Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Blu-ray lejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
foregister
tag
Értem, hogy mi a problémád, de mivel én az esetek nagyon nagy részében kerülöm a készpénzes fizetést, ezért nekem már az is elegendő, hogyha a banki tranzakciók megjelennek az appban, mivel onnantól tovább tudom bontani több részletbe utólag (legalábbis a MoneyManage Ex-ben).
Az integrációval egyébként csak annyit érek el, hogy az MMEX-ben a banki SMS után megnyílik a tranzakciós form kitöltve az adatokkal amit a banki SMS-ből szerzett. Ha akarom már ezen a formon lebontom a költségeket több kategóriára (van erre egy ikon), de ha akarom, akkor utólag bontom meg ebből a tranzakcióból. Tehát a tranzakciók képernyőn az látszódik, hogy 20.000 Ft-ot vontak le a bankkártyámról (ami az sms-ben is van), de a kategórianézetben ez már lebontódott költségekre, így a megfelelő helyen jelenik meg. Tehát visszakereshető marad a tranzakció is (hogy később tudjam ellenőrizni), ugyanakkor hasznos infóként is felhasználom (hol, mire költök).
Egyébként az anMoney is tud adatokat fogadni pl. Taskerből viszont nekem az MMEX jobban tetszik a maga hülyeségeivel együtt, ráadásul jó fej a fejlesztője, mindig belefejleszti az új feature-öket amit kérnek. Ráadásul ingyenes is.
Nekem ilyen költségvetési appra a non-plus-ultra az lenne, ha képes lenne API-n keresztül kommunikálni a bank(ok)kal, így még az sms parseolással sem kell szenvedni. Mondjuk a magyar bankok nem tartanak itt.
Egyszerűen az zavar, hogy ha már elektronikusan megvan az adat, akkor picit idétlennek érzem, hogy azt még be is kelljen pötyögnöm. Tök jó lenne ha lenne egy egységes felület, ahol az összes bankom vagy pénzintézet számlámat lássam és frissüljön be magától. Így nem a bepötyögésre kéne fordítanom az időmet, hanem arra, hogy mire költsem inkább a pénzem. A Mint pont egy ilyen szolgáltatás, de csak USA-ban, nekünk meg marad a sufnituning és egyelőre úgy tűnik, hogy csak a Tasker. -
foregister
tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Az mondjuk nem egy rossz ötlet.

Tehát akkor a Variable Set-be betettem egy példa SMS szövegét a "To" részbe, de továbbra is az első Variable Splitnél megadja magát (can' split unset variable %smsszoveg1): próbáltam a Splitter idézőjellel és idézőjel nélkül, valamint perrel és per nélkül is.
-
foregister
tag
válasz
foregister
üzenetére
Közben kezdem érteni a splitter részét, módosítottam is:
1. Variable set: Name %smsszoveg to %smsrb
2. Variable split: Name %smsszoveg1 Splitter "Kártyás vásárlás/zárolás: -" (idézőjel nélkül)
3. Variable split: Name %smsszoveg2 Splitter " " (idézőjel nélkül)
4. Variable split: Name %smsszoveg3 Splitter " HUF; " (idézőjel nélkül)
5. Variable split: Name %smsszoveg4 Splitter " ; " (idézőjel nélkül)Itt az %smsszoveg2 lesz az összeg és az %smsszoveg4 a bolt neve.
Viszont a task futtatásakor a második taskon megakadt "can't split unset variable %smsszoveg1" üzenettel. Ez miért lehet? Illetve fake sms alkalmazáson kívül még telneten lehetne sms-eket küldözgetni magamnak. Eddig a fake sms bevált, megérkezik az sms appba, de elképzelhető, hogy a rendszer attól még nem kezeli igazinak.
-
foregister
tag
válasz
foregister
üzenetére
No, azt hiszem belebonyolódtam elég gyorsan.
Tehát ez az SMS szöveg:
160101 23:59 Kártyás vásárlás/zárolás: -1.000 HUF; Bolt neve; Kártyaszám: ...1234; Egyenleg: +10.000 HUF - SIMPLE
Ebből a szövegből szeretném a következő változókat letárolni (a többire nincsen szükségem):
- összeg
- vásárlás helyeMajd ezt a két átküldeni a programnak (MMEX) egy külön "Send Intent" taskkal:
- action: android.intent.action.INSERT
- package: com.money.manager.ex
- class: com.money.manager.ex.CheckingAccountActivity
- data: content://parameters?account=account_name&transactionType=withdrawal&amount=%osszeg&payee=%vasarlasi_hely&category=category_name
- target: ActivityEddig létrehoztam egy profilt és azon belül egy taskot. A taskon belül a lépések jelenleg így néznek ki:
1. Variable set: Name %smsszoveg to %smsrb
2. Variable split: Name %smsszoveg Splitter "Kártyás vásárlás/zárolás: -"Kérdések:
- az összeg a 2. taskban is olvasható lévő mondta után van (1.000). Ezt az értéket mivel tárolom le egy változóba?
- ha letároltam, akkor folytatom egy sima "; " splittel (mivel a következő a boltnév)?
- a boltnevet hasonlóan a fenti értékhez letárolom, de valahogy meg kell mondom, hogy hol van a vége, hogy ne az sms maradék szövegét mentse le bolt nevének. -
foregister
tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Köszi!
Akkor csak ezeket kell kinyernem a spliterrel a MMEX-hez:
- account_name (ez kb. fix)
- transaction_type (withdrawal vagy deposit)
- amount (összeg)
- payee_name (vásárlás helye)
- category_name (ha nagyon unatkoznék, akkor minden vásárlási helyet elemzek és arra beállítanék kategóriát (benzinkút, bevásárlás...stb. na persze...
)Még rá kell érezzek, de jelentkezem ha siker.
-
foregister
tag
Sziasztok!
Mivel szeretném a költségeimet figyelni és több éves tapasztalatomból mondom, hogy elfelejtem felírni a költéseimet a költségkezelő alkalmazásokba ezért valami megoldást akartam rá keresni. Mivel a bankoktól amúgy is kapok SMS-eket a tranzakciókról jó lenne ha tudnám automatizálni az innen kapott infókat, így legalább a kártyás tranzakciókat feljegyzem. Tudom, hogy létezik a Handwallet alkalmazás aminek van Bank SMS modulja, de az mindent csinál, csak nem működik, ezért néztem más irányba.
Éppen ezért a Taskert hívom segítségül, hogy a Money Manager Ex (MMEX) appal kommunikáljon a banki sms-ek kiolvasásával.
A MMEX rendelkezik olyan funkcióval, hogy külső appból lehessen fogadni az információt, így a Taskerből is. Itt olvasható: https://github.com/moneymanagerex/android-money-manager-ex/issues/185
Odáig eljutottam, hogy létrehozzak egy "Received Text" Tasker eventet egy OTP Bankos tranzakciós üzenetre, illetve egy Tasker Actiont is létrehoztam, de nem tudom hogyan lehet az SMS tartalmából kinyerni a megfelelő adatokat.
Íme egy példa az OTP Bank SMS-re:
160101 23:59 Kártyás vásárlás/zárolás: -1.000 HUF; Bolt neve; Kártyaszám: ...1234; Egyenleg: +10.000 HUF - SIMPLEahol:
- az 160101 a dátum: 2016. január 01.
- a 23:59 az idő
- a -1.000 HUF a tranzakció összege (sajnos .-tal választják el a jobb olvashatóság miatt)
- a ...1234 a kártyaszám utolsó 4 számjegye
- a +10.000 HUF a bankszámla egyenlegeEbben tudtok segíteni?
-
foregister
tag
Sziasztok!
Kérném segítségeteket Tasker, aktivitásmérő (vagy bármilyen eszköz, mely képes értesítéseket fogadni), BKK Futár összeházasításra.
Szintem:
N00b, fejlesztői tudás=0, konzolokat már használtam API hívásokhoz.Eszközök:
- Tasker
- Xiaomi Mi Band (vibra + Led a csuklón), később akár Pebble
- Okos karkötő (aktivításmérő) / Okosóra saját alkalmazása (notify-k továbbküldése az eszközre)
- BKK Futár APIFeladat:
Egy bizonyos időintervallumban (pl. reggel 08:00-08:30 között), egy meghatározott BKK járatszám (pl. 7-es busz) a meghatározott megállóból (Bosnyák tér) való indulását monitorozza a BKK Futár API-ján keresztül. A kapott megállóba érési idők előtt 1.5 perccel továbbít egy értesítőt a Mi Bandre, ami rezeg egyet és jelzi LED-fénnyel az üzenetet. Okosórán (Android Wear vagy Pebble), itt akár megjelenhetne egy üzenet is.Ahol most tartok (eléggé az elején):
1. Taskerben létrehoztam egy notify taskot: létrejön egy Notifyt "Jön a busz!", Vár 5 mp-et, majd törli a notify-t.
2. Ezt kiexportált egy külön appba, ennek a neve: "Jön a busz"
2. A MiBand saját appjában beállítottam, hogy a "Jön a busz" app nofity-jére rezegjen kettőt és dobjon egy LED-es szinkódot.Egyelőre a program elindítására lefut a task és a MiBand rezeg.Itt kéne a segítség, hogy a BKK Futár API-jából, hogy nyerjem ki az adatokat, ami triggereli a fenti "Jön a busz" Tasker appomat, hogy fusson le abban a bizonyos időintervallumban, amikor jön egy busz a megállóba?

- foregi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- iPad 9 Wi-Fi + Cellular + AJÁNDÉK iPad Pro Leather tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi