Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dellfanboy
őstag
Sziasztok!
BME-re járok villamosmérnöknek.
Milyen számológépet ajánlotok? Előadáson azt mondták hogy szerezzünk be
egy olyan gépet ami ismeri a komplex számokat és a mátrixokat ,
valamint képes 3 ismeretlenes egyenletrendszer megoldására.
Esetleg tudtok nekem valamilyen pontos típust ajánlani?
köszi
üdv. -
-
-
Már a '80 -as években is az EL-506P -t használtam, annak is ~400 oldalas manualja volt.. Átszokni az 506P-ről 506W -re se könnyű pedig azonos gyártó azonos szériája, az pedig hogy két külön gyártó gépét tanulja be valaki szerintem nem optimális dolog, csak mert az egyiket bizonyos helyeken nem használhatja.
A TI-89 és hasonlók igaz hogy nagyon cukik, de szerintem egy zsákutcát jelentenek, mivel A-Z ig minden betűt, szöveget lehet begépelni, így sok helyen tiltottak - helyette egy androidos tablet/telefon vagy laptop jobb (sőt olcsóbb) választás.
-
nyunyu
félisten
(nagyon ciki a vizsgán a számológép manualját olvasgatni..
)
Nem biztos, hogy a rendelkezesre allo ido alatt megtalalnad a keresett funkciot benne, potom 550 oldal.
Mar reg elfelejtettem, hogyan hasznaltam 15 eve valoszinusegszamitas vizsgan a derival/integral funkcioit, vagy szabalyozastechnikan a polar diagram rajzolast.
Idei allamvizsgahoz szerencsere nem kellett a komplett Derive eszkoztar, mar annak is orultem, hogy a negy alapmuveletet megtalaltam rajta.
-
OFF: "Csak az van kikötve, hogy nem lehet grafikusat."
Akkor ez egyszerű. A windows beépített számológépe? esetleg az excel..?
De tudok ajánlani androidos telefonra is nem grafikus számológép progit..ON: én is a Sharp EL-W506 számológépet ajánlanám..
Aki a kétsorosat kedveli és ragaszkodik a színes külcsínyhez annak pedig a EL-506W típust. vagyJa és mégegy fontos dolog (szerintem): rengeteg funkciója van ezen számológépeknek, ezeket is meg kell szokni-tanulni, ezért ne cserélgessük őket. egyfajtát kell megszokni és azt használni. (nagyon ciki a vizsgán a számológép manualját olvasgatni..
)
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen típusú számológépet érdemes venni pénzügy-számvitel szakra az egyetemre?
-
artiny
őstag
helo
Casio FX-602P ezzel a geppel lehet szamolni fazist, elektrotechnikaban a dolt L betu utan irando szoget szamolja at.
van egy ilyen androidra Casio FX-602P es azt akarnam tundi hogy lehet e ilyennel ezt a fazist szamolni?
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.uiq3.fx602p&hl=hu -
akyyy
senior tag
egébknt uj számologépet vennék, lehetőleg sharpot, és olyat amivel minnél könyebben lehet mátrixokkal is számolni.
EL-W506 ilyet néztem ki, bár eléggé ronda, és nem találtam képet arról, milyen formában lehet bele mátrixot irni.ismerősnek ilyenje van:
Sharp EL-9600, de ez eléggé régi már, nincs is terméklistában, pedig "érintőkijelzős", és jó nagy kijelzője van, könnyedén lehet vele mátrixokat irni.a gond az hogy mivel régi, eléggé halvány már a kijelző, meg a 0-t nehezen érzékeli. meg elég ormótlan nagy, tanárok azt hiszik már pda, és nem engedik használni, mondván szöveget is tárol, és benne van a puska xD
-
akyyy
senior tag
ha van 2 koordinátám, és a távolságuk kellene, hogyan tudom ezt számologépbe kiszmolni? (valamit azzal a STO alatti (x,y) gombokkal kel mahinálni)
-
artiny
őstag
http://community.casiocalc.org/topic/2573-fx-9960g-emulator-for-free/
Ebbena forumban egy casio fx 9960 emulatorrol irnak. Kiprobaltam muxik es nem virusos.
Kerdesem az hogy miért nem tudok benne tortként beirni számokat?Ha nyomom a shiftet es azutan a A/ac gombot nem mukodik vagy csak en nem tudom hogy kell...Hogy szoktad számolni a tieddel
pl. egy ilyet50 /_90
osztva
25 /_40= 2 /_50 nek kéne mutatni
hogyan és mire kell beállitani,hogy az eredményt /_ ebbe a fázisos L betube jellezze?
-
artiny
őstag
De van rajta CPLX gomb.
AZ ON (piros gomb) alatt másodikFázist ?
http://casio.bolt.hu/files/fx-570ES.jpg
mint a fx 570 es tud. ha a SHIFTET nyomsz es alatta 3.ik gomb hogy szoget tudsz adni...ezt a funkciot hogy hivjak es tudja az enyém amit lefénykepeztem? -
artiny
őstag
Ezzel a számológéppel lehet komplex számokat számolni, szögeket (fázist) megadni?
http://i.imgur.com/QlrSi.jpgElég régi és le van merulve,de nincs hozza még elemem. (Ma találtam meg...)
-
Sylvie89
csendes tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki el szeretné adni a Casio fx-570es plust? Vagy tudtok helyet Bp-en, ahol nem kerül horror árba?
Köszönöm! -
atti1848
senior tag
Tudom hogy Diszkrét matekből tanítják, az meg is van, csak Villamosságtan órán a tanár mutatta,hogy számológéppel is lehet számolni és gyorsabb, de ma próbáltam a füzetben számolni és nem sokkal gyorsabb, mint számológépen, meg ahogy fogalmaztad , szerintem sem árt,ha tudok rajta számolni.
De ha nem akkor így jártam,pedig nem is régen vettem a gépet.
Köszönöm a segítséget.
-
ftc
nagyúr
Nálunk minden számológép tiltva volt... ha engedélyezve is volt akkor tényleg csak bizonyos tantárgyakon mint pl mikroelektronika... szerintem elég egy egyszerű gép ami tudja alap funkciokat hozza sin cos ,,,esetleg komplex számokat de ennyi
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Citizen SR-270II tudom.számológépem.Főiskolára járok és kellene számolnom komplex számokkal.
Van rajta 2nd és Alpha gomb is.
Az lenne a kérésem,hogy valaki segítsen,hogyan kell vele számolni komplexet.Köszönöm.
-
h.man
csendes tag
Igen a Casio fx-570 ES plus-nál nem találsz jobbat,
de ha egy kicsit olcsóbban akarod megúszni; [f788dx] itt egy Canon f788dx ez közelítőleg fele annyi, kicsit kevesebb funkció + nem teljesen pontmátrixos, hanem kétsoros kijelzős. Differenciál- és integrálszámítást, mátrixszámítást és vektorszámítást meg ugye komlex számokkal is tudsz számolni vele. -
Dinu06
csendes tag
Oké, köszi a tippet! Még zh hét előtt beszerzek egyet.
-
Imy
veterán
Én tegnap vettem pont azt a típust amit Te írtál. (mert ezt találtam, és senki nem mondott ennél okosabbat)
Itt kicsit olcsóbban van:
FX-570ES
Nem sokat próbálgattam, de elég jónak tűnik. Ennél olcsóbban nincs ilyen tudású gép, és a CASIO ami eleve nem rossz márka, 3 év garanciával.
Integrálni, deriválni is tud, de nem tudom, hogy mennyire használható ez majd. -
Dinu06
csendes tag
Szia!
Én is főiskolás vagyok és most még zh-k előtt kéne egy számológép nekem is. Eddig ezt találtam a legjobbnak (Casio fx-570), bár elég drága. De várom a javaslatokat.
http://bolthely.hu/kepek/irodaszer/GCFX570ES.jpg
-
Imy
veterán
Még valakinek ötlete?
-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
Csak az van kikötve, hogy nem lehet grafikusat. Nem fogják egyesével átnézni, hogy mit tud, eddig sem tették első félévben.
Már ha csak komplex számokat tud, már az is nagy segítség, mert villanytanból agyba főbe az kell, és a tanár engedélyezi ami tudja, mondta az csak segítség, mérnök használja a gépet, ha van neki.
Volt aki grafikusat használt, és azt sem vették észre, de nekem ahhoz nincs bátorságom. -
-
Imy
veterán
Sziasztok!
BME-re járok villamosmérnöknek.
Milyen számológépet érdemes venni, ami megkönnyíti az életemet, és használni is tudok vizsgákon? Persze grafikus nem jöhet szóba.
Jó lenne ami tudja a komplex számokat, integrálni, deriválni, laplace transzformációt és egyéb dolgokat tudja ami kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest