- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gigabyte alaplap topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas
tag
Megfejtés: egy másik vinyóval (Maxtor 120Gb / 7200rpm / 8MB) minden szép és jó.
A másikkal (Maxtor 40Gb / 7200rpm / 2MB) meg van hibaüzenet, csak egyszer.
Többször is kipróbáltam mindkettőn a telepítést, és következetesen így csinálta.
Pedig a Powermax azt mondja hibátlan a lemez, és az előző gépemben nem is volt vele gond (Asus TUSL2C), igaz most sincs (az egyszeri hibaüzeneten kívül).
''Szeretem'' ezeket a kompatibilis PC eszközöket... -
tomas
tag
A RAM-okat egyesével még nem teszteltem, viszont:
- Ha a BIOS-ban kikapcsolom a ''silent boot''-ot (tehát hogy az Intel logó helyett a POST látszódjon), akkor a memóriateszt után fekete marad a képernyő ! Nem indul az XP. Egy régebbi BIOS-t is ki fogok próbálni.
- Ki fogom cserélni a videókártyát, ramot, vinyót hogy akkor mi van.
De továbbra is az zavar, hogy csak a TELEPÍTÉS UTÁN EGYSZER küld hibát a windows, aztán soha.
És mindkét bejegyzés az eseménynaplóba az első újraindítás után kerül be. Tehát a telepítés végén (üdvözli a windows, regisztráljon az MS-nál, felhasználónév megadása... után), mikor először elindul a gép, az eseménynaplóban még semmi különös nincs.
Tehát ezután újraindítom, és mindkét bejegyzés ekkor kerül be.
Ezt írja az első bejegyzésben: ''Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet'' DEHÁT ÉN INDÍTOTTAM ÚJRA A GÉPET, NEM PEDIG MAGÁTÓL INDULT ÚJRA !!
Már arra is gondoltam, hogy a telepítés után egyből fel kéne rakni a chipset drivert hátha akkor nem hibával indul újra. -
tomas
tag
-
tomas
tag
Felraktam az XP-t, először magától újraindul a gép és ezt írja az eseménynaplóba:
Forrás: Save Dump
Kategória: Nincs
Típus: Információ
Eseményazonosító: 1001
Leírás: Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x000000c5 ( 0xfffdfffc, 0x00000002, 0x00000000, 0x805366f5 )
A memóriatérkép mentve a következő fájlba: C:\windows\minidump\mini060604-01.dmp
Az első újraindítás után ''A rendszer súlyos hiba után állt helyre'' hibát küld, és ez kerül a naplóba:
Forrás: System Error
Kategória: 102
Típus: Hiba
Eseményazonosító: 1003
Hibakód: 000000c5
1.paraméter: fffdfffc
2.paraméter: 00000002
3.paraméter: 00000000
4.paraméter: 805366f5
A további újraindításoknál viszont semilyen hibaüzenet nincs, az eseménynapló is normális. Csak a telepítés után egyszer csinál ilyet.
A memóriákat ellenőríztem memtestel.
A vinyót PowerMax-al.
Az IDE kábelek is jók.
Tuning nincs.
A Biosban minden default.
Intel D865PERL alaplap
P4 2,66GHz proc + intel hűtő
2x256MB kingston RAM
Asus V7700 (gef 2) video
Maxtor 40 GB / 7200 winyó + hűtő
Asus CD rom
Yamaha CD író
Hang, háló letiltva a Biosban.
Chieftec 360W táp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest