-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
válasz
gyugyo79 #52078 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek és már úgy érzem egy kicsit valamivel jobban átlátom ezt a dolgot!
Bár magamtól is rájöhettem volna már erre a hálózati interfészre
Valóban miután átírtam a 10.0.0.4-et pl 192.168.1.20-ra akkor már stimmelt.IPV6 átjáró DNS manuális konfigolása pedig automatikusan hozzáigazodott így nem kellett azzal semmit csinálnom.
A preferált dns a beállított ip címre: fe80::6eb0:ceff:feba:7072
Az alternatív pedig erre ált át automatikusan: fe80::6eb0:ceff:feba:7072Tehát meg is találtam egyből a netgearen belül az ip címet, illetve a hálózat is működik már synology assistra is readyt ír ki. Tv-n is minden oké.
Kérdésem az lenne, hogy ha a router lan ip címét átírom 10.0.0.1-re akkor automatikusan megtalálta volna ugyan úgy a NAS-t?
Mert úgy a régi beállításomban 10.0.0.1 szerepelt.Számítógép ip átírása kérdés:
Amikor 10.0.0.59-et írtál és úgy állítottam is be akkor nem értem hogy találta meg a 10.0.0.4-et mivel a .59 egy magasabb szám már és nem esik bele a 4-es tartományba, vagy ehhez ennek nincs köze?Tulajdonképpen most már csak a távoli elérést kell beállítani, de ehhez a telekomos routerben is kell port forwardingot álllítanom nem elég a netgearbe, azt hiszem ezzel már elboldogulok. Nem biztos hogy a belső hálón belül működni is fog, elég ha a külsőn mobil neten már elérem a nas-t.
Valójában azért álltam ennek az egésznek neki mert a telekomos routeren míg a wifi sebesség tök jó volt a laptopnál addig a netgear routeren baromi csiga lassú és az oldalak betöltése se volt jó. Érdeklődtem más topicba, és ezt a tanácsot kaptam: [link]
Az linken lévő írásban a DHCP-t kikapcsoltam és onnnantól nem értem el a netgear routert sehogy, és a jelenlegi beállítás szerint a wan port nem maradt üeresen és így is jó a sebesség.Bónusz kérdés:
Mi a különbség a cat kábelek között:
Tehát mint ahogy a leírás is említi ha egy cat5 kábelem van a cat5e mellett akkor 100mb/s sebességem van.
Akkor az hogy lehet az, hogy ha egy cat6 kábellel összekötöm az asztali pc-t akkor kapok 220mb/s letöltési sebességet, ha pedig egy CAT5 kábelt használok közel 420 a sebesség egy 500as nethez képest?
Bár amikor switchel kötöttem össze és ugyan ezt a cat5 kábelt próbáltam ki ott bizony nem ment 100mb/s fölé a sebesség tehát ez így korrekt volt.Továbbá érdemes kicserélni az összes kábelt cat6-ra?
Persze amin a falon át van vezetékelve azt már nem érdemes bolygatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest