- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HP notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Rick4
félisten
-
zolynet
veterán
25e ft-os MM utalvány 22e-ért kell valakinek?
Rick4: hát ez gyönyörű
elírtam
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Rick4
félisten
válasz LordVader80 #12981 üzenetére
most csörgött a telefon. a cimbora meséli, hogy a műszaki félanalfabéta haverja ma 10-kor bement az edigital-ba, és szeretett volna venni egy mio gps-pda-gsm kütyüt, valami 65K körül van navigációs szoftver nélkül. mire az egyik mondja neki, hogy nehogy olyat vegyen, merthogy imei szám alapján simán letiltják a kszülékét, ha nem eredeti navigációs szoftver van rajta......ugye köztudott, hogy a gsm és a navigációs rész ugyan egy készülékben van, de ennél több köze nincs egymáshoz a két dolognak, ráadásul se a pannont, se a t-mobile-t nem igazán érdekli, milyen gps-sel jár kel az ember....csak egy jó példa ismételten, hogy milyen korrekten állnak az emberek hozzá a dologhoz...kár, hogy nem derült ki, melyik volt, én is bemennék érdeklődni a készülék után...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rhino666
addikt
-
greatchaos
addikt
eladó
Intel P4 2800 s478 (1mb cache) + a kulacs 3 nap gar 8k
érd: pü-ben
-
Rick4
félisten
válasz SpyK333 #12969 üzenetére
az egyik cimborámnak van kint vendégháza, igaz Gyergyósuentmiklóson, az 50km-re van Parajdtól. ha érdekel ettől függetlenül, privizz rám. mi van a tavalyi dalily apróban?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
LordVader80
őstag
mint a videomagnókban a VPS én annó 80k-ért vettem a videómagnóm, ezzel a funkcióval beszélt rá az eladó a MM-ban a 6 fejes, csilli villi, mindent tudó LP meg showview videóra, tényleg felsőkategóriás volt
mondták, hogy majd milyen jó lesz ez nekem, ha Magyarországra is bejön ez a megoldás... na azóta vároma videók kora meg el is múlt, nekem meg van egy mai napig tökéletesen működő felsőkategórás lejátszóm, aminek a 2/3 tudását soha nem tudtam kihasználni
May The Force Be With You!
-
Rhino666
addikt
Acer Aspire 5050
AMD Turion 2GHz
80GB HDD
2GB DDR2 RAM
ATi X1100 VGA
WXGA TFT
DVD+/-RW
WiFi a/b/g
b.92 modem
10/100 LAN
Windows Vista hb
Magyar billentyűzet
+akkumulátor, töltő
+2,5 hó gyári gari
115k[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
Rhino666
addikt
Round 2...
-
Rick4
félisten
válasz maszat #12971 üzenetére
tudod veheted nyugodtan lebaszásnak a dolgot. előadtad, hogy te nagyon ott vagy a témában, miközben oltári nagy baromságokat írsz úgy beállítva, mintha ezek tények lennének. na ennek nincs itt helye. inkább írtad volna azt, hogy úgy emlékszem, úgy sejtem, talán, esetleg, úgy olvastam valahol, de nem emlékszem pontosan....azt hiszem, ezer megoldás létezik arra, hogy egy mondattal ne vigyél bele valakit egytéves vásárlásba. Azt gondolom, hogy ha most megint onnan indulsz ki, hogy én milyen hibát követtem el, akkor megint nem jössz rá, hogy talán magadból kellene kiindulni, és nem beírkálni olyasmiket akik csak a te véleményedet tükrözik, de konkrét valóságtartalmuk nincs.És ez utóbbira tényleg tisztelettel megkérlek, elég gáz az, ha egy félreinformálás miatt rossz irányba indul el az ember, én kellemetlenül érezném magam, ha én hülyeséggel tömném mások fejét...
és akkor innen jön a szebb része: a DVB-T sugárzás jelenleg tesztüzemben működik, BP és környékén fogható pár db csatorna. a HD adás, amiről leginkább beszélnek, és az Olipmia sugárzását is magában foglalja az bizony műholdról fog történni, a keleti 16 fokról, ahol most is sugároz az M2 DVB-S-ben de csak SD-ben. A kábelen eleve kizárt DVB-T vevővel bármit is fogni, mert a kávelesel set top box-ához adott kódkártyát igazából a tévében nincs hova dugni, a DVB-T frekvenciaengedélyek és a koncessziós pályázatok perpill a fiókbn lapulnak, még a konkrét kiírás sincs meg, ráadásul akik ilyen módon szeretnánek országos sugárzáshoz jutni azoknak milliárdokat kell befizetni, holott alig van pár DVB-T tuneres tévénéző. Ez így nekik perpill. nem buli, egyszerűbb az Upc- directtel, és a Digi tévével leszerződniük, a műsoruk rögtön eljut sok sokezer emberhez..a DVB-T max onnan lesz érdekes, mikor 2012-ben lekapcsolják a mostani analóg sugárzást, és csak DVB-T-ben fognak sugározni. De ha ma veszed digitális tuneres tévét, akkor ki tudja, jó lesz-e? nézd csak meg, a 2 évvel ezelőtti tévék mit tudtak minőségben, felbontásban. Sehol sem voltak a mostaniakhoz képest, a számtechről nem is beszélve. DVB-T tunert most is tudsz venni ha akarsz különálló kis beltéri egységként, alig több, mint 10K az áruk, de perpill itt Szegeden értelme nincs, ráadásul a samsung tévékben a tunernek összvissz egy bemenete van, tehát ha a digitális tuneren szeretne valaki műsort nézni, akkor ki lehet húzni belőle az analóg kábeltévé antennáját, és be lehet dugni a DVB-T antennát. szerintem ez a funkció perpill pont olyan, mint a videomagnókban a VPS, (már ha jól emlékszem a pontos megnevezésére) ami nyugaton elérhetővé tette, hogy az adott csati a tényleges műsorinduláskor kinyomott egy pilotjelet, a video időben indult, na ez ott tizenéve működöt, nálunk meg sosem.....
-
[HUN]Tyson
senior tag
Helló szegedi pécé bótosok!
Kinek milyen legnagyobb IDE vinyója van raktáron? Nem a jövő héten, hanem most.
-
kraftxld
félisten
Keresek AGP vga kártyát 6-7 ezerig.
DVI port szükséges.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Rhino666
addikt
-
maszat
senior tag
Válasz no.2:
Sajnálom, hogy úgy kezdtél bele a válaszodba, hogy "tudod miről beszélsz?" meg azt írod, hogy "szerinted fogsz látni valamit?". Ennek sajnos túl nagy a kioktatás/leb@szás szaga. Ezzel beleviszed a személyeskedést a beszélgetésbe, aminek itt semmi helye sincs. Éppen ezért nem fogok ilyen stílusban válaszolni neked. Elvárom, te is tegyél így.
Mennyivel jobb lett volna, ha mondjuk ezt írtad volna:
Felesleges DVB-T-s TV-t venni. Semmi előny nem származna belőle, mert ezek mpeg2-ben dolgoznak. A jövőben viszont mpeg4-ben fognak sugázon, így a mintha nem is lenne digitális tuner. Most kábelen analóg adás van meg set-top-box és itt sem lehet DVB-T vevőt használni. Blabla...Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
-
SpyK333
tag
Hello midnenkinek ismét!
Az lenne a kérdésem hogy nem tud-e valaki Erdélbyen Parajdhoz közel olyan szállást ahol 10 ember elfér kényelmesen és nem is kellene sokat fizetni? A válaszokat, észrevételek előre is köszönöm! Minden variáció érdekel!
Azt is szivesen venném ha valakinek meglenne a tavaly januári déliaprók valamelyike! Tudom hogy ez a kisebb esélyű dolog, de egy probát megér! -
maszat
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz bolcsodal #12966 üzenetére
mit szeretnél látni, nézni? LG 32LC51, 52-re és 55-re keress rá, utóbbi újabb technika, elvben jobb kontrasztú panel, plusz még hibrid tuneres (DVB-T is van benne, de minek) euronicsban múltkor 125K-s akció volt, edigitalnál van [link], elég jó áron. elmész a mediamarktba, és megnézed élőben őket. 3 napig egy pixelre is csere, utána 2 év teljes gari.
mindent figyelembe véve (panel, kontraszt, szolgáltatás, ár )ez kell neked: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz bolcsodal #12964 üzenetére
kérdés mekkora szobába szeretnég, 2-3 mérette elég egy 32"-os pl LG 32LC51 130K körül van, annál már újabb az LG 32LC55, elvileg jobb kontraszt (a valóságban nem látod a difit) ha tudsz több pénzt szánni rá, és vinyós tévét szeretnél (felveszi a műsort rá) akkor az LG 32LC2RR, de az 180K körül van. gondolkodhatsz 37"-osban is de az legalább 180K körül van. Az a poén az LG -nél, hogy egy 300 forintos d-sub kábellel rádugod a gépet, és hibátlan képet ad monitorként is. a bravia alapból sony, de az olcsók még olyan képet- szolgáltatást sem nyújtanak, mint egy samsung-lg. én az utóbbi mellett döntöttem mikor vettem, nem bántam meg, ráaádsul nagyon jó áron jutottam hozzá..
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz maszat #12954 üzenetére
DVB-T tuneres verziót ajánlanám, ha kábeltv-n fogod az adást ...egyébként tudod miről beszélsz? a DVB-T a földi digitális sugárzás. kábelen analóg, és set top box-szal digitális sugárzás van, semmi köze a DVB-T vevőhöz egyiknek sem, sőt, ha szerencséd van, veszel egy olyan tévét, aminek a DVB-T vevője mpeg2-ben dolgozik, és a földi sugárzás mpeg4-ben fog jönni ( majd egyszer valaha). szerinted fogsz látni valamit? az olimpia sugárzása HD adásban lesz, de műholdról vehető, HD beltérivel, aminek HDMI kimenete van. semmi szükség a DVB-T tunerre...
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
Egyébként meg így kell karcos CPU limitet elérni!!
They drew first blood....
-
veterán
megjött a futár kb 30 perce, a gép müködik, egyben ideért .....
a szegedi futár lerobbant, s a bajai terített helyette, ja a szegedi 3körül robbant le ...
-
bolcsodal
addikt
Értem..én erősen CRT párti vagyok, de pillanatnyilag erősen lecsökkent a befolyásom ebben a témában!
Gondolkodtam még 100Hz-es Samsung CRT-kben. De amióta 1 év alatt szarrá ment a Samsun 997MB-m kétszer is meggondolom, hogy Samsung CRT érdemes-e vennem.
A Media Markt-ban van 130K-ért egy Videoton!! 82cm-s LCD. Ilyent érdemes, vagy felejtős?
-
boba6
senior tag
válasz bolcsodal #12933 üzenetére
ha a számítógépet is rá akarod kötni akkor 8-as sorozatú Samsung (S8x és R8x az olcsóbbak)
a TV képe pocsék lesz rajta a CRT-hez képest...[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
veterán
a bravia meg bravia .
A sony U2000-es braviaja már elég öreg széria, amit minőségben most kezdenek utolérni a samsung, lg, stb cégek. Bár tény azért az újabb bravia szebb jobb meg minden.
Nekem Philips 5322-esem van asszem, egy baja van, hogy a háttérvilágítás fekete képnél a sarkok fele kicsit világosabb. 170.000-be fog fájni nekem , de már 3 hónapja nézem s 0% thmre vettem.
Ja tán van sony bravia 32U2000-es vagy milyen 150.000-ért esetleg 160.000-ért a sony márkaboltban 3 év garival 0% thmre
-
tucsok.
senior tag
Gyerekek! van valakinek eladó NOTEBOOK-ja? privit kérnék ha tud valaki
"So say we all"
-
Rhino666
addikt
Sony (bontatlan, garis) memóriakártyákat tudok hozni péntekre. Még ma szóljatok!
Memory Stick Pro Duo (HS):
2GB: 5,5k
4GB: 10k
8GB: 20k
Memory Stick M2 Micro:
1GB: 5,5k
2GB: 9k[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz proper #12935 üzenetére
mert a sony az csak sony...ami ebben az esetben nem igaz... a samsung LG sokkal korrektebb technikát, jobb képet ad olcsóbban. 200 forintért meg tudok a tévére sony matricát, ha érdekel..
-
-
Szemi82
tag
válasz bolcsodal #12933 üzenetére
Nem vagyok egy nagy lcd-fan de rokonom bele van hülyülve úgyhogy elmondom amiven tömködi a búrámat :
"Ha normál áras lcd akkor samsungéktól a 130-150K-ig terjedő 82 centis-ek a tutit!"
Tény hogy láttam hasonló árfekvésű Lg-t és samsungot amiből egyértelműen ENGEM a samsung jobban meggyőzött.
Sok sikert. -
bolcsodal
addikt
Van valaki, aki LCD-TV guru? Rick4? Téged láttalak az LCD-TV-s fórumban.
Elromlott a TV és úgy döntött a családi tanács, hogy lehet LCD-TV-t veszünk. Tudtok ajánlani valamit Max 150K árban?
-
veterán
ja és a honlapjukon ami még be sincs fejezve (pl a szállítási tarifákról semmi info) ezt írják:
" Vállalatunkat 1998 novemberében hoztuk létre a belföldi árutovábbításban keletkezett igények gyors, pontos és megbízható kielégítésére. Irodai levélküldemények illetve kis mennyiségű, de sürgős és abszolút megbízhatóságot igénylő megrendelések teljesítését tűztük ki célul, ezen a területen magas színvonalú szolgáltatást nyújtva megbízóink számára.
Mint közepes méretű, de a piacon meghatározó pozíciót betöltő cégnek minden adottságunk megvan ahhoz, hogy partnereink akár hetente változó igényeihez igazodni tudjunk, biztosítva ezáltal ügyfeleink felgyorsult piaci versenyben történő megfelelését.
Szolgáltatásunk körét folyamatosan bővítjük, így már nem csak szállítással, hanem raktározással, szortírozással és kihelyezett ügyfélszolgálati tevékenység ellátásával is foglalkozunk.
Vezetőink és munkatársaink nagyfokú szakmai tapasztalattal állnak megbízóink rendelkezésére. Tudásuk mind szakmai, mind gyakorlati hátterében évtizednyi tapasztalat rejlik, amit logisztikai-kereskedelmi-és operációs vezetőként szereztek nemzetközi cégeknél."[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz Luighi #12925 üzenetére
Először "nem engem ért a kár" szóval nem foglalkoztam vele, másodjára csak a doboz tört be meg a videókártya hátlapjának a széle hajlott el és nem szóltam. Mondjuk azért jócskán földhöz kellett b@szni ahhoz hogy betörjön egy jól becsomagolt IBM noti képernyője meg hogy így elferdüljön a hátlap....
[ Szerkesztve ]
-
t_ferenc
őstag
1GB ddr400 low profile memorát keresek. low profile azt akarja jelenteni, hogy a memória oldalán a felső bevágásnál van a teteje a ramnak, nem úgy mint általában a ramoknak.
illetve kérdés: ha egy laptopban csak ata33-on megy a vinyó, holott ata100-ra képes és az alaplap is akkor van olyan kábel amire cserélve elérhető lesz az ata100-as sebesség?
if you fall seven times, stand up eight
-
-
boba6
senior tag
ismerős szitu
legutóbb 2x is olyan ember ült az autón aki most járt max másodjára Szegeden
hívd fel a központot, hogy igyekezzenek[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
veterán
Ha valaki lát egy Byrex futárszolgálat kocsit, szóljon már neki, hogy 1 óra óta várom ...
-
Sub-S
senior tag
Eladó:
- AeroCool 550w-os táp 10k
- AC Silencer Rev.3 VGA hűtő
- 8-as ventik: 2 db TT A1910 kék, 1 Coolink VS2B, 2 VS2L venti, +2 másik
- Pinacle PCTV tuner
- UV aktív katód 2db
- Abit KX7-333 alaplap
- Athlon XP 1600+ processzor
- TT XaserIII V2000A ház
- Icemat 2.0 B egérpad
- Spire WR IV proci hűtő, illetve egy másik hasonló
- Thermaltake CL-C0001 világítós mem hűtő
- 2 db TT Y kábel(világítós UV)
- OP1
- Thermaltake 60 cm-es piros világítós IDE csőkábel
Keresek:- SATA DVD-író
- 400+GB winyó
- 160+GB notiwinyó -
Rhino666
addikt
AMD Athlon 64 X2 3600+ AM2 Windsor (2006/42) 10k
Két hét próbagarival. 2500MHz-et néztem vele, szerintem viszi a 3GHz-et is.
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
megjött az összes cucc, este PC építés
Life is too short to stay stock!
-
Rhino666
addikt
válasz LordVader80 #12916 üzenetére
Jó, hát MX440 azért ingyen nem kéne... Inkább úgy fogalmaznék, hogy a legerősebb ár/érték arányút... Azért 60 rugót nem fizetnék rá a 8800GT-re azért a 25% többletért...
-
Rhino666
addikt
válasz LordVader80 #12913 üzenetére
Hát ahogy számolom, 50k alatt kellene lennie a kártyának hogy olyan ár/érték aránya legyen mint a 8800GT-nek (az én esetemben). Ergó a 8800GT több mint 2x olyan jó.
-
Rhino666
addikt
-
Rhino666
addikt
válasz LordVader80 #12907 üzenetére
Én meg mindig azt veszem meg amelyik a legjobb.
-
csongi
veterán
Sziasztok S478-as Intel procit keresek 3Ghz kölülit.
-
pschio
őstag
valaki szabadítson meg ettől a 2x256@400 ramtol 2x2.5k fájdalom díj ellenében persze
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Rhino666
addikt
válasz LordVader80 #12901 üzenetére
Vele beszéld meg hogy hogy jobb neki, az a biztos.
Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -40% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Cooler Master 700W-os tápegység