- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderm
csendes tag
No, újra itt vagyok. Sajnos nem sokkal jutottam elrébb. Kerítettem egy fat 32-es partíciót, ahová lehetne telepíteni, meg egy uhu linux-ot. A telepítő szépen el is indul. Megkérdi, hogy hová telepítsen, én meg megmondom. Gyanítom itt kéne elkezdenie telepíteni, vagy legalábbis egy listát adni, vagy valami. E helyett azt mondja, hogy ''nem találom a telepítő lemezt'' (azt a telepítő lemezt, amiről elindult a gép... ). Akkor most mi van???
-
anderm
csendes tag
Úúú, akkor lehet, hogy mégis inkább meg kéne venni?
-
anderm
csendes tag
válasz
proximus #150 üzenetére
Elttil
Először is köszi, hogy ''beledumálsz'' (nehogy már Te kérj bocsánatot;) ).
Aztán meg pont az a baj, hogy nem csinálja (a Suse netről letölthető telepítője, még a yast-ig sem jut el, hanem már előtte lefagy a hardver információ gyűjtésnél(vagy valami ilyesmi). Valszeg az ntfs partíció miatt.
proximus
Az 5 gigásból gondoltam lecsípni (talán jobb, ha egy partíción van a két rendszer), de meg lehet győzni;) .
Elkezdtem letölteni az UHU linux-ot. Nem igazán értem, hogy ki veszi meg sok ezerért (najó nem sok), ha letölthető az oldalról is. Vagy nem teljesen ugyan az a kettő?
-
anderm
csendes tag
válasz
proximus #145 üzenetére
Na leírom most már konkrétan, hogy mi a felállás, hogy tanácsot tudj adni
Szóval adott egy darab negyven gigás vinyó, ami két partícióból áll c: 5 giga d: 35 giga.
c-n van a win. Ide gondoltam a linux-ot is, de formázás nélkül, ha lehet. Úgy tervezem, hogy valhogy összekaparok 2 giga helyet, és azt part. magic-kel (vagy, ha van jobb ajánljatok) leválasztom, aztán oda mehetne a linux.
Mi a véleményed? -
anderm
csendes tag
Akkor az egyetlen megoldás, hogy partition magic-el(vagy valami hasonlóval) átméretezem az adott partíciót, és oda telepítem? Szerettem volna elkerülni ezt a megoldást, mert azt halottam, hogy adatvesztéssel járhat.
-
anderm
csendes tag
válasz
proximus #133 üzenetére
Hát igazán köszönöm a kimerítő válaszod kedves proximus
. Én azt hittem, hogy ez az ntfs probléma már megldott a 9.0-ban.
Jól értem, hogy ha beszerzek egy teljes verziót, akkor azt az ntfs-en is fel tudom majd rakni a win mellé?
Kérdésedre válaszolva: komolyabban is szeretnék foglalkozni a linux-al, de mint látahatod, egyelőre még csak az ismerkedési fázisnál tartunk
[Szerkesztve] -
anderm
csendes tag
Üdv!
Most először próbálkozom linux telepítésével, de nem igazán akar összejönni
Jelenleg a Suse liveval 9.0-val próbálkozom. Két gépen is próbáltam, de egyiken sem sikerült.
Az elsőn a telepítésig sem jut el. Kiírja, hogy: ''reciveing hardwer info'', vagy valami hasonló és megáll a kurzor(egyedül reset-tel lehet kimozdulni innen).
A másik gépen elkezd telepíteni, és úgy tűnik, hogy minden rendben lesz, de aztán a ''nyomtató mentése'' folyamatnál 28%-nál megáll, és innentől kezdve szintén nem reagál semmire(illetve az egérrel tudok mozogni és kattingatni az elvet gobra, de nem történik semmi).
Mind a két gépen xp fut. Sztem ez nem lehet probléma. Vagy mégis?
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi a gond, az írjon! Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus S14 Vivobook Flip X360 Touch 2in1 Ryzen5 7430U 16GB 1TB SSD AMD Radeon Vega7 Win11 Garancia
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest