Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Nincs ideális. Egy éve, hogy eladó vagyok a festékosztályon, és gúglizni kell a szakmai angol után. Fingom sincs, hogy hogy van a
• csemperagasztó
• alapozó
• aljzatkiegyenlítő szalag
• feszültségmentesítő
• folyékony fólia
• bitumenes vízszigetelő
• kellősítő
• cement
• mészhidrát
• zsaluzat-leválasztó
• impregnálószer
• oldószer
• oldószer-mentes
• reaktív műgyanta
• két komponensű ragasztó
• hajlaterősítő szalag
• kültéri
• beltéri
• gipszkarton
• cement
• gyors kötésű
• szálerősített
• tixotróp
…stb
Jönnek mindennap ukránok, románok, oroszok, olaszok, szerbek, szlovákok stb…
Egy toprongyos, NAGYON ÍR úriembertől tudtam meg, hogy a csemperagasztó nem "tile adhesive", hanem "tile glue", miközben félpucéron, egy szál gatyában járt be a boltba 1 db kialudt csikket hurcolva a szájában, a maszk az álla alatt lógva.
Néha a magyarokat sem értem, azt mondják: malter, sniccer, vinkli, "padlopon" és "sziló" kell nekik. A "sziló" náluk minden, amit 310 ml-es kartusban árulunk, függetlenül attól, mi van benne: ragasztó, akril, szaniter szilikon, szerelőragasztó, ahogy minden Purhab, ami 750-es flakonban árulunk. Ilyenkor megy a kérdezz-felelek, és van, amikor találgatni kell, pl mikor a költő azt mondja, hogy "csiszolóspacsni" vagy "Téza", vagy "Teddy" kell neki.
Tökmindegy, honnan és mit tanulsz, mindig lesz olyan szakterület, ahonnan fe kell dolgoznod a helyi zsargont.
Néha már úgy érzem magam, mint egy idióta, aki SEMMIT SEM TUD.
Sokszor csak találgatok, mert a termékek nagy részén olaszul, angolul, németül, szerb-horvátul és románul van csak leírás.
Mi a rák a különbség a TDS és az MSDS között?
Ezt egy életen át kell játszani.
Bele kell csöppenni valamibe, hogy rájöjj, mi az a sok minden, amit nem tanítanak meg a tanfolyamokon és az iskolákban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest