Hirdetés
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
(Nem akartam új topicot nyitni ennek a kérdésnek, ebbe talán belefér.)
Elképzelhető, hogy a közeljövőben vennem kell majd egy komolyabb laptopot: Az IBM X40-et néztem ki, ''ha lúd, legyen kövér'' alapon.
Szeretnék jó előre tisztában lenni a lehetőleg minél alacsonyabb
várható költségekkel, úgyhogy a kérdésem a következő: Magyarországról kiindulva hogyan lehet a legolcsóbban hozzájutni egy ilyenhez? Elmegyek érte akárhova, de akkor az útiköltség is számít, vagy vehetem itt. A Magyarországon is érvényesíthető 3 éves garancia követelmény (bár ezzel aligha lesz gond), viszont a billentyűzetkiosztás nem számít, sőt, ha esetleg alapból amerikai kiosztású (tehát nem kell lecserélnem
), az kifejezett előny.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy bármilyen ötlete, tippje, azt szívesen fogadom.
[Szerkesztve] -
-
hungeek
senior tag
és esetleg tudsz ilyen helyeket ahol utángyárottt aksikat lehet kapni?
ugyan még messzi a dolog, de szeretem előre megtervezni hogy mit fogok venni és ennyi pénzt meg csak körültekintően akarok elkölteni
hp-t nem veszek mert alapban drága, a renew dolgaik meg az 1 év gari miatt nem tetszenek. Dell-t szintén kicsit drágának tartom (Inspiron-okkal úgy vagyok mint az R-es IBM-ekkel; a latitude-ból a d600-as tetszene de azt meg itt MO-n nem láttam elérhető árban; precision végképp drága)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Vagy inkább azért, mert drágán is el tudják adni.

-
hungeek
senior tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
jó.... akkor ezzel el is dőlt hogy nem veszek soha az életben IBM notit

60 rugó azért kicsit sok.... pedig az X31 egész elérhető árú (380k) és rendkívül szimpatikus kisgép....
az asus akkui 35k környékén mozognak.
lg akku árakat kerestem de nem igen találtam
esetleg tud valaki valamit erről? -
Adrian Mole
senior tag
Csek disz, de előbb ülj le

Bővebben: link
Én mondtam... -
hungeek
senior tag
jah és lenne egy kérdésem:
IBM X31-hez és T41-hez mennyi egy akku? -
hungeek
senior tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
nekem is akkor tetszene ha nem lenne ez a hülye forgóképernyő... én írtóra tartanék tőle hogy valamikor letöröm...
-
Adrian Mole
senior tag
Hm, ilyet is néztem ma. Engem nem győzött meg az eltekerhető képernyő. Ha jól tudom, nem érintőképernyős (vagy igen?), így tábla PC-nek nem használható.
Ellenben ha nem lenne benne az elforgatás, meg a wifi (és ennyivel olcsóbb is lenne) nagyon klassz kis gép benyomását tenné rám
-
Tamtam
csendes tag
A topicnyitó figyelmébe.
Az ára a max. határt túllépi, de nem sokkal. (337.499)
Nálam ez a subnote-ok netovábbja, ami még árban elérhető.
Persze a HP TC1100 is hasonló, de az már kb. 500k. -
Adrian Mole
senior tag
Ma jártam notesznézőbe.
Annyit csurgattam a nyálam egy IBM X31-re, hogy úgy kellet elhessegetni, nehogy zárlatos legyen.
Láttam ellenben egy Clevót (talán M360 ?) ami szintén tetszetős volt, bár az X31-hez képest böszme nagy (igaz, a súlya csak pár dekával több), nagyon műanyag és elég törékeny. Erről van valakinek tapasztalata? -
karib
addikt
Mennyi az a kevesebb? Valami garancia? Sokan vállalkoznak a felújításra, de az eredmény kétséges. Még profi tudással is lehet, hogy egyes akkuk jól sikerülnek, más típusok viszont nem. Persze ez csak hónapok múlva derül ki.
Külföldön már 20k körül lehet kapni teljes utángyártott akkukat, én inkább arra kacsintgatnék. -
karib
addikt
Az akksi felújítás elég rizikós dolog, semmi garancia nincs arra, hogy jól sül el. Persze lehet szerencséje is az embernek, de lehet, hogy pár hónap alatt megdöglik a felújított stuff. Egyszerűen bonyolult dolog, és ezt szervizesektől tudom. Egy felújítás is kb. 20 ezer körül van, tehát nem olcsó móka - továbbra is az utángyártott utáni keresést javallom.
-
xedos
addikt
Akksi felújítás témában:
Aproneten találtam...
Őt hívd fel: 06-705794416 -
Veron
addikt
#177 up

-
Veron
addikt
Compaq Armada M300 típusú 600 MHz SUB- laptop, dokkolóval, 12. 1c színes TFT kijelző, 4 MB Ati 3D VGA 1024x768 felbontás, 128 MB RAM, 12 GB HDD, CD ROM, 1. 44 MB FDD, hangkártya, 56Kbps Faxmodem, 10/100 lankártya, beépített hangszórók. Csatlakozások: VGA, PS/2 billentyű- egér, soros- párhuzamos portok, USB port, infraport, 2db PCMCIA kártyahely, hang ki és bemenet, adaptertöltővel, akkumulátora gyenge! ! ! 1hónap garanciával.
Szerintetek ez megér 75000-et?
És mennyi lehet bele egy új akumlátro, egyáltalán lehet kapni hozzá? -
taltos
senior tag
Hááát, talán sub, talán nem (kb. 2,1 Kg), de talán nem is ez a fontos(bár a maga idejében tuti annak számított), az árát nézzétek.
Kihagyhatatlan vétel!
-
JulWCZar
senior tag
Gyanúsan olcsó:
Még a cég saját kínálatán belül is, pedig nem renew azur hanem renew blue. -
HEBI
senior tag
Akad 125.000 HUF.
De miért pont ilyet? Jó tapasztalataid vannak vele?
[Szerkesztve] -
drumlin
csendes tag
nem tudjátok, compaq m300-al felbukkannak mostanság? mennyiért vesztegethetik ezeket?
-
JulWCZar
senior tag
Hmm, ha minden jól megy akkor egy lépéssel közelebb kerülök holnap a 2130EA-hoz. Már van raktáron a laptop.hu-n. Sajnos még így is távol van, félek hogy mire meglesz a pénz már nem lehet majd kapni.

-
wad
tag
elfut az barmin, maximum kicsit türelmesebbnek kell lenni, vagy egy régebbi változatot használni... a photoshop 4 az még szerintem p133on futott nekem, azóta a program keveset fejlődött, szerintem csak néhány lassítást írtak bele, hogy tartsa a lépést a gépekkel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
256k szímélység? ez elég elvetemülten hangzik -
karib
addikt
Igen, az ember ma már abban a tudatban él, hogy minden kijelző 16m színre képes, pedig nem... Az Asus M3 SXGA+ kijelzőjére is azt írják, hogy 256k szín... Jó lenne tudni, hogy melyik kijelző milyen - bár igazából most már noteszekben is jönnek a koszerűbb panelek, és inkább arra kell gyúrni, pl. IBM T42p

-
X-COM
nagyúr
hát nagyon nem értek a photoshop-hoz, de nem kis teljesítményű mind az s4542, mind az L400 nekije?
-
wad
tag
Nekem viszont az elso fotosoppbetoltesnel feltunt volna, haha... Inkabb megkimeltem magam. Ennek a dellnek viszont nagyon szep a kijelzoje.
-
wad
tag
A fujitsut vegulis a 64k szinu kepernyoje ejtette ki. Ugyhogy: TADAAAAM megvettem az L400at. Tapsot kerek.

Koszonom.
Korrekt darabnak nez ki, a topic ezennel teljesitette a kuldeteset.
Taps.
Koszonom. -
karib
addikt
IBM-hez általában már CD-t sem adnak, minden egy erre elkülönített partíción van. Ha esetleg legyalulva kaptad a gépet, vagy mezei oprendszerrel telepítve, akkor látogass el az IBM weboldalára és le lehet tölteni kismillió dolgot, többek között a recovery programokat és minden egyéb utilityt. Notebooknál nem olyan egyszerű, hogy feltolod a Windowst meg pár drivert, oszt csók, jobb gépeknek nagyon komoly testreszabott szoftverarzenálja van, és csak azzal együtt lesz teljes a funkcionalitás. Doksi is asszem csak online verzió kell legyen a gépen.
Kijelző: a T-k sajnos ebben nem erősek, legfeljebb az esetleges SXGA+ felbontásnak lehet örülni. A T42p IPS panelje már izgalmasabb
Könnyen lehet, hogy csak nagyon lassú a kijelző, ezért maradnak ott a karakterek.
IBM Servicable: létezik-e hozzá pótalkatrész vagy sem. Lehet, hogy kijelzőhibánál az egészet küldik a kukába és cserélik? Passz. -
taltos
senior tag
3 hónaposan vettem ''használtan'', és van még rá 33 hónap gari, így nincs manual...

Kösz a gratulációt, de egyelőre még nem jó...
WinXP-nél nem nagyon jön elő, mert nincsenek ilyen körülmények, de rossz a kijelzője... 
Nem zavaró a hiba, olyannyira nem, hogy az előző tulajnak fel sem tűnt. (el is hiszem)
A lényeg az, hogy ha tök fekete a háttér, és fehér szöveg van rajta, akkor, ha megint feketére vált vissza, akkor halványan sokáig(3-4 mp) bentmarad az eredeti szöveg is. Grafikus felületen nem jön elő(azaz ott isvan, csak), mert a háttér elmossa, de linux alatt konzolon már nagyon szembetűnő...
Majd hétfőn hívom fel a garisokat, hogy erre mit lépnek. Valakinek van tapasztalata az IBM Hungary Szervízzel? Ezenkívül egyébként minden tuti jó, csak ez nem smaffol...
Aki egy picit tud angolul, az nem tudná megnézni #151 -ben található linket??? Fontos lenne.
Na mindegy! Ezt a linket nézzétek meg:
A flat panelra van garancia??? Mert az IBM Servicable link alatt lévő szöveget nem értem...
Kösz! -
Den
veterán
5, normális, mert akkun, visszavesz a prociteljesítményből, de egyébbként állíthatod úgy is hogy ne tegye. Ha ezen is úgy van mint a g40-en, akkor a tálcán jobboldalt van egy kis ikonott állíthatod az üzemmódokat.
6 ha csak töltésnél van, valszeg a hangszóróból hallod, ilyen zaj a hangrendszerben sajna a notiknál normálisnak mondható.
3. Az aksinak nem lesz baja attól hogy hálózatról használod, de a manual biztos leírja mit szabad mit nem.
(gratula a géphez, irigyellek
) -
taltos
senior tag
Hali!
Itt a #15 -ben és utánna kérdeztem. Ti tudtok segíteni? (főleg a #18-ban kérdezettekre...
) -
taltos
senior tag
Huh!
Hali mindenkinek!
Szóval megvan az T41p, és a táska... Itt nyugszik mellettem. Nehéz visszatartani az örömömet, de azért le is kopogom. Remélem nem lesz vele semmi gond.
No, de nem azért írok, hogy feleslegesen foglaljam a sávszélességet, hanem azért, mert lenne pár kérdésem. Ezek a következők:
[1] Hogyan lehet hatékonyan, de biztonságosan tisztítani a monitort, és a gépet? Van spray-es monitortisztítónk, de félek, hogy befolyik mellé valahova az a folyadék, ha ráfújok...
[2] Valamiért nem tudom a gombokról előcsalogatni a KUKACot. A Q alatt van kicsiben, de sem altgr, sem alt, sem Ctrl -el nem tudom... (Fn-el sem) /* Bocs a hülye kérdésekért, de még soha nem volt notim...
*/
[3] Ha most be van rakva az akkumlátor, akkor szabad úgy használni a gépet, hogy fel van rakva töltőre?
Igazából én mindíg konektorból használnám, soha nem akkuról, de nem szeretném, ha valami lenne vele, plusz tetszik, hogy ha véletlenül áramszünet van, akkor sem kapcsol le rögtön a gép... Szóval ha benne van az akku, akkor szabad/lehet/érdemes/biztonságos - e a konektorból való használat?
[4] Szabad úgy tölteni az akkut, hogy közben használom a gépet? És mégegszer feltéve az előző kérdést: ha már feltőltött, akkor szabad tovább úgy használni, hogy nem húzok ki a konektorból? Ez árt az akkunak?
[5] Az ugye egy természetes dolog, hogy a gép lassabban teljesít akkuról, mint ha be van dugva a konektorba?
[6] A HDD 7200 rpm-es, ezért nagyon halkan lehet hallani egy kicsi ''sivító'' hangot, amikor tölt. Ez természetes, vagy rendellenes?
[7] Ez az utolsó pont inkább véleménykérés. Ha ilyen szinten teljesít a gép, akkor az elfogadható, ugye? (Megint nem félreérteni!
Csak tudni szeretném, hogy ez az eredmény ad-e valamilyen okot gyanakvásra, hogy szervízelni kell-e?
)
3D MARK 2001
akku: 3841
hálózat: 8947
3D MARK 03
akku: nem futtatam le
hálózat: 2529
Majd mindjárt írok Super Pi eredményeket, azzal is megizzasztva a procit...
Előre is köszönöm!
-
wad
tag
hihi, hat persze, hogy elvittek. L400 meg van, hetfon megnezem. de kicsit sokallom erte a 159et amiert adni akarjak.
-
wad
tag
Na, holnap reggel felhivom, bar szokas szerint biztos elvittek az orrom elol...
Ha megsem, es engedi kiprobalni egy lemerites erejeig, akkor 140-ert elviszem.
Ha elvittek, akkor megprobalom az L400-at, es vegso soron ott van a Fujitsu, ami messze a legolcsobb (cegunk veszi, byebye afa...
). Szerencsi fel (jajj) -
wad
tag
Dell Latitude C400
1,13 Ghz, 12.1'' TFT, 256 MB RAM, 30 GB HDD. Külső CD olvasó.
150e
ez nem eri meg jobban a proci miatt? (mondjuk az L400 szebb, es valahogy masszivabbnak tunik)
mod: varom a gyors valaszokat, holnap vasarolni szeretnek mar vegre
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
Gondoltam, valami HDD tesztprogi is kellene, amihez a legjobb a gyártóé lenne...
Az IBM a T41p szériához milyen típusú HDD-t használ???
Gondolom IBM v Hithachi
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
Most indulok neki a keresés/letöltésnek (azaz előbb-utóbb lesz személyes eredményem is...) notebooktesztelő programhoz. Igazából azért írok, hogy nem tudtok ajánlani programokat, amiket mindenképpen futtasak rajta???
A gépen XP van.
Most így első körben ezekre gondoltam:
memtest
super pi
Valami még?
Köszönöm!
-
wad
tag
Es te, KARIB?

(Eladjatok vegul a Delletek?) -
X-COM
nagyúr
nosigen

viszont a fujitsusiemensben beépített az optikai meghajtó -
wad
tag
A legujabb helyzet:
ez legyen:
DELL L400
700 Mhz, 256 MB, 20 GB, DVD/CDRW, LAN, ATI RAGE Mobility, 12.1'' (1024x768)
159e, gari nelkul tulajtol,
vagy ez:
Fujitsu Siemens S4542/4572
Pentium-3 600 MHz, 20 GB, 256, CD, FDD, LAN, 12,1'' (1024x768)
125e+AFA, cegtol, gondolom valamennyi garival.
Varom a javaslatokat
. -
consono
nagyúr
Nálunk van egy Libretto idehaza
Asszonykám használja már évek óta nagy megelégedéssel.
Hallani sem akar róla, hogy másik gépe legyen! Pedig ez a legkisebb verzió, Pentium 75-el, 16
Mega RAM-mal, meg 640x480-as VGA-val. Külső floppy van hozzá, meg egy dokkoló amin
keresztül lehet rá monitort, nyomtatót, meg soros egeret dugni. Ja, egy PCMCIA portja is van.
Nagyon szerethető gép
-
yerico
senior tag
Szerinted egy gyorsabb proci sokkal gyorsabb videokártyával nyújt-e jobb teljesítményt, vagy a lassabb proci lassabb videokártya. De hogy konkrét is legyek, a te géped 3DMark2001SE pontszáma 5000-6000 között lehet, amúgy mért értékek több helyről is összegyűjtve.
konfig / 3dMark2001SE Build 330 / 3dMark2003
Athlon XP 2400+M 256MB Ram, Ati 9000 64MB 7107 1146
P4-2800 + 256MB Ram + GF FX Go 5600 128 MB 9665 2492
P4-2660 + 512MB Ram + INTEL 82845 AGP 4096 1888
Centrino 1400 +256 MB + 9600 64 MB 8650 2398
Athlon XP 2500+M 512 MB Ram + Ati 9600 64MB 9117 2634
P4-2800 + 512 MB Ram + Ati 9700 256MB 11209 3260 -
Pacák
senior tag
Szerintem még nem esett szó az egyik legkisebb notiról: Toshiba Libretto a neve.
Még a P1-korszakban élte a fénykorát. Láttam is egyet működés közben: 800*480 -as széles kijelzője volt, külső CD, külső floppy járt hozzá, az egér helyett egy kijelző hátán lévő kis görgő szolgált mutatóeszközként. Akkora, mint egy videókazi.
-
karib
addikt
Egy biztos, hogy nem szubnotebookok

Ha nem zavar, hogy nagy darab, nehéz és potenciálisan hangos (meg kell hallgatni, nem ismerem), akkor bármelyik asztali procis csoda megteszi. Még egész bika grafikával is tűrhető árban van. De ha hordozni is akarod, akkor inkább a kompaktabb cuccok felé kacsingass - az Asus M6000N pl. Centrino + MR9600 és még bőven 3 kg alatt van, mindenféle bazinagy kijelzőkkel. Persze az ára már erős középkategóriás. Én személy szerint nem vagyok oda a Gericomért, de árban tényleg nagyon jók, és rossz tapasztalatról sem feltétlen tudok beszámolni.
Az egész notebook téma erősen hasonlít az igazi terepjáró - hobbiterepjáró vitára. Az igazi sárdagasztók és terepesek lenézik a városi terepes járgányokat, közben azokból is fut jó sok darab és a gazdáik elégedettek. -
karib
addikt
Nem hinném, hogy orbitálisat esne a gyengébb 3D-s gépek ára, inkább csak szépen eltűnnek. A legtöb gyártó most már MR9600-at nyomja, már csak elvétve van MR9000-es - valszeg nincs nagy differencia a beszerzési árban, viszont az újabb sokkal gyorsabb és kelendőbb... Ha nem akarsz játszani, vagy csak régi cuccokkal, akkor bőven megteszi a MR7500 is, ami az alap T40-esekben van.
-
Veron
addikt
Most nézegettem a Gericom gépeket és nagyon jó árban vannak, arra lennék kiváncsi hogy mi a véleményetek erről a márkáról. Konkrétan két tipus néztem : GERICOM OVERDOSE RADEON MC I. és GERICOM LOCKBUSTER AMD II.
( http://gericom.tolna.net/laptopshop/notebook.htm# ) Igazából nekem az itthon pc helyett kéne, netezni, programozi és 1 játékkal szoktam játszani, és az fonots hogy az a játék a fent emlitett laptokon menjen rendesen . Counter-strikeot szoktam játszani és a mostni gépemen ( 1700+@1830Mhz+512 ram+ gef3 ti200) jól szaladgal (kivéve amikor nagy füst van a pályán, de azt mar megszoktam.... ).
Szóval igazából a fő kérdések: Milyen a gericom mint laptopmárka? A fenti két laptop közül melyiket? És hozzák e az asztali gépem teljesitményét 3D-ben?
Előre is thx -
taltos
senior tag
Hát igen, kellene...

Leginkább programozáshoz, számítógépes grafika programozásához, blenderhez, maya tanuláshoz, képszerkesztéshez, stb. használnám...
Lehet, hogy inkább érdemesebb valami T40 -es, vagy T41-es környékén nézelődni? Szerinted mennyire várható valamiféle forradalom a mobil grafikus kártyák területén? Mert mostanság az alsó és középkategóriás gépekbe nem tulzottan jó kártyákat raknak, a felsőbe már elmegy, de bika árakért...
Lehet, hogy rájönnek a gyártók, a notijuk ilyen szempontból lévő hiányosságaikra, és valamennyire lemennek az áraik a jobb grafikus kártyával felszerelt daraboknak is? -
taltos
senior tag
Hát igen, de nem tudom mikor nyomódik majd lefelé, főleg itthon, ahol ahogy néztem, ilyet egyelőre nem árulnak sehol. (legalábbis ahol néztem: usanotebook, notebook.hu, stb.) Persze az nem baj, ha nyomódik lefelé az ár, de szerintem ennyire nem. Ellenkező esetben buknék...

A garancia: Sikerült megbeszélni a sráccal, hogy megvétel előtt együtt bemegyünk az IBM magyarországhoz, úgy hogy bevisszük a notebookot, informálódni. Ez SZVSZ korrekt megoldás.
-
karib
addikt
Nem rossz gép. FireGL T2 = MR9600, tehát bika a grafikája is, SXGA+ kijelző, és az egész egy IBM. Fél milla azért nem kevés, de újonnan hivatalos forrásból 700e alatt nem kapod meg, de inkább a br. 1 milliót súrolja-ugorja táskával

Viszont elképzelhető, hogy nyomódik majd lefelé az áruk a T42/T42p duó megjelenésével.
Garancia: legcélszerűbb felhívni egy márkaszervizt és megkérdezni, de azért az IBM-nek illendő lenne tényleg ''világgaranciát'' vállalni. -
taltos
senior tag
Na!
Ugyan csak valószínűleg jövő hét csütörtökre lesz aktuális (legalábbis remélem, adja ég!), én mégis szeretném megkérdezni, hogy szerintetek megéri-e három hónaposan (azaz még van rá 33 hó gari!) ez a notebook:
(a kódja: TC1GEHL (azaz aluról a negyedik...))
és egy ehhez tartozó hordtáska
(IBM ThinkPad Alpha Black Carry Case,bőr, fekete, 1 év gari) 500 000 Ft-ért?
Ilyen videókártya van benne:
.
Mellesleg tudtok valamit arról, hogy ha ez egy Austria-ból származó termék, világgaranciával, hogy akkor az IBM magyarország hogyan viszonyul hozzá? Mert az IBM honlapján lekérdeztem, és tényleg annyi ideig garis még, meg nem is lopott, stb. stb. stb., viszont nem tudom, hogy itthon mennyit problémáznának vele...
Köszönöm a véleményeket! -
consono
nagyúr
Sajnos én is így vagyok, hogy csak hallok róla... Megnéztem egy ECS A531-et, de nem volt rendesen feltelepítve a windows, illetve a driverek, szóval semmi okosat nem tudtam leszűrni... Azt mondjuk valószerűtlennek tartom, hogy ennyire lassú legyen, mert a windows feelingre nem tűnt lassúnak... Meg ráadásul már az első procijuk is tudott DVD-t lejátszani, szóval legalább egy 300-as celka sebességét annó el kellett hogy érje... Remélem valaki majd tud elsőkézből is infókat....
-
consono
nagyúr
Teljesen más téma, mégis idetartozik. Dolgozott vár valamelyikôtök Transmeta processzoros
géppel? Milyen a sebessége? Sajnos mindenhol csak szintetikus teszteket látok, de azok meg
nem fexenek a processzor architektúrájának, szóval nem igazán tartom ôket hitelesnek. Jobban
érdekelne valaki olyan véleménye, aki már huzamosabb ideig használt ilyet... Ugyanígy kiváncsi
lennék VIA Antauros tesztre is, mert azt még annyit sem találtam
Ezekbôl a mostani 1GHz-es
darabok mennyire bevállahatóak, ha nem játszik az ember fia? -
taltos
senior tag
-
taltos
senior tag
Egy kérdés:
Ha az ember nem hivatalos terjesztőtöl veszi, hanem valahogy (baráti módon...
) valamelyik nagykerből, akkor kb. hány százalékkal olcsóbb? 
Azaz kb. mennyi haszonnal dolgoznak? Érdemes kajtatni (mintegy keresni) azt a lehetőséget, hogy nagykerből legyen notim?
-
JulWCZar
senior tag
Talaltam az anandtech.com-on tesztet a Presario 900-rol amit emlitettel, szinte ugyanaz mint a 2130EA, csak korabbi procival, kevesebb memoriaval, es valamivel tobb sallanggal (infra, nemtommi, stb.).
SZVSZ az is lehet az alaplap u.a., csak a kor igenyeinek megfelelo a proci/vinyo/ram, es a 2100 mint legalso kategorianak megfelelo a korites.
Ez meg kulon tetszik: Bővebben: link
-
wad
tag
Mindenkitol bocsi az ingerultsegemert, csak pofara esetem, es ilyenkor nagyon morcos tudok lenni par oraig.
Karib: koszi, ment a mail -
PapaMaci
őstag
Az elején emlitette vki a compaq m300-ast.
Nekem az van. Csak ajánlani tudom.
Ez egy PIII 600. Egyetlen gondja (bár nekem igy is tökéletes), ATI RAGE 4MB...
Ha nem hanggal dolgoznék, akkor valszleg ez kevés lenne, igy viszont tökéletes. Létezik belöle 11'', 12'', 500, 600 MHz.
Gyárilag 12GB/192MB én vásárlás után egyböl cseréltem 40GB/320MB-ra.
Egy éve használom, de még semmi (de tényleg semmi) bajom nem volt vele. -
wad
tag
Na most sikerult felb*szni az agyam. Termeszetesen valamelyik ultrajofej megvette tegnap ota a Dellt... Koszonom
-
JulWCZar
senior tag
RENEW BLUE temaban uj fejlemenyek.
''Az Gold és Blue között gyakorlatilag a jótállás mennyisége az eltérés. A Gold azt jelenti, hogy 3 év jótállás van, a blue esetén viszont akkor is csak egy év van, amikor gyárilag 3 lenne. Mindkét esetben HP garjegy jár és a világ bármelyik csücskében javítják, mint egy új készüléket. A blue esetén elvileg minimális karcok a definició szerint megengedettek, de én még nem láttam ilyen. A BLUE is teljes orig gyári csomagot jelent!
Amivel kevered az az AZUR, mely régebben almost blue néven futott. Azonban az AZUR sem jelent automatikusan javitott készüléket, pl. van két olyan N410C-nk raktáron, melyet még be sem kapcsoltak. Egy notesz általában azért lesz azur és nem blue, mert olyan kis mennyiségeben áll a renew csoport rendelkezésére (<5db), hogy azt nem érdemes a felújitó szalagra felrakni és a gyárinak megfelelő új csomagolásba tenni és a gyárival megegyezően kistafirozni. Ebben az esetben egy univerzális HP RENEW karton csomagolást kap.
zsozso''
Eleg biztatoan hangzik. -
WN31RD
addikt
A Windows telepítés talán kikerülhető pl. a BartPE használatával is.

Bővebben: link -
karib
addikt
Igen, ez könnyen megoldható, és az akku életképességéről elég sokat elárul, ráadásul a leggyorsabb is, mert nem szöszöl, hanem meríti, ahogy tudja.
Viszont a matatás is fontos, inkább a gép+akku duó szempontjából, mert az energiagazdálkodási bűvészkedés miatt mint látható, nagyon eltérő eredményeket tud produkálni a gép. Egy Centrino előnye itt tud kijönni, mert okos, szemben a desktop cuccokkal, amik csak futnak ész nélkül. Kihajtva viszont egy Pentium M is ugyanúgy zabál, mint minden gyorsan futó proci. Szóval azért bonyolult a helyzet, de neki lehet állni
-
taltos
senior tag
Utánna nézek a dolognak, szerintem nem olyan elvetemülten nehéz a probléma megoldása...
Tehát akkor :
[1] CPU BURN!!!
[2] ''Valami matatás'' az energiagazdálkodás figyelembevételével?
Ennyi? Tudjon loggolni egy fájlba. Ilyenkor mit kell kiírnia? Hogy mennyi ideig ment, amíg meg nem állt a gép az áramhiány miatt?
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- DUNE médialejátszók topicja
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- HP ProBook 445R G6, 14" FHD IPS kijelző, Ryzen 5 3500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ProBook 430 G7, 14" FHD IPS kijelző, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Öreg harcos Dell és Hp laptopok
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
várható költségekkel, úgyhogy a kérdésem a következő: Magyarországról kiindulva hogyan lehet a legolcsóbban hozzájutni egy ilyenhez? Elmegyek érte akárhova, de akkor az útiköltség is számít, vagy vehetem itt. A Magyarországon is érvényesíthető 3 éves garancia követelmény (bár ezzel aligha lesz gond), viszont a billentyűzetkiosztás nem számít, sőt, ha esetleg alapból amerikai kiosztású (tehát nem kell lecserélnem
), az kifejezett előny.