Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz 5-ös kezelő #169544 üzenetére
Szerintem is! Egyebkent errol nem lehet leszedni a nagyitot? Multkor olvastam itt a topikban, hogy valamelyik orarol le lehet szedni, csak mar nem emlekszem melyik volt az.
-
titán
válasz phranxinatra #169533 üzenetére
Szerintem kar volt vele elrontani.
-
titán
Talaltam uj monstert kek szamlaposban:
SZSC003 a tipusa.
Ket dolog viszont nem tiszta nekem. Az a csunya nagyito minek rajuk? Masik az aruk, horror.
szerk: Latom fagyalllo korabban mar irt rola.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz phranxinatra #169476 üzenetére
Egyik haver a casioban hegeszt+flexel. Az idot mar alig lehet leolvasni olyan az uvege. Persze nem ertem a miertjet, de o tudja.
-
titán
válasz pulutodurumo #169291 üzenetére
Ertem koszonom szepen! A naptarvaltas egyertelmu, hogy nem szabad, amugy nem tudom szamit-e, hogy milyen iranyban tekerjuk.
Koszonom!
-
titán
Azt szeretnem megkerdezni, hogy az automata orakat visszafele is lehet barmennyit tekerni?
-
titán
Jomashop van olyan megbizhato mint a sky? Szeretnek egy nighthawk-ot es itt is kaphato, illetve meg amazonon neztem.
Biztosan vadiuj, origi orat arulnak? Szeretnem en leszedni a foliakat a szijrol/orarol.
Vamolas gondolom onnan tuti akarhogy is kered.
Amugy vicc, hogy a felmillas citizen 700 dollar. Ha teljesen hivatalos behozod is majdnem felarbol megvagy, egyszeruen nevetseges.
-
titán
válasz excalibur36 #169114 üzenetére
Gratulalok, szep kis ora! Jo vastag!
-
titán
Nekem kb 7 masodpercet kesik naponta, de ugy tudom az is jonak szamit. Szoval minden oke nalad. A monstert tegnap delutan allitottam be masodperc pontosra a pc-hez, kezzel huztam rajta es nem hordtam csak a szijon pihent, azota -6 sec. Kivancsi leszek hogy muzsikal majd hordas kozben.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz Sungoo #168751 üzenetére
Nem a penzrol van itt szo, a szerelo szett tobbszorosebe kerul. Ha olvastad hogy jartam ezzel az orassal, inkabb nem viszem oda a tobbi oramat es ennel csak rosszabbakat ismerek itt helyben. Azt sem szeretnem, ha osszekaristolna a szijat. Erdekel a dolog es szeretnem magam megcsinalni magamnak.
Koszonom a batoritast!
Kozben talaltam egy videot: Shorten the bracelet of the Seiko SRP637K1 Baby Tuna (Monster) -
Szerintem ez ugyan a szij. Most hogy mar lattam hogy is nez ki ez az egesz, szerintem siman menni fog!
-
titán
válasz 5-ös kezelő #168743 üzenetére
Koszonom szepen, nagyon tetszik, igen orulok neki! Egyelore visszatettem a nylonba, nem volt idom foglalkozni vele.
A szijabol ennek hogy lehet kiszedni szemet? Valakitol kaptam korabban videot, most hirtelen nem talalom, eleg sok emberrel valtottam privatot mostanaban. Valahogy ugy csinalta a pali, hogy megnyomatta oldalrol es ket darabban jon ki a stift, egy kicsi arrol az oldalrol ahonnan nyomatta, a masik oldalrol pedig egy hosszabb. Vissza pedig ugy tette oket, hogy oldalrol rakta be es ket kis csavarhuzoval nyomta oket be. Igy kell valahogy? Rendelek majd olyan szerelocsomagot es megcsinalom szepen magamnak.
-
titán
válasz fagyalllo #168702 üzenetére
Szuper! Tehat tekerem tekerem es erzem mikor mar nem huzza, viszont barmeddig tekergetem csak forog majd uresen es nem lesz baja? Koszonom! Inkabb mgkerdezem mintsem hogy baja legyen.
Nagyon szep ez a kis ora! Teljesen mas mint az skx.
Koszonom szepen neked is!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Hozzam is megerkezett az uj csaladtag:
Szeretnek is kerdezni. Probaltam a koronat is, minden tokeletesen mukodik. Mikor kezzel huzom fel, honnan erzem amikor mar eleg? Ha eljutok oda, akkor meg mindig be kell tekernem a koronat, mikozben meg mindig huzza fel a rugot, ez hogy van megoldva, hogy ne tegyen kart a user a szerkezetben?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz g0n21 #168420 üzenetére
Oke, csak azert kerdezem meg inkabb, nehogy ugy jarjak mint a datumos dologgal az skx-nel.
Ha kitekered a koronazarat, egybol huzhatod is a rugot az oramutato jarasaval megegyezoen?
Itt mit ir pontosan nem tudod?
1. Slowly turn the crown clockwise (in
the 12 o’clock direction) to wind the
mainspring.
Turning the crown counterclockwise (the
6 o’clock direction) does not wind the
mainspring.-------------------------
TOZ
-
titán
A 4R36 seikonal mire kell figyelni ha az ember manualisan huzza fel a rugot? A gyari doksija ezt irja, csak nem nagyon ertek angolul:
● How to manually wind the mainspring by turning the crown
1. Slowly turn the crown clockwise (in
the 12 o’clock direction) to wind the
mainspring.
Turning the crown counterclockwise (the
6 o’clock direction) does not wind the
mainspring.2. Continue to turn the crown until the
mainspring is sufficiently wound. The
second hand will start moving.
3. Set the time and date before putting the
watch on your wrist.http://www.seikowatches.com/support/ib/pdf/SEIKO_4R35_4R36_4R37_4R38_4R39.pdf
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz fagyalllo #167605 üzenetére
fagyalllo, kvazy
Megtalaltam SBGD001J, nagyon beteg. 192 ora jarastartalek durva azert.
A híd körvonalát a Fuji hegy vonulatai idézték, a rubin berakás pedig Suwa város fényeit szimbolizálja, amelyhez közel a stúdió található. A tok speciális platinából készült, amely lehetővé teszi a Zaratsu technológiával történő megmunkálást. A számlap lenyűgöző. A megcsillanó gyémántpor a stúdiót körülülelő havas hegyekről visszatükröződő reggeli napsugarak fényét idézi.
-
-
titán
válasz yodamastah #167565 üzenetére
Szep kis ora, a zar nekem olyan durungnak tunik hozza.
-
titán
Citizeneket hol erdemes nezegetni normalis arakon?
-
titán
válasz von toth #167215 üzenetére
Hat ez nagyon tetszett!
Jujj, ez csunyan eltorott! Amugy eleg barbar lehetett a tulaj, en csak szepen finoman tekertem, gondolom ereztem volna, ha elakad valami es akkor nem tekertem volna tovabb. .
Ertheto a dolog! Amugy van nekem itthon nomos klonom kinabol, 1500ft volt darabja. Van fekete es feher is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nomosok itt mennyire elterjedtek?
(L:/dl/upc/2017-02/21/19543_mxjunxopy4mfuzzj_zuerich_weltzeit_2015_03.jpg)(/L)
------------------------------------------------------
Tudom hulye kerdes az ilyen, de tenyleg nem ertem ez az ora mitol ot milla:
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Tiszteletes #167160 üzenetére
Ez eleg nagy szemetseg, mert azt irja az oldal, hogy magyarorszagra free szallitja a dhl is. Amugy legkozelebb kerd sima airmail-el, ugy talan nem lesz egyeb koltseged.
-
titán
válasz 5-ös kezelő #167098 üzenetére
Nem ott lakom. Biztos lehet rajt allitani, a fejen kellene kicsit fesziteni, de nem foglalkoztam vele, mert a masik meg tokeletes allapotban volt, igy betoltam azt helyette, all mint a beton!
-
titán
válasz 5-ös kezelő #167095 üzenetére
Koszi szepen, rendelek is belole! Eszembe juthatott volna hamarabb is, csak nem szamitottam ra, hogy ilyen kaki munkat vegez az oras.
-
titán
válasz 7s26c #167060 üzenetére
Nekem vegulis csak egy olyan kutyu/szett kellene, amivel ki tudom tolni a stiftet a szijbol/szukseg eseten a rugosat az oratoknal es a masik rugosat a csatnal.
-----------------------------
(#167062) berigazek Brutalis!
Ez tuti nem ut melle az indexnek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ma delelott nezem, hogy felig ki van csuszva a tuske a szijbol. Ez az mengele biztos osszenyomta a veget vagy nem tudom mit csinalt vele, de szinte ki-be csuszkal a feje is. Szerencsere a masik amit kiszedett az jo. Ilyen stiftet lehet venni valahol ha kellene? Gondolkodom veszek egy szemkiszedot, csak alirol 1 honap mire ideer. De ehhez a barbarhoz nem viszem tobbet az biztos. Mint amit itt latni a linken: [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
Oratarolo nincs malayziabol esetleg jo aron? Vagy mit ajanlanatok? Tegnap vettem eszre, hogy nagyon finom karcok lettek par helyen az ora hatuljan, szerintem attol, hogy a szijra teszem le mindig az orat es a csat karcolgatja. Ez szerda ota lett rajta, most betettem mar ejjelre koze a papirt, csak kellene egy normalisabb megoldas.
Neztem alin 6 darabos 4200-ert es van 12db-os 7000-ert, szerintem ezekbol rendelek majd.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz 7s26c #166879 üzenetére
Epp talaltam a szetszerelesrol es ossszeszerelesrol is videokat, bar nem tudom ez melyik seiko szerkezetek: [link] [link] Milyen osszetett egy szerkentyu es milyen szepen mukodik.
Gyorben van ez a orak.hu uzlet, nem ismeros mennyire megbizhatoan szervizelnek automata seikot? Nekem az lenne kozelebb, vagy ha minden kotel szakad budapest. Ott melyek a bevalt szervizek?
Itt egy skx-et szervizel a a pali, durva: [link]
Mar latom melyik muanyag kereket irtatok, hogy az mozgatja a naptarszerkezetet. Okosan van megoldva, hogy az seruljon inkabb, mert gondolom filleres alkatresz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Koszi szepen! Ezek szerint a ketyeges hangjat erzekeli a gep es a kozottuk eltelt ido alapjan szamitja ki a pontossagot.
-
titán
No igy, hogy par orat volt a kezemen delutan az ora, szepen ketyegett reggel is, datumok is rendben.
A technologia irant erdeklodve szeretnek kerdezni valamit. Olvastam az orak,hu oldalon, hogy
Az óra szabályzását számítógépes szoftverrel végezzük, a pontosságról nyomtatott tanúsítványt adunk.
Valaki esetleg latott mar ilyet, vagy ismeri ennek a folyamatnak a mikentjet, hogy egy mechanikus orat hogyan szabalyoznak be szamitogeppel? Mintha ilyen muszert lattam volna mar valahol a neten. Koszonom szepen!
-
titán
válasz 7s26c #166615 üzenetére
Jaj ne is mond, tapizom allandoan. Vettem ezeket az olcso kinai orakat, ezutan rossz rajuk nezni. El is adogatom majd oket. Inkabb ket seiko, mint 10 olyan, az ember sokkal buszkebben is viseli, meg ha azokon se nagyon latszik az ara es a minosege.
Meg egy orat veszek majd meg, szerintem automata lesz az is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz 7s26c #166613 üzenetére
Ezen nem is csodalkozom. Igazibol megmagyarazhatatlan, de mindig jo ra nezni, egyszeru es megis nagyszeru. Mikor hzzaersz, vagy megkocogtatod az uveget, erzeni, hogy betonbiztos a cucc es bent van az anyag. A fluoreszkalasa valami brutalis, orak mulva is vilagit a sotetben.
-
titán
válasz 7s26c #166611 üzenetére
Koszonom szepen! Imadom mar most ezt a kis orat!
Nem alltam neki takolni, ugy iteltem meg, hogy nem lenne eleg a pockot arrebbtenni. Beugrottam helyi orashoz, egy szemet szedett ki a szijbol es arrebbtette a pockot is eggyel, igy kenyelmes ugy tunik. Max meg beljebbteszem ha szukseges, vagy elugrom hozza, kezfogasert megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz pulutodurumo #166602 üzenetére
Ok, thanks! Ezek szerint kuldenek mindent!
-
titán
válasz pulutodurumo #166600 üzenetére
Tehat akkor ehet rendelni batran prospexet, kuldik?
Egyre jobban tetszik ez a seiko 007!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz 7s26c #166541 üzenetére
Nagyon vigyazok a dolgaimra es aggodtam, hogy mindjart el is rontottam a vadiuj oramat es csak forgolodtam ejszaka. Oke, en is igy cselekszem akkor, a 007 is megallt 5.20-kor. Hiaba, ilyen az automata ora, ezert is szeretnem hordani minel elobb. A csatban levo pocokre nincs valami hazi tipped hogy tudnam arrebbtenni?
Kerestem rotringot, hatha annak a hegye befer oda, persze nem talaltam. Na majd delutan megoldom.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz 5-ös kezelő #166538 üzenetére
5-ös kezelő, kvazy
Koszi a tanacsokat! Ugy nez ki minden a legnagyobb rendben. Nem aludtam szinte egesz ejszaka, izgultam az ora miatt, igy gyakran raneztem. Tiz utan elkezdte mozditani a szamsort szep lassan, fel harom fele pedig mar mozgasban volt a napkorong, negyed negykor mikor raneztem mar atallt csutortokre, mindket jelzes tokeletesen a helyen all. Tanultam a sajat hibambol, szerencsere az ora nem karosodott, ezt megjegyeztem egy eletre.
Szerintetek ha hetvegen nem hordok orat es mivel valoszinu venni fogok meg automatat, igy lesz mikor allni fog valamelyik, az nem okoz semmi problemat ha megallnak ugye? Gondolkodtam ezen az oraforgaton, de annyira nincs ra szuksegem, mert max beallitom az idot es mar mehetek is, az ora majd felhuzza magat, a datum annyira nem fontos nekem.
-
titán
válasz Empsepo #166530 üzenetére
Oke, koszi! Hat ha holnap delelottre atvaltja mindkettot, akkor nincs gond, valoszinu akkor mar kesobb sem lesz. De hogy ilyet, hogy pont ott allnak a mutatok, ahol valt a datum, en meg abszolut nem is gondoltam ilyesmire. Amugy nagyon finoman nyultam hozza es eppen csak az ismerkedes miatt probalgattam mi merre es mikor valtott, mondom mar akkor legyen beallitva.
Sok boldogságot hozzá. 😊 Orulok neki nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Empsepo #166528 üzenetére
Amugy utana mikor az orat tekertem el is allitotta a napot es a datumot is, most latom mar elkezdte valtani a 15-ot. Volt amugy itt akinek mar emiatt megpusztult a datumszerkezet? Egyebkent iszonyat csendben jar, egyszer hallottam eddig mikor a fulemhez tartottam azt az apro cicergest,, na majd ha kilottem a pc-t megprobalom ujra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz berigazek #166523 üzenetére
Hordani fogom minden nap, igaz nem 8-10 orakat, kitapasztalom majd mi es hogy lenne a legjobb.
fagyalllo Koszonom ! Fura ez kicsit, ugy emlekszem egy kattanasra allitottam a napok neveit es a datumot csak kulonbozo iranyban, ket kattanasra pedig az idot. Az a 3. pont gondolom azert van, mert akkor tekeri o is a tarcsakat, szerencsere pont lattam is mikor allitottam az idot. Figyelek ra!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz berigazek #166517 üzenetére
Koszonom szepen!
Mivel ez az elso 7S26 szerkezetu automatam, szeretnem megkerdezni toletek, hogy kell-e valamire ugyelnem? Ugye kitekertem a koronat, majd egy kattanasra egyik iranyban a napot, masik iranyban a datumot allitom, masodik kattanasra pedig az idot. Mivel az idot lottem be utolag, tovabbtekerte az egeszet, igy megint belottem es csak utana pontositottam az idot ujbol . Itt valamit el tudok rontani? Egyeb tanacsok esetleg a hoszutavu problemamentes egyuttlethez?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Sziasztok!
Megerkezett a Seiko SKX007-es muszer, nagyon orulok neki:
Egyelore ismerkedem vele, a datumot es a napot, pontos idot beallitottam. Hu de szep kis ora , egyszeru es megis nagyon elegans. Koszonom szepen mindenkinek a tanacsokat a valasztashoz es a rendeleshez.
A szijat holnap belovom, lehet nem is kell szemet kivenni, az kis pocok sima rugos megoldasu? Elso korben arrebrakom, hatha ugy jo lesz, ha nem elviszem a helyi orashoz, hogy vegyen ki szemet a szijbol. Szeretnem minel elobb elkezdeni hordani, hogy kiismerjem a jarasat es ne itthon pihenjen, hanem legyen a karomon, hisz ott a helye!
----------------------------------
(#166475) zsocy Gratulalok, nagyon szep kis ora! En seikoban neztem ilyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Dyson akkumulátoros porszívók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest