- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
flash-
veterán
üdv
szeretnék költözni de a régi helyen is megtartnám a tkom előfizetést (ott is laknak)
lehet egy embernek fizikailag két eltérő helyen szerződése? van erre valami kedvezmény? stb? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz flash- #94302 üzenetére
Kedvezmény biztosan nincs rá. Külön szerződés, csomag- és hűségkedvezmény van, mint jelenleg. Attól, mert lesz még egy előfizetésed nem fogsz rá plusz kedvezményt kapni.
Persze, hogy lehet, akinek nyaralója van, annak is lehet második előfizetése stb.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
nagyúr
Sziasztok!
A rövid történet annyi, hogy kértem nagyobb netet (most 120/10-es van azt hiszem), rákérdeztem, lesz router csere, amit azt mondta a T-s emberke, hogy majd futár hoz. Nem volt túl bőbeszédű, de ugye szólnak előre, hogy mikor érkezik, nem majd itt csöngetnek nálam, miközben én napközben - mint mindenki más - a munkahelyemen leszek?
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #94308 üzenetére
Csodálatos, akkor ezzel lesznek gondok, egyrészt,hogy ki engedi be az épületbe, hogy egyáltalán a lépcsőházban a postaládában hagyjon értesítőt. Gyönyörű mondhatom, nem is értem ezt. Legalább,ha értesítenének, akkor tudnám, melyik nap maradjak itthon.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
rsanyi20
tag
válasz icecave #94309 üzenetére
Egyetértek, nálam is ez a helyzet. Vicc ahogy ezeket megoldják, kb senki sincs itthon soha délelött (már pedig valószínű hogy a futár délelött jön), de ha pontosan jeleznék előre hogy mikor jönnek akkor megtudnám oldani hogy itthon legyek.. 30napig meg nem fogok itthon ülni minden egyes nap és szabadnapot kérni csak azért hogy várjam a csomagot.
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
nagyúr
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bohoc71 #94310 üzenetére
24/s Mb-ed van, ha bekapcsolod az IPTV-t, akkor HD esetén ez lemegy mondjuk 15 Mb/s környékére, de ugyanúgy működnie kellene a netnek, szóval ott valami probléma van, más eszközt használsz vagy csak az Entry 2i van a hálózatban?
[ Szerkesztve ]
-
raider21
aktív tag
válasz bohoc71 #94310 üzenetére
Valószínű nagyon messze lehetsz a központtól, nagy hurokhosszal; vagy kötési hibád lehet valahol, mert ennyi CRC és FEC hibát én még nem is láttam eddig!
Ha megy az IP TV, az a meglévő kb. 24 Mbit/s letöltésedből vesz le 8-9 Mbit/s környéki sávszélességet.
Letöltésed max. teljesítményen ketyeg, viszont a feltöltés az valamiért nem megy maximumon, csak 6,4 dBm az adásteljesítményed, pedig ott a max. elvileg 9,6 dBm. A feltöltési irányban van még elméleti vonali tartalékod, és meglehetne az 5 Mbit/s is. De a sok hibát látva itt valami nem stimmel, nagyon nem.
Ezen a VDSL2 vonalon én biztos nem venném igénybe az IP TV szolgáltatást, max. egy bondingos 50 Mbit/s -es csomaggal, ha egyáltalán lehet olyat nálad technikailag létesíteni, és van szabad érpár!?!
A többiről majd a hozzáértőbb kollégák nyilatkoznak, ha van kedvük.
raider21
-
-
bohoc71
aktív tag
válasz raider21 #94318 üzenetére
Hali! Bocsi,hogy csak most válaszolok. Nincs másik eszköz,csak a hgw és a set top box. 50-es netet nem lehet kiépíteni,nincs szabad érpár. Kb 3 hete volt áramszünet,azóta ilyen gyenge a net.. Az üfsz szerint minden rendben van, szerintük teljesen jók a vonali adatok, hibára nem vették fel...
Meghajlás...Puszi...Taps....
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bohoc71 #94319 üzenetére
Indítsd újra a HGW-t és egy próbáld meg 24 óra után megnézni ugyanezt az oldalt és akkor kellene egy kép a CRC/FEC hibákról.
Aztán azzal lehetne nagyjából már reklamálni, ha tényleg gáz. Az ügyfélszolgálatos valószínűleg azt sem tudja mi az a CRC vagy FEC hiba, nyittatni kell egy hibajegyet, aztán a szerelők csak átnézik a kötéseket.
Simán lehet nálad is beázás.
-
A`rpi
addikt
Sziasztok!
Adott egy Cisco EPC3925, BP 18. kerület, hozzávetőlegesen 3 hónapja van probléma az internet szolgáltatással, az eszköz típusára most rákerestem, ahogy látom különösebb gond nincs a típussal, és idáig kb 1,5 évig semmi probléma nem volt vele.
A készülék webes felületééről itt lenne egy riport:
Köszönöm a segítséget, ha az segít tudok feltölteni képet akkor is ha "elmegy" az internet.
-
A`rpi
addikt
válasz kabelmania27 #94323 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Photrik ^^
tag
Sziasztok!
Optikán ha Netmánia XXL csomagról váltok Otthoni Internet 250 csomagra, akkor cserélik a Huawei HG8245H ONT-t? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Photrik ^^ #94326 üzenetére
Igen, gyakorlatilag pedig lehet, hogy te cseréled, mert csak postán küldik ki.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Photrik ^^ #94328 üzenetére
Volt rá valami frissítés, nem tudom, hogy megoldotta-e, de volt ilyen probléma igen. Aki használja majd megmondja, hogy mi a helyzet.
-
Photrik ^^
tag
És ha magamnak kéne cserélnem, akkor a Huawei-t muszáj vissza küldenem, ugye? Tehát nem tudok trükközni sem, hogy nem kötöm be a Sagecom ONT-t.
Mert a nagyobb sávszélesség jól jönne, viszont a wifi problémák meg nem. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Photrik ^^ #94330 üzenetére
Elvileg vissza kell. Sőt, valószínűleg addig nem aktiválják a nagyobb csomagot, amíg nem látják a rendszerben a másik eszközt.
-
félisten
Üdv! Létezik hogy kapunk a 30-as mobtel előfizetésbol kedvezményt, ha az otthoni tv, teló,net a tétol van? Mert ha igen asszony néven lesz minden.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bohoc71 #94335 üzenetére
A CRC nem számottevő, de van, ami utalhat kötési hibára. Tapasztalsz most bármilyen problémát?
Ha következőre ilyet tapasztalsz jelentsd be hibára, vegye fel az ügyintéző, hátha átnézik a vonaladon a kötéseket.
-
raider21
aktív tag
válasz bohoc71 #94335 üzenetére
A két képet összehasonlítva az aktuális sebességed egyforma, szóval a fórumos szleng szerint "SNR Lock" van nálad (mint nálam is ), azaz egy sebesség profilra tettek rá a központban: 24/2,5 Mbit/s. Ezért nincs meg az 5 Mbit/s feltöltésed. Ilyen VDSL2 vonalnál a szubjektív véleményem alapján nem erőltetném az IP TV -t.
Rossz a vonalad állapota, vagy a központtól elég messze lehetsz, a T ezekben az esetekben alkalmazza ezt a módszert, mert így egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
raider21
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
IPTV-nk van Felvétel opcióval.
Gondolkozunk egy második Set top boxot venni egy második tévéhez a gyereknek.Deviszont.
Tele vagyok kérdésekkel, és a honlap nem segít. Havi 870 forint az új STB, ezt már látom.
Egy időben több adást (maximum 3) is nézhetsz, amelyből csak az egyik lehet HD minőségű. Több HD minőségű adást egy időben csak abban az esetben nézhetsz, ha megfelelő sávszélesség áll a rendelkezésedre
Az első mondat erősen üti a másodikat. Szóval ha 100 megabites az előfizetésem, elvileg a gyerek is nézhet HD-adást, ugye?Ahhoz, hogy az élő adást egy gombnyomással megállíthasd, visszatekerhesd, vagy rögzíthesd, meg kell rendelned a Felvétel opciót is, melynek havi díja előfizetésenként bruttó 1100 Ft.
Egy ilyenünk már van most. Ha bérelek 870-ért egy második STB-ot a gyereknek, ő is fog tudni felvenni és megállítani? Vagy az előfizetésenként az már megint egy csúnya félreértés?
Szóval az is megállítható-visszatekerhető lesz
a) 870-ért,
b) 870+1100-ért,
c) vagy soha, semmi pénzért? -
őstag
válasz lesaux #94339 üzenetére
Hi,
"Szóval ha 100 megabites az előfizetésem, elvileg a gyerek is nézhet HD-adást, ugye?"
Jelenleg ez nem függ közvetlenül a sebességtől, hanem az IPTV accounthoz létesítés közben hozzáfűzött tokenek számától. Ha neked 100 MBit/s sebességű downstreamed van, akkor 2 HD és 1 SD tokened lesz, ha minden igaz.
"Egy ilyenünk már van most. Ha bérelek 870-ért egy második STB-ot a gyereknek, ő is fog tudni felvenni és megállítani?"
a) 870-ért.
Igen. Helyi hálóban a felvevős doboz szolgáltatja a megállítás funkcióhoz szükséges buffert a többi STB-nak.
Az-az ha te áramtalanítod az elsődleges, felvevős STB-ot, akkor nem lesz meg ez a funkció sem. -
lesaux
veterán
Kábelnet van, 100-as.
Köszönöm szépen a választ mindkettőtöknek! -
lupus_l
aktív tag
Sziasztok!
A múlt héten szerelték be a kábeles internetet. A koax kábel elég puritán módon a falból jön ki. Ezt a puritán módot szeretném orvosolni.... Tudtok valami jó fali foglalatot, ami gyakorlatilag veszteség nélkül használható? Tv-t nem használunk, csak a modembe menne a kábel.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz lupus_l #94345 üzenetére
Szia!
Ilyet használj, ami gyakorlatilag csak egy falba építhető toldó, ennek elhanyagolható a csillapítása. Itt is van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
lupus_l
aktív tag
válasz Intruder2k5 #94346 üzenetére
Köszönöm!
-
kabelmania27
Topikgazda
-
taki01
őstag
Másnál se megy Comedy Central?
-
n42
tag
Sziasztok!
A problémám a következő volna, sehogyan nem tudom elérni az ONT, vagy routerem beállításait.
Fontos információ:
Telekom gigabites internet;
Windows 10 (1803?) legfrissebb változata;
ONT: hg8248h (http://192.168.1.264/
router: DLink AC1200 (http://192.168.0.1. - http://dlinkrouter.local./Akárhogyan problem elérni a hálózati eszközöket, mindig a google jön be.
Régebben a windows hálózatok menüben is ott volt a lehetőség, csak rá kellett kattintani, de már onnan se tudom elérni..Nem biztos, h összefügg, de azért próbálkozom elérni a hálózati eszközt, mert torrentezés közben ( természetesen mindig a legfrissebb ubuntu-t töltöm csak le...) szinte állandóan megszakad a gépen a kapcsolat, s kb egy percig nincsen internet. Ha közvetlenül az ONT-tal van összekötve a gép utp kábellel, ha ONT + routerrel akkor is.
Torrent klienstől, kapcsolatok számától is független a jelenség, ez volt az első, amire gyanakodtam.
Esetleg valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest