Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
Tudom, nem Fehérvár, de elég közel van.
Ismeri valaki a Tópart Éttermet Balatonvilágoson?
[link]Az az üvegkalitka nagyon hangulatosnak tűnik a tóparton. Az étlapjuk nem túl hosszú, ami általában inkább jót jelent, az árak pedig barátinak tűnnek a fehérváriakhoz képest.
-
joci86
senior tag
válasz
Napfénysüti #50453 üzenetére
Fancy vagy sem helyi szinten, azért ez erős túlzás.
Bp-en a munkahelyem környéke mondjuk úgy, nem tartozik a legolcsóbb környékek közé az országban, és még ott is megáll 6500-nál 100% angus marhából, hasábbal...
[link]
Ja igen, szomszédban a turistamágnes Szent István Bazilikával, Lánchíddal, Vörösmarty térrel és elég közel van a Parlament is. Ha ennél fancybb a Pady's, akkor nagyon örülök, hogy errefelé vettünk lakást, és nem Bp-en valahol az V. kerben. -
joci86
senior tag
Köszönet mindenkinek!
A válaszok alapján nem vetem el a bEAT meglátogatását.
Évfordulónk lesz, és a gyerkőc miatt nem feltétlenül lesz idő Bp-re felugrani. Így is örülünk, ha 2-3 órát ellesz a nagyszülőkkel.Még a 67 Sigmára gondoltam, vagy ha sushizna a Virágóra melletti sushi bár egész jó volt, amikor elvitelre kértünk.
-
joci86
senior tag
bEAT étteremmel kapcsolatban vannak tapasztalatok?
Anno egy cikkben (talán index.hu) nagyon dicsérték. -
joci86
senior tag
Ha nem autóbérléshez kell, akkor külföldön (legalábbis EU-n belül) elég a nem dombornyomott kártya. Bár nem örülök neki, asszony simán vásárolt külföldről is online az övével, szóval arra is megfelel.
Nem egyszer használható webkártyájuk van, hanem egy elkülönített számlához tartozó normál webkártya. Én Revolut és Wise előtt azt használtam. Amennyi éppen kell, gyorsan és ingyen átvezeted az alszámlára. Ha amúgy nem tartasz rajta pénzt, csaló legyen a talpán, aki így is lehúz...@ Jarod1
Ne is mondd... Rühellem a Rafit, de hozzájuk vagyok kötve a kedvezményes hitel miatt. Az alkalmazásban nem képesek beállítani egy értesítést bankkártyás fizetésre / átutalásram, helyette fizess elő x Ft havidíjért + y Ft SMS-enkénti díjért. Sok vásárlásnál ez nekik nagyon megéri. Az OTP-nél legalább volt olyan opció, hogy havi kevesebb, mint 500 Ft-ért korlátlan számú értesítő SMS-t küldtek.
Ahogy néztem, a Gránit is simán küld ingyen értesítést alkalmazáson keresztül. -
joci86
senior tag
válasz
forras2 #50266 üzenetére
Valami speckó (dombornyomott) kártyára van szükséged?
Ezek a költségek (Uni) valami marha magasnak tűnnek. Még egy OTP Smart csomaggal is sokkal ezek alatt lehet tartani. A KP felvételre ugye nyilatkozni kell, így havi 2x ingyenesen lehet felvenni (jogszabályi előírás), 150 ezer forint maximum van meg, de talán most emeltek rajta (ezt nem követem, csak elvétve használok KP-t, kb évente 1-2x veszek fel automatából).
Feleségemnek pont most akarok Smart csomagra váltani, mert a jelenlegi nem baráti.És akkor még a többi banról nem is beszéltünk, a Gránit pl elég kedvező csomagokat kínál, állítólag egész jó alkalmazással.
-
joci86
senior tag
A Wise még "jó" alternatíva. Az app mondjuk sokkal fapadosabb, mint a Revoluté, de cserébe magyar számla van mögötte OBA fedezettel, és (csomagfüggően) olcsó/ingyenes magyarországi átutalással. Mármint rá lehet kedvező feltételekkel pénzt tenni.
Amint lesz magyar számla a Revolut mögött azonnal abbahagyom a Wise használatát, de addig megteszi online vásárlásra. Kár, hogy 20-30 perc kell neki, míg megérkezik az amúgy azonnali utalás...A fizikai kártyám adatait nem szeretem megadni még Revolut feltöltésnél sem, és a Raiffeisennél ingyen tudok utalni 20 ezer forintig magyar számlákra... Amúgy ha lenne OTP-hez hasonló webkártyájuk, akár ezzel a havi 150 Ft-os díjjal, nem bohóckodnék ezekkel az appokkal. Csak hát a kedvező lakáshitel feltétele volt, hogy náluk kell vezetnem a számlám.
-
joci86
senior tag
Ha ismertek valakit, akinek Redmi 13C van, egy jelképes Kinder tejszelet pakkért adok (bontatlan):
- 3db kijelzővédő üveget
- 1db fekete flip tokot (asszem műbőr)
- 1db fekete szilikon tokot(HA-n szerettem volna venni egy Redmi 13C-t, de amikor kiderült, hogy csaló a "fórumtárs", már úton volt a csomag a messzi Kínából. A helyette vásárolt Mi 10-re nem próbálnám meg rátenni.
)
-
joci86
senior tag
válasz
hzsolee #50089 üzenetére
70mai Dash Cam A200 menetrögzítő kamera + RC11 hátsó kamera szett
Ez a pontos megnevezése.
Elegem lett a sok gyökérből, akik pakoláskor meghúzzák az autót, így elöl-hátul kamera parkolásfelügyelettel.Meg hát a letolós jóemberek miatt sem árt, ha mindkét irányba rögzítünk.
Eddig amúgy jól működik, most viszont kicsit csalódtam a minőségében, hogy a jelöletlen Octavia rendszáma egyáltalán nem kivehető még videóról sem.
@sh4d0w
Szerintem nem generálna több gyorshajtást egy normálisan beállított jelzőlámparendszer. Sőt, ha nem a beállított sebességgel haladsz, akkor lesz kiszámíthatatlan a piros. Vélhetően nem véletlen, hogy normálisabb helyeken igyekeznek élni ezzel a lehetőséggel, hiszen amellett, hogy segíti a forgalmat, nem elhanyagolható a környezeti hatása sem, hiszen az állandó fékezéssel és indulással sokkal több üzemanyagot kell elégetni, ezzel sokkal több kipufogógázt produkálva városon belül.
Pár hónapja volt hír, hogy a Google segít beállítani a közlekedési lámpákat (egyelőre kísérleti jelleggel néhány városban), ezzel hozzájárulva a környezetszennyezés csökkentéséhez.
Jelentkezhetnénk mi is, ha a már a város illetékes "szakemberei" maguktól nem tudják megoldani.A gyorshajtásra meg kell néhány telepített szuperftraffi. Bővel visszahoznák az árukat.A Budai még egész egyenes is, és nagyon messze ellátnak ezek az eszközök.
-
joci86
senior tag
válasz
Dare2Live #50073 üzenetére
Amíg Budapesten éltem, nem igazán vettem komolyan, amikor após szidta a fehérvári közlekedést, a nagyon rosszul beállított lámpákat, stb.
Most be kell látnom, hogy nem túlzott, tényleg nagyon gáz, ahogy pl Agárd felől jövet be vannak állítva a lámpák. Ennyire x@rul csak szándékosan lehet, hacsak nem teljesen fogalmatlanok, akik megtervezték.@hzsolee
Tervben van a CPL, majd lesz rajta. Addig is a célnak megfelel. Vagyis lehet, hogy annyira mégsem, mint gondoltam. Az Octavia rendszáma nem látszik, pedig állt és nem volt messze + még elég fény is volt...@rita7107
Hát, én simán meg szoktam előzni a rendőrautót is, ha a megengedett sebesség alatt megy, és persze nem megy a megkülönböztető jelzése :)
Sosem volt belőle gond.
Városban még jobbról is elhaladnék mellette, ügyelve, hogy utána ne váltsak sávot, és teljesen szabályos lennék :) -
-
joci86
senior tag
válasz
hzsolee #50059 üzenetére
Azzal a részével egyetértek, hogy a gyökereket ki kell szűrnj. Én alapvetően kifejezetten szabályosan közlekedem, de amikor a 10 másodperc alatti zöldnél harmadik autóként már sárgán kell átmenni, az fel tud húzni. Ha nem akarok újabb 70+ másodpercet várni, akkor bizony sárga, narancssárga is volt már az áthajtás. Én csak attól félek, hogy ezekre is rámennek.
Szerintem én is az egykerekezősöket meg musztángosokat hallom esténként itt az Ősz utcában. Őket tényleg ki kell szűrni.
Viszont a másik s_ggében kb letolva őt típusú módszerrel sosem fogok egyetérteni, mert szabálytalan az ő részükről is, + szemétség.
-
joci86
senior tag
Tudtok esetleg a vásárban olyan helyet, ahol infraszaunára be lehet fizetni x percre?
Budapesten egy szépségszalonban találtam ilyet, Fehérváron sajnos nem ismerek hasonlót. -
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
Belvárosban ma többször létezett hallani elég erős durranásokat, épp ez előbb volt az (égig) utolsó.
Tudja valaki, hogy mi ez? -
joci86
senior tag
Van egy vadiúj utángyártott Acer laptopokhoz való AL14A32-es akksim, ami sajnos nem pasaszol a mi laptopunkba. Nekünk kizárólag a vékonyabb kialakítású jó, de újabban már csak a vastagabbat kapni... :/
Konkrétan erről a termékről lenne szó:
[link]5000 Forintért odaadom, Fehérváron belül el is viszem, ha kéred.
-
joci86
senior tag
Ha jól tudom, akkor társasházak évi 1 alkalommal igényelhetnek lomtalanítást a központikag rendezetten felül.
Közös képviselő kérheti.
Ez ugye akkor segítség, ha társasházban laksz :) -
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
válasz
colosV8 #49634 üzenetére
Köszönöm!
Aldiban nemigen láttam (vagy csak nem figyeltem). Melyikben szokott lenni? Ha nem járok sikerrel, akkor próbálok szerezni Metro kártyát.Bíztam benne, vagy a tágabb értelemben vett belvárosban található millió + 1-ből valamelyik mindenes kínaiban lehet kapni...
-
joci86
senior tag
Tudja valaki esetleg, hogy a belváros környékén hol lehet nori lapot beszerezni sushihoz?
-
joci86
senior tag
Ha véletlenül Bp felé jársz majd, akkor Apricot a Rákóczi tértől nem messze egyik kis utcában. :)
A házaspár igazi fanatikus, akik viszik az üzletet. Anno voltam náluk egy "home barista" pár órás "képzésen", és egyrészt nagyon szimpatikusak, másrészt nagyon figyelnek a kávéra. Saját maguknak pörköltetik, nem a teszkóban vesznek valamit...
Tudom, nem Fehérvár, de azért sokan előfordulunk Pesten is.
Itt a városban nem ismerek ilyet. -
joci86
senior tag
Nyáron vásárolt Xblizt V3 Magnetic menetrögzítő kamerámat jó áron viheti, akit érdekel.
Főbb tulajdonságok:
- 4K
- mágneses rögzítés
- GPS modul
- szuperkondenzártor (az akksinál sokkal strapabíróbb)
- Sony érzékelő
[link]Az előző kamera kábelével tettem fel, az a része bontatlan.
Szeretnék helyette olyat, amihez csatlakoztatható hátsó kamera is...
Bestbyteban vettem, 2025 nyárig garis. -
joci86
senior tag
2 év pár hónapos Whirlpool mosógépünk dobja kilyukadt, így a gazdaságtalan javítási költségek miatt újat veszünk helyette.
A dobon kívül minden nagyon jó állapotban van, kicsit sajnálnám elektronikai hulladéknak leadni, mert pótalkatrésznek tökéletes.
Az elektronikát néztem, csak azt 70 körül adják, gondolom az inverter motor sem lehet sokkal olcsóbb.Ingyen odaadom, ha az elszállítás előtt kéri valaki. A szállításban nem tudok segíteni.
Pontos típus
Whirlpool FWSG 61282 BV EE N -
joci86
senior tag
Kívül-belül tiszták voltak. Vonalkód tökéletesen olvasható, semmi sem sérült.
Köszi a tippet, akkor legközelebb a Skálába viszem, hátha ott jobban működik.
Köszönöm a Metrós tippet is.Hibának amúgy azt írta, hogy a vonalkódot nem ismeri fel. Egy Coca Cola terméknél, ami mindenhol kapható...
-
joci86
senior tag
válasz
forras2 #49208 üzenetére
Ezek szerint van akinek bevált a rendszer, kevesebb szemét lesz szétdobálva...
Én meg dobálom ki a szemétbe közvetlenül az automata mellett a Coca Cola palackokat, mert minden jelzés ellenére nem ismeri fel 5x próbálkozva sem (Jancsár Aldi).
Nem is értem minek gyűjtögetem otthon, ha legutóbb pl 10-ből 2-ért kaptam vissza a betétdíjat... Gyűlölöm ezt a rendszert. -
joci86
senior tag
válasz
forras2 #49197 üzenetére
Előttünk pár hete a Budai úti Aldiban két hölgy vagy 40-50 automatás szelvényt váltott kp-ra....
Szerintem összegtől függetlenül kifizetik. Ebben az esetben vagy 20 percig volt szerencsém közelről megfigyelni és csodálni a rendszer működését. :/
(Valszeg egy teherautónyi göngyöleget hoztak vissza, mert közel 30 ezer forintot fizettek ki nekik.) -
joci86
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LED világítás a lakásban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- Egérpad topik
- World of Tanks - MMO
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok