Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D-LAN|FuRioN

aktív tag

válasz PROTRON #22469 üzenetére

:DDDDDD Na igen. :D Ha nem nyúlok hozzá nincs is hiba. Áram van? van... akkor meg? :D :D :D Múltkor ismerősöméknél jártam úgy, hogy a konvektoros fűtést upgradelték gázkazánra, mondta, hogy segítsünk már neki összerakni a rendszert. Apuval megcsinálták a radiátorokat meg a kazánt vetettem velük anyagot, felkerült egy 4-es elosztó doboz, A-s fi és 2db bizti, mondtam, hogy azt a dobozt összerakom, hogy ne kelljen a villanyszerelőnek vele dolgozni, így spórolhat kicsit meg persze a kazán műszaki rajza szerint bekötöttük azt is, de betáp még nem volt akkor. Mondtam, hogy ha jön a villanyszerelője mutassa meg neki nézze meg, bár nem hiszem ,h lesz vele baja, de nézze át ő is. Hív pár nap múlva, hogy valami nem jó. Mert ha felkapcsolja a termosztát biztijét akkor lecseszi a FI relét fent a lakás elosztóban. És mondom a lenti Fi leold? Az nem, egyszer sem. Teszt gombra? Hát ha megnyomja lent a FI-n a teszt gombot akkor lent semmi nem történik, ellenben a fenti leold. Mondom a lenti tesztgombjára? IGEN. És mondom a villanyszerelő mit mondott? Hát már elment... :DDD Átmegyek, mert nem értettem mit csináltak. lemegyek nézem van bejövő fázis király, teszt gomb lenyom, fent levágta a FI-t. Újra fázis cekra, Te mondom fent lenyomta a relét akkor itt mégis mit keres most fázis? Felmegyek ránézek 6-os sodort réz betáp, érvéghüvely nuku szálak jobbra balra állnak, fi relénél alul beállva a fázis nulla, majd alul el is van sorolva a fázis a megszakítósorra. felül a fi relénél a fázis üresen nulla meg lehozva a 0 sínre szintén úgy szőrén szintén. :DDD A fázissín meg úgy volt bedugva, hogy a FI-nél volt meghúzva úgy-ahogy meg az utolsó biztinél is közte lötyögött. Há ez mondom mi bánat? Ezt csinálta a villanyszerelő? Ja nem ő csak a kinti szekrényt csinálta és elment, a benti lakáselosztót ráhagyta. Jó és mit csinált a szerelő? Hát betette a fővezeték elosztókat kintre és elment. :DDD Mormogtam egy kört aztán összeraktam neki normálisan érvéghüvellyel meg a helyére raktam minden, de mondtam, hogy ettől ez a rendszer még nem lett jó szerintem. Mivel kint van 1db 16A-es eon oldalon az óránál, onnan fővezeték osztóval még ott 3 felé lett szedve, 1db bejön a lakás elosztóba 2db meg belemegy 1-1 ezer éves rommá sárgult16A -es biztibe és megy tovább valahova. Ez mondom mi? Hát a ház első része meg a hátsó része. És mondom a lakás elosztó? Hát onnan még semmi sem megy, csak a pincében a kazán amit csináltam. Majd egyszer oda lesz bekötve a sütő pl. :D 2db 16A-os biztibe bekötve a jobb esetben 2,5 körüli aluvezeték, de lehet 1,5-es volt csak és kitudja milyen állapotban, mert nem most került oda. Ezen van a 3,5kW-os sütő meg úgy az összes konnektor, világítás stb... :DDD FI nélkül, mert mondtam neki, hogy ugye tudod, hogy ami ott van bent FI az nem védi ezeket az áramköröket. Plusz az új lakáselosztóba amiből még semmi nem megy, de megvett bele mindent, ott pl a legkisebb bizti C16-os meg 25-ös, nem tudom ,hogy miket akarnak oda bekötni és főleg milyen vezeték keresztmetszettel. :DDD És erre az emberre is 3+ hetet vártak. :(

Új hozzászólás Aktív témák