- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem tudja valaki esestleg megmondani, hogy az Oxford Bookworms-os rövidített olvasmányokhoz tartozó feladatok megoldáskulcsát hol találhatom?
-
törölt tag
Jól értelmezem?
As the date of the exam came nearer,...
Mivel a vizsga dátuma közelebb került.. ----> dec 20-a helyett dec 10-én tartják, korábban kell elkezdenem tanulni.As the date of the exam coming nearer,...
Mivel a vizsga ideje közeledik... ----> I'm not able to be lazy further. / Nem lustálkodhatok tovább. -
törölt tag
válasz
[Prolixus] #1928 üzenetére
Your movement was absolutely like a pro's/seemed absolutely professional!
Teljesen olyan voltál mint egy pro..két absolutely kell vagy véletlenül írtál kettőt?
-
törölt tag
Ezt helyesen írtam?
I think you did your best at Wembley cup. Your movement was absolute seemed pro!! I can image you playing football in some big clubs.
-
törölt tag
Fordítás
The full size filler leaves are then gathered folded and aligned.
A teljes méretű töltő leveleket aztán összehúzzák, összehajtogatják és sorba rendezik..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Next the bunch is formed by rolling the filler onto the laid-out binder leaf, starting at the foot.
Aztán a csomót megformálják azáltal, hogy a töltő anyagot belepörgetik a kiterített binder levélbe, ami a végénél található.
-
törölt tag
válasz
[Prolixus] #1913 üzenetére
A statikus igéket leszámítva. Mert folyamatosságot fejez ki. A present perfect berkein belül!!! Most épp azt tanulom.
-
törölt tag
Folyamatos present perfectet használok ha egy adott dolgot egy ideje NEM csinálok?
10 éve nem beszél angolul.
10 napja nem gyújtottak rá.A statikus igéket értem, hogy nem folyamatossal fejezzük ki (pl.: have) de a többi esetben sem vagyok biztos.
-
törölt tag
Egy korábbi kérdésemnél ezzel a szerkezettel kapcsolatban próbáltam volna kérdést feltenni csak nem tudtam jól elmagyarázni, hogy mire gondolok. A mondatot az "Ez a mondat angolul?" topicból szedtem.
You have misunderstood me! There are no missing parts,but the left side button is faulty,not working to any pressing so I cannot perform even the first adjustments on the computer.
Itt amit nem értek az az, hogy a melléknév (faulty), hogy kerülhet az állítmány elé?
-
törölt tag
A Pons nyelvtan 3 lépésben c. tankönyv+munkafüzetből tanulok autodidakta módon. Elkezdtem értelmezni a vonatkozó névmásról szóló részt.
Azt hiszem az elejét megértettem.
A vonatkozó névmás egy adott mondat korábbi főnevére vonatkozik, vonatkozó névmás vezeti be (whom, who, that, which, whose). Bizonyos vonatkozó névmások dolgokra, mások személyekre vonatkoznak, de léteznek "hibridek" is.A vonatkozó névmás lehet alanyesetű vagy tárgyesetű, birtokos vagy részeset. Utóbbit nem igazán értem mivel a könyv nem fejtette ki.
Aztán amit már kevésbé sikerült megértenem az a Korlátozó értelmű mellékmondatok vonatkozó névmással.
Erről a könyv azt írja, hogy olyan információkat tartalmaznak, melyek a főmondat megértéséhez nélkülözhetetlenek. Honnan tudom, hogy egy mondatnak mi a fő jelentése, mondanivalója?A bővítő (kiegészítő) értelmű mellékmondatnál pont az ellenkezőjét mondja.
Lisa, who lives next door, works as vet's assistant.
A "works as vet's assistant" mivel fontosabb mint a lives next door?
-
törölt tag
(#1749) BonFire : jó azért ne akadj ki
A tagmondat helyett mellékmondatot kellett volna írnom. De mindegy, most átnézek egy könyvet ezzel a témával kapcsolatban aztán jelentkezek.
-
törölt tag
válasz
[Prolixus] #1729 üzenetére
Az első tagmondatban ÉN vagyok az alany, a bisexual man a tárgy. A második tagmondatban a bisexual men az alany, a women a tárgy. Az I meg with micsoda?
-
törölt tag
válasz
BonFire #1745 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de nem tudok mit csinálni. A Magyar nyelvtanon nem szeretném magam átrágni, főleg azért nem mert angolul szeretnék megtanulni.
Írtam pár példát, egy gyors ellenőrzést kérek, hogy megértettem-e.
Alanyra vonatkozó kérdés
Miért ő?
Why is he? - Ebben az esetben az ige (mint korábban a happen) a létige.Mi okozta ezt?
What caused this problem?Ezt a szerkezetet szokták bonyolultabb igeidőkben? Past Pefect, Present Perfect Continuous?
-
törölt tag
válasz
[Prolixus] #1743 üzenetére
Melyik az a kérdés amelyikben nem az alanyra kérdezek?
Mit csinált ő?
What did he do? Nem pedig What did to him.. -
törölt tag
Ez helyes mondat?
"What happened to my pie?"
Mi történt a pitémmel?Hol van a segédige/létige?
-
törölt tag
I would never date a bisexual man because most i met were more into women and i wouldn't feel confident with our relationship(im a guy if its not obvious already) because I'll always have that feeling that hes gonna leave me for a woman and i've a "normal" life.
Az aláhúzott rész a were alanya? (ami ebben a mondatban tárgy szerepét tölti be)
Hogy hívják ezt a szerkezetet amiben az alany létigéje így "hátravetődik"? Szóval a bisexual man után beékelődik a "because most i met"....Fordítás
Hard as granite, this muffin is most definitely nowhere near fit for consumption, despite how much you try. All you've done is given yourself a headache.Az aláhúzott részt nem igazán tudom értelmesen lefordítani. A kontextusból nagyjából arra jöttem rá, hogy ez a muffin nem finom mivel kemény mint a gránit és egyértelműen nem fogyasztásra való. Engem viszont nagyon zavar, hogy ilyen kifejezéseket nem tudok értelmesen lefordítani, pedig magukat a szavakat külön-külön ismerem...
Prolixus: Oké akkor átlátogatok oda mivel elég sok szöveget írtam magamnak össze.
-
törölt tag
válasz
[Prolixus] #1717 üzenetére
Felszólító mondatban mindegyik személyes névmás elhagyható a mondatból vagy csak az "it"?
vigye le (ő) a szemetet
És akkor Magyarban tegyél különbséget, hogy ez most E/3-re utal vagy csak magázódik -
törölt tag
Kis fázis késéssel először is Boldog Újévet Kívánok mindenkinek
Ezeknél az E/3 felszólító mondatokban ott az alany (God/Force).
Bár jobban átgondolva tényleg nem életszerű és nem is nagyon tudok elképzelni olyan helyzetet ahol alany nélkül E/3-ban lenne a felszólító mód. Szóval elfogadom, hogy nincs E/3 felszólító mód, ebből kifolyólag az "S" sincs az igék végén. -
törölt tag
válasz
BonFire #1707 üzenetére
Az E/3. személyben a felszólító mód, hogy néz ki?
Note(s) to the reader - jegyzet(ek) az olvasónak
Note(s) it to the reader - Jegyzeteld fel/Jegyzetelje fel az olvasónak
Zárójelbe tetted az (it)-et. Hibásan következtetek arra, hogy a zárójel miatt nem kötelező kitenni? Ha nem kötelező akkor a "jegyzetek az olvasónak" és a "jegyzetelje fel az olvasónak" optikailag ugyanúgy néz ki.
-
törölt tag
Mi kerül a mondat elejére?
Ugye az angol tele van többjelentéssel megáldott szavakkal.
Példát nem tudok hozni de azt tudom, hogy vannak olyan igék amik főnevet is kifejeznek.
Ugyanakkor vannak a +ing (főnévi igenevek is) amik szintén ugyanazt a fogalmat jelentik.
Breath, breathing talán ami most eszembe jut és helyes.
Ilyen esetben melyikkel kezdem a mondatot?Mikor kell present continuous-t és mikor present perfectet használni?
Újra elkezdtem lapozni a nyelvtankönyvemet.
A present continuous-os résznél tartok.
A P.C. kifejezhet olyan közelmúltban elkezdett cselekvést ami még most is tart. Oké itt értem a különbséget.
A P.P.-ben olyan cselekvésekről van általában szó ami kihat a jelenre és távolabb van a jelentől.Viszont a változó helyzetet is P.C.-vel fejezem ki.
Mi a különbség jelentésben a két mondat között?
Az alkalmazotti keresett csökken.
The earn of employee is decreasing.
The earn of employee has been decreasing. -
törölt tag
válasz
[Prolixus] #1701 üzenetére
Szerintem félreértetted mert én is azt mondom, hogy alapvetően mindent többesszámban használunk csak nem voltam magamban biztos, hogy a people + ige(s/es..) toldalékot, ragot... (vagy mit tudom én hogy mondják-ot kap
A team ugyanannyira többesszám mint amennyire a people is. A nép sem egy emberből áll.Igen-igen erre gondoltam, annyi bonyolítással, hogy egyes helyzetekben több ige időt is kifejeznek.
-
törölt tag
válasz
BonFire #1698 üzenetére
Van valami konklúzió a "people" ügyben?
Összefoglalva röviden:
Az egyértelműen többesszám jelentésű szavak, amiknek van egyes és többesszámú változata mint pl.: children azoknak nem változik az igéje.Azok a szavak amik jelentése kontextustól függően lehet egyes vagy többesszámú azt bárhogy használhatom de a többesszámű ige jelölés (bocs nem vagyok jó nyelvtanból de remélem értitek mire gondolok) az elterjedtebb.
-
törölt tag
válasz
BonFire #1691 üzenetére
Akkor ebben az esetben nem felszólító módról beszélünk hisz egy főnévvel indít.
A Mind the boxes a felszólító.
A "Notes to the reader" sima kijelentő.
Egyre érdekesebb számomra ez az angolNapi kérdés
Minek hívják azt a szerkezetet amivel személyes névmás ismétlése nélkül tudok két ige időt használni egy mondatban? Írok példátNapi fordítás
Itt a példa
I waited and speaking with same people as me.
Vártam és (közben) beszélgettem hasonló emberekkel mint én. -
törölt tag
Ezzel a mondattal kapcsolatban eszembe jutott az is, hogy mikor használjuk E/3 személyben az igét jelen idejű alakját?
Arra gondolok, hogy vannak olyan többesszámot kifejező főnevek (azt hiszem ilyen a people) ami mellé E/3-as alakot használunk. People LIKES (nem pedig like). Van valami szabályszerűség ebben? Vagy inkább a rendhagyóbb főneveket tanuljam meg és fogadjam el2. válaszolónak
Pontosan milyen különbségre gondolsz?Egyébként köszi skacok sokat segítettek.
Ui.:
Most játszok a Maize nevű játékkal. Direkt angolul, hogy valami fejlődjek.
Van itt egy ilyen szöveg:
Notes to the reader to "Mind the boxes", and also says "open the big door and we will probably say hello".
Ezek az alany nélküli mondatok felszólító módot jelentenek?
Tehát: jegyezd fel az olvasónak, hogy bánjon a dobozokkal, és szintén azt mondja "nyisd ki a nagy ajtót és valószínűleg köszönni fogunk." -
törölt tag
válasz
BonFire #1686 üzenetére
Azért nem értik, hogy miért nevetünk mert éppen kínoznak minket
pl..
Következő kérdésem:
Van valami szabályszerűség a határozott/határozatlan névelő használatával kapcsolatban?
Mikor kell használni és mikor nem?
Children likes to play/The children likes to play ?
Azt hiszem az első a helyes. Viszont a thing-nél egyértelmű, hogy THE things before or after go wrong. -
törölt tag
They didn't know why we were laughing.
Ők nem tudták miért nevetünk.They didn't know what we were laughing.
Ők nem tudták miért nevetünk.A második helyes így?
-
törölt tag
Mit jelent azt, hogy egy ige tárgyatlan?
"A frazális igék egy része tárgyatlan, azaz nem állhat az előljárószó, határozószó után tárgy.
A tudásbázis oldalon utána olvastam.
A cselekvés irányulása alapján (mi az hogy irányul egy cselekvés?), az igealanyon (az igealany az aki a cselekvést végrehajtja) kívül nem irányul másra. -
törölt tag
Rosszul fogalmaztam mert nem jött át.
Angolról-Magyarra fordítok egy videót WORD-ben.
A Wordben csak a Magyar szöveget írom le. Mindössze annyit szeretnék (természetesen csak akkor ha van rá lehetőség), hogy bizonyos Magyar szavak angol formáját megtudjam nézni (önmagam emlékeztetése végett) a fentebb leírt formában.
Például:
Tomi szereti a macskáját.
A szeretit pirossal aláhúzom (a piros nálam az ige) és ha az egeret a szereti fölé húzom akkor megjelenik egy kis ablakban, hogy LIKE/LOVE kontextustól függően.Ezt meg tudom oldani a WORDben?
Köszönöm!
-
törölt tag
Vagy esetleg hogy tudok olyat, hogy a magyar szó fölé gondolat buborék formájában megjelenjen az angol megfelelője?
Például:
Gábor Dénes vagyok az amerikai NAGYKÖVETSÉGTŐL.Azt szeretném elérni, hogy ha az egeret a nagykövetség szó fölé helyezem, akkor valamilyen formában előjöjjön az angol megfelelője tehát az embassy.
-
törölt tag
Sziasztok,
Most épp fordítani van kedvem és az idegen szavakat inkább a gépen rögzíteném, aztán ha összegyűlt elég akkor kinyomtatnám és elkezdeném magolgatni.
Wordhöz vagy egyéb más szövegszerkesztöhőz honnan tudnék letölteni szótár sémát?
Köszönöm!
-
törölt tag
A mobimouseban hol tudom kikapcsolni az egér szófelismerő készségét?
Tudom, hogy ez az alapja de miután bekapcsolom a programot megváltozik az egész windows betű élessége, és nekem csak egy szimpla szótár kéne
-
törölt tag
Onnan gondolom, hogy a nyár elején jártam magántanárhoz és ő mondta.
Telefonra milyen appokat érdemes feltenni? Duolingóról megoszlik a vélemény. Leginkább szavak, phrasel verbek tanulását szeretném telón. Olyan progi kéne ahol sok a gyors, rövid sikerélmény és hiteles a visszacsatolás. -
törölt tag
Stabil alapfok
-
törölt tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani angol tanuláshoz mobilra appot ,illetve olyan filmeket amiknek (nem gyermeki szintű de) egyszerű nyelvezete van?
Megkaptam a nyelvtani könyveimet és valami rendszert szeretnék a mindennapokba belevinni angol tanulás tekintetében.Köszi
-
törölt tag
Ezt a könyvet hol szerezhetném be?
https://moly.hu/konyvek/mariusz-misztal-angol-tematikus-tesztek
Szókincs 1-2 illetve ennek a nyelvtankönyvnek a többi könyve is érdekel. -
törölt tag
Köszönöm!
Most tanulás közben felmerült bennem, hogy a to/for/with szavak után mikor kell használni határozott, határozatlan névelőt illetve semmit?
He doesn't go to church.
Miért nem He doesn't go to the church?
A piros Oxford nyelvtankönyvben voltak ezek a példamondatok.
-
törölt tag
Milyen filmek vannak (sorozatok) amiknek nagyon egyszerű a nyelvezete és relatív normálisan lassabban beszélnek?
-
törölt tag
Milyen a jó angol nyelvtanár? A CELTA-t végzettek komolyak? Inkább olyat válasszak aki már tanított/tanít nevesebb nyelviskolában (KATEDRA) vagy aki középsuliban oktatott?
Esetleg olyat aki a régi módi "tanuljuk meg a SZABÁLYT és az elméletet magyarul aztán ha megy akkor angolozzunk egy kicsit" vagy a modern felfogás szerint "explaining only english".Angolul szeretnék tanulni és nagyon nagy a kínálat.
Nem tudom mi a jó angol tanár ismérve.
Magamról annyit, hogy a Magyar Nyelvtannal is vannak problémáim. Nem tudom, hogy mi az ragozás, hogyan csinálunk valamiből főnévi melléknévi igenevet.
Ez lehet száraznak hangzik de egy rakat angol szabály van ami már feltételezi ezeknek az alap nyelvtani "fogalmaknak" a meglétét.
Ugyanakkor a legnagyobb fejlődést a mesterséges angol környezet jelentené.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest