Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Rickazoid #1258 üzenetére
Leginkább a gyártó oldaláról
Webcaomnot nekem nem sikerült beuzemelnem
Wlan kari hát próbáld meg kideríteni, hogy milyen van beleépítve
és az alapján a google vel,
Nekem ilyenek miatt ment el a kedvem a linuxtól
hogy nem tudtam beállítani a tv kártyát, webkamerát
ezek windows alatt nem gond
Tulképpen az a gond szerintem a linuixokkal, hogy túl sokféle van
1 disztro kellene, de az rendesen legyen megcsinálva -
Core2duo6600
veterán
válasz
sziada5925 #1199 üzenetére
Rejtve nem szoktam msn ezni, hisz azért megyek fel, hogy csevegjek, ezt a részét nem próbáltam
-
Core2duo6600
veterán
válasz
sziada5925 #1194 üzenetére
a kopete is viszi az msn --t a chat erejéig, stabilabb mint az amsn
-
Core2duo6600
veterán
válasz
sziada5925 #1191 üzenetére
valami a particióddal van
ujraformat esetleg, márha friss a rendszer akkor ez tuti megcsinálja -
Core2duo6600
veterán
válasz
sziada5925 #1168 üzenetére
tedd be a firefox repot a közösségi telepítési források közé, csal pipalni kell
akkor magától leszedi -
Core2duo6600
veterán
válasz
CPT.Pirk #1148 üzenetére
szvsz a névben térnek el
szerintem a 10.3 ast használ x86 -st elég leszedni ez elfér egy dvd én
igaz, hogy a 64 botes érezhetően gyorsabb, de egy csomó oldal nem jön be normálisan, mert ugye a bongésző bovitmények 32 botesek, és kouzdeni kell vele, hogy menjen 64 biten, én nem tudtam rávenni, majd visszattettem a 32 bitest(#1156) fv82
rossz a vga driver, vagy maga a kártya
Milyen vga van a gépben ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
SystemRoot #1139 üzenetére
Korábban a symantec ghost ja tutda ezt, wiun en nekem is mukodott ha ismeri a linux particó tpiusát akkor mukodhet
De nem lennék meglepve ha lenne a linuxnak egy beépatett migráló eszkoze
Emlgetnek valami hiren's boot cd et is ezzel kapcsolatban -
Core2duo6600
veterán
Sikeresen 2szor írom be az uzenetet
No
Miutan feltetted a linuxot, úgy, hogy az volt az install alatt az egyedüli winyo
majd mikor már sikeresen bebootoltál a linuxba, install alatt vagy 2 szer ujraindulEztán root joggal nyisd meg egy text editorral a
'/boot/grub/menu.lst'
file-t
Valami ilyesmi lesz benne# Modified by YaST2. Last modification on Tue Nov 20 03:06:48 CET 2007
default 0
timeout 8
##YaST - generic_mbr
gfxmenu (hd0,1)/boot/message
##YaST - activate###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title openSUSE 10.3 - 2.6.22.12-0.1
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22.12-0.1-default root=/dev/disk/by-id/scsi-SATA_SAMSUNG_HD400LJS0H2J1NP900708-part2 vga=0x317 resume=/dev/sda1 splash=silent showopts
initrd /boot/initrd-2.6.22.12-0.1-defaulttitle Microsoft Windows Vista X64
root (hd1,0)
chainloader +1
title Microsoft Windows Xp
rootnoverify (hd0,0)
map (hd0) (hd2)
map (hd2) (hd0)
chainloader (hd2,0)+1###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe###
title Failsafe -- openSUSE 10.3 - 2.6.22.12-0.1
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22.12-0.1-default root=/dev/disk/by-id/scsi-SATA_SAMSUNG_HD400LJS0H2J1NP900708-part2 vga=normal showopts ide=nodma apm=off acpi=off noresume nosmp noapic maxcpus=0 edd=off 3
initrd /boot/initrd-2.6.22.12-0.1-defaultaz első félkövér rész a vista indítására szolgál, akkor ha az a 2ik winyon van
A 2ik az Xp, jelen esetben a 3 ikon
map rész azért kell, mert az xp csak a első ről tud elindulni, ezért át kell verniGrub szempontjából mindig az az eslő azaz 0ik winyo, amin a grub van, célszerű ezt a linuxoson tartani
Ha több winyo van 2 nél több érdemes a particionálóba benézni, hogy milyen sorrendben látja öket,
mindenképp a linuxos legyen elösször, (tul sok helyen kéne a hivatkozást kicserélni)
Ez átkábelezéssel megoldható
Remélem érthetően írtam le, nem akartam a grub soariba írkálni, nehogy összezavarjalak, ha nálad más is a helyzet ez alapján meg fogod tudni írni a tiedet, megjegyzésként, a menuvezérelttel képtelen voltam a vistát elindítani, ezt véletlen találtam el, a vicc, hogynincs is ntloaderem a vista particióján, hanem grldr vagyis grubloader, nem tudom miért
A vista akkor is elindul, ha biosból választom ki, tehát nem a linux tette oda -
Core2duo6600
veterán
az a jó, hogyha nem egy winyon van
amikor telepítetted, akkor lehuztad a azt a winyot amin a win van ?
Ezt azért is célszerű megcsinálni, mert ekkor tuti, hogy nem megy haza a win a linxu install miatt
és a linux bootloaderét a grub ot könnyen be lehet majd állítani, arra figyelj oda, hogy a Linux legyen azon a winyon, amit a bios elsőnek vesz észre, vagyis az elsőnek ismer fel -
Core2duo6600
veterán
yastan az ati repository ból tedd fel a drivert, ez az első lépés
Majd a hardvernkonfignál állitsd be az monitor tíusát, lcd, vagy nem, és a frissitését is
ezután elvben mennie kellene, de annit elmondok, hogy én is próbáltam egy olyan gépre feltenni, amiben ati kari volt, és nem sikerült maradéktalanul, mert arra jutottam, hogy gázos a driver
állandóan fagyott a gui
Nvidiával ilyet nem tapasztaltam
kari meg jó, amivel próbálkoztam, mert winnel megy rendesen -
Core2duo6600
veterán
Használta - e már a Beryl ill. Compfusion effekteket opensuse alatt ?
Erre godnolok
http://www.beryl-project.org/features.php -
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Atti1112 #1114 üzenetére
Oki, felteszem az opensuse-t és megsasolom, hogy mi a helyzet
Most a mandriva van fent, ez meg azt csinálja, hogy ráteszem azt a winyot, amin a windows az mp3 aim és a filmmeim lennének és nem bootol be, én ilyet még nem láttam
Mi djárt megpróbálom és megnézem mit ir ki, hátha valami egyszerű dolog
Ilyen szempontokból eddig a opensuse volt a legdinamikusabb vgy hogy mondjam
Annak nem okozott gondod még pár + winyo
Telepítek és ha találok valamit akkor jelzek
Egészen biztosan van rá megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen videókártyát?
- Drón topik
- Túra és kirándulás topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Óra topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest