- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rozsomak
tag
válasz DJ. Ru$y #77448 üzenetére
Azért szerintem ez nem annyira egyértelmű, hogy ha van optika akkor azonnal lehet gigabites csomagod is.
Ha GPON OLT-ről beszélünk, azon 2.5Gbit/1.25Gbit mehet portonként.
Egy port legtöbbször 64es osztású (tehát egy port összesen 64 ONT-t szolgál ki), de egyes esetekben 128ast is alkalmaznak. Ha a garantált sebességet mindig biztosítanod kell, kiszámolható hogy egy adott GPON portra mennyi és milyen csomaggal rendelkező ügyfél köthető.Amúgy igen, fel kell hívni őket és megmondják. Általában nem harapnak
[ Szerkesztve ]
-=< Power is Nothing without Control >=-
-
havri1
félisten
IPTV-s boxon lehet olyat csinálni, hogy a távirányító színes gombjaira kedvenc csatornákat, ergo egy kedvenc listát létrehozni?
Jelenlegi ADB SAT-os boxon mind a 4 színre lehet külön listát létrehozni, ezeket megnyomva egyből a listára ugrik. Fontos lenne, mert nagyon tolják az IPTV-t, és elgondolkodtam már a váltáson, viszont ez a gyerekek miatt fontos lenne.
Menüs elérés nem jó, túl bonyolult nekik.havri
-
rozsomak
tag
válasz DJ. Ru$y #77453 üzenetére
Persze hogy nem, mindenképp kell előzetes automata ellenőrzés(amit az ügyfszolgos tud megcsinálni), vagy adott esetben helyszíni felmérés.
Én sem értem, hogy miért van ez az idegenkedés a telefonos ügyfélszolgálattól. Manapság szeretünk mindent online intézni. Túl sok mindent-=< Power is Nothing without Control >=-
-
dchard
veterán
válasz rozsomak #77451 üzenetére
"Egy port legtöbbször 64es osztású (tehát egy port összesen 64 ONT-t szolgál ki), de egyes esetekben 128ast is alkalmaznak"
Engem roppantul érdekelne, hogy honnan veszed ezeket a számokat? Már a 64-es is durva zsákutca, a 128-ast meg egyenesen kizártnak tartom. Hülyék a telekomnál, de nem ennyire. Még a fillérb@szó digi is csak 32-es osztást alkalmaz, és ennek ellenére is torlódik néhány helyen mióta betolta a gigás csomagot.
A GPON ugyan technikailag képes ilyen magas osztási arányra, de azt kétlem hogy van szolgáltató, aki ennyire rövidlátóan tervezné a hálózatát.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
rozsomak
tag
válasz dchard #77456 üzenetére
ebben dolgozom..
Hhogy mit tartasz zsákutcának az egy dolog, a gyakorlat mást mutat. És most kicsit nézz messzebb a magyar gyakorlattól.
Fejállomásokon szoktak egyből osztást csinálni a port után (2es, 4es pl..), hogy adott esetben (értsd terhelés növekedés) az osztó 1-1 ágát át lehessen tenni másik GPON portra.
A 128as osztást főleg ázsiában (Kína, India, stb) használják, ahol közel sincsenek akkora sávszélességek általános használatban, mint Európában. Leteszik az egyszerű bridget (kvázi media konverter) és 5-8-10Mbites csomagokat adnak rajta.
A DIGI-t azért nem keverném ide, mert egyrészt jóval az átlag feletti sávszélességeket kínálnak, másrészt ott RF overlay van, ami esetében kisebb a tűrés jelszint oldalon.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz rozsomak #77457 üzenetére
Értem, tehát az európai piachoz semmi köze annak amit írtál Ez örömteli, csak kb az jött le abból ahogyan fogalmaztál, hogy a magyar helyzetről (neadj isten a telekomról) beszélsz.
"Fejállomásokon szoktak egyből osztást csinálni"
Értem, hogy mire gondolsz. Ha mondjuk a telekom elindult 64-es osztással később az OLT oldalon egy mozdulattal tud szegmentálni két 32-esre. Ez persze azt is jelenti, hogy valójában a hálózatot 32-esre épített, csak jelenleg még nem szorul rá arra, hogy felvágja a 64-es szegmenst két 32-esre. A kérdés, hogy innen nézve mire tervezték illetve méretezték a hálózatot. Amennyire tudom, a digi 32-re tervezett és méretezett, ott nincs ilyen jellegű tartalék.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
rozsomak
tag
válasz dchard #77459 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy az a Telekomra vonatkozik. Azt írtam le, hogy miért fordulhat elő az, hogy van optika otthon, de nem kap gigabites csomagot. Ebben a kontextusban pedig lényegtelen a valós szám, az elv a fontos.
És azt sem mondtam, hogy semmi köze Európához.
Még Magyarországhoz is van köze. Mert nem csak Telekom és DIGI létezik, hanem nagyon sok kisebb (akár pár ezertől tízezres, több tízezres nagyságrendű előfizetői számokig) szolgáltató is.
És úgy tűnik, hogy a SZIP-el ezeknek a száma csak bővülni fog.Igen így van!
-
radio100jozs
őstag
Tegnap beszerelték a Sat-hoz második vevőegységnek kérve a Kaonmedia CO1000p boxot, ami merevlemezes, felvevős. Viszont a használati útmutatója nagy semmi, és a telekom oldalán sincs semmi, hogy akkor miként is működik ez a felvevő, visszatekerhető, megállítható funkció? Az interaktív szolgáltatás megszűnt a Sat-on, így az nincs.Az az érdekes, hogy miért van 2 LNB csatlakozó rajta? Most lényegében, ha jól következtetek, beállíthatom, hogy milyen műsort vegyen fel, de akkor más csatornát nem is nézhetek közben? Vagy pont ezért kéne a 2 LNB bemenetet használni, hogy az egyiken felvehet közben, a másikon meg azt nézek, amit akarok? Viszont akkor a fejet ki kéne cserélnem 3 kimenetesre, mert akkor tudnám ezt megoldani, mert van egy másik boxom is a másik TV-nél.
-
havri1
félisten
válasz radio100jozs #77461 üzenetére
Amikor nálam szerelték a satot (5-6 éve), pont ezt mondta nekem is a szerelő.
1 tuner, 1 adás. Azt rögzítek, amit nézek. Dual tuner, több csatlakozás kell, hogyha mást is néznénk közben.
Azóta nem tudom történt e változás..havri
-
poli27
veterán
válasz radio100jozs #77461 üzenetére
az egyik az nem loop out feliratu?
-
csixy
addikt
válasz dchard #77456 üzenetére
Nekem sem tudja a netmánia 1000-es a garantált 300-at sem , csak kb 250-et, de egy alkalommal vas-UTP- vas kapcsolattal mértem 1037-et . Tehát járni járna csak nem jut , mint ahogy a cigányprímás mondta az osztozkodáskor. A vízcsap tudja, csak nem jön belőle annyi víz, mert túl sokan engednék ki belőle.
Vagy nem jól gondolom?
Olyan mint a sorban állás a GUM áruháznál. A pingem jó, csak várni kell addig amíg megpingelhetem.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Norbi27
aktív tag
Sziasztok
Nem tudja valaki, hogy mikor lesz a következő migrálás?
Magentás vagyok, kaptam meghívót a Rúzsa Magdi koncertre. A meghívóban már az új MT szerepel. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, de csak annyit tudtak mondani, hogy a negyedév végéig biztosan átmigrálnak, azért adták már az új MT-t. De még nem működik.
Azért érdekel, mert 2 hét múlva lejár az internet és az iptv hűségem. 30-ról 50 Mb-re szeretnék váltani, és Szuper Családi HD-ra, de a régi rendszerben nem tudnak 50 Mb-et adni, csak az újban -
-
undercover
őstag
Üdv! Nem tudom jó helyen vagyok-e. De mi történt a Telekomnál? Mármint hová tűnt a Comedy Central? Azt ne mondjátok, hogy helyette ez a humor+ lesz...
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
blg
senior tag
válasz undercover #77470 üzenetére
A Comedy Central él és virul, nem tűnt el az sehova.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Norbi27 #77469 üzenetére
Feleslegesen vársz, hogy miért? Ha most megkötöd akkor nem kell törnöd a fejed a migráláson és nem kell aggódnod, hogy kicsúszol a hűségből. Ha pedig migrálnak esetleg mostanában, és feljebb tudsz váltani, akkor úgyis újra hűséget kell vállalnod és onnan újraindul a hűség, amikor felváltasz. Szóval, ha engem kérdezel, hosszabbítsd meg és, ha tényleg migrálnak utána feljebb váltasz bármikor, a hűség így is úgy is újraindul.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Norbi27 #77476 üzenetére
Egy telefonhívás. Semmi más. Megéri ezen agyalni és ezzel foglalkozni? Ha meg nem migrálnak át, akkor kapkodsz, hogy meglegyen, hogy még véletlenül se csússz ki egy nappal se a hűségből, hát nekem biztos nem érne ennyit. Semmivel nem vagy előrébb, ha most hosszabbítasz, csak egy hívással, ami ingyen van, csak egy kis idő kell hozzá, de ez már a te döntésed. Szerintem semmi, de semmi értelme várni.
-
degec
senior tag
powerlineon használ valaki iptv-t? lan vezeték kiváltására? 8 éve használok powerlinet..imádom hibátlan stabill..gondlom csak jó lesz tvre is ! nem kavar be semmit.. üzleti iptv rendelés gomb rányomásán vaccilálok..
ja és vezetékes telefonszám hordozást csinált már valaki? és vagy esetleg email hordozást ? erről van infó? ez is marhára érdekelne..[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz radio100jozs #77482 üzenetére
ha satos osztóval elosztod (2400mhz) az egy koaxot ketté, akkor ha azonos transponderen van amit néznél és amit felvennél működni fog egy időben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Van egy Telefon - TV - internet szolgáltatásom. Utóbbi kettő egy cisco epc3925-n keresztül jön (net 120/10-es csomag).
A probléma az,hogy bár vezetéken jó az internet, wifi-n néha jó, néha viszont lemegy 0,1-0,2 Megabitre, már ha van annyi sebesség,hogy a speedtest le tudja mérni. Ügyfélszolgálaton annyit mondanak, hogy "minden ok", hisz kábelen megy rendesen, ha wifin szarakodik, egyéáni szoc. probléma, ha kijönnek és nem találnak hibát, fizetős szolgáltatásként kicserélik a modemet (persze, Murphy alapján akkor jó volna wifin is, mikor kijönnek).
Mit lehet tenni? Vehetek egy wifi routert, amit kábellel rákötök a mostani modemre és a netet azzal osztom tovább, hátha akkor nem szarakodik (egyáltalán lehet ilyet?) ? Esetleg más ötlet?
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz icecave #77484 üzenetére
Nem kell routert venned vehetsz egy sima accesspointot is, ha nem kell pluszba 3 LAN port (4 LAN portból router esetén, ha AP-ként kötöd be, akkor LAN-LAN kötöd, ezért buksz 1 portot), és azt kötöd be a Cisco egyik LAN portjára, persze ha nincs szabad port már a Cisco-n, akkor a router a megoldás. És így kell bekötnöd, ahol R1 a Cisco, R2 a saját routered.
-
Patrik1995
csendes újonc
Telekom IPTV-t csak Telekom internettel lehet használni? Vagy lehet egy olyan variáció is, hogy a tv-t és a telefont a Telekom adja, az internetet pedig a Digi? (Nincs még a honlap szerint a 18. kerületben 1000 Telekomos net, ezért maradna a Digi 1000-se.)
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Telekommal kapcsolatban lenne egy kérdésem, mert a weboldalukon nem találok róla infót, és szerintem az ügyfélszolgálat meg bulizni ment, mert 20 perc zenehallgatás után sem vette fel senki így este fél 12-kor sem. Szóval:
Műholdas tv előfizunk van náluk a hagyományos kártyás hdmi beltéri egységgel. Mivel az egyik bekrepált, és mindenképp cserés lenne, gondolkodtunk rajta, hogy lehet egyszerűbb lenne egy tv-be dugható CI modul, meg ugye hozzá a kártya. Csak azt nem tudom kideríteni, hogy ilyen opció van-e náluk, vagy mindenképp csak a beltéri vevőegységes változat.
Megoldható náluk a modul + kártya? -
regener
veterán
Üdv,
Egy HG8245H ONT eszközön beállítottam a DDNS-t, ami induláskor frissítette is az IP-t rendesen.
Viszont nemis értem miért változott az IP anélkül hogy újraindult volna az eszköz, de ami rosszabb hogy változáskor nem frissítette a DDNS-t.Van valami varázslat arra hogy rendesen frissítse?
-
titán
válasz Patrik1995 #77487 üzenetére
Csak T-s netről megy az IPTV, nincsen még ITVSP szolgáltatás.
A telefon miatt amúgy is kapsz egy HGW-t így arról menne a tévé és a telefon.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
-
will5
tag
válasz Sharkweb #77491 üzenetére
Én pont most váltottam SAT előfizetésre. Szóval csak olyan készüléken megy amiben DVB-S vagy S2 tuner is van? Meg se néztem a régi TV-t hogy van-e benne ilyen tuner. Ha nincs akkor nem is létezik megoldás rá, hogy működjön?
Apropó készülék.... Mivel 2 beltérivel kértem és még a másik TV nincs meg, nincs valaki bennfentes a T-nél aki tudná, hogy a hetekben érkeznek-e TV készülékek? Eléggé megcsappant a választék most karácsonykor.
-
btz
addikt
A Telekom SAT TV szolgáltatása csak a T saját tulajdonú boxaival vehető igénybe. A box tulajdonképpen egy DVB-S2 tuner. A TV-d hiába rendelkezik DVB-S2 tunerrel, nem fog rajta menni, mert a boxba helyezhető kártya össze van rendelve a box chip id-jével, így akkor sem működik, ha például a két boxban felcseréled a kártyát.
Box a DVB-S2 tuner, így a TV nem kell, hogy rendelkezzen ilyen tunerrel, csak scart vagy HDMI bemenettel. De ahogy fentebbb is írtam, ha rendelkezik is a TV ilyen tunerrel, akkor is felesleges, mert nem az van használatban, hanem a box DVB-S2 tunerje.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Nem kell aggódnod, minden TV-n igénybevehető a SAT szolgáltatás, akár régi képcsöves TV-vel is, a lényeg, hogy legalább egy RCA vagy SCART bemenet legyen rajta, de a legjobb ha HDMI is van. A DVB-S2 tuner szerepét a box látja el.
Box nélkül DVB-S2 tuneres TV-vel csak pár Ukrán, Francia tv és rádióadó fogható, illetve a T-Home tesztsípolás. Régebben az ATV adása is bejött mert azt kódolatlanul adták (de úgy tudom már lekódolták azt is).[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Lazika
senior tag
Kezd a f.szom tele lenni a telekommal. Mar negyszer bejelentettem, hogy nem jo a netem. Ebbol ketszer jott az sms h szerintuk jo. Egyszer semmi reakcio utoljara meg tegnap igertek h vegre kuldenek valakit, de senki nem jott. 120-as netem van. Neha hozza a sebesseget neha meg ilyen 3,55 vagy 10 alatti mbit a sebesseg kabelen is. Szerintem a modemet kene cserelni. Most ket napja hozza azt a sebesseget amit bir a router, csak kerdes, hogy mennyit. Mit csinaljak hogy vegre nezze mar meg valaki a modemet?
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs