Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #4189 üzenetére
Na, már el is kezdődött, amit írtam. Almáék bejelentették, hogy innentől nem cél az 1:1 RHEL kompatibilitás: AlmaLinux No Longer Aims For 1:1 Compatibility With RHEL
Innentől fogva azoknál, akik RHEL alternatívaként használták az Almát, elveszti jelentőségét a disztró, és igazából szerintem ezzel együtt a létjogosultságát is, így szinte már csak egy "futottak még" kategóriás disztró lesz. Azt sem tartom kizártnak, hogy pár éven belül megszűnik majd.
Gondolom, a Rocky is hasonló utat fog bejárni. -
pengwin
addikt
válasz
urandom0 #4189 üzenetére
Szerintem ez a "Red Hat kemény munkáját ellopják" dolog olyan, hogy a RH is nagyon sok upstream projektnek haszonélvezője... nyilván van, amibe ők is adnak fejlesztési erőforrást, de azért közel sem mindenbe.
Elvileg a RHEL utánzatok olyan forrásokat használtak eddig is, amik ezután is elérhetőek lesznek, ezek ha jól tudom a CentOS befagyasztott ágai, amik a RHEL egy adott verziójának az alapját adják. De a RH oldaláról valószinüleg elég elbizonytalanítani ezeknek a rendszereknek a felhasználóit, hogy azok más megoldások után nézzenek. A SUSE-nak ez azért jó lehetőség, mert egy viszonylag nagy, ismert cég, akikben jobban meg fog bízni ez a piac, mint egy AlmaLinuxban, akik csak a CentOS lelövése miatt futottak be úgy igazából.
Én örülök neki, a SUSE eddig nem nagyon adott okot kételkedésre, míg mondjuk a legnagyobb RHEL-koppintó cég (az Oracle) igen... szóval ne a jósda csinálja az ingyen RHEL pótlékot, ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Mikrotik routerek
- Videós, mozgóképes topik
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- PlayStation 4
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest