- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12898 üzenetére
Fordítva már hallottam, szóval olyat aki kak2-t műmatnak fogadtatott el.
-
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12896 üzenetére
Hmm átgondolom én ezt a robotikát még
Lesz műmatom következő félévben, arra kéne jobban az idő, mint egy nem is kötelező tárgyal vacakolni. Érdekel, de nem annyira, hogy most Pletl anyagát tanuljam meg ujjongjak egy robot láttán. Ja meg ha úgy sülne el, műmatot el lehet fogadtatni kalk2-nek PTI-n?
Kicsit visszaolvastam, láttam mások is járnak hasonló cipőben. A hardveres rész engem hobbiból érdekel, itt meg vérre megy. Ahogy írták, kb. csak a pipát nézem, hogy utána csinálhassam azt, ami tényleg érdekel.
-
quailstorm
félisten
válasz
gabro0 #12895 üzenetére
RAPID vagy vizuális nyelven kell írni. A RAPIDot fogjátok órán venni, az nem lesz újdonság. Ilyen palettázás, sorbarendezés, meg Hanoi tornyai vannak. Robotinosat nem tudom.
Akkor se lenne jobb a jelek ha voltál műmaton... Kellő szívással azért az is megérthető. Igaz nekem hamarabb sikerült levizsgázni, mint érteni.
Egyébként fonya-bonya helyett van számítástudomány alapjai mérnökinfón. Az se jobb.
-
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12891 üzenetére
Köszi! Az a bonya, fonya nekem is böki a szemem, ha nem lennének PTI-re mennék, nem az új tantervre. Még nem biztos, de elég esélyes a váltás.
Műmaton nem voltam még, így a jelek valami borzalom. Pletl elmondja, de már előadáson se világos mit miért és miért pont úgy. Itthon meg aztán kész, ránézek és rosszul leszek. Nem egyszer kérdezte, hogy "ti ezt már tanultátok, nem mondom el újra", én meg csak néztem mi történik. Semmi affinitásom a jelekhez, a gyak is éppen meglett javítóval. Sajnos nem kikerülhető, az új tantervben is kötelező tárgy.
Robotikát felveszem most, nem előfeltétele a jelek úgy tűnik. Nem tudtam, hogy kötprog is van. Hogyan kell ezt elképzelni, milyen nyelven kell írni?
Prog2-ről csak annyit, hogy elavult és hibás még Alexin jegyzete is...
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #12892 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a mostani tantervet senki se ismeri még, de az előző tantervvel 3-ik félévtől kezd izgalmas lenni, mérnökinfón az 5-ik félév annak, aki semmiből nem bukott, az meg olyan mint 2 félév 1 félév alatt.
Nyugodtan kijelenthetem hogy ennyire keményen még sose dolgoztam, és mindent be kellett vetnem a maximális koncentrálás érdekében. -
0843
csendes tag
Sziasztok!
A kémiai potya szv-k mellett találtam még pár nem vészesnek tűnőt. Ezekről tud valaki pár szót mennyire bejárós és mennyire teljesíthető?
Kémiai tévhitek
Képregény és mitológia 4
Mondjuk lehet felsem engedi majd venni őket+ a belső ázsiás Makrás tárgynál még mindig ugyanaz a két téma van vizsgán? + ha bsc-n felvettem kétszer de nem tudtam elmenni egyéb okok miatt akkor most msc-n ígyis 3. felvételnek veszi a rendszer?
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12891 üzenetére
Már kezdtem örülni, hogy az első félévet 4.1-el zártam programtervezon, de mindenkitől azt hallom, hogy az első év csak beetetés...
-
quailstorm
félisten
válasz
gabro0 #12890 üzenetére
Robotika: gyak hasznos, mert lehetőséged lesz a kötelező programodat a valódi roboton futtatni.
Kollokvium szívás mert matek, matek meg még több matek.IntRendszerek, hát ööö, most vagyok rajta túl, 5-5 de színtiszta szívás
Ha nincs felsőbbéves, aki elmagyarázza a házit és nincs olyan, aki elmagyarázza a vizsgát, akkor nem lesz egyszerű.Mechatronikám még nem volt de Intrendszerek kaliberű szörnyűség lesz.
PLC meg alulértékelt kreditügyileg. Gyak nem vészes, de csinálgatni kell, meg jó ha gyakorolsz warez CX-One-on sokat.
Vizsgán meg simán csak tudni kell, beugró+tételek. Kell tanulni azért az 1 kreditért is. Meg az se mindegy, hogy szenzorok és enkóderek témakört húzol, vagy IEC 61131-3 szabványban definiált programozási nyelvek tételt.
Nem egy súlycsoport.Amúgy a PTI-s tárgyak számomra a halállal egyenlőek. Elég annyit mondanom, hogy Prog2, fonya bonya logika.
Bár ez beállítottság kérdése is. -
gabro0
őstag
Mik a legfrissebb vélemények MI-n a robotika, intelligens rendszerek, mecha és PLC tárgyakról?
Az új 2017-es tantervben már csak bizonyos specializációkban kötelezőek. Én meg ahogy halad az idő egyre inkább rájövök, hogy a programozás jobban érdekel, mint egy vacak áramkör :/ Nem is annyira a témával van gondom, hanem a tanárokkal és a tanítási módszerükkel. Úgy látom a PTI-s tárgyakat sokkal emberségesebben tanítják. Szóval a fent írtakat csak akkor tanulnám, ha érdekesek.
-
nosuke88
csendes tag
válasz
quailstorm #12888 üzenetére
bírónak ezek tényleg elég egyszerűek :\
-
miroon
aktív tag
válasz
d0152431 #12884 üzenetére
A 2014-esek nekem megvannak, nem tudom mész-e velük valamire.
4310 - Egy abc-s helyettesítő kódolás,dekódolás kulcs alapján
4309 - Egy abc-s helyettesító kóodolás és dekódolás kulcs alapján
4308 - Vigenére titkosítás és dekódolás
4307 - Vigenére titkosítás és dekódolás
4306 - Soronként cserélő kódolás és dekódolás
4305 - Oszloponként cserélő kódolás és dekódolás
4304 - Számolás valódi törtekkel,egyszerűsítéssel együtt
4303 - Bináris és decimális számrendszerek közötti átváltás törtekkel együtt
4302 - Tetszőleges és tízes számrendszerek közötti átváltás
4301 - Számrendszerek közötti átváltás -
d0152431
csendes tag
Sziasztok!
Valaki kidolgozta már a jvő heti progalap nagy ZH feladatait?? -
x220i7
tag
válasz
A szerzetes #12881 üzenetére
Termeszetesen nem akarom elkerulni, amit szeretnek megtudni az annyi, hogy szorgalommal be lehet-e fejezni, vagy csak matekzsenkiknek valo-e? Otos erettsegim van belole egyebkent.
Voltam anno BME villamosmernokin, hamar kiderult, hogy hianyzik a mernoki szemleletmod belolem, ettol fuggetlenul szeretem tovabbra is, csak tul magas volt a lec szamomra. Most meg olyat tanulok, ami nevetve megy, es szeretnek hasznosabbra valtani.
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
x220i7 #12880 üzenetére
Nem mondok újat: a matekot megkerülni nem tudod, de ha nem a matekos oldala felé indulsz a szakmának (mátrix bögyörgetést mindenféle optiamlizációval), akkor valószínűleg elég lesz, amit szorgalommal össze tudsz szedni.
Ha elektronikázol, akkor a mérnök infó miért nem jön szóba? -
x220i7
tag
válasz
A szerzetes #12877 üzenetére
Hat igazabol szakvaltas elott vagyok, nem jol valasztottam, es az egyik szak ami lathataron van az a gazdinfo. Mondjuk ugy, hogy szamitogepen nottem fel, korabban foglalkoztam Basic-kel, Pascallal, C-vel, HTML-el, adatbazist is kezeltem egy picit, meg elektronikazok kozel 8 eve.
Ami kicsit lehangol, hogy nem vagyok matekzseni, csak szorgalomra tamaszkodhatok a teren, igy nem tudom realisan felmerni, hogy alkalmas lennek-e ra.
Egyebkent sokan leszoljak a gazdinfot s ezert erdeklodom, hogy mi a realitas. -
d0152431
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek nincs meg véletlen a progalap nagy zh feladatai kidolgozva? -
A szerzetes
csendes tag
válasz
x220i7 #12876 üzenetére
Előadó oldalán fenn szokott lenni a teljes anyag. Gyakvezetők oldalán pedig a gyakorlathoz szükséges anyagok.
Ha valami jelszavas lenne, akkor esetleg keress meg, megnézem nekem megvan-e!Hogy mennyire tudod eladni magadat az nagyban függ attól, hogy mennyi tudást szedsz magadra. Ha mással iratod a beadandókat, 2-es a cél a vizsgákon, stb akkor valószínűleg nem fogsz "programozóként" dolgozni.
Viszont ha törekszel arra, hogy mindnél több információt magadba szívj, mindnél jobb kapcsolatokat kiépíts, akkor nem lesz gond az elhelyezkedés és valószínűleg vajaskenyérre is fog jutni.
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy szeresd, amit csinálsz, különben megette a fene az egészet. -
x220i7
tag
Sziasztok!
Valaki tudna kuldeni linket, ahonnan teljes jegyzeteket tudok szerezni proginfora/gazdinfora? Mi a velemenyetek, mennyire piackepes diplomat nyujt a gazdinfo kepzes? Tapasztalatok? Koszi elore is! -
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12869 üzenetére
A három közül egyik sincs. Mondjuk az ETR-ben az új tanrendben sincs benne egyik sem.
Nekünk azt mondták, ezt kell követni [link]
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12866 üzenetére
Nekünk nincs alapismeretek, proginfon vagyok, a mérnök-gazdosok van.
Remélem nem csesztem el valamit a felvételnél, de úgy tudom, senkinek sincs proginfon (legalábbis első szemeszterben)
-
tom5598
senior tag
Sziasztok!
A gamfról szeretnék átjönni progtervezőre. A számítógépes architekturák tárgy tematikája ahogy néztem eléggé egyedi, a digitális technika az ami kicsit hasonlít rá papiron. Valakinek van már esetleg tapasztalata hogy elfogadják e vagy keresztfelevben kell csúsztatni?
Most vagyok 1. féléves es ha lehet a 2. at már szte-n szeretném kezdeni.
A többi tárgy eléggé hasonló illetve egy két erdekeset találtam pl. EU alapismeretek ami nem lényeges, ugye?Segítséget előre is köszönöm,
Tamás -
nosuke88
csendes tag
Szia!
Barátságos ellenséges mikrovilágról csak annyit tudok, hogy ha megoldható vedd fel ebből a II. előadást ( nem előfeltétele az I.)
Abban kb ilyen erjesztések, fertőző betegséget, sörfőzés, kultúrák stb szintű dolgokat kérdeznek és nagyon könnyen megtanulható a kapott anyagból (bőven 5-ösre, a 3-as kb. józan paraszti ésszel is megvan)Többiről sajnos nincs infóm
-
0843
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi tárgyakról tudnátok mesélni nekem hogy 0 bejárás mellett mennyire nehéz legalább 3-asra teljesíteni?
Mert három potya 5-öst már felvettem (alternatív energia, mindennapok kémiája kiselőadás teljesítéssel és a kémia és társművészetek) Az 1-3at régen 5-ösre simán megírtam csak ugye akkor nem jártam be de MSc-n ez a luxus már nem fér bele ha ösztöndíjat akar az ember.Ezekről viszont nincs sok infóm
Erkölcs és vallás evolúciós alapjai
Barátságos és ellenséges mikrovilág őszi félév
A mikrobiológia kalandos évszázadai, egy láthatatlan mikrovilág meghódításaNagyon szépen köszönöm annak aki tudna informálni
-
PumpkinSeed
addikt
Hello, arrol tud valaki, hogy a prog infot lehet teljesen angolul teljesiteni? Ugy ertem, hogy minden kurzus angolul lesz?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Eladó: Linksys WRT54G ver.7 Router, Ára: 5.000 Ft. Lentebb 4kép.
Jól működik, 3 hete használtam utoljára. Azelőtt 2 éven át szinte megállás nélkül ment, csak néha lett kihúzva amikor például villámokkal teli viharok voltak. Három napos visszavásárlási garancia. Volt időszak, amikor AccessPoint-ként üzemelt és akkor is jól tette a dolgát.
üdv., -
Gergello
addikt
Neptunban jelszót változtattam azóta se az új se a régi jelszóval nem tudok belépni a moduloba.
Nektek volt már ilyen ?Írtam a helpdesknek.
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #12856 üzenetére
Az énáltalam ismert rendszerben a tehetséggondozás abszolút önkéntes, ha érdekel a tárgy TG-je felveszed, ha nem akkor nem.
Persze így se TG ösztöndíj se oklevél nem jár, de nekem annyit nem ér, még az a 4 TG tárgy amit eddig megcsináltam is szenvedés volt, de 3 végül is megérte a tapasztalat miatt, egyet még élveztem is.
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12855 üzenetére
Nem is arra értettem a speckót, hanem hogy valami van, de nem tudom, nem melyedtem bele, majd sakkozok úgy az órákkal, hogy legyen időm dolgozni is
A pontokkal jól jártam, dupláztam (92+96 info matek) + van nyelvvizsgám is, így összejött. Még 30-áig el tudom dönteni, addigra kell leadni a jelentkezést a tesztre, majd átrágom még magam rajta. Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #12854 üzenetére
Nekem 3 emelt érettségim (és kevesebb felvételi pontom, mint neked) volt.
2 év alatt sok minden változhatott, minálunk fix behívót és automata kurzusjelentkeztetést kaptak az emberek. Amúgy meg az jelentkezett rá aki akart, nem volt teszt.Lehet azóta ez nagyban változott.
Nagyon gyakorlatvezetőn és tanáron múlik, hogy milyen, én azt mondanám nem éri meg. A szándék és a feladatok jók, a megvalósítás sokszor pocsék, többletterhelést okoz és fix órarendet.
Külön órarendet nem igazán tudom elképzelni, maximum lehet külön duálisosoknak fenntartott gyakorlat (ami nem biztos, hogy prémium gyakvezt jelent).
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12853 üzenetére
Erre nem emlékszem. Egy levelet küldtek épp ma, miszerint ha megcsinálom a vizsgát, akkor lehet tehetséggondozásos. Gondoltam, hogy elmegyek, megpróbálom, de aztán átnéztem a tesztfeladatokat. A legnagyobb baj, hogy gimiben alig volt emelt matekom (bio-kém tagozaton voltam, hosszú) igazából heti 2ora volt, amit a magasabb szintű feladatokkal tudtam foglalkozni. Kis gyakorlással a legtöbb feladat menne, de n tudom, meg merjem e próbálni (illetve hogy megérné e, így is a duális miatt ott a munkahely, nem biztos, hogy ez beleférne). Illetve az időpontról hallottam olyat is, hogy állítólag a duális miatt én specko helyzetben vagyok és így kapok (vagy kérhetek) külön orarendet (bevallom, ennek nem jártam utána)
(ezt az automata tg-t mi alapján döntik el? Nem volt emelt erettségim, valószínűleg ezért nem kaptam szerintem)
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #12851 üzenetére
Tehetséggondozás. Szabadon választható Kurzus.
Ha gólyacsomagban kaptál sárga behívót, az tehetséggondozás automatikusan (nem kötelező).
Duálisról fogalmam sincs, pontszámod jó, most biztos nem kell versenyezned (max gyakon Fülöp Vandáért vagy hasonló, de teljesen le nem maradsz tárgyról, szerintem a legjobb gyakvezérek is meglesznek), 1 félév múlva meg úgyis a tanulmányi átlagodon múlik majd.
Ne az időpontot, a tanárt/gyakorlatvezetőt nézd. Barátod a felsőbbévesek és a http://markmyprofessor.com/.
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12850 üzenetére
Dupla lesz, sorry: 404 ponttal vettek fel (igen, error 404
), nagyon remélem, hogy nem kell majd a kurzusokért versenyezni.
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12850 üzenetére
Köszi szépen. A TG az mit jelent? És az SZV? Illetve ha valakinek van esetleg tapasztalata a duális képzéssel, azt is megköszönném, mert ha jól tudom, az megkavarja a dolgokat.
egyébként igen, a szervezettség látszik, szidtuk is a modulot rendesen...
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #12849 üzenetére
Mindenkinek új lesz valamennyire, és még a funkcionalitás sem üzemkész. Neptun van meg káosz, hódolunk urunk és királyunk parancsolatának.
Röviden úgy, hogy pár tárgyat elvileg felvesznek neked előre, főleg ha TG-s leszel. Aztán mintanatervből kiválogatod őket, gyakokat meg tanár és időpont alapján. Aztán megvárod a rangsoros jelentkezés eredményét (tanulmányi pontjaid alapján megmondják, hogy befértél-e gyakra). És ha nem fértél be, lehet kapkodni a versenyjelentkezésen maradék időpontért.
Értelemszerűen SZV kurzusokért nagyobb a verseny, mint első félévben bármiért.Tesit első két félévben alanyi jogon kapod, utána csak ha hely van, szóval csináljad.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!!! Első éves leszek szeptembertől proginfon és kellene egy kis segítség. Meg tudná valaki mondani, hogy a tárgyfelvétel pontosan mikor kezdődik?? A TTIK felvételi oldalán 21 van írva de az egyetem naptárában 29-e van megjelölve a TTIK kezdésének. Illetve ha valaki néhány szóban le tudná írni, hogy is zajlik az egész (esetleg linkel egy korábbi hsz-t róla) azt nagyon megköszönném.
-
Marlyna
csendes tag
válasz
Marlyna #12846 üzenetére
Sziasztok!
Korábban végigpörgettem a fórumot és találtam pár nagyon hasznos kurzus leírást a teljesíthetőségéről, tanárairól, etc. (például: prog 2
)
Úgy alakult, hogy muszáj felvennem előre tárgyakat a 3. szemeszterben, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni!A következő tárgyakon gondolkozom még:
- Rendszerfejlesztés 1
- SzGrafika
- Mesint
- BonyaA Prog2 tárgyamat sajnos nem fogadták el, de c/c++ a gyakorlatokon nem hiszem hogy problémásak lennének, egyedül az előadás vizsgától félek.
Kalk2-ő lenne még a fentiek mellett ami vészesebb, de a diff.egyenleteket, parciális deriválás, kettős integrál és társait már átvettem korábban. Numerikus sorok és függvénysorok ami tematika szerint újdonság lenne.Aki esetleg a korábbi években teljesítette a fenti kurzusokat és tudna róla pár sort írni (mennyire vészes a többi mellé, gyakvezető és/vagy vizsga belőle) annak nagyon hálás lennék!
-
Marlyna
csendes tag
válasz
EszesNorbi #12845 üzenetére
Szia!
A Hermanról is jó véleményeket hallottam ismerősöktől!
Az közelebb is van a városhoz, és mindenképp gyakrabban járnak a buszok/trolik.A Károlyiról én is ezt halottam, de sokat számít az is, hogy milyen szobába kerülsz.
Mindenesetre hajrá a jelentkezéshez, gondolom majd az augusztusi turnusban kapsz eredményt. -
EszesNorbi
tag
válasz
Marlyna #12844 üzenetére
Szia! Próbáltam utánaolvasgatni, meg nézni és én is arra jutottam, de valahogy még is jobban szimpatizálok a hermann-al jelenleg. Nem tudom még mi sül ki belőle, hogy mi lesz. Végső esetben megyek oda ahova tudok. Szeretnék valamennyire a városközpontban maradni ami azt illeti, de a Károlyiról meg azt hallottam, hogy állandó a buli meg a hangoskodás, ami ellen annyira nem is vagyok, de szerintem senki sem és nem véletlen volt megemlítve, ahol olvastam. Kollégiumban mindenhol vannak dolgok, amik a koliban is maradnak, és ha nem esnek át a ló túloldalára szerintem egy városban található is megteszi
De felszereltségre és lakhatásilag én is az Öthalmi lakásokat hallottam jobbnak.
-
Marlyna
csendes tag
válasz
EszesNorbi #12843 üzenetére
Szia!
Ha nem jelent gondot, hogy messze van kvázi mindentől a kollégium, akkor az Öthalmi egy nagyon jó választás lehet! Nyugodt és normális a légkör, ami noha nagyban függ a szobatársaidtól is, de alapvetően felszereltségben az egyik legjobb Szegeden. Csak hát ugye messze van, de valamit valamiért.
A nyáron is lehet maradni (nem csak itt, a többi kollégiumban is), én is speciel így maradtam bent.
Remélem tudtam segíteni! -
EszesNorbi
tag
válasz
EszesNorbi #12842 üzenetére
Na, válaszoltak. Szoc. helyzetfelmérőn már nem lehet változtatni, pedig én szóltam
Kolira meg azt mondták, hogy érdeklődjek a kollégiumoknál. Ti melyik koli ajánlanátok, ami lakhatásilag jó? Valamennyire tanuló barát is, és nem undorító és igénytelen?
-
EszesNorbi
tag
Sziasztok, koliba nyáron lehet lenni? Hol lehet elintézni ? Nem voltam még soha kolis (albérlet). Tudom, hogy jún.4 volt a moduloban, de akkor még sok minden máshogy volt az életemben. iroda kukac ehök-nek írtam egy mailt, de választ nem kaptam. Szegeden akarok lenni nyáron. Aztán persze év közben is (nappalis).
-
asp
csendes tag
válasz
quailstorm #12840 üzenetére
Nekem első félévben 34 kreditre volt 3,8.
Most meg rossz lesz,mert rájöttem időközben hogy csak egy dolog érdekel:
A neptunban a tárgy mellett a pipa.
Egész félévben csak a kötelező programomat hegesztettem, meg műmatra tanultam. -
asp
csendes tag
válasz
quailstorm #12838 üzenetére
Ebben a félévben 39 kreditem volt.
-
quailstorm
félisten
De akkor te félévente hány kredittel haladsz? 40? Én inkább tehetséggondozáson meg speckollon szenvedtem előrehozás helyett.
Amúgy nem vagyok kimagaslóan jó se agyilag se szorgalom tekintetében. De azért szép lassan én is meg tudom tanulni a dolgokat ha épp nem fórumozom el az időt
-
asp
csendes tag
válasz
quailstorm #12836 üzenetére
PLC, mérés, műmat nekem is megvan. Felvettem hamarabb a 2 szaktárgyat.
De nem igazán láttam egyikben sem fantáziát.
A programozás érdekel és puszi.De akkor te nagyon ott vagy, gratulálok az eddigi eredményeidhez !
-
quailstorm
félisten
Még két sikeres vizsga kell a 130+ kredithez. Eddig 4 félév van meg és semmiből sem buktam.
Mérnöki tárgyakkal mocskos sokat szívtam, Jelek és Irányítástechnika gyak iszonyat nehéz. Bármely Pletl tárgy vizsga nehéz, Robotika gyak része nekem nagyon ment.
Gingl Elektro is nehéz, laborgyakok se sétagaloppnak mondhatók, ha magad csinálod és nem másolsz. PLC gyakot is neked kell kitalálni.
Műszaki matek meg a korona ékköveDe kétféle nehéz van, a sokat kell tanulni nehéz, meg a tanítsd meg magadnak nehéz.
-
asp
csendes tag
válasz
quailstorm #12834 üzenetére
Neked mennyi van még hátra? És mennyit szívtál a mérnöki tárgyakkal?
-
quailstorm
félisten
Azt tudom, haverom proginfós és első félévben megcsinálta.
Csak a pénzügyivel voltam riogatva. Mérnökinfós tárgy mellé meg nem fér bele a szívás. Felvettem idén KémiaSZV-t Galbács Zoltánnál mert érdekes. Hát érdekes volt, de jegyzetelni kellett ezerrel, 1,5 napot tanulni mint egy rendes tárgyra, és így négyes. Ja meg volt 3 beadandó is. Elővizsga 4-es szerencsére a további időpocsékolástól megkímélt, szóbelizni nem volt kedvem. -
asp
csendes tag
válasz
quailstorm #12831 üzenetére
Környzetvédelem annyira habi, hogy elmondja mikor lesznek a kiszh-k, bemész és kinézed telefonról, ha még 15 perced sincs megtanulni és ötös.
-
miroon
aktív tag
válasz
quailstorm #12831 üzenetére
azt is megcsináltam, az se igényel több energiabefektetést mint ez
-
miroon
aktív tag
válasz
quailstorm #12827 üzenetére
A pénzügyi alapismeretek (szerintem) egyáltalán nem szopatós. Én ebből a kidolgozásból tanultam és hármas vagy négyes lett, szóval az anyag sem túl sok. Órára meg ugye nem jártam
-
asp
csendes tag
válasz
quailstorm #12827 üzenetére
Az a helyzet, hogy épp ezért akarok váltani. Nem érdekel a hardware közeli programozás.
-
quailstorm
félisten
Nyilván ez a legértéktelenebb, lévén se műszaki ismereteid nincsenek, se műszaki gyakorlatod, ergo ipari rendszerekkel, beágyazott rendszerekkel bajban leszel. Bár majd nekem is elég új lesz minden szakmai gyakon, de legalább láttam már hasonlót...
El kell menned más irányba, ahhoz én meg nem értek. Innen még lehetsz programozó, fejlesztő vagy valami pénzügyi cégnél megint nem értek hozzá micsoda.Más kérdés:
pénzügyi alapismeretek mennyire szopatós? Miről tanultok ott? -
asp
csendes tag
válasz
miroon #12825 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!
Még annyi, hogy ha csak ennyi vészes tárgy van, miért van csúszásban minden gazdinfós ismerősöm?
Rossz az ismeretségi köröm?Ja és a diploma megítélése van ugyan olyan mint a másik kettőnek?
(Nem CSAK munkaerő piaci szempontból, hanem az idősebb begyöpösödött poroszos oktatók, nem baszogatnak azzal, hogy nem pti-s vagy mi-s vagyok?)
Jó nyilván szerintem a munkáltatók fittyet hánynak a diplomára, ha megfelelő önképzés/szaktudás és projekttapasztalat is van mögötte.
-
miroon
aktív tag
Szerintem teljesíthető így, nekem is valamennyire hasonló volt.
Sztochát meg algakettőt én is papíron vettem fel tavaly.
Döntésit ha teheted szerintem Pluhárhoz próbáld felvenni, vizsgázni nem kell belőle, a gyakorlati jegyet kapod előadásra is. Tavaly volt 2 otthoni beadandó,meg két zh, a két zh-ról fogalmam se volt, a két otthoni (kb. fogalmazást) megcsináltam jóra, és így kaptam hármast. A többi tanárnál azért buktak páran. Webtervezést nem tudod mérnökinfón felvenni,mert a tanár le fog róla dobálni, mondjuk szerintem megtudod vele beszélni,hogy ne dobjon le,mert szakot szeretnél váltani.
Keresztfélév általában csak vizsgakurzus (nincs előadás semmi,csak vizsga) szokott lenni, azoknak akiknek a gyakorlatuk már meg van,de a vizsga nem sikerült.
-
asp
csendes tag
válasz
miroon #12823 üzenetére
Amúgy most összeállítottam egy órarendtervet.
Papíron csak a döntési rendszereket kell felvennem, meg a stratégiamenedzsmentet. (ősszel)
Tavasszal meg a sztochaisztikát meg az Alga2-t.Esetleg valamelyik tavaszi tárgyból van keresztfélév?
Tervezet: III. félév: Prog2, Alga, Köszi, Döntési rendszerek, Adatb, Pénzügyi alapism(mérnökinfón is felvehetem), Stratégia men,
IV. félév: Mikro(ezt is), Sztocha, Webtervezés(ezt is), Alga2, Logika, Alkfejl
V. félév: Makro(ezt is), Alkstat, RF 1, Számtud, Gazdinfó(ezt is), Számgraf, Mestint,
VI. félév: Számvitel, VP ,RF 2, Ipargazd, Adatb alapú, Prognyelvek(ezt is), Multi(ezt is)
VII. félév: Marketing, Term. menedzsmentEz mennyi életképes eloszlás?Nagyon rossz elrendezés?Tippek és tanácsok?
-
miroon
aktív tag
Nem igazan tudnek buktato targyakat mondani hirtelen... Mernokinfon meg azert a tavkozlo, elektro stb. elegge szopo targyak. Max a parabb targyak a logika, szamtud, prog2. De ugye ezek meg mind a 3 szakon ott vannak..
Gazdinfos epulesi fat tanulmanyozhatod esetleg, plusz ha erdekelnek a targybol a kovetelmenyek stb. akkor a nagy infos csoportban is sok mindent talalhatsz fb-on, vagy ha valamelyik targy kovetelmenyeire kivancsi vagy akkor le is tudom irni nagyjabol,hogy mire szamithatsz.
-
miroon
aktív tag
Szia!
En mernokrol mentem at gazdinfora. Szinten papiron vettem fel a gazdinfos targyakat, kicsit macera felkeresni minden oktatot. Szerintem konyebbek a gazdasagi targyak sokkal, de persze ez is beallitottsag kerdese. Nekem pl. a fizika es hasonlok sose mentek, ezert is valtottam, illetve itt hamarabb is lesz diplomam.
Sok targyat elfogadnak gazdinfon mernokinforol, de a fizikat pl. csak szabvalnak, ugy hogy azt szerintem kar is megcsinalnod. Az assemblyt mondjuk speckolnak eltudod fogadtatni.
-
asp
csendes tag
Sziasztok !
Volt aki váltott mérnökinfóról vagy programtervező informatikusról, gazdaságinformatikus szakra?
Első éves vagyok, eddig minden tárgyam megvan. Első félévben 3,9 lett a kki, most 3,5 körül lesz, ha behúzom az assemblyt meg a fizikát.
Az ok amiért váltani szeretnék az az, hogy szerintem semmi értelme Fizikát,Jeleket,Robotikát,Elektronikát tanulnom, mert úgy is csak az érdekelne hogy meg legyen egy kettessel azt szia. Egyszerűen ez a rész, így jobban gondolva nem érdekel. Hányingerrel tanulni meg nem akarom. Persze a felvételikor menő volt még a neve
DD (plusz még jó hogy nem a BME volt első helyen...)
És jobb szerintem pénzügyi alapismeretek tanulni, meg számvitelt Meg jobban érdekelne is.
Mezei szoftverfejlesztő szeretnék lenni, szóval felesleges vergődnöm majd ezekkel a tárgyakkal.
Megkérdeztem TO-n, hogy ennek mi a menete. Azt mondták hogy jövő májusban tudok átjelentkezni államilag finanszírozottra, de az őszi és tavaszi félévbe tudok felvenni kurzusfelvételi lappal gazdinfós tárgyakat.(Elvileg csúszni se fogok az épülések miatt.)
Aki járt hasonló cipőben elmondaná, mennyire volt éles váltás? Könnyebb? Nehezebb? Mire kell majd figyelni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
miroon
aktív tag
válasz
EszesNorbi #12818 üzenetére
Bárcsak lenne energiám bármilyen vizsgát is javítani....
-
EszesNorbi
tag
válasz
EszesNorbi #12817 üzenetére
Másodjára 83 % lett, átnéztem, volt amit máshogy gondoltam, két kérdés asszem, 5-öst kaptam.
-
dejvid8
őstag
válasz
EszesNorbi #12813 üzenetére
Minden pont ugyanaz volt mint abban a kidolgozásban, mármint a kérdések. Csak állítólag megemelték a ponthatárokat, mivel sokak szerint az előző években ezzel a kidolgozással 5-öst lehetett kapni. Valószínű hogy az a kidolgozás nem tökéletes (78% hozható ki belőle, ami 3-as), de pedig a kérdések meg az igaz-hamisok pont ugyanazok, mint abban a dokumentumban. Szóval a kérdések megvannak, csak tökéletes kidolgozás kellene rá. De persze kinek van ahhoz kedve hogy megcsinálja , nyilván senkinek.
Btw, ez amit linkeltél tényleg durva. Jó lesz nekem az a 3-as.
-
EszesNorbi
tag
válasz
dejvid8 #12810 üzenetére
Hát arra én is kíváncsi vagyok, én is a dropboxról szedtem le minden olyat amit hasznosnak találhatok, és most kezdem el őket tanulni, elég könnyűnek van mondva a tárgy, jó volna egy jó jegy belőle. Mi volt más, vagy milyen jellegű kérdések voltak amik nem voltak a forrásban?
-
EszesNorbi
tag
válasz
Frenky89 #12805 üzenetére
Az, hogy nem paráztam a kettesért
mindig meglett, nem mindig hibátlan de jók voltak, de nem egyszer kint üdítőztem meg fb-ztem míg a többiek még írták a zh-t. Év végi nagy-zh is 20/20 (am 4-es lettem belőle) Néhányan sajnos nagyon elvannak tévedve itt... Dimat 2 megajánlott már nem olyan easy, tény és való, csak dimat1-ből volt megajánlottam, kalk-ból meg majdnem, de egy tuti, hogy kalk. kollokvium vizsgát nem szabad a végére hagyni
kicsit izgi lesz úgy.
-
dejvid8
őstag
Menedzsment alapismeretekből tud valaki valami kidolgozást, ami 4-est vagy 5-öst ér?
Mert most az első vizsgán, sok ismerősöm(velem együtt) ebből a híres kidolgozásból csinálta meg a vizsgát, és mindenkinek 78% lett, de csak 3-ast ér. Lehet valahogy 4-est vagy 5-öst kapni belőle? -
nosuke88
csendes tag
Logika kidolgozott tételsor esetleg van valakinek?
Láttam pár éve egy ilyen kérdést itt, viszont azt pm-ben válaszolgatták.Köszi előre is
-
Frenky89
addikt
válasz
EszesNorbi #12803 üzenetére
Mit jelent az hogy nem hatott meg a progalap mini zh?
-
quailstorm
félisten
válasz
EszesNorbi #12803 üzenetére
Dimatból top2 kap csak/gyakorlat, azért a Kalk1 megajánlott ahhoz képest egyszerű.
-
EszesNorbi
tag
Azért progalapnál kell a ritmus majd minden héten óra elején 10 perc két program, bíró által ellenőrizve, engem nem hatott meg de lehet valakit igen.. Illetve a kalk. is is izmos gyakorlatból az óra eleji 10 perc dolgozat, de egy tuti, hogy nagyon vasalni kell, nem lesz mellette szabadidő. Rengetegen buknak, szerintem csak elhivatottság kérdése, meg hozzáállás.. Gyűlölöm a matekot, és igen érdemes megbarátkozni Szabó Tamás hangjával a youtube-ról, nagyon jó az anyag, én asszem első félévben majd 8 füzetet írtam teli ezzel a tárgyal. Én PTI-s vagyok, de nektek matekból az első két félév durva, a fizika miatt is bár ez is beállítottság függő szerintem. Lesz a DAR is.. Ha nem érdekelnek a gépek, a kettes számrendszer stb. töviről hegyire, akkor ne is tanuld ezt, mert elkérik ahhoz, hogy informatikusnak nevezd magad, amit én egyáltalán nem sajnálok, szeirntem jogos. Szóval érdemes elgondolkodni szerintem. De sok sikert
Dimatból megéri gürcölni illetve kalk-ból is mert lehet megajánlottat szerezni, sok minden múlik a gyakvezeken nagyon..
-
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12800 üzenetére
Na mindegy, azért köszi
Amúgy nincs ellenemre a sport, csak nem sok kedvem van egyetem mellett ezzel is vacakolni, amikor egyébként sincs időm (és energiám se) semmire.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjelenési dátumot kapott a MindsEye
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Háztartási gépek
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Dolce Gusto
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest