak, vagy rohadtul nincsenek fent az új fw-ök. -
turho
addikt
válasz
Vhiktor #7987 üzenetére
Hdmi 1.4 kábel, és bizonytalan a 4k60hz is. Ez most egy rtx3080 vga. De az 1080p 60 hz-et, de szerintem az 1080p 120 hz-et is tudnia kellene az 1.4-es hdmi-nek.
A 1080 vga-mmal stabilabban ismeri fel a tv.
Amúgy szerintem a v082-vel romlott a HDMI funkciója a tv-nek.Kiskutya: akkor én nem tudom, hogy hogyan kell telepíteni, nem jöttem rá :( ha elmondod, megköszönném.
Vhiktor: ma hoznak egy 2 méteres hdmi 2.1 kábelt, azzal is fogom tesztelni. Nem tudom, hogy vga-k közt lehet- e szórás a hdmi kimenetük toleranciája szerint.
Tény, hogy egy régebbi 7 méteres (bár vastag) hdmi 1.4 kabbellel gyakorlatozom (még). -
turho
addikt
120 Hz-en homályos a kép. És nem 4k, csak 1080p.
C728, v082 szoft.
1080p 60 Hz jó.Ötlet?
-
-
turho
addikt
Valaki jó a golos, aki tudja is, hová kell írni, nem tudná lekommunikálni a fejlesztőkkel, hogy a led fény simogatás kontra brightness control problémát javítsák már meg? Alapfunkció
-
turho
addikt
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya #7864 üzenetére
Szívem szerint jelenteném is nekik, de még nem jöttem rá, hogyan kell. A honlapjaikon nem találtam lehetőséget.
Annyira meg nem is vagyok benne az ilyen jellegű kommunikációban.
Minden esetre tényleg fura hiba. A led mozgás törlése funkció amúgy se tiszta, önmagában sem.
Most talán észrevettem még annyit, hogy a tv-adás még gyorsabban tölt be, és hamarabb stabilizálódik.
Mást nem vettem észre. Kár, hify nincs a frissítések mellett log file, hogy mit javítottak.
Illetve, az igazi az lenne, ha ezeket az update-ket felismerné, megtalálná a készülék.
Mert pl. én se tudtam volna, ha nem vagyok itt, a topicban, higy van frissebb szoftver. Ha a tv nem jelez.... -
turho
addikt
TCL65C728
Sajnos "led mozgás törlése" után ugyanúgy kiakad a Brightness...
V082 került fel.
Amíg azt nem piszkálom, addig úgy látszik, működik
De azért ez gáz.
A 4k lejátszás stabilabb, gyári playerrel. Egy tegnap megnézett 4k film (IDŐ) néha beficcent. Ma benézve simán megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Házimozi haladó szinten
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest