- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
#34576640 #1702 üzenetére
Elnézést kérek, én okoztam kavart ezzel a "people" témával. Hadd tisztázzam a kérdést!
Bár kétségtelen tény, hogy a "people"-nek van egyes számú jelentése is (mint "nép"), valamint én anno úgy tanultam, hogy lehet egyes számú alanyként használni, tehát -s ragozott igét írni utána mondatba, a tegnapi hevenyészett guglis kutatásom a témában azt mutatta, hogy ma már gyakorlatilag nem használják E/3 alanyként a "people" szót. (Ami amúgy nem mond ellent az alap feltevésnek, miszerint lehet főnévként egyes számú jelentése, jóllehet, akkor is tömegre utal, hiszen a nép több személyből áll.
)
A mondatod kapcsán:
I waited and speaking with same people as me.
Ez a mondat több sebből is vérzik.
1) A "speaking" teljesen kilóg a mondatból. Lehetne "waited and spoke" vagy "waited to speak".
2) A "same" előtt az esetek 99%-ában ott kell lennie a határozott névelőnek, és ez a mondat nem tartozik az 1%-ba.
Vagyis "the same people" kellene.
3) Nekem értelmileg a "similar" jelző jobban tetszene ebbe a mondatba (hátravetett formában).
Tehát én úgy fogalmaznék, hogy
I waited and spoke with people similar to me.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Elektromos autók - motorok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest