-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
PROTRON #22469 üzenetére
DDD Na igen.
Ha nem nyúlok hozzá nincs is hiba. Áram van? van... akkor meg?
Múltkor ismerősöméknél jártam úgy, hogy a konvektoros fűtést upgradelték gázkazánra, mondta, hogy segítsünk már neki összerakni a rendszert. Apuval megcsinálták a radiátorokat meg a kazánt vetettem velük anyagot, felkerült egy 4-es elosztó doboz, A-s fi és 2db bizti, mondtam, hogy azt a dobozt összerakom, hogy ne kelljen a villanyszerelőnek vele dolgozni, így spórolhat kicsit meg persze a kazán műszaki rajza szerint bekötöttük azt is, de betáp még nem volt akkor. Mondtam, hogy ha jön a villanyszerelője mutassa meg neki nézze meg, bár nem hiszem ,h lesz vele baja, de nézze át ő is. Hív pár nap múlva, hogy valami nem jó. Mert ha felkapcsolja a termosztát biztijét akkor lecseszi a FI relét fent a lakás elosztóban. És mondom a lenti Fi leold? Az nem, egyszer sem. Teszt gombra? Hát ha megnyomja lent a FI-n a teszt gombot akkor lent semmi nem történik, ellenben a fenti leold. Mondom a lenti tesztgombjára? IGEN. És mondom a villanyszerelő mit mondott? Hát már elment...
Átmegyek, mert nem értettem mit csináltak. lemegyek nézem van bejövő fázis király, teszt gomb lenyom, fent levágta a FI-t. Újra fázis cekra, Te mondom fent lenyomta a relét akkor itt mégis mit keres most fázis? Felmegyek ránézek 6-os sodort réz betáp, érvéghüvely nuku szálak jobbra balra állnak, fi relénél alul beállva a fázis nulla, majd alul el is van sorolva a fázis a megszakítósorra. felül a fi relénél a fázis üresen nulla meg lehozva a 0 sínre szintén úgy szőrén szintén.
A fázissín meg úgy volt bedugva, hogy a FI-nél volt meghúzva úgy-ahogy meg az utolsó biztinél is közte lötyögött. Há ez mondom mi bánat? Ezt csinálta a villanyszerelő? Ja nem ő csak a kinti szekrényt csinálta és elment, a benti lakáselosztót ráhagyta. Jó és mit csinált a szerelő? Hát betette a fővezeték elosztókat kintre és elment.
Mormogtam egy kört aztán összeraktam neki normálisan érvéghüvellyel meg a helyére raktam minden, de mondtam, hogy ettől ez a rendszer még nem lett jó szerintem. Mivel kint van 1db 16A-es eon oldalon az óránál, onnan fővezeték osztóval még ott 3 felé lett szedve, 1db bejön a lakás elosztóba 2db meg belemegy 1-1 ezer éves rommá sárgult16A -es biztibe és megy tovább valahova. Ez mondom mi? Hát a ház első része meg a hátsó része. És mondom a lakás elosztó? Hát onnan még semmi sem megy, csak a pincében a kazán amit csináltam. Majd egyszer oda lesz bekötve a sütő pl.
2db 16A-os biztibe bekötve a jobb esetben 2,5 körüli aluvezeték, de lehet 1,5-es volt csak és kitudja milyen állapotban, mert nem most került oda. Ezen van a 3,5kW-os sütő meg úgy az összes konnektor, világítás stb...
FI nélkül, mert mondtam neki, hogy ugye tudod, hogy ami ott van bent FI az nem védi ezeket az áramköröket. Plusz az új lakáselosztóba amiből még semmi nem megy, de megvett bele mindent, ott pl a legkisebb bizti C16-os meg 25-ös, nem tudom ,hogy miket akarnak oda bekötni és főleg milyen vezeték keresztmetszettel.
És erre az emberre is 3+ hetet vártak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Milyen videókártyát?
- Az 5G-s páncélnak ára van
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tesla topik
- Videószerkesztés
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Effekta MTD 1500 1500VA 938W valós szinuszos szünetmentes eladó új aksikkal
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- EATON Protection Station 500 FR - akku nélkül
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest