- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz
s3toraph
üzenetére
"Szóval, saccra max. 15-20 decibel lehet az a zajszint, ami még nem zavaró. Ennek 30-35 decibel van megadva, sokallom."
Az a 30-35 dB zaj full fordulaton mérhető, vagyis csak full terhelésen hallanád ennyinek. Ha tényleg nincs kihajtva a tápod, akkor halkabb mindenképpen.
Ezekből a 15 mm-es vastagságúakból szűkösebb a választék. Azt a 15 mm-es Jamicon ventit alacsony fordulaton én halknak találom.
"Másik kérdés: ha a venti 15mm vastag lyukait a tápon kibővítem 25mm-re, hogy beférjen a coolink (vagy nem bővítem ki, csak lefedem alaposan a lyukakat), akkor lehet szempont a coolink? Tehát, el bírná látni a feladatát?"
Én azt a Coolink Swif ventit akkor sem raknám abba tápba, mert minden téren gyengébb mint az eredeti venti vagy az a 15 mm-es Jamicon venti. Pl. az eredetinek és a Jamicon-nak 3000-es a fordulata, míg a Coolink-nek meg max. 2000 a legnagyobb. Eleve gyengébb (más, egyéb paraméterekben is) ventilátor még kisebb fordulaton csak még gyengébb lesz. Ez azt jelenti, hogy ha a full terhelésen sem felel meg, akkor alacsonyabb terhelésen sem fog megfelelni a Coolink Swif.
Biztos, hogy nem halkítható az eredeti venti egy kis kenéssel? Ha minden kötél szakadna én a 15 mm-es Jamicon-t raknám bele.
De te tudod...Azt nem tudom még, hogy a tápod eredetileg is max-on (a terheléstől függetlenül) pörgeti a ventijét vagy sem. De szerintem nem, bár a tényeken ez sem igazán változtat, hogy igen vagy nem. Ha meg max-on pörgeti a ventijét terheléstől függetlenül, akkor meg nem alkalmas az általad megkívánt feladatra.
"Nem, a fülldugó nem opció."
Ne túlozzunk...
Ismerek olyan, a PC-kben (szerverekben) használatos, 9 cm-es és 12 cm-es ventilátorokat (65-75 dBA körüliek, 5000-6000 RPM-sek, 2,5 - 3,5 A-osak) amihez tényleg jól jöhetne a füldugó éjszakára, ha van valaki aki egy normál PC-be beépítené őket. 
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Megette az internet felét az AI?
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De te tudod...
Ismerek olyan, a PC-kben (szerverekben) használatos, 9 cm-es és 12 cm-es ventilátorokat (65-75 dBA körüliek, 5000-6000 RPM-sek, 2,5 - 3,5 A-osak) amihez tényleg jól jöhetne a füldugó éjszakára, ha van valaki aki egy normál PC-be beépítené őket.