- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
- Asztrofotózás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Fujifilm X
- Riasztó topik
Aktív témák
-
-
DcsabaS
senior tag
Némi könnyed áramvonalasítás azért ráfér erre a kapcsolásra. A 4 db 741-es műveleti erősítőt célszerű lenne haladéktalanul kicserélni valami jobbra. Lehetne használni 074-est (Quad) a kisebb torzítás és jobb frekvenciamenet érdekében, vagy 2 db NE5532-est, hogy a zaj is kisebb legyen.
(A kapcsoló jel generátornál is jobb lenne HCMOS típusokat használni.) -
klumbik
tag
itt vannak nagyon hasznos könyvek, én is nem rég kezdtem bújni őket, sztem Atusnak is segítség, ha az érdeklődés már meg van
[L]oldradio.fw.hu[/L] -
bdav
őstag
''No meg az se utolsó ha az ember a mellette álló autóssal a danubius frekijén közli, hogy nem ég a bal féklámpája. Ha ez egyáltalán lehetséges!?''
elvileg igen, a fizikatanárom csinált ilyet nekünk. csak megfelelö erösségü adó kell. viszont ekkor ha pl. sok más rádió is van a közelben (nem csak akinek üzenni akarsz), akkor mindenhol elmehet az adott rádióadó. ennek nem biztos hogy mindenki örül :) -
atus
senior tag
Viszont én nagyon tudnék örülni egy komplett kapcsolásnak, esetleg nyáktervvel, sőt némi magyarázattól sem sértődnék meg.:DDD Egyrészt itthonra kellene, hogy a földszinti erősítőhöz ne kelljen 30m kábellel vinni a jelet. Másrészt kocsiba kellene, hogy találkozón, vagy kisebb összeröffenéseken mindenkinél ugyanaz szóljon, ezzel egységesytve, és felerősítve a hangulatot. (No meg az se utolsó ha az ember a mellette álló autóssal a danubius frekijén közli, hogy nem ég a bal féklámpája. Ha ez egyáltalán lehetséges!?)
-
salazol
őstag
válasz
almásrétes #1 üzenetére
Itt van egy.
[L]http://download.sala.dyndns.org/prohardver/stereo1.jpeg[/L]
Néhány hónapja szedtem le valahonnan.
Ugyanazt akartam, mint te.
Aztán mégis egyszerűbb megcsinálni a házilagos line-in-t, ezért az lett belőle. -
válasz
almásrétes #12 üzenetére
Ötletem nekem is sok van, hogy mi mindenre lehet egy ilyesmit használni (csak egyet írtam le). Azért lennék kíváncsi a pontos célra, mert annak ismeretében valamivel könnyebb tanácsot adni.
-
Goose-T
veterán
válasz
almásrétes #12 üzenetére
Szerintem FM modulálással többet fog romlani a hang minôsége, mint egy egyszerü kazetta-adapterrel. Bár a helyedben inkább barkácsolnék egy line-int az autórádióba.
-
DcsabaS
senior tag
Ha jártas az elektronikában, akkor tényleg meg tudja építeni (:-)!
A sztereó dekóder már fogósabb dolog lenne, ugyanis ott ki kell emelni a pilotjelet a zavaró jelek közül, aztán pontosan szinkronizálni hozzá a 38 kHz-es kapcsoló frekit, és mindezt alacsony zajszinten. Ennek megvalósítása pedig sokkal bajosabb, mint a kódolás.
Hasonló igaz az FM adás és vétel viszonyára is. FM adót sokkal könnyebb csinálni, mint valamirevaló vevőt. -
sirály12
őstag
Ha tudod szerezd meg a Rádiótechnika évkönyve 1999 -es számát.
Abban van egy rádiós szereó fejhallgató teljes leírása/kapcsrajza a 18. oldalon. -
DcsabaS
senior tag
válasz
TheVeryGuest #7 üzenetére
Amúgy barkácsolni is lehet, egyszerűbb, mint a sztereó dekóder. A következőt kell tenni:
1.) Bejön a Jobb és a Bal csatorna jele,
2.) amit egy FET-es kapcsolóval 38 kHz-es frekvencián váltakozva rákapcsolgatunk a kimenetre (K).
3.) szükségünk van még a 38 kHz felére, amit 19 kHz-es pilotjelként hozzákeverünk a (K) kimenő jelhez.
4.) Ha szépen akarunk eljárni, akkor a bejövő hangjeleket 15 kHz-nél sávhatároljuk, a kimenő jelet pedig 60 kHz-nél.
5.) Ezután már csak az FM modulálás van hátra. Varikappal egyszerű, de kész filléres áramkörök is vannak.
6.) Egyébként sztereó kódoló és FM modulátor külön egységként benne van a sztereó (Hi-Fi) videó magnókban is. -
válasz
almásrétes #4 üzenetére
Megosztanád velünk, hogyan következik egyikből a másik? Mire akarsz te egy sztereó FM adót használni? FM zsebrádiókat kötözöl a fejedre és úgy akarsz vezetéknélküli sztereó fejhallgatót csinálni, vagy mi?
-
válasz
almásrétes #1 üzenetére
Modulátor vagy demodulátor? (Adó vagy vevő?)
-
DcsabaS
senior tag
válasz
almásrétes #1 üzenetére
Lásd pl. itt:
[L]http://www.radiochips.com/links.html[/L] -
almásrétes
tag
Sziasztok!
Keresek kapcsolási rajzot sztereo FM modulátorhoz. Ha van valakinek ilyenje, ne kíméljen! Kösz. :))
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Túra és kirándulás topic
- Macska topik
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest