Új hozzászólás Aktív témák
-
Azie
őstag
azért szerintem ezeknél a játékoknál (is) 3+ főnél jön elő a személyiségfejlődés, hogy igenis ha leülsz játszani, akkor a nyerésre játssz, ne arra, hogy X ne nyerjen, vagy előjöjjön a "királycsinálás" - leírva de hülyén hangzik
amúgy a kérdés nem volt egyértelmű, mert a jaipur 2-only.
2-only játékot szeretnél, - twilight struggle
vagy ami jó ketten is, de többfős, - wonderful world
vagy esetleg olyat, ami többfős, de ketten a legjobb? - ark nova
illetve sosem értem ezt a továbblépősdit
időben?
összetettségben?
bonyolultságban?
árban?
szerintem akinek nem okozott gondot egy jaipur, annak jó eséllyel egyik játék sem fog, az meg hogy teszik-nem tetszik, az olyan, mint az "ajánljatok 3 ajtós kocsit" kb."Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
DrDobos
őstag
Pont emiatt is sokszínű, hogy 2-en kemény, stílustól függően akár konfrontatív stratégiai játék, több játékossal viszont átalakul kicsit egy könnyű, ámde gondolkodós családi játékká. Aki többen akar egy keményebb stratégiai játékot játszani, az szerintem amúgy sem ezt választja.
Samsung Galaxy A55 5G
-
Azie
őstag
szerintem 4 főnél sem szerencsejáték - ha mindenki nyerni próbál nem pedig random hoz döntéseket. ezt próbáltam elmagyarázni, hogy attól lesz valami szerencsejáték egy ilyen társasnál, ha az ellenfeleid nem racionálisan, nyerésre játszanak vagy hatalmas a tudás/tapasztalatbeli különbség (mert lehet hogy neki "racionálisnak tűnik egy ötödrangú lépés", de attól még az nem lesz racionális egy tapasztalt játékosnak - és ezért érzed, hgoy szerencsejáték).
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Tristis
őstag
Kb. egy éve volt hozzá szerencsém, így csak homályosan:
- szinte semmi interakció nincs benne, szinte mindenhová kényelmesen oda lehet férni, tehát csak pakolgatunk egymás mellett
- rendkívül repetitív, végig ugyanazt csinálod, túl sok bónusz nincs (inkább érdemes játszani akkor már a "Föld" nevű játékkal, ott legalább a tabló kicsit érdekesebb)
- vannak akciók, amik teljesen feleslegesek, ilyen a kártyák beváltása pontra. A játék levégén kell csinálni, aki hamarabb teszi ezt veszít. Miért nem csináltak hozzá valami bónuszt, hogy legyen döntés helyzet?! Hibás játék...
- emelett mérhetetlenül szerencse alapú az, hogy sikerül-e olyan kártyákat húznod, amire szükséged van...
- és ahhoz képest hosszú isSzóval összegezve egy rendkívül repetitív játék, amiben mindig ugyanazt csinálod, és sok izgalom nincs benne. Mindezt egymás mellett ülve kb. Mindenki, aki ezzel a játékkal akar foglalkozni, az inkább vegye meg a Föld nevű játékot. Gyorsabb is (két fővel ajánlott), izgalmasabb is valamelyest. Bár az is full random de egy fokkal jobb, mint az Enciklopédia az biztos. Vagy akkor már Ravers of Midgard pl., ott is van szerencse, de ott azért sokkal izgalmasabb a móka. Uhh, vagy egy jó Whistle Mountain, ami már kifejezetten jó játék!
A fenti vélemény, a teljes társas csapatnál egyhangú volt, mindannyiunk veterán, többszáz játék után van...Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
TrollBalint
addikt
igen, mivel az előző játék végén - ha olyan a játék - akkor egy szett egyszerre került kidobásra, szóval egymás után lesznek a "jó" lapok Néha szoktam olyat is, hogy játék végén keverem meg, ha van rá idő, hogy következő játéknál ne kelljen ezzel túlságoan sok időt elhúzni, de ezt inkább csak akkor, ha kézben meg tudom keverni a kártyákat. Ark Nova-nál ez nem játszik, ott terítem szét a szőnyegen és átkeverem meg egyesével felveszegetem
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
TrollBalint
addikt
Szeretem rendezetten tartani a társas dobozban a dolgaimat, ezért a kártyákat igyekszem úgy kibontani, hogy a fólia ne sérüljön a szükségesnél jobban és utána visszarakom bele. Ha védőzve van, akkor ugye már kevesebb fér bele... plusz, ha jobban megtömöm a kelletnél, szeretnek összeragadni
A tasakot, amit pl. az Ark Nova-hoz adta, erre a célra kevésbé szeretem.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos cigaretta 🔞
- Politika
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest