- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz stigma #107652 üzenetére
Persze: olyan powerline adaptert kell venni, amiben van aljzat, mert abban van szűrő is. Ebben az esetben a fali aljzatba dugod a powerline adaptert, minden mást pedig az adapteren lévő aljzatba, mert az szűrt: nem jelenik meg rajta a PLC jel, és az eszközeid által generált zajt is kiszűri.
Mintha létezne egyébként sima szűrő is, de ilyet még magyarországon nem láttam.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz dchard #107654 üzenetére
Az EMI/RF szempontból érdekes műszerek (például spektrum analizátorok) bemenetén általában található ilyesmi: [link] Ez a berendezést védi a külső zavartatástól. Biztos van ilyenből elosztóba épített verzió is, vagy ha nincs, lehet építeni
-
freelanced
addikt
Üdv!
Lenne egy problémám.Eddig 500-as netet használtam körülbelül 600 MB-ot mért a Speedtest illetve olyan 60 megával tudtam letölteni ( Steam és társai).
Most 1000-res netet kötöttek be, de a Speedtest olyan 7-800 körül áll meg, a letöltési sebesség pedig 60-75-ig maximum. Tehát legjobb esetben is 15-el nőtt a sebesség.
Aki esetleg használ ilyet milyen sebességet tudott elérni? Ez normális, vagy érdemes felkeresnem őket?
Kábelen mérem, jó minőségűvel, illetve a gép is új, tehát bírnia kell.Köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Túzok22
senior tag
Nálunk ma valami nagyon nagy baj történt. Felhívtam a Telekomot és holnap 15:00 fele jönnek ki áznézni a hálózatot, kábelt, sőt mondták hogy lehet hogy ONT-ot is cserélnek.
A Tx érték tökéletes: 2 dBm.
Az Rx értékkel vannak problémák: -32 dBm
Ez ma lett ilyen eddig semmi baja nem volt. Átnéztem az optikai kábelt, de semmilyen éles hajlást vagy törést nem láttam rajta. Az ONT újraindítása se segített. Érdekes de net az meg van.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz #42556672 #107656 üzenetére
Én tisztességes RF szűrést még sosem láttam máshol, csak műszerben.
Mondjuk az is érdekes, hogy a powerline hogy tudja zavarni a DVB-C? Mivel frekiben sehogy sem találkoznak (PLC: 5-88MHz, DVB-C meg telekomnál 200mega fölött). Mivel a tunerben kell lennie a 105MHz alatt vágó szűrőnek, csak a táp felöl jöhet a zaj. Ha egy konnektorral arrébb rakja (de még azonos fázison) és ugyanúgy rossz, akkor tuti a tápon szedi össze.
stigma:
Pontosan milyen típus a powerline adater amit használsz?A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
stigma
addikt
válasz dchard #107654 üzenetére
Hali, tudom nem a legszebb megoldás, de a fehér dobozban jelenleg egy elosztó volt illetve a tetején lévő tápegység mert első körben azt hittem az okozza.
Pontosan ilyen van: TP-LINK AV2000 PowerLine Adapter /TL-PA9020 KIT/
Nappaliban van ugye az egyik bedugva, másik 2 db a számítógépemnél + a hálóban.
A hálóban okozott gondot a powerline sajnos máshol nem.
A nappaliban ahol a fő egység van, mely a routerhez csatlakozik, ott egy távoli konnektorba/élosztóba van a TV bedugva, gondolom azért nem okozott hibát.Segítséget köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
dchard
veterán
válasz stigma #107661 üzenetére
Ahogy sejtettem, nem szűrős megoldás...
Mivel elég jól behatároltad, hogy mi a helyzet, nem nagyon tudsz mást tenni. Vagy megpróbálod arrébb telepíteni a zavaró powerline adaptert egy hosszabbítóval (ami persze rontja majd a powerline hálózat sebessgét, és nem biztos hogy megoldja a gondot), vagy megpróbálsz valami tisztességesen RF szűrt hosszabbítót venni vagy építeni. Vagy ha még 14 napon belül vagy, visszavinni a powerline páros és becserélni/ráfizetni egy aljzatos megoldásra, amiben eleve van szűrő.
-
flash-
veterán
üdv
ha 1000es netnél speedtest letöltésre 500megabitet mér,feltöltésre meg 700-900 megabit körülit akkor hol lehet a gond?
(ez már egy pár honapja igy van,előtte szépen ment az 1000es letöltés) -
stigma
addikt
válasz dchard #107663 üzenetére
(#107664) Kovindinka ,(#107663) dchard:
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ.
hardverapro-s vásárlás, akciós áron, szóval marad 2 megoldás.
RF szürő hosszabbító vagy kipróbálni a powerline helyett a Mesh hálózatot, mely nem olcsó de nem tudom mennyire jó, viszont először utánanézek mielőtt vásárlok az biztos.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
viktorhu
veterán
-
dchard
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz dchard #107672 üzenetére
A hatóság úgy értelmezte a törvényt, hogy először a nagykernek kell mindent meghirdetni, hogy a fogyasztóknak együtt hirdethessék meg, ne legyen hátrányban a konkurencia.
Szóval valószínűleg december 1-től meghirdetik a fogyasztóknak is.
Én arra tippelnék, hogy vagy átrakják a mostaniakat, vagy beszüntetik az 1000/25 értékesítését, mert elég egyszerű az árképzésük, egy helyen egy ezres csomagot adnak, szóval akkor meg váltani lehet. Nem ellenőriztem külön, de úgy tűnik, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a koaxos és az optikás csomagok ára megegyezik, szóval biztos nem lesz egymás mellett 1000/25 és 1000/200.
-
DJ. Ru$y
félisten
Dec. 1-től jön a fogyasztóknak is, ahogy Viktor írja, a nagyker beharangozó csak azért kerül ide mindig, mert nekik muszáj előbb tudni róla.
Az, hogy átrakják-e a 25-ös feltöltésűeket a 200-asra automatikusan, esetleg kérni kell, az majd kiderül, a csomagokat nem bolygatják újra az tuti.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
törölt tag
Takarító nő azt csiripelte, hogy akinek 1000/25 a profilja és bele esik abba a körzetbe ahol az átépítés csinálják/megcsinálták akkor automatikusan 1000/200-ra állítják majd a profilt kérés nélkül lakosságiba.
Van már olyan kerület ahol van pár szegmensen az OFDMA. Neki pl már van D3.1 upstreame.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz -ZeeZee- #107676 üzenetére
Azért, mert rájön a Telekom kedvezmény. És szerintem a menüben a listaár volt neked kiválasztva, mikor rákattintottál a TV-re. Válaszd az "ozhoni előfizetéssel" menüpontot, és annyi lesz az, amit először láttál. Csak akkor 2 évet alá kell írnod valamelyik szolgáltatásra.
[ Szerkesztve ]
-
-
flash-
veterán
válasz enginev3.0 #107669 üzenetére
ez a telekomos huawei hg82 a router amit adtak.
cpu nem akad ki, jól bírja,ssd is. -
freelanced
addikt
Üdv!
Erre valaki esetleg?
Illetve kicsit OFF, de tudtok véletlenül jelenleg olyan készüléket a Telekomtól ami jó áron fut? Tablet, Telefon stb olyan 120.000-ig bezárólag? Némelyik úgy el van árazva, hátha valaki jobban figyeli mint én és tud valami jót mondani.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
senior tag
Sziasztok!
Otthoni előfizetés mellé rendelt, részletre vásárolt telefonkészülékre is van alapból biztosítás?
-
Túzok22
senior tag
válasz Túzok22 #107658 üzenetére
Na kijöttek a Telekomosok és kiderült hogy nem nálam van a probléma. Átnézték az optikai kábelt az ONT-tól az oszlopon lévő kötődobozig, nem találtak sérülést rajta. Az ONT-ba kicserélték az optikai csatit és utána se volt jó. A csávó újra felmászott az oszlopra és rámért a kötődoboz több portjára is és ott is -36 dBm Rx értéket mért. Azt mondta hogy -27 dBm-től rosszabb értéken már nem is kellene jönnie az internetnek meg semminek se, de érdekes módon -36 dBm és van net. A csávó sem akarta elhinni. Egy egész szerelőcsapat fog kijönni holnap délelőtt, minden oszlopon át fognak nézni mindent, megtalálják a problémás részt és azonnal kijavítják. Azt mondta a csávó hogy a szolgáltatás -36 dBm-en küzd az életéért.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok!
IPTV-n ez a műsorújság meg távirányító vezérlést hogy lehet beállítani? Hiába van egy wifin meg hálózaton a telefon app meg a set top box, nem rendeli össze hiába írom be kézzel, meg automata qr kóddal! Nem lehet össze párosítani! A távirányító ami a set top boxhoz van a tv-vel se lehet össze párosítani hiába csinálom meg ami azon a infó papíron van le írva!
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
senior tag
-
anadroid
senior tag
válasz Oposzumtoszó #107687 üzenetére
Azért mondja, mert a jutalékát nem ereszti. Balekfogás.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
MODERÁTOR
-
kory24
őstag
válasz Intruder2k5 #107691 üzenetére
De eddig minden jó volt kivülről is
Ma vettem észre melóhelyen hogy nem érem el gépem (ftp)
routerben ddns-nél ilyet látok:
De nemtudom eddig is oda volt e ez írva.
Én nem változtattam se routerben se pc-n semmit.
Lehetséges a telekom változtatott valamit?
Ha igen, akkor kérhetem a régi állapotot vissza?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
kory24
őstag
válasz Intruder2k5 #107694 üzenetére
vdsl Net Plusz díjcsomag
-
MODERÁTOR
válasz kory24 #107695 üzenetére
Akkor vélhetően erről a "fejlesztésről" van szó. Ott van benne az email cím, ahova írni kell emiatt, de lehet hívni az üfsz-t is.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz Intruder2k5 #107696 üzenetére
Köszi!
Inkább írok, Vanda kiidegel csak....
Előbb újraindíttatta velem modemet, persze maradt minden ugyanúgy.
-
Nonoo
csendes tag
Sziasztok!
A minap a Telekom kicserélte a routert a Sagemcom Fast 3890v3 as típusra és a NAS-omat ami 2 éve szépen ment a régi routerrel hirtelen Wi-Fi kapcsolatról nem érem el, csak ha kábelen probálkozom.
Egy mobileszközről se érem el.
Mindkét Tv látja a NAS-t, az egyik kábelen a másik wifin csatlakozik.
A router a 192.168.0.1-es tartományban van és a Nas a 192.168.0.27-es fix ip címen van.
Valaki tudna ebben segíteni?!A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé!
-
Szokenesz
senior tag
válasz Túzok22 #107684 üzenetére
Nalunk is volt ilyen problema. Itt a kozpontban szallt el valami, ki sem jottek, csak felhivtak, hogy 2-3 napon belul jon a csere darab, addig sajnos igy marad. Nagyszulonel volt, neki csak IPTV megy rola, neha kockasodott, de nem igazan szakadt meg, Huawei ONT nala is kuzdott az eleteert, -34-36-os ertekekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs