- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Amazon Kindle
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyo69
senior tag
Lassan 1 éve használom. Első perctől megszoktam én is.
Sztem brutal jó ez a 800R.Nalam kb csak játékra van használva, azért is vettem.
Mondjuk utobbi pár hónapban ment összesen 1 órát a gyerek születés miatt de majd pótolomNagyon baráti áron vettem így nem sajnálom hogy nincs most kihasználva. Eddigi legjobb monitorom
-
Beantech
aktív tag
Igen erről a részről én is szívesen olvastam volna mert pont gondolkozom nagyon ezen a monitoron de mivel szimulátorozás mellett legnagyobb részt munkára azon belül is programozásra lenne használva ezért kimondottan érdekelne a szöveg megjelenítés. Jelenleg 2x4K 32" IPS-t használok de a simracing miatt cserélném le ultrawide vagy super ultrawide-ra és pont ez az egyik versenyző a másik a Samsung G9 oled 49" vagy ennek a VA paneles verziója (amitől kicsit félek mert régen volt VA-m és nem szerettem.) Akár még lehetne az 57"-es G9 de az drágább még ennél is és pont nem férne el a monitorkaron oldalra forditva a rig elé.
-
omfgk
veterán
Szöveges megjelenítés esetén a WOLED panelek általános hátrányaival persze itt is találkozhatunk, de a magas pixelsűrűség miatt ezek hatása csak csekély mértékben érezhető.
Na ez szépen össze lett csapva és el lett intézve 2 mondattal. Ja bocsi, egyetlen mondattal. Igazából jobb lett volna ha ez sincs, mert több a kára mint a haszna.
Kezdjük ott ,hogy WOLED vs WOLED is rengeteg a különbség.
Ez ugye már RGWB. Nem az RWBG, amivel érkezett az első vonala az LG OLED monitoroknak. És ami továbbra is a TV oldalon van.Persze ez azt jelenti ,hogy nem is a pixelsűrűség az ami kihúzza a csávából a monitort.
Ami egyébként nem extrém magas.
4K - 32 col még mindig több. -
Low Noise
senior tag
1800R görbülettel jobb lenne, remélem hamarosan jön a Samsung egy olyannal hasonló felbontással, ők csináltak már korábban 1800R es OLED-et.
-
VTom
veterán
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Semmi probléma, akkor ott a 45GX990A.
-
2 hónapja használom mindenes monitornak a LG 45GR95QE-B -t, nagy megelégedéssel. 1 perc volt megszokni a 800R-t, már nem mondanék le róla. Nyilván a korábbi fotós munkáimat ezen nem csinálnám,de nem is arra vettem. Ha bemegy 600K alá majd, esélyesen ez lesz az utódja
-
pinnacle
nagyúr
Nekem volt ilyen "görbe" monitorom, de nem szerettem, mert a vonalak is görbék voltak rajta, sőt egy idő után ha a monitor mellé néztem, ott is görbületet láttam.
Most egy Philips 439P1 monitorom van. VA paneles, sajnos emiatt a betekintési szög gyenge, de amúgy jónak tartom. Olvastam, hogy sok nagy monitor RGB elrendezés helyett BGR-t használ, ez talán nem az, a betűkön nem látok elszíneződést. -
ansell
tag
NEM 5K! Az magasabb felbontás.
Ez 5K2K. -
prolad
addikt
Az elődjét használtam kb 2 évig, korrekt méret (bár 80 centiről nézve már apró), a 800R remek ehhez a szélességhez, sok jó funkciót tudott, de a fényerő csak elment és a felbontás is kevés volt.
Vártam erre, de inkább vettem egy 42-es C4 TV-t, monitor méretnek 40-50 centiről kiváló és hiába voltam mindig matt panel párti, az OLED-nek jobban áll a fényes panel. Az extra görbület hiányzik, de pár hét alatt meg lehetett szokni.
Sajnos ha a kommersz 27-32 inch felé menne az ember, ott nagyon megugrik a monitorok ára és csak pár lehetőség van. -
Wombath
HÁZIGAZDA
Amikor kibontottam, én is így gondoltam, hogy OMG, ez nagyon durva, max a szimulátorral jó... De aztán a hét végére megszoktam, böngészni, dolgozni a legtöbb esetben nagyon király. Filmek is elfogadhatóak, persze csak egyedül és középről nézve. Amit egy hét alatt sem szoktam meg, az mondjuk a képszerkesztés. Ott engem végig zavart, hogy nem tudom eldönteni a párnaeffekt eredetét..
-
HThomas
őstag
40" körül, nagyobb PPI-vel, picit enyhébb görbülettel jöhetne...
-
laed
aktív tag
Megmutatták, hogy ilyen is van. Lapozzunk!
-
DarkByte
addikt
Rtings tesztet olvastam már per hete, és az alapján sajnos csalódás, ilyen áron meg különösen. Nem látom miért cserélném le a 48"-os LG CX OLED-emet erre (főleg hogy most már a 4. évet kezdte napi 10-12 óra használat mellett és még mindig nem látom beégés nyomait). De szerintem aki szeretne is jobban jár az aktuális LG OLED vag Samsung QD-OLED generációval monitorként.
Pedig kipróbálnék szívesen valami görbítettet, de ez a 800-as görbület túlzásnak tűnik.
Kár hogy a Picture in Picture képességét nem teszteltétek ti sem, home office környezetben érdekelt volna mennyire bírkózik még két gép egyidejű kezelésével.
Remélem a Samsung QD-OLED vonalon kihoz majd egy hasonló 5K2K vagy akár simán csak 5K jószágot, az lenne szerintem nekem a következő logikus továbblépés ami már a betűk olvashatóságánál tapasztalható apró torziót is javítaná.
Nekem a méret amúgy nem gond, ennél jobban ne kicsinyítsék, a 48"-om is marha gyorsan megszokható volt, bár érzésre valahol 43-45" körül lenne nekem a sweet spot. Ennél kicsit a sarkok kihasználatlanok.
-
DaemonX
aktív tag
Kb. 10 éve használok ultrawide monitort, azóta vagy 10 különböző modell megfordult a kezeim között, és amiről ez a piaci szegmens híres/hírhedt, hogy az iránta tanúsított egyre nagyobb érdeklődés dacára mintha szándékosan nem akarná kiszolgálni/kitölteni a látható űröket.
Értem ez alatt azt, hogy még ezzel az LG OLED modellel sincs érdemi alternatívája a 38"-os ultrawide-oknak, amin a high-end felhasználók nagyrésze "ragadt". Nincs valós upgrade path számukra. Én pl. egy LG 38GL950G-B monitort hajtok már jónéhány éve (harmadáron vettem). Ez 175Hz-et tud 3840x1600-on, ami ugyanannyi PPI, mint egy 34"-os 3440x1440-es ultrawide esetében, csak éppen nagyobb a kijelző.
34"-ra már nem akarnék visszamenni (38" ideálisabb munkához), pedig egyedül ott van valamicske előrelépés képfrissítés terén, de az se egetrengető: 240Hz. 38"-os ultrawide monitort már valamiért nem gyártanak, ami pedig ezt a behemót OLED-et illeti: tök jó, de 5120x2160-ban 165Hz-nél ragadnék, 1080p UW-re meg nem szeretnék lemászni a 330Hz miatt. Arról nem is beszélve, hogy ez a kijelző már tényleg szükségtelenül nagy normál (1-1,5 karhossznyi) távolsághoz.
A furcsa az, hogy nagy méretben és felbontásban az egyetlen ultrawide monitor, ami tényleg előrelépés volna, az nem is ultrawide, hanem super ultrawide, ez pedig a Samsung Odyssey 57, de irreálisan drága (7680x2160, 240Hz), a 32:9-es képaránynak pedig az égvilágon semmi hasznát nem venném, csak forgathatnám jobbra-balra állandóan a fejemet.
Egyszerűen ultrawide monitorok terén nem látható az a tipikus upgrade path, mint 16:9-es monitoroknál, hogy szépen nő a refresh rate ugyanazon felbontásban, és lehet szépen előre menetelni.
-
Piftuka
veterán
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Számomra az ár és a technológia is "dealbreaker", pedig a készülék fő tulajdonságai jók.
Egyébként egyetértek a görbületet illetően.Teljesen felesleges az alkalmazása egy ilyen "univerzális" monitor esetében.
Nem tehetek róla, de nekem előbb az olyan felhasználási területek jutnak eszembe egy ilyen széles monitornál, amelyek több asztalos megjelenítést igényelnek, vagy azzal igazán jók. Home stúdió, internetezés, munka, grafika, videoszerkesztés, stb.
Ugyanakkor jöhetne egyre több ilyen méretű és formátumú monitor, jó minőségű VA panellel, sokkal enyhébb görbülettel! -
PTM
aktív tag
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Szintén. Illetve nekem messze túl nagy.
Maga a felbontás és hogy ezt 165 Hz mellett tudja, az viszont bejön. -
Számomra dealbreaker ez az agressziv 800-s görbület. Néztem pedig…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW2724HF - IPS / 360Hz - 3 év Oazis garancia
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest