Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Mivel két topic is foglalkozik a témával ezért ezt zárom, folytassuk ezt a témát következő topicban:
Mennyit fogyaszt a gépem? [link] -
fred dirty
csendes tag
Tévedsz, egy mai számítógép sokkal többet zabál mint egy légkondi. A légkondi kb. a hűtővel van egy szinten, ráadásul a légkondi csak akkor megy ha otthon van az ember (és akkor is csak addig amíg el nem érte a levegő a kívánt hőfokot). Tény, hogy egy nagy házban ahol van mondjuk 3-4 beltéri egység és két kültéri ott nagyobb a fogyasztás mint egy lakásban ahol csak egy légkondi van.
-
lazydog
addikt
Egyébként tavasszal és nyáron sokkal kevesebb áramot használunk, mint ősszel és télen
Miért is?
Az igaz, hogy tavasszal és nyáron kevesebb megy el világításra, de éppen ez pörgeti a legkevésbé a villanyórát. Ezzel szemben szinte nonstop megy a hűtő, a fagyasztó, sőt egyre több háztartásban a légkondi. Márpedig ez utóbbi igencsak nagyfogyasztónak számít. -
Angyal07
tag
Egy gépben ami fogyaszt, az a proci, meg a videórkátya. Ha mindekettőt lecserélted, akkor lehet lényegesen több a fogyasztása. De akkor sem annyira jelentős. Ha esetleg lecserélted a monitorodat is, akkor lehet, hogy az zabál sokat, mivel az kb. annyi, mintha egy tv menne.
Egy integrált P3-as gép olyan 40-50W-ot fogyaszt. Egy Prescott PC integrált vidkártyával olyan 100W-ot. Nem integrált vidkártyával olyan 160W-ot. És még ehhez jön hozzá a monitor. Egy átlag 17''-os monitor 70W körül eszik, egy 19''-os már 120W körül. Egy tft az 40W körül, ha 17''-es.
Szóval, ha minden lényeges rész maradt, akkor max 50W-al fogyaszthat többet e jelenlegi konfigod. Ha ez úgy nézem, hogy 24 órán át használod, akkor az 1,2kWh egy nap. Ergo heti 8,4kWh-val eszik többet a gép, ha minden nap mindig megy. De azért az nem 25-30kWh.
Úgyhogy szerintem ott más is lúdas lesz a dologban. Egyébként tavasszal és nyáron sokkal kevesebb áramot használunk, mint ősszel és télen, de remélem ezt tudod. -
Ocean
tag
Üdv!
Hát majd 2 éve ül ez a topik, de én azért elmondom a mondandóm, mert nekem most aktuális.
Szóval több mint 6 hónapig laktunk hárman egy albiban, szépen megmértük a fogyasztásunkat, ami 100-120 kW volt egy hónapban, beállíttattuk 110-re és ezt fizettük.
Használtunk 2 PC-t és egy laptopot. Az egyik PC egész nap ment, a másik illetve a laptop csak esténként pár órát.
Pár hónapja elköltözött a munkatársam, és ketten maradtunk a párommal. Elvileg kevesebb áramot fogyasztunk, eggyel kevesebb gép, szoba, stb, minden.
Igen ám, de lecseréltem a PC-m egy 2 magos Intelre.
Majd kíváncsi voltam mennyi így a fogyasztás. Hát majd az agyam dobtam el. 1 hét alatt fogyasztunk 50-60 kW áramot. Semmi másra nem tudom fogni, minden egyéb eszközünk ugyanaz.
Hát ennyit a fogyasztásról, most azon gondolkodom mennyire állíttassam az általányt, hogy évvégére valamit behozzunk az elmaradásból... -
Zeck
aktív tag
Köszönöm. Egyébként számomra is eggyértelmű volt, hogy csak az elméletivel tud számolni, és nem kalkulálja ki éppen mennyit pörög a ventim...
-
chop
őstag
itt az oldal
Bővebben: link -
Zeck
aktív tag
Van valami külföldi oldal, ahol ha beadod miylen cuccaid vannak a gépben kiirja hány wattot fogyszt. Ha valaki tudja a címét dobhatna egy linket!
-
Suliro
senior tag
Egy gép 1 évben ha sokat megy 40-50ezret is elfogyaszthat, sőt folyamatos terhelés alatt 100k is elérhető. Valamilyen szinten igazuk van a szüleidnek.
-
Johnny
senior tag
Meg érdemes megnézni egyes tápok hatékonyságát (efficiency). Itt átlagos érték szerepel, adott felvett árammennyiségre van megadva az átlagos leadott áram. Ahhoz, hogy 250W-ot tudjon leadni egy táp, nem annyit fog felvenni értelemszerüen.
-
Dzsekó
addikt
válasz
agrarfiatal #27 üzenetére
Ez van az olcsó tápok miatt szerintem hiszen itt erősen túloznak a valós teljesítménnyel kapcsolatban.
Gondolj bele mit tud egy 400W Acorp vagy Codegen valójában.
Igen egy igazi 480W-os táp teljesítményét nem használja ki egy otthoni átlagos konfig.
Persze a tápoknál is mindenki erősen túlméretez:
-gyenge minőségű táp
-tartós terhelés, a táp kímélése nem 100%-on járatása
-túlméretezés a tápventilátor zajszintje miatt -
electrician
tag
Én mikor megmértem fogyasztásmérővel az enyémet a következők jöttek ki:
-gép: 130-140 W asus a7-es 1700+-al
-monitor 40 W Belinea 17''
-kábelmodem 20 w terayon volt akkor.
Tehát ez kb. 200 w/h (0.2 kWh) azaz 5 h alatt fogyaszt el 31.20 ft-t ( valahol előbb ezt írták árnak).
Lehet számolni. -
MarKoo
addikt
Valaki meg tudná nekem mondani, hogyha a gépem átlagban 550 órát megy, akkor a konfigommal egy 480W-s táp mellett mennyit fogyaszt. Érdekelne és a fizika nem az erősségem.
-
Dzsekó
addikt
válasz
agrarfiatal #19 üzenetére
Megsúgom neked a ph-n legutóbb tesztelt SLI konfig ami azért messze nem alapkonfig eszik 190W körül mindennel együtt.
-
C00L
csendes tag
Szerintem inkább a gépből kéne sütőt, szárítót meg efféle melegítő berendezést csinálni. Túl sok fölös energiát füt el! Azt a fölös hőenergiát amit ventivel kifujunk a házból fellehetne használni pl.: ruhaszárításra vagy akár télen lehetne is vele füteni. Igaz ahoz sokat kell számoltatni a gépet (játék).
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
agrarfiatal #20 üzenetére
Nekünk meg 94e-t
És fog sincs hogy mér, pedig már csak 1 fagyasztó megy
De azért ne offoljuk szét szegény topicját plz
Megelőzni is kell néha
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Bocs, de a HDD-K, CD/DVD ÍRÓK/OLVASÓK helyett ennek az egésznek, nem a HŰTÉS, HÁZAK, TÁPOK, MODDING - ban lenne inkább a helye? Ha már vannak ilyen kategóriák szvsz használjuk normálisan.
Peace és buék. -
Amu
tag
szarrágóak is, de azértérdekel, hogy mennyit fogyaszt ez a dög
-
Dzsekó
addikt
Az 1,5GHz-es gép kb.110W-ot fogyaszthat. Egy mai korszerű gép fogyasztása kb. 150-200W. Ehhez jön még a monitor fogyasztása meg hogy napi hány órát üzemel.
Önmagában a gép ebben az esetben 24*110W=2680W-ot eszik*30nap=79,4KWh
Pénzben 25,7 Ft/kWh a tarifa most azaz havi 79,4*25,7FT=2100FT-ot kell fizetni a gépedért+monitorköltség.
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
''Lehet, hogy hülye a kérdés, de szülök most azzal jöttek elő, hogy azért magas a villanyszámla, mert megy a gépem éjjel-nappal''
Igazuk van. Én is úgy számoltam, hogy kb. 4e a gép havi áramfogyasztása. -
Vangelis
félisten
Én év végén..nemrég 26k toltam rá a számlámra.....és csak tavaj ment nagyon sokat a gépem......szerintem az nyomta meg..vagy nem????
eddig havi 4k val fizettem panelban most felnyomták 6k ra......havi 200kw ot nyomunk el...ez szerintem sok
200*26ft=5200ft...és környéke..de néha több is...és nem tudom mi az..arra gondoltam a szomszéd nyulj az áramot...de nem
Remélem...de valmi nagyon falta...aztán egy uj teafőző 800W ......vízköves volt és ment néha 2 órát mire lefőtt a tea..majd az kikpcs és most teszt , hogy mi a rossz
De lehet hogy a gép lesz....ugyhogy netezni csak a laptopról fogok lehetmajd elválik
-
agrarfiatal
senior tag
azért nem lebecsülendő a gépek fogyasztása.
a táp meg mondjuk hiába 300wos annál többet eszik ha maxon megy mert hőt is termel.
amúgy a mikrot valamelyik nap néztem 800w-os és majd 1400w-ot fogyaszt valszeg a veszteségek miatt. -
breetai
aktív tag
HI! Nekem eddig egy Azona 400 W-os táp tolta a konfigom.(Az adataimnál ott van.) Most egy Chieftec 420A (aktív PFC) van benne, és ÉJJEL-NAPPAL MEGY! NEM KÖLTŐI TÚLZÁS! Általában hétfőtől, vasárnapig! A LÉNYEG:
Eddig 6500 Ft körűl fizettem, MOST 7500 Ft a számla!!! +Kaptam 2000 Ft jóváírást!!! Tök pozitív!!!
ÚGYHOGY ez kacsa, kb. 10 percig 900W-on tolt mikrosütő (esetleg grillez is...) egy olyan számítógép mint az enyim, egész havi fogyasztását füstöli el.
Tippem mindazoknak akik spórólni akarnak a villanyszámlán, hogy a mikrot ''kukázzák'', a frittőzzel eggyütt. Esetleg ha van elektromos sütő, FAGYASZTÓ, hűtő akko ott kerese a magas számla okát. -
And
veterán
Hi! A géped leírása mellett az egyik legfontosabb tényezőt figyelmen kívül hagytad: a monitort. Egy ilyen gép fogyasztására monitorral együtt nyugodtan becsülhetsz minimum 180...200W értéket. Kiindulási alap lehet ez a topik: Bővebben: link. Ha nem csak üresjáratban megy a géped, hanem csinál is valamit, akkor az előbbi érték tényleg csak alsó határnak tekinthető. Kis számolgatással - az éjjel-nappal járatást szó szerint értve - a havi energiaigény ennyire adódik: 0.18kW * 24h * 30(nap)= 129.6kWh. Mifelénk a vill. energia egységára bruttó 32.1 Ft/kWh, így ez a tétel 4160 Ft-ot jelentene havonta.
-
Amu
tag
upsz, az nemkevés
-
Amu
tag
Lehet, hogy hülye a kérdés, de szülök most azzal jöttek elő, hogy azért magas a villanyszámla, mert megy a gépem éjjel-nappal
Valóba ekkora nagy lenne az áramfelvétele egy gépnek???? egyszerűen nem akarom elhinni
Egy sima 1,5-ös PIV 1 db vinyóval, meg egy dvd íróva, ja meg egy VGA kártyával emin forog egy kis szutyok venti, de a házba nincs is több, csak a Procié, ja meg a tápé
Aktív témák
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest