- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikiller
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Huawei HG8245H HGW optikával bekötve, rajta 2 telefon. Egy a megmaradt régi a falon, egy másik hordozható bázissal.Olyan problémám van 4-5 napja, hogy nem ad vonalat kifelé. Hívni tudom mobillal, és a szomszéd is tudja hívni vezetékesről. Már újraindítottam, áramtalanítottam is, de nem lett jó.
Mi romolhatott el, ha 2 éve ott van fent a szekrény tetején és nem volt hozzányúlva? -
D@niel
addikt
válasz
astorre19 #93118 üzenetére
nos, hívtam a 80-as számot ami a dobozon van, kb. lepattontott, azt mondta, hogy ő abban segít, hogy hogyan kell beüzemelni a modemet
átirányított a 1414-re, itt egy normálisabb illetővel beszéltem, szépen elmondtam neki a sztorit amit itt leírtam és előzőleg elmondtam a 80-asnak, azt mondja akkor most ő hívja fel a 80-as számot, majd vissza is csörgött, hogy 72 órán belül jönnek is ki, és megcsinálnak mindent úgy ahogy most van, ugye hangsúlyoztam, hogy semmi változást nem szeretnénk technilagilag, csak gyorsabb internetet
kereken nulla ft leszaztán majd két hét múlva a pályázatis szakemberek megcsinálják profin az új eszközökkel, és kész is lesz minden, remélhetőleg
-
D@niel
addikt
válasz
astorre19 #93116 üzenetére
erre gondoltam én is; ennek van költsége?
csak azért kérdezem, mert az üzletben ezeket a dolgokat mondtam én is az ügyintézőnek, hogy nem egy helyi kis hálózatról van szó, hanem e-magyarország központról, de csillapított, hogy nem fog kelleni szerelő, meglesz mindenfeleslegesen nem akarok fizetni, hiszen elmondtuk miről van szó
nem azért, de ajánlatot is tehettek volna, hogy "amennyiben feltüntetik, hogy telekom-szolgáltatás van igénybe véve ..."szerk. ez az épület református parókia, nagy alapterülettel, nem lenne semmi gond, eddig jól működött minden, és a váltás miatt bizonyára szépen meg lehet majd csinálni a dolgokat - de ehhez az az érzésem kelleni fog segítség
az isdn-telefon nem tudom milyen, a telefon-szolgáltatás telekomos hosszú évek óta; ha ez jelent valamit: ha felveszem a telefont akkor búgó-hangot lehet hallani
-
astorre19
aktív tag
válasz
D@niel #93115 üzenetére
Jobban jársz felhívod a szerelési útmutatón lévő számot és helyszíni kiszállást kérsz.
Nem tűnik így egyszerűnek a dolog.Továbbá nem egyértelmű 1 vagy több telefonvonal van jelenleg,illetve analóg vagy isdn?
Illetve milyen intézmény vagytok,hogy ezt így Szereld Magadba kiküldték?
-
D@niel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #93114 üzenetére
ez lesz az
most az a helyzet, hogy itt nem a fali telefonra kellene rá kötni ezt a telekomos modemet, mert az addig rendben, hogy közbel van az egyik vezetékes telefon és rá tudom kötni, viszont a másik telefon az épület másik végében van, a kettő között 4 helyiséggel és 4 ajtóvalamikor épült ez az épület, akkor az internet-telefon végig lett vezetve a falakba az összes helyiségbe, tehát mindenhol van internet-telefon csatlakozás
ebből gondolom, hogy valamit a reck-szekrényben kellene csinálni, ott viszont nem nagyon találom a vezetékes telefon csatlakozót (legjobb lenne a szekrénybe tenni, mivel van 2 wifi-router a fali csatlakozóra rá kötve, és azok lefedik az épület egészét)az egyik helyiségben kábellel kapcsolódik pc a netre, máshogy nem megoldható, munkaeszköz, ez a pont kulcsfontosságú!!
a szekrényben a régi motorola-modem mellett egyébként ezek vannak:
-asus gx1008b
-zyxel prestige 334elég nagy a rumli a szekrényben, 10 éve nem nagyon volt belenyúlva
ezek közül ha jól gondolom, a motorola-modemet kapásból ki is lehet venni, a másik két eszközt nem ismeremmutatom is miről van szó:
így néz ki a dolog, próbáltam megtalálni a telefon-kábelt, hogy akkor mehetne rá a telekomos modemra, behangolom, meg rá kapcsolom azt a kábelt ami biztosítja az összes helyiségben a telefont, és kész is lenne
de!
fogalmam sincs miket keressek, mihez nyúljak hozzá, egyenlőre még nincs net a telefon-vonalon, 22.-ére várom (sms-alapján), viszont nem hiszem, hogy nem lehet megoldani, hogy az épület másik végében is menjen a telefon (internet, vezetékes telefon munkaeszköz, ezért is lenne fontos)másik pedig, hogy a tp-link routereket hogyan hangoljam majd be a telekomos modemhez, ez egy külön téma
ezt kell megoldanom a következőre két hétre tehát, hogy az asztali pc kapjon internetet, a másik két wifi-router dolgozzon, és a két helyiségben ahol van a vezetékes telefon, legyen vonal
ahogy írtam a #93043-ban, 2 két múlva érkeznek a pályázaton nyert, ott leírt eszközök amiket majd beszerelnek, nyilván majd átnézik a jelenlegi eszközöket, kiveszik ami nem kell, és mindent a legjobbak szerint fognak behangolni, de addig jó lenne beállítani egy működő hálózatot, telefonnal, internettel együttvéve
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Starchm #93112 üzenetére
OSI Layer 1-3 környékén egyaránt lehet portot aggregálni, de a router-nek is tudnia kell, hogy végül 1 hálózati kapcsolatként lássa mindkét oldal az amúgy 2 fizikai kábelből álló linket (beszéljünk IP szinten már). Magyarul ha csak annyit csinálsz, hogy egy 2 portos hálókarival, vagy alaplappal (tökmindegy) odaállsz a routerhez és bedugod mindkét hálókábeled 1-1 portba, ami történik az az, hogy mindkét hálókártyád kap egy-egy egymástól eltérő IP címet a router DHCP szerverétől, meg a routing tábládban a Winfos/Linux gépedben az egyikükön keresztül fogsz default gateway-t látni a netre, ha jobban össze nem akad valami ekörül (sajnos erről nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam még ilyet). Na azzal meg így önmagában még sokra nem megy az ember, mert "picit" megkavarja a nat-ot, azaz illene alacsonyabb rétegekben a két "drótot" összefogni 1 logikai kapcsolattá és így folytatni a mókát. Erre való - többek között - az LACP (Link Aggregation Control Protocol), linuxos körökben az aggregation-t régen Ethernet bonding-nak is hívták. Szóval a lényeg, hogy a router-nek illik tudnia. Amúgy van egy sanda gyanúm, hogy a linkemen lévő T-s nyilatkozat alapján tudja. De gondoltam, hátha próbálta már valaki élőben eme igen csinos kis manővert, mielőtt beveszi az egységsugarú júzernek szánt "csak több eszközzel" dumát, ami csak akkor él, ha a T által adott Sagemcom egy marha buta firmware-el érkezik. Az igazi power nem ez egy 2G-s kapcsolatban.
-
Starchm
őstag
válasz
Dißnäëß #93111 üzenetére
https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/digitalis-eloszto-sagemcomfst5655-hasznalati.pdf
Elvileg ilyet adnak a 2gb-oshoz is, hogy mit tud az jó kérdés, én csak abból indultam ki, h feltételezem h képes ilyesmire mivel már láttam pár youtube videót erről a dual lanról. Azt viszont idáig nem tudtam, h a routernek is támogatnia kell ilyesmit, csak h a lapnak/lan kártyának.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #93110 üzenetére
Na eddig jutottam kb, szóval elméletileg tudhatja is akár ..
-
D@niel
addikt
most érkezett meg a modem az internethez (eddig csak a vezetékes telefon volt telekomos), várni kell ilyenkor 1-2 napot, csinálnak valamit a kábelekkel, vagy mehet a beüzemelés?
-
Sziasztok!
Ha otthoni előfizetés mellé rendeltem egy készüléket webshopon keresztül, mennyi idő amíg megkeresnek telefonon? Ugyanis kiirta a rendelés véglegesítésénél, hogy telefonálni fognak.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
a T 2 Gbites netéhez milyen router-t ad ? Az oldalon írják, hogy csak több készülék egyidejűleg tudja kihasználni a 2Gbit sebességet, oké, de van mondjuk esetleg az általuk adott routernek 10GbE portja ?
(Nekem volna hozzá fogadó oldalon, csak ezért kérdem, RJ45 réz, semmi kül).
-
N2O999
tag
válasz
dergander #93100 üzenetére
Az alábbi tapasztalatokat tudom neked mondani:
"a" település - kb. szept. környékén fejezték be az hálózatot, februárban volt lakossági tájékoztatás a Telekom részéről, gondolom itt lehetett személyesen új szerződést kötni.
"b" település - júniusban ha jól emlékszem már kész volt a hálózat, novemberben volt lakossági tájékoztatás.Úgy rémlik a lakossági tájékoztatás előtt már fent voltak a weboldalon a gyorsabb csomagok, érdemes ránézni néha.
Feltételezem hogy a SZIP (GINOP-3.4.1-2015) keretében épült nálatok is az optika, így az önerős fejlesztésekhez képest több pénzügyi ill. műszaki ellenőrzés, engedélyeztetés van még hátra mielőtt használni lehet a hálózatot.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
dergander #93100 üzenetére
Hogy drámai és egyszerű legyek: Sehonnan.
Fű alatt lehet szerezni információt alvállalkozótól, T-s szerelőtől esetleg a területi mérnökségről.
Gyanítom engedélyeztetés nincs kész vagy valamilyen papírmunka, ami miatt nem indulhatott még el a szolgáltatás, nem annyira egyszerű ez, hogy feldobálják az oszlopra az osztókat meg a kábeleket és jó nap'.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Politika
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest