Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• blountex

senior tag

válasz gyugyo79 #52078 üzenetére

Köszönöm a segítséget mindenkinek és már úgy érzem egy kicsit valamivel jobban átlátom ezt a dolgot!

Bár magamtól is rájöhettem volna már erre a hálózati interfészre :)
    Valóban miután átírtam a 10.0.0.4-et pl 192.168.1.20-ra akkor már stimmelt.

IPV6 átjáró DNS manuális konfigolása pedig automatikusan hozzáigazodott így nem kellett azzal semmit csinálnom.
    A preferált dns a beállított ip címre: fe80::6eb0:ceff:feba:7072
    Az alternatív pedig erre ált át automatikusan: fe80::6eb0:ceff:feba:7072

Tehát meg is találtam egyből a netgearen belül az ip címet, illetve a hálózat is működik már synology assistra is readyt ír ki. Tv-n is minden oké.
    Kérdésem az lenne, hogy ha a router lan ip címét átírom 10.0.0.1-re akkor automatikusan megtalálta volna ugyan úgy a NAS-t?
    Mert úgy a régi beállításomban 10.0.0.1 szerepelt.

Számítógép ip átírása kérdés:
    Amikor 10.0.0.59-et írtál és úgy állítottam is be akkor nem értem hogy találta meg a 10.0.0.4-et mivel a .59 egy magasabb szám már és nem esik bele a 4-es tartományba, vagy ehhez ennek nincs köze?

Tulajdonképpen most már csak a távoli elérést kell beállítani, de ehhez a telekomos routerben is kell port forwardingot álllítanom nem elég a netgearbe, azt hiszem ezzel már elboldogulok. Nem biztos hogy a belső hálón belül működni is fog, elég ha a külsőn mobil neten már elérem a nas-t.

Valójában azért álltam ennek az egésznek neki mert a telekomos routeren míg a wifi sebesség tök jó volt a laptopnál addig a netgear routeren baromi csiga lassú és az oldalak betöltése se volt jó. Érdeklődtem más topicba, és ezt a tanácsot kaptam: [link]
    Az linken lévő írásban a DHCP-t kikapcsoltam és onnnantól nem értem el a netgear routert sehogy, és a jelenlegi beállítás szerint a wan port nem maradt üeresen és így is jó a sebesség.

Bónusz kérdés:
    Mi a különbség a cat kábelek között:
    Tehát mint ahogy a leírás is említi ha egy cat5 kábelem van a cat5e mellett akkor 100mb/s sebességem van.
    Akkor az hogy lehet az, hogy ha egy cat6 kábellel összekötöm az asztali pc-t akkor kapok 220mb/s letöltési sebességet, ha pedig egy CAT5 kábelt használok közel 420 a sebesség egy 500as nethez képest?
    Bár amikor switchel kötöttem össze és ugyan ezt a cat5 kábelt próbáltam ki ott bizony nem ment 100mb/s fölé a sebesség tehát ez így korrekt volt.

Továbbá érdemes kicserélni az összes kábelt cat6-ra?
    Persze amin a falon át van vezetékelve azt már nem érdemes bolygatni.

Új hozzászólás Aktív témák