- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Ez egy nagyon jó ötlet !
Ha majd készvagy légyszi írj róla le adatokat, meg költségeket, vagy a legjobb talán egy logout írás lenne.Az egy kimenő feszültségű kapcsüzemű tápok már régóta 80% felett járnak, sőt inkább 90% felett már - sokkal kissebb teljesítmények mellett is.
A melegedés miatt kell is, nézd pl. egy noti (mondjuk 90W-os) tápját az apró méretével, és a műanyag házával - azon alig tud valami hőt leadni.Akkor ha jól értem 12V-os lenne:
- noti tápja (valami autós táppal járatnád, ami a 12V-ot felviszi a 18-19V--ra ?)
- led világítás
- adsl modem, aminek elvileg 15V kelleneÉs más feszültségű ?
Mert ha csak 12V van hatásfokkal is biztosan jobban járnál egy 12V-os táppal.
De ha kell 5V is, akkor kell egy külön táp, de még lehethogy úgy is jobban járnál vele.
A ledes lámpának nem kell erősen szűrt, zajnélküli DC feltétlenül, bár kérdés hogy egy rosszabb "minőségű" kimenő feszültséget előállító táppal tudsz-e áramot megtakarítani (hatásfokot növelni), lehethogy nem.ADSL modem lehethogy elmegy a 15V helyett a kicsit kevesebb 12V-ról is; de ha nem, vegyél egy másikat (akár használtan, kb. ingyen utánad dobják már mostanában), ami nekem van használaton kívüli Huawei, az pl. 9V AC-t igényel, de biztos van 12V DC-s is.
De az enyémen is a 9V AC-t belül elvileg 1,41*9V = 12,7V DC-re alakítják, csak itt az egyenirányítás nem a külső tápjában van, hanem bent a modemben.Szervernek Atomos gépek a jók, abból is pl. a Intel féle SEJT alaplap, mert abban notis chipset van, így a sima atomos lapoknál is sokkal kevesebbet fogyaszt.
Szerintem a notinál nem nagyon lenne így több, de kérdezz be egy Atomos topicba. -
atesss
addikt
Szerintem baja nem lesz, mert ha gond van leállítják a védelmek. De azért mérjél rá az ágakra, és ha a szabványon kívül vannak a feszültségek (álltalában +-5%), akkor lehethogy nem jó neki tartósan.
De pontosan mire akarnád ezt használni ?
Lehethogy egy külön erre a célra való táp jobb lenne erre, főleg mert ilyen kis teljesítménynél a Zen-nek sincs ám valami jó hatásfoka.
A Zen-t meg tudnád máshol használni, vagy ha nagyon nem kell, akár eladni.erősebbik 5v
Abból nincsen két ág...
Maximum az, hogy melyik kábelt használod, de egy kábelen el tud menni 10A körüli (5V-on 50W).Nemrég írtam vissza neked az AC táp tesztjének topicjában, sikerült kitalálnod végül melyik csatlakozó melyik 12V ágon van ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Spórolós topik
- Diablo IV
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest