Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ovecs

senior tag

Nekem csak 138 pontom volt a felvételin(felsőfokú, középfokú, matek emeltszintű szóbelin lepontoznak nagyon genyó módon, alig pár ponttal csúsztam le az ötösről a szóbeli miatt, ezért volt csak 138 pontom) a szakomon 140 volt az államilag támogatott ponthatár, mindenképp erre a szakra szerettem volna jönni, így maradt a költségtérítéses(162e/félév). Hálát adok az égnek, hogy a szüleim tudnak valamennyire támogatni, előtte majdnem 1 évig melóznom kellett, hogy pénzem az első tanévre. Az állam nem támogat semmilyen formában, aki költségtéritéses annak nálunk nem jár semmi. Ösztöndíjat sem kapok, kolesz nem jár. Állami képzésre szinte semmi esélyem átkerülni, így nyáron is dolgoznom kell, és az is megeshet, hogy fel kell vennem a diákhitelt. Állami képzésre alig van esélyem átkerülni, pedig elég sok állami képzésben résztvevő diáknak sokkal rosszabb átlaga van mint nekem:(
    Hol itt az igazság? Én tanulok, erőlködök, és nem kapok semmit, míg más aki csak lébecol esetleg kap szociális támogatást, lakhatási támogatást, aki pedig még jól is tanul az ösztöndíjat is.

Kicsit azért elszomorító, de nem baj, ha lesz majd munkám azzal nyugtatgatom magam, hogy a szüleimnek tudok majd segíteni, ha eljönnek a nyugdíjas éveik....

De a mindenki fizessen elvet akkor is igazságtalannak tartom, hisz mindenkinek van joga a tanuláshoz, és aki tehetséges és okos, azt szerintem támogatni kell.

Nem akarok politizálni, de ez a tandíj dolog, csak az''Igen megcsináltuk'' fantasztikus kormány újabb húzása, hogy hogyan lehet több lóvét lehúzni az emberekről. Ha már a felsőoktatás is fizetős lesz, akkor szerintem joggal kérdezhetjük, hogy hova lesz az a pénz ami befolyik a közös kasszába?????????
    Nekem 1 kicsit büdös, hogy mindent emelnek(gondolok az adókra, bírságokra), miközben egyre kevesebb dologra van pénz... De hát mi választottuk őket, és ezzel megerősítést kaptak, hogy nyugodtan csinálják azt amit eddig :(

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák