- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #4189 üzenetére
Na, már el is kezdődött, amit írtam. Almáék bejelentették, hogy innentől nem cél az 1:1 RHEL kompatibilitás: AlmaLinux No Longer Aims For 1:1 Compatibility With RHEL
Innentől fogva azoknál, akik RHEL alternatívaként használták az Almát, elveszti jelentőségét a disztró, és igazából szerintem ezzel együtt a létjogosultságát is, így szinte már csak egy "futottak még" kategóriás disztró lesz. Azt sem tartom kizártnak, hogy pár éven belül megszűnik majd.
Gondolom, a Rocky is hasonló utat fog bejárni. -
pengwin
addikt
válasz
urandom0 #4189 üzenetére
Szerintem ez a "Red Hat kemény munkáját ellopják" dolog olyan, hogy a RH is nagyon sok upstream projektnek haszonélvezője... nyilván van, amibe ők is adnak fejlesztési erőforrást, de azért közel sem mindenbe.
Elvileg a RHEL utánzatok olyan forrásokat használtak eddig is, amik ezután is elérhetőek lesznek, ezek ha jól tudom a CentOS befagyasztott ágai, amik a RHEL egy adott verziójának az alapját adják. De a RH oldaláról valószinüleg elég elbizonytalanítani ezeknek a rendszereknek a felhasználóit, hogy azok más megoldások után nézzenek. A SUSE-nak ez azért jó lehetőség, mert egy viszonylag nagy, ismert cég, akikben jobban meg fog bízni ez a piac, mint egy AlmaLinuxban, akik csak a CentOS lelövése miatt futottak be úgy igazából.
Én örülök neki, a SUSE eddig nem nagyon adott okot kételkedésre, míg mondjuk a legnagyobb RHEL-koppintó cég (az Oracle) igen... szóval ne a jósda csinálja az ingyen RHEL pótlékot, ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3295
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest