Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• divot

veterán

Ma reggel ímélben érdeklődtem egy használt autó iránt. (Aki nézegeti az autós totyikokat, az tudja, hogy épp most vagyunk autóvásárlásban... :DDD)

Szóval a hirdető megadta a telefonszámát és az ímélcímét. Írtam neki egy rövid levelet, hogy érdekel az autó, hitelátvállalással mennyi a törlesztő részlet. Visszaírta, hogy 50-53ezer. Hú, gondoltam, ez elég sok, ezért gyorsan írtam még egy levélkét, hogy és ez mennyi futamidővel érvényes?
    Erre azt a választ kaptam, hogy ha tényleg érdekelne az autó, akkor már rég telefonáltam volna, és nem fog szaros (idézet tőle) leveleket irogatni. No és az autó mindenkinek eladó, kivéve engem. :D És legközelebb vegyek házat is ímélben. :DDD

Szóval nem értem. Lehet, hogy én vagyok a lüke, de nekem az ímél sokkal hitelesebb, mint a telefon. Hiszen nyoma marad. És kényelmesebb is, mivel írásban precizebben, pontosabban fogalmaz az ember. Nem beszélve arról, hogy olcsóbb is, hiszen a net úgy is megy... (Persze ez most mellékes szempont a konkrét esetben, máskor viszont ez is latba esik.)

A kérdés csak az, hogy a magyar társadalom vajon mennyire fogadja el az ímélt, mint kommunikációs eszközt/csatornát. És vajon az általam tapasztalt jelenség általános? Mert akkor sokkal rosszabb a helyzet, mint az gondoltam. Magyarországon, a XXI. században...

Új hozzászólás Aktív témák