Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Szerviz topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yllgrim
őstag
válasz
Nathan Boggs #1998 üzenetére
Hat az alap amit adnak az egy kavedaralo hangu cucc, ha nem huzod, elketyeg rajta, ha akarsz csendeset, akkor menj valami komolyabb szerkezetre, Intel procik nem izzanak annyira, konyebb kordaban tartani (FX8350 5GHz utan nem nehez
) de kellhet hozza valami komolyabb, nekem mindig a nagy dogok voltak, ezert nem tudok kozepkategoriabol, ventis topikban segitenek, vagy teszel ra jatekvizet...
(#1999) Menthirist:
Helyes, imadtam a Fractal hazamat
Jo minoseg szerintem
Tolem egy darabig nem lattok semmit venni, most eppen melot keresek, meg 2 honap van a szerzodesembol, uh nem kapkodok, de azert na
szerk: az Endeavourt azert kipotolom ha hianyozni fog hozza egy pici
-
Annyit dumáltatok itt át nem gondolt vásárlásokról meg hogy ezt vettem, azt vettem, hogy csak berendeltem a Define S-t
Majd lehet rendelek hozzá felső filtert is, mert van egy cég aki gyárt rá, csak épp 20 dolcsi a filter és még 20 a posta -.-
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Yllgrim #1995 üzenetére
Rendben, köszi, így azért mégis csak jobban jövök ki
Azért meg szoktam ijedni, amikor átkattintom az 1.000.000 fölötti videókártyára
Még egy nagyon alap kérdés, az extrák között van processzor hűtő. Alapból van benne valami, vagy ha azt nem veszek, megfő az egész? És abból honnan lehet tudni, hogy melyik jó, és melyik nem?
-
Yllgrim
őstag
Helyes, vegyetek csak kartyakat
Szep kis AMD kollekcio lesz itt
-
Yllgrim
őstag
válasz
Nathan Boggs #1988 üzenetére
Vedd meg a 390-et, simat, az olcsobb mint az X-es (30-40e ft) es alig marad el teljesitmenyben, a gyartot majd beajanljak neked, a kulonbozetbol meg vegyel egy SSD-t es akkor jo vagy egy darabig
En ezt tennem. De majd mas elmondja ha o nem es miert nem.
-
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist #1980 üzenetére
Shellkretor fórumtárs weboldalán nézz még szét, találni pár érdekes kuckót. Esetleg érdemes nála rákérdezni lehet hogy kapásból mond a te kritériumaidnak megfelelő házat (ha létezik ilyen
)
Másik fele javítsatok ki ha tévedek, de a radinak inkább a ház hátulján lenne jó helye, hogy ne a házon toljuk át a lefújt meleg levegőt
A "hűtetlen" komponenseknek legalábbis sokkal jobb (winyó, chipset, memóriák) lehet.
De aztán lehet, hogy ez nettó ökörség, vízben nem vagyok otthon, csak a nem túl részeg paraszti eszem ezt diktálja.(#1992) Drenadar, Malibutomi: Sapphire a -1év garancián szokott nálam elhasalni...
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Malibutomi #1991 üzenetére
ha jól láttam a sapphiret se nagyon ajánlják azzal is vannak minőségbeli gondok.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Nathan Boggs #1985 üzenetére
390-bol a gigabyte nem ajanlott, eleg gyenge a hutese.
MSI, Sapphire, Powercolor -
válasz
Drenadar #1984 üzenetére
gratz a vga-hoz
használd elégedettséggel
visszatérve még egy gondolat erejéig a házakra, egyre inkább csigáz ez a Define S. Ugye mondtam hogy ez áll a legközelebb ahhoz, amit keresnék, ennek van egyedül úgy 3 venti elől, hogy még jól is néz ki (számomra), ráadásul az ára sem vészes. A probléma az összesen meghajtóhely (3 hdd 2 ssd), ami még most pont elég lenne, bár ha a 750-eset később lecserélem 2 TB-sre, akkor 6 TB HDD + 120GB+250GB SSD mellett már el kellene férnem
Ha nem, akkor bizonyos dolgok mennek NAS-ra
Ráadásul ha egyszer vizet építenék, akkor is egész korrektnek tűnne hozzá (360-as elfér előre, 420-as fentre, 55mm vastagságig). Az egyedüli hátránya ami igazán maradt, az a fenti rács porszűrő-mentessége. Ha erre találok valami megoldást (házi barkács vagy bármi), akkor esélyessé lépett elő a ház
-
PhilBrick
őstag
válasz
Neked nem lesz olyan kellemetlen, mert laptopról váltasz, egyébként rendszernek, SC-nek mamár szinte létszükségeet az SSD.
Viszont rövidebben és kevésbé szívsz, mint ha megvennéd a 960-at, szóval hajrá! Az a 390X FHD-ban elég kell legyen még jódarabig.Drenadar: A 390X-ból asszem csak 8 gigás van. És gratula, a 7770 után komoly változás lesz!
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
SSD nagyon jó. Pl sokkal gyorsabban betölt minden. 8Gigás videókártya akkor kellene ha 4K-ban akarnál játszani sztem, fHD-hoz elég a kevesebb is...
A másik meg hogy mindkettőt jó lenne kérned.
Ez a karácsonyra veszek egy SSD-vel az a bibi, hogy akkor a windowst illene újra tenned hogy a rendszer az ssdn legyen.
amúgy a 120-as ssd nem sokra elég sztem már
(win és kb ennyi).
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Drenadar #1982 üzenetére
Grat
Most ezen felbuzdulva én is megnéztem a konfigot. Az SSD mennyire létszükség? Mert ha lehet élni anélkül is, akkor először vennék inkább egy GIGABYTE GV-R939XG1 GAMING-8GD R9 390X 8GB GDDR5 PCIE-et, nem tudom mi ez a sok sok betű előtte, aztán max kicsit később, pl. karácsonyra egy SSD-t is.
-
Drenadar
Topikgazda
Teljesen irracionálisan vettem egy R9 380-at
most telepítem... "remélem" megérte
CPU-t meg leszartam, neki nem hoztam se vízhűtést, se léghűtést...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #1980 üzenetére
ket projektet talaltam ki magamnak gep epitesre, az elso egy kicsi, csak hasznalt cuccokbol osszerakott gep, olcson, de eros cuccokbol. A masik meg egy teljesen egyedi hazat eszkabalni, es abba bele applikalni egy gepet
Majd egyszer, nem mostanaban
Hol a heti program? Lassuk az Endeavourt!
-
válasz
ttamashu #1978 üzenetére
Hát, 70k, és nem lehet előre 3 ventit tenni... (illetve nem odd-less, mert nem csak a ventik mennyisége számítana nekem, hanem hogy végig ventik legyenek, tehát ne legyen optikai meghajtó-hely)
A DS2 pedig még mindig 30.Azért köszi, jöhet még ha van valami, mert ezt a márkát nem ismertem.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ttamashu #1978 üzenetére
Tetején nem jó, mert ott nagyon sérülékeny és légteleníteni is sz*r. Szempont volt az álló elhelyezés.
Amit linkeltél, abba se lehet egybe 420-at beállítani a ház átszabása nélkül és még ordas nagy is.
A jól szerelhető csak addig igaz, míg azt és úgy akarsz betenni amit és ahogy a gyártó elképzelte. Utána általában minél nagyobb és összetettebb a ház, annál nehezebb dolgod van a saját elképzeléseidet megvalósítani benne.
A többi látszik képek alapján is, azokat aláírom.
Varázslónál 70k.
-
ttamashu
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1974 üzenetére
Tetején nem jó a radi?
Esetleg ezt lessétek meg.
Elfér a 3*140mm és az elején sem látszanak az 5.25-ös helyek.
Gondolom nem két fillér a DS2 is 30 volt egy-két éveÁltalában a márkáról:
-jól szerelhető
-masszív
-jó hangszigetelés
-porszűrők
-darut érdemes beszerezni, mivel 20! kilóüresen
-
Yllgrim
őstag
válasz
Kis mohok
3 elulso venti...
(#1977) TESCO-Zsömle: Dehogynem, csak ugy mar elveszti a radiator funkciojat
-
válasz
Igen, én is elgondolkodtam rajta hogy a 690 III-ból kitermeljem az odd cage-et és felfúrjak négy lyukat egy harmadik 14-esnek.Azt nem tudom hogy az ODD helyét rejtő darabok mennyire engednék a ventit, gyanítom nem. Meg maga a mesh sem lenne egybefüggő.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Menthirist #1972 üzenetére
Üdv a klubban testvér. Tripla 140-es radiátorom van, amit a ház elejébe szerettem volna állítva tenni. A legolcsóbb ház, amivel ez kivitelezhető lett volna, 60k és akkora, mint egy bálterem.
Vettem egy ősöreg Chieftec Dragon DX-01WD házat 5k-rét és nekiestem fúróval meg fűrésszel. A lényegi munka megvan, pár lyukat kell még fúrni és dobhatom is bele a gépet. Kivágtam a fém előlapot úgy, hogy legyen elég hely a radiátornak, aztán szabtam rá egy teli lapból újat, mert az 5,25-ös meghajtóhelyek kivágásánál ugye anyaghiány volt. 10-20 pop-szegeccsel rögzítettem, most elég stabil a cucc.
Az igazi meló a műanyag előlappal lesz. Ajtaja van, azt fixre be kell ragasztani, a réseket kitölteni, aztán az egész előlap közepét kivágni, hogy legyen szívónyílás a ventiknek...
-
válasz
Yllgrim #1971 üzenetére
néztem, nem tetszik a design (meg úgy eleve az NZXT-ké nem szokott). Emellett a levegőt is csak az egyik pereme mentén szívja.
Az S340 szimpibb lenne, de abban egyetlen felső venti hely van, a 450-es design megint nem jön be.A Define S volt a legközelebb ahhoz amit keresnék, az elülső 3 venti pipa, a fenti ventihelyek szintén, de utóbbiak nem porszűrősek, és nem jár a házhoz belső meghajtóketrec, tehát csak a hátlapra lehet felszerelni a 3 hdd-t és 2 ssd-t (ami perpill még pont elég lenne, de értitek)
-
válasz
ttamashu #1970 üzenetére
Sőt, lehetőleg nagy is legyen (ne csak mid tower). Ezt figyelembevéve nincs olyan ház a piacon, ami ezeket teljesítené. Tehát olyan driveless mid vagy még inkább full tower ház, amire elől be lehetne tenni 3 darab nagy (pl 14-es) ventit, ne lenne összevissza a design (a'la NZXT), és szépen testre lehessen szabni.
A Cooler Master Mastercase Pro 5 tetszene, és lenne 1-2 lehetőség amivel tetszetősebbre tudnám szabni, de még nincs elég választék.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #1969 üzenetére
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist #1969 üzenetére
Miket nem szeretnél
!
még floppy meghajtónak se legyen hely?
Én megbékéltem azzal, hogy ajtó van előtte -
válasz
Nathan Boggs #1968 üzenetére
És pont az olcsó, világítós "gamer" nyavaják nem szoktak jók lenni
Noha elégedett vagyok a 690 III-asommal, azért mindig nyitott szemmel járok, hátha látok egy olyan driveless házat (amiben nincs optikai meghajtónak fenntartott hely, és előlről sem látszik hogy lenne, hanem simán be lehet előre dobni mondjuk 3 140-es ventit), ami még tetszik is
Azért persze nem akarózik kiadni érte 60-80-100k-kat. -
válasz
Nathan Boggs #1965 üzenetére
Mondjuk azért egy jó házon nem jó spórolni
Mármint van rá esély hogy az tart a legtovább majd a konfigodban, és egyáltalán nem mindegy hogy mennyire bővíthető, vagy milyen macera szerelni
Én nagyon szeretem az enyémet, és bár vannak már újabb felfogású házak, nem sok olyan van amire le is cserélném (egy Cosmos II persze jöhetne bármikor
)
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Nathan Boggs #1965 üzenetére
Define R5-tel jól jársz stabil, jól összerakott kuckó. Ráadásul egész jól szerelhető!
-
Nathan Boggs
senior tag
PodMAN, Menthirist: Köszi mindkettőtöknek. Igaziból a 10k-s házzal már nem lenne gondom, sőt a 30-assal se, ha van értelme, de csak azért, mert jól néz ki, nem kell drágább
De mivel velük akarom összerakatni, ezért szerintem mindent beleteszek. De tényleg köszönöm
-
Ha már ingyen felajánlás, van egy alig (heteket) használt Cooler Master K350-es házam is, miskolc környékéről el lehet érte jönni ha kell valakinek
Postára adni lehet drágább lenne. Annyi, hogy elég alacsony ventis prociventik férnek csak bele (kb 145 mm-ig ha jól emlékszem) Nincs benne semmi táp vagy ilyesmi, csak az üres ház.
-
PodMAN
senior tag
válasz
Nathan Boggs #1961 üzenetére
Jelenleg nekem a 970-el fullhd-n very high beállítással teljesen jól megy az SC. Nem néztem fps értéket de teljesen jó.
Szoba átrendezés miatt cserélni kellett a PC házamat (nem fért el), szóval ha azon múlik szívesen neked adom ingyen a régi Cooler Master Sileo 510 házamat. Csak a front ventit érdemes kicserélni benne, mert kezd hangja lenni. Az MSI GTX970 Gaming 4G elfér benne. Ha gondolod ... szívesen.
-
vaakuum
addikt
válasz
Nathan Boggs #1957 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy októberben általában kicsit normalizálódnak az árak, azután okt végén elindulnak felfelé, és jön a karácsony...amikor is 20%-al minden drágább úgy is, hogy 30% engedmény van rajtuk
Egyébként hacsak nem a a nanó árai elkezdik mozgatni a piacot, nagy változásra én nem számítok. De nyilván nem vagyok én sem jövőbe látó, de én is vártam egy ideje, hogy mit vegyek...most, hogy láttam a felhozatalt, nem látom értelmét tovább nagyon várni. -
PhilBrick
őstag
válasz
Nathan Boggs #1954 üzenetére
A processzor egyértelműen elég neki, viszont csak a 7970-el tudtam elérni 30 feletti átlagot fps-ben. Igaz configgal egyszerűsített high detaillel és 1920*1200-es felbontáson. Eszerint a 960 ennél gyengébb.
Én idén végigjártam a 7770-7870-7970 lépéseket az SC-vel. Úgy látom a medium detail inkább csak textúrákon spórol, teljesítménybeli különbség nem nagyon van.Ez egy elég jó post a milyen gép kell az SC-nek témában. A 960 nem lesz elég.
Újonnan most már ne vegyél olyat! És várnod sem nagyon érdemes. Esetleg kihúzni még egy kicsit az aktuális kártyáddal és gyűjteni 970/390-re. -
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #1958 üzenetére
Uj porteka mar nem nagyon lesz, inkabb az arak fognak mozogni. Ebbol kell kinezni ami a leginkabb megfelel, optimalizalni. VGA-n meg kellene tolni csak nem tudom, mibol lehetne elvenni...
-
válasz
Nathan Boggs #1957 üzenetére
várni mindig lehet, amint megveszed, úgyis jöhet valami tök új és jobb és olcsóbb
Ha nincs konkrét kilátás arra hogy valami oknál fogva csökkeni fog, akkor szerintem nem érdemes várni.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Menthirist #1956 üzenetére
Na igen, ezzel én is mindig így vagyok, akármekkora a vinyóm, kb. 100 GB szabad hely van rajta
Amúgy mi várható, érdemes várni még október végéig (születésnapom
) ), vagy év végéig, számíthatunk árzuhanásra pár dolognál?
Eddig nagyon vártam, de most, hogy a kapuban van, elgondolkodtam, hogy ne várjak-e vele picit
Szerk.: Viszont a Star Marine-nal nagyon szívesen játszanék már PTU-tól, szóval amiatt meg jó lenne
-
válasz
TESCO-Zsömle #1953 üzenetére
a gyengébb processzornak (!). A dx12 akkor segít sokat a teljesítményben, ha a proci fogja vissza a vga-t a maximális teljesítménytől. Tehát erős proci-gyenge vga páros esetén nem igazán fog drámaian segíteni, hisz a vga már így is maxon pörgött.
A 4690-es pedig nem gyenge proci, tehát a vga-t (legyen az most 960, 970 vagy radeon megfelelői) szinte biztos hogy mindig ki fogja hajtani.Az nvidia-nak az async compute funkcionalitásával van baj (a driver azt jelzi hogy van, valójában nincs jól implementálva, sőt lehet a kártyákból is hiányzik), ezért volt gond nvidia-kon az async compute-ot erősen használó AoS-el. Elvileg azt nyilatkozták a fejlesztők hogy dolgoznak a témán.
Emellett én is maradnék a GCN mellett, de kétségtelen hogy vannak pro-kontra érvek mindkét oldalon. A dx12 jobban támogatja és szorgalmazza az általános compute feladatokat is, ezek nyilvánvalóan a radeonoknak fekszenek jobban, emiatt dx12 alatt arányaiban jobban is gyorsulnak a radeonok. Ugyanakkor ez gyakran arra elég, hogy beérjék vagy enyhén leelőzzék az nvidia-kat, drámai ellépés amennyit eddig láttam, nem volt. Szóval igazából egyikkel sem gondolnám hogy drámaian jobban járna.
Boggs: vinyóból bármennyid van, épphogy el lehet rajta férni de mindig kellene a több
Azt hittem a 640-es elég lesz, majd a 640+750, majd a 640+750+120 (SSD), majd a 2TB + 750 + 120 (SSD), majd a 2TB + 2TB + 750 + 120(SSD) + 250(SSD), de gondolkodom hogy a 750-est is lecserélem egy 2-3 TB-sre
-
Yllgrim
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1953 üzenetére
A low level api a softveres overheadet veszi el es ratolja a terhelest a GPU-ra, ezert erheto el gyorsulas a gyengebb procikon, ha a VGA-dat mar most kihajtotta rendesen a CPU akkor szinte mind1. AMD vonal inakkb az asyncron compute es tarsai miatt lesz jobb, en a VGA-n meg elmelkednek, az uti, 960 eleg karcsu, egy 380 koruli VGA mar jo lehet. De ezt a kategoriat nem nagyon vettem nagyito ala. En tuti vennek egy 390-et, meg majd kesobb meg egyet azt hadd szoljon.
Jol el vannak szallva az arak...
Nem is tudom, jatekra en meg mindig raknek ossze FX-es konfigot, de mar joparan nem javasoljak
8350 8GB ram, melle egy 390X beleferne arban ugyanott lennel (kb) es jol szuperalna ha megtepned a procit olyan 4.8-ra, annyit siman megy. Most hogy ez mar megvan, a kovetkezot hasznaltan fogom osszerakni a legolcsobban, szet moddingolt hazban
-
Nathan Boggs
senior tag
Köszi a válaszokat, nézem a változtatgatásokat ezek alapján
Megnéztem, az 1 terás vinyó csak 2.000 forinttal több, nem is értem, hogy miért nem azt adta be alapból
Nowan: az a baj, hogy a 970 az már 47k-val drágább, az meg azért a teljes összegnek majdnem a hatoda
Mennyire lenne kevés, medium-high beállításon futna rendesen? (várhatóan)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Menthirist #1951 üzenetére
A DX12 átállás, az Async pont a gyengébb gépeknek adhat egy kis pluszt, ha jól vettem ki, azt meg az nVidia nem tudja, ha szintén jól vettem ki az AoS körüli balhéból... Tekintettel, hogy a SC mindent támogatni akar, én inkább maradnék a GCN mellett.
(#1952) nowan: Azt nem tudhatod, hogy az 500GB vinyó mire lenne elég. Nekem vinyón csak a letöltések vannak, semmi más. Le is húzhatnám a gépről őket, tökéletesen elvagyok a 256-os SSD-n.
-
PhilBrick
őstag
válasz
Nathan Boggs #1949 üzenetére
Kevés lesz az a GTX960 és szerintem az 500GB winyó is. Házból pedig biztosan találnál olcsóbbat is, ha nem csak a design számít.
-
válasz
teljesen korrektnek tűnik a rendszer, legközelebb kb max csak vga-t kell cserélned.
Zsömi: szerintem ebben az árkategóriában az ember úgysem ússza meg, hogy kártyát kelljen cserélni 1-3 év múlva.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ha nem tervezel 1-2 éven belül másik VGA-t venni, akkor én a helyedben kötném az ebet az AMD-hez...
Alaplapon is lehetne még spórolni kicsit, tápból se feltétlenül kell 650W-os egy 100W-os procihoz meg egy 120W-os VGA-hoz...
sz: Ha a háznál nem számít a kinézet, akkor veszel olx-ről valami régi chieftec-et 3k-ért meg hozzá egy baltátk 2k-ért, a baltával ütsz rá pár nyílást a hűtés végett és kész is vagy.
-
Nathan Boggs
senior tag
Hali! Na úgy néz ki, hogy lassan össze is jött a pénz egy új gépecskére, bár még akarok várni egy hónapot, hogy maradjon is mellette tartalékom, de addig is elkezdtem nézelődni.
Iponon néztem ajánlott konfigurációkat, azon változtattam egy picit és egy ilyesmi jött ki belőle:
ASUS Z97M-PLUS
INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
HyperX 8GB Savage DDR3 1600MHz
ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
WD Black 500GB 7200rpm 64MB SATA3
SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5"
FRACTAL DESIGN Define R5 fekete
CORSAIR RM Series 650W
Ez így náluk 320k lenne és össze is raknák nekem egy ezresért, amit már említettem, hogy az kell, mert attól félnék
Ezzel kapcsolatban lennének az alap kérdéseim, hogy hiányzik-e valami, fölösleges-e valami, futna-e a játék rendesen (na ezt nem Yllgrimtől, mert én el fogom viselni, ha 4k alatt megy)
Meg pl. a ház itt 32k, viszont nekem csak a kinézet miatt ne legyen drágább egy forinttal se, legyen jó, meg elég nagy, aztán ennyi)
Előre is köszönöm a segítséget
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
vaakuum #1945 üzenetére
A ciripeléssel nem tudsz mit kezdeni, a tápellátás működéséből adódik. Régen azért nem ciripeltek a kártyák, mert a VRM nem szabályozta magát dinamikusan a terhelés függvényében, értsd: A GPU megállás nélkül teljes üzemi feszültséget kapott. Ma a VRM folyamatosan szabályozza magát, fázisok lépnek be és ki, változik a feszültség, és ezeknek a ki/bekapcsolásoknak van frekvenciája. Mivel a terhelés minél jobb elosztása végett ezek nem szinkronban, hanem minimális eltolással működnek, így egy elég nagy frekvenciájú, emberek számára nem hallható zajt generálnak. Viszont a terhelés dinamikus, így a változó frekvenciák interferenciája képes "lelökni" ezt a zajt a hallható tartományba. Ez a cicergés és ezért nem lehet vele mit kezdeni. A megoldás talán az lenne, ha visszatérne az ember a régi módszerhez és beállítaná, hogy a GPU folyamatosan a terheléskori üzemi feszültséget kapja minden fázisból. De persze ez a hatékonyság kárára menne és nem is biztos, hogy rendesen működne,l évén a mostani tápellátást nem erre találták ki.
-
vaakuum
addikt
válasz
Yllgrim #1946 üzenetére
Mindegy, egyelőre nem piszkálok semmit, ha megjönnek a ventik, akkor előzetesen odaaplikálom, hogy lássam mit jelent hőfokban, aztán majd a végleges változatot is megoldom, ha megfelelő... ha meg nem, akkor a jövő hét elején visszaviszem, és cserélek másikra. Addig meg nem rakom vissza a felette lévő polcot.
Nálam minimum 3 év gari kell a drágább cuccokra...nyilván egy 3eFt-os hdd külső dokkolóra nem lényeg, de ami drága, arra legyen már...pl. régi asrock alaplapom két hónappal a 3 év lejárta előtt deglett meg...azért nem mindegy, hogy nem kell újra alaplapért fizetni, pláne, hogy családban maradt.Egyébként Misin a gpu frekit feltoltam 1100-ra, és ment néhány órácskát, aztán volt egy gyanús játékösszeomlás (Planetside kidobott asztalra), nem tudom, volt-e hozzá köze, de akkor levettem 1090-re, és úgy ment utána elég sokat.
Mondjuk az erőforrás-figyelő szerint végig 1080-on ketyegett a gpu. Ez mérési haba lehet, vagy throttlingnak tekinthető? -
Yllgrim
őstag
válasz
vaakuum #1945 üzenetére
Ciripeles az altalanos, nalam mindegyik ciripelt, mind a 3 Ti meg a Fury X is ciripel, a tappal nagy gond nem lehet, eleg faszantos, direkt a ciripelest akarta alkerulni a SuperFlower azzal a sorozattal, az a belso van ebben is... Szoval szivacs
Eleg extrem helyzetekben jon elo, de az mar nem erdekel
Mas, MR Robot-ot nezzetek ha valakit erdekel a jo kis tarsadalom kritika egy szemelyiseg zavaros IT security/hacker srac torteneten keresztul, nekem tetszett
Akkor 390X-bol Sapphire-t vennek, "keves" a gari ra de minoseg (altalaban, allitolag)
-
vaakuum
addikt
válasz
Yllgrim #1943 üzenetére
De nekem nem fullhd kell, hanem 2560*1440
szóval 390x és 980 között kellett minimum agyalnom.
Eddig a monitorom fullhd-ban ment, mert az alaplapon csak hdmi kimenet volt, az meg nem bírt többet..lehet a hdmi kábelem volt gyenge, de már mindegy is.
Mikor beröffent a FarCry 3 és megláttam a növényzetet meg a tájat egy szikla szélérőlAbban apillanatban elgondolkodtam rajta, hogy ha a Rift téma bejön, szerintem 5 éven belül meglesz ez a felbontás szemenként is. Akkor pedig zombik hada fog egy OR szemüvegben összeaszottan ücsörögni egy széken/fotelban... Mert olyan élményeket élhet át vele az ember, amit máshogy nem nagyon tud, vagy nem egyszerűen.
Mondjuk tegnap ciripelni is elkezdett, ami azért érdekes, mert pénteken este és szombaton nem volt ilyen hang, csak a ventik hangja hallatszott...
Planetside 2 alatt állandóan változó, nem mindegy, hogy téréképet néz az ember, vagy játszik, esetleg meghalt, és töltőképrenyő van, stb...mindig máshogy zúd...de nem bírtam rájönni, hogy a vga vagy a táp kezdte-e el. -
Yllgrim
őstag
válasz
Yllgrim #1943 üzenetére
Most nezem, mar 230£-ert is lehet venni 390-et a legolcsobb 980-as meg 350£ Vennek egyet, meg ha nagyon kell akkor par honappal kesobb meg egyet azt csoki. Vizesblokkal is jobban rarok mint egy 980-as. Ez jo cucc es nem is tul hangos, kb olyan lehet mint G1-em vagy a Zotac volt., 34dBa-s kartyat keress, az mar csendes
Bazi nagy hutessel, akkor csendes lesz
-
Yllgrim
őstag
válasz
vaakuum #1942 üzenetére
Full HD-ra en tuti egy 390-et vennek, itt olyan 275£ korul mennek, az eleg jo ar ertuk es ott jol is teljesitenek. NV nekem nem szimpi, pedig vannak j kartyaik, az idotallosagban mar ketelkedem, de az is kiderul majd.
Ha le tudod huteni a ventikkel lefujva rola a meleg levegot akkor jo cucc lesz azm de van 14 napod eldonteni
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
vaakuum #1939 üzenetére
Megnyugtatlak, a 980Ti is melegszik mint diszno, egyszer felemlegszik, akkor utana csak 60C felett huti, alatta all a venti
Ha 980-at veszel, Palit-ot vegyel, 3 slotos a hutese de az csendes es jo.
En megtartanam a 390-et, a ventik megjonnek a heten, ha el tudod fujni a levegot akkor nagyon jo lesz, 14 nap az elallasi ido, ne legyel szegyellos, teszteld ki, ha nem jo akkor meg kuldvissza hogy nem kell es csereld be egy masikra amit szeretnel
Fury-k mar egyre olcsobbak
(#1940) Malibutomi: leghuteses, ha nincs levegoaramlas, nincs hutes sem
Nekem igy is 10 venti van a hazamban, 2 alul, 2 elol 6 a radiatorokon push-pullban, 30C-os a Fury szobahomersekleten, Kombustor heavy load 32C
Azert az mar valami mi?
Igaz az enyim overkill...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
vaakuum #1939 üzenetére
Szerintem bajos a vga-d, a tesztek alapjan az MSI 80 fok korul kellene uzemeljen, az egyik legjobb 390-es.
85 fok mar nem annyira veszes, de ha nincs legmozgas, akkor nem csoda hogy felforrosodik, megall ott a meleg es csak azt tekeri vissza magara.
Szerintem ha csinalsz ott legmozgast akkor lesz 80 fok korul szep csendesen.
-
vaakuum
addikt
MSI 390x hétvégi tapasztalat, 2560*1440-ben hajtva:
A polcon, ahol a helye van az egésznek (és nincs házban!) ott a VGA 90 fok és 99-100% ventifordulat. Mondjuk tény, hogy még nem érkeztek meg azok a ventik, amikkel a polcot akarom hoszában végigfújni...de hát na.Ha a fölötte lévő polcot kivettem, hogy kicsit jobban tudjon szellőzni, akkor 85-fok és 60-65% venti. VRM1 max 51 fok, vrm2 max 85 fok.
A back-plate annyira forró, hogy nem lehet fogni, fél másodperc után éget bármelyik pontján, pedig a prociventiből kapott némi légmozgást.
Őszintén szólva csalódott vagyok, félek, hogy hosszabb távon nem lesz jó vége, és megfőz ott ezt-azt maga körül. A proci hőmérséklete is emelkedett 5 fokot.
Egyébként FarCry3-at és Plantside2-t kapott. Mindkét esetben max graffal szépen ment a 60 fps környéke, de Planetside alatt azért voltak beesések. Gondolom itt a tömeg is besegít, ha hirtelen sokan lesznek a környéken.SC-t még nem raktam föl, mert totál újra kell majd tölteni és nulláról telepíteni, de gondolom ott sem lenne nagyon más a helyzet.
Most azon agyalok, hogy lehet inkább raknék rá még lóvét, és legyen inkább 980, mert lehet pont az a -100 watt, ami a megnyugvásomhoz kellene.
Iponnál hogy működik ez az elállásos dolog? -
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #1937 üzenetére
Fel evente ugyis karban kell tartani...
Az bele van kalkulalva
Na hol az az Endeavour kepecske... Nyamika
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #1935 üzenetére
Van ertelme, Black Legion black-gold
Szepen lassan be fonak koltozni a hazikojukba, na majd akkor fogsz sirni
Az elso nemsokara elkeszul
Ramok jonnek ujjak
5p-e rendeltem 32GB-nyi Avexirt, megtartom ezt a gepet most 2-3 evig (VGA-t cserelgetem majd), el fog ferni.
-
-
Yllgrim
őstag
Nagyon beindultatok
Elkeszult a viz, ide toltam egy kis leirast, lehet olvasgatni ekit erdekel
Ha lesz eleg memoriam, akkor majd jatszok is, azokat kivegeztem
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
ttamashu #1932 üzenetére
Mikor vettem a házat akkor "kényelmesen nagynak tűnt". Meg mindenütt dicsérték... de maga a belső elrendezés nem a legjobb.
Plusz valamikor rájöhetnének már az alap lap tervezők hogy ez a mindenhonnan rácsatlakozik a táp a lapra mint egy polip nem a legjobb megoldás :|
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #1930 üzenetére
Hova? :| fentre a ventik beférnek éppen hogy csak, és ha jól értem a radiátorra is kellene ventilátor.
Nem tudom egyesek hogy tudnak mindenfélét bezsúfolni a házba
Fentre hagyhattak volna a háztervező mérnökök helyet...
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #1928 üzenetére
Köszi neked is
Akkor most nem tudom mit csináljak.
[link] Ilyen házam van jelenleg, fentre van hely pakolni radiátort, de kérdés mennyi hely van rá?
Látszatra is durvábban néz ki ez az EK cucc de ennyit rászánni?
Én csak arra gondoltam hogy legyen valami effektívebb de kicsi hűtő a cpu-n.Egyre inkább több értelme van hogy ne vegyek semmit amíg képes "hűteni*" az intel hűtő a cput addig ne vegyek mást
*hűteni > értsd : nem fő meg a cpu
P95 alatt elég gyorsan eléri a 90 fokot, de tudom azt is hogy játék sose képes annyira megizzasztani a gépet...jelenleg terheletlenül 40-44 fokos a gép.
-
válasz
Drenadar #1924 üzenetére
A Lepa 240-et is ajánlgatják 25-ért a kompakt víz topicban. Persze ott is el van mondva hogy egy komoly léghűtés lenyomja mint a legtöbb 240-es kompaktot, de ezt tudjuk.
Viszont a felfele kifújósakat persze hogy szar felszerelni
Az Ashura-t már nagyon baráti, bár a nagyobb bordákkal lehet megint szopó.
-
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Drenadar #1924 üzenetére
Ja, nálam ez a nagy :
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho120.html?panel=4#Akkora dobozban jött, hogy ha kicsit erősebb akkor puffnak is használható
Így viszont ha tényleg nagyon kicsi a hely a víz a nyerő csak aztán a radiátor beférjen!!!
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Menthirist #1922 üzenetére
Ezért lenne szimpi egy vízhűtés mert az kicsi, az meg hogy dupla annyi nem zavar.
Zsömli által mondott EK hűtést nem találtam meg hogy mit is akar jelenteni
update: Oké köszi a linket. Durván néz ki, de kérdés elférne e a radiátora fent? Ahogy a képen van oldalt nekem tuti nem fér el
plusz ahogy látom 80 ezer lenne ha most megrendelném... király
Akkor inkább marad a gyári intel... az ingyen van a házbanDe már az is felmerült bennem hogy a cpu az 110 fokig ha jól tudom kibír mindent, hát akkor maradjon rajta a gyári hűtő... most úgyse húzom...
(#1921) ttamashu : nekem ez már pl nagynak tűnik... tényleg nincs sok helyem :|
-
Fred23
nagyúr
válasz
Malibutomi #1917 üzenetére
"Evochron Legends (2009)
Starpoint Gemini (2010)
Star Raiders (2011)
Rodina (2014)
Kinetic Void (2014)"Ezekről tudsz esetleg valamit? Nem tűntek olyan híresnek, mint az X3TC, talán okkal. Jó lenne azért tudni, hogy mennyit érnek, miben jók, és mikért nem lettek mégsem olyan híresek. Én is hanyagolnám őket, ha biztos lehetnék benne, hogy sehol sincsenek az X3TC-hez képest.
-
válasz
Drenadar #1916 üzenetére
Jah, nekem is az ashura elég vékony, ráadásul a középvonaltól el is van kicsit csúsztatva, ezért fér el épphogy a ramok mellett. Jobb hűtéshez nagyobb hűtőfelület kellene, ahhoz meg a ramok is útban lehetnek, meg nem igazán tetszenek az ilyen szörnyek, mégha a noctua d15-nek olyan is a bordakialakítása, hogy elférnek a magasabb ramok is, ha a ventit feljebb rakod (azért van ott a bevágás a bordában). Nálam ez nem is annyira a szükségről szól, az Ashura-m is kordában tartja 1.25V-on a 4790k-mat 4.6-on, hanem inkább a kíváncsiságról, esztétikumról és hogy esetleg lehet ez a 4.6 több is.
TESCO-Zsömle: jah, az EK csinos lenne, csak amíg 100-110 dolcsi körül vannak a H110-ek, az EK 200-ról nyit, tehát jó kis kompakt víz lesz 70-90k körül mire ideér.
Drenadar: Az EK most lebegtette meg a Predator AIO-ját. Az EK az egyik legnagyobb név a területen, ez is vele van remek cuccokkal, de kb dupla áron a többihez képest.
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Drenadar #1916 üzenetére
Én nézegettem a Thermalright TRUE Spirit-jét, de a 125W-os TDP-hez lehet hangos lett volna, helyem meg volt. Nálad lényegesen kisebb TDP-hez és nem túl nagy helyhez ideális lehet. 10K-ért dobálják kb.
Azóta nem figyeltem a piaci trendeket, de léghűtésben kb 10 éve nincs újdonság, szóval nem hiszem hogy elavult lenne
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #1918 üzenetére
Akkor sorry... de rám nyomtad a választ
Sorry ha benéztem!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Drenadar #1913 üzenetére
Nem tudom mi bajod. Malibutomi-nak írtam valamit, te meg rámförmedtél... Próbáltam rámutatni, hogy nem neked szólt a nem neked címzett írásom, mire megint rámförmedtél...
Vegyél egyet az új EK kompaktokból, az rendes víz is és minőségre is jó. Cserébe drágább, mint ezek az Asetek cumók, amiket a Corsair is árul.
-
Malibutomi
nagyúr
Az X3TC nagyon jo, es pont hogy egy hatalmas vilagba rak be, csinalhatsz akarmit, en nem is foglalkoztam a tortenettel, csak kereskedtem epitettem, hajokat foglaltam el, flottat epitettem
Allat hogy lehet sajat urallomasod is, meg ki tudsz szallni a hajobol ki surruhaban, es odalebegni a hatalmas hajo agyuja melle mai maga 50x akkora mint te, meg ilyenek.
Felveszel kommandosokat, akkor ha meggyengitesz egy hajot, at is tudod kuldeni oket hogy elfoglaljak, es ha sikerul tied a hajo, stb. -
Drenadar
Topikgazda
"sok játék" még megjelenésekor is bugos... pl a mindenki által istenített BF sorozat.
A játék ha éppen működik akkor jelenleg sem bugos, mármint ha az AC-t nézzük... szépen működik, néha néha grafikai bugok vannak, de azt lövöldözés közben amúgy se nagyon látod. És nemsokára jön ki a többi modul is
Én biztos nem várom ki a megjelenést és játszom vele ahogy csak lehet(csak most még kellene több tartalom bele) de amint jön a béta utána már sokkal több mindent lehet majd alkotni benne a kereskedelem már nagyon érdekelne...
(#1915) ttamashu : Pl? Jelenleg asrock Z97 killer alaplapom van, a ramjaim magasak, tehát annyi helye van a léghűtőnek mint a cpu foglalat + egy kicsi.
-
Fred23
nagyúr
Beszereztem a Freelancer és az X3: Terran Conflict című játékot az Albion Prelude kiegészítőjével együtt. Mindkettő tetszik, de nem nagyon lesz időm rájuk sajnos.
Viszont úgy érzem, ez a stílus be fog szippantani, és annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy keresgélés után találtam még pár hasonló játékot; ezekről szeretnék hallani véleményeket tőletek, hátha valaki itt már próbálta őket, és tud adni róluk egy rövid leírást:
Evochron Legends (2009)
Starpoint Gemini (2010)
Star Raiders (2011)
Rodina (2014)
Kinetic Void (2014)Olyan játékok érdekelnének, amik nem annyira a történetet helyezik előtérbe, hanem szabadjára engednek engem némi tutorial után egy hatalmas, összetett, gazdag világban, ahol a lehető legkevesebb a korlát. Fentiekből van olyan, ami egy vagy több szempontból üti az X3TC-t is? Míg nincs Star Citizen -és valamiért nem tudom elképzelni, hogy lesz is 2017 előtt egy bugmentes, nagyjából teljesnek tekintett változat belőle-, mi szerintetek a legjobb space sim, amiben van dogfight, felfedezés, kereskedés, stb.? A Freelancer nagyon tetszik, de kiegészítők, modok nélkül nagyon látszik rajta, hogy eljárt felette az idő, az X3TC-ben meg nem tudom, hogy mennyiben bízhatok, mennyire lesz olyan, amilyenre vágyok; most kezdtem csak, és még nem látom át egészen.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #1911 üzenetére
tudom hogy víz témakörében (is) tudatlan vagyok és ez bosszanthat téged, de ha segíteni akarsz akkor próbálj meg segítő hszt írni, de ezt sem értem mire írod...
Eddig egyáltalán nem érdekelt a hűtés kategória, de valahogy már gáz hogy egy 4690-t egy intel hűtő próbál hűteni és alapon 60 fok... >> nem várok csodát tőle tudom hogy ha ráköltenék 150 ezret akkor jobb lenne, halkabb is lenne, de egyszerűen erre nincs szükségem. Legyen kicsi, ne legyen túl hangos, és tudjon többet a jelenleginél. Ésszerű?
+1 egy jobb léghűtés is kerül ennyibe? Igen. Kell nekem egy batár nagy hűtő torony az alaplapra? nem.
Jelenleg a gépem az asztal alatt van, nincs nagy hangja, de a ti értékrendetek alapján tuti baromi hangos.
Mások az igények.Szóval kérlek szépen próbálj meg kicsit együttérzőbben hozzá állni, vagy inkább hagyj....
(#1912) Menthirist: vagyis most még csak VGA-t vegyek... pedig jó lenne egyszerre elintézni a kettőt
-
válasz
Drenadar #1910 üzenetére
nem kell összeszerelni, ez így készen jön. Kiveszed a dobozából, felszereled a házadra, majd a procira, bedugod és kész.
Gondolkozom hogy rendeljek-e ilyet, de az illetékes topicokban azért megkérdezem, látnak-e valami nagyon kirívót rajta. Review-kat még csak a sima 240-esről láttam. Nálam igazából a látvány és a nem rossz hűtőteljesítmény egyszerre kellene, ezért nem tetszenek pl azokat a vizeket amik nagydarab procirésszel rendelkeznek (triton pl). Meg az ár is ott van, hogy nem ultra tuningra tervezem, és noha nagyon tetszenek a h110-ek és az nzxt x61-ek, a 40-50k-s ár értelemszerűen kevésbé barátságos mint a 22k. Szóval én is még a töprengő állapotban vagyok, hogy rendeljem-e vagy sem. Lehet várok 1-2 review-t, mert az iponban is még csak pár napja kapni, lehet most került kereskedelmi forgalomba (május környékén jelentették be hogy majd jön). Igazából az az 1 év gari zavar még, a h110-en 5 év van.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Menthirist #1909 üzenetére
És akkor te beruházol egy ilyenbe? összerakni nem túl bonyi, mi?
Igen utána néztem hogy még hajnali 2kor is ezen járt az eszed(bocsi)
Hát... jó lenne megvárni hogy beszerzed és kipróbálod és mondasz róla véleményt, de sztem én is berendelem az iponról...
nekem van jó kis ventim, Yllgrim adott 2db-ot
de már elfelejtettem a márkát/tipust :$
-
válasz
Drenadar #1901 üzenetére
jah, de ha megnézed az időket, vaciláltam egy ideig rajta, meg olvasgattam, mert nem hagyott nyugodni. Rossznak sem mondtam, csak eleinte a sima 240-et néztem, a maga hibáival meg a 30-35k-s árával, és ennyiért messze nem olyan jó alternatíva, viszont ez a 22k ez igen alacsony a 240-es kompakt vizek között, amiért még ha korrekt is a hűtés, már megérheti.
Ventiket is néztem rá, de igazából paraméterekben egyik sem volt olyan, ami első körben igazolná a ráfizetést (mármint a corsair high pressure ventije sem jobb igazán a paramétereket elnézve, és mégiscsak 50%-al dobná meg a rendszert, szóval érted).
A csepegésről/szivárgásról is utánaolvastam, azért elég pici ezekre az esély, illetve elég sokszor épített víz szivárgott, valami user által elkövetett hiba miatt. Az veszély természetesen nagyobb mint a levegő esetén, de ott sem lennék annyira nyugodt, amikor egy ventikkel másfél kilós D15-tel cipelem a gépet, amitől ugye mozog és rázkódik a ház, feszül az alaplap.
Tomi: ha lenne h110 előttem, garival, én is azt vennék
Viszont erről a maelstrom 240-ről azért mondtak egész kellemes teljesítményt (h100-hoz hasonlították a teljesítményt), és egy h110 árának felébe kerül mégiscsak. Meg nekem ugye az Ashura-nál kell jobbat teljesítenie.
A leak esetén pedig tudtommal a hűtést fizetik, nem a teljes rendszert. Legalábbis szerintem.
Drenadar: nem is kilyukad, hanem elereszt mondjuk egy tömítés és a csatlakozásnál kezd el szivárogni. Illetve hallottam olyanról, ahol kb felrobbant a pumpa
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #1907 üzenetére
Én nem... jó?
És ez a többire is érvényes vagy csak a corsairre?
+ nem valami olyan folyadék van benne ami kevésbé teszi tönkre a gépet?+ hogy tud egy ilyen kilyukadni?
-a drágább verzióval gondolom ez soha nem fordulhat elő + user fail se történhet meg. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #1904 üzenetére
Ezt mondjuk eddig is tudtuk.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Malibutomi #1904 üzenetére
Csak mert most amiket írt Menthirist elgondolkodtam hogy veszek a VGA mellé egy ilyet is (mármint végre veszek egy VGA-t 380-at) és akkor már csak egy cpu cooler hiányzik hogy végre "teljes" legyen a konfiguráció.
Nem tudom mennyire kell félni ettől a vizesedéstől ilyen compact cuccok esetében...
-
Malibutomi
nagyúr
A kisebb corsaireket nem ajanlom. H100 es egyebek. Amit linkeltel jonak nez ki, de nem ismerem.
Mas:
Ylgrim ugy fest jol dontottel a kartyaval [link]
Now as Microprocessor analyst, David Kanter, said, some Oculus employees told him that the best Preemption support for context switches was with AMD by far, Intel was pretty good and NVIDIA was possibly catastrophic
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Malibutomi #1902 üzenetére
milyen kisebbeket?
megnézted melyikről van szó?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Menthirist #1900 üzenetére
Nekem corsair H110-van sikerult 20-ert behuzni garival.
Jobb mint ami elotte volt leghutom, pedig abbol a legjobbak voltak. K2, meg TC14PE.
En igazabol azert vettem, mert egyredzt ezeket a nagy leghutoket egy kin felszerelni, masreszt a vga mellett nagyon elfogja a helyet/levegot.
Ugyhogy vettem ezt, raktam ra ket SP-120 ventit, a szabalyOval letekertem addig ahol mar nem hallom, es tok jo.
De kissebbeket en sem ajanlanek a leg helyett. -
Drenadar
Topikgazda
válasz
Menthirist #1900 üzenetére
HUh elég hosszan több hszben sikerült ezt leírnod
Tehát eleinte azt mondod hogy rossz utána pedig hogy berendelsz egyet?
Hangosság: Ventiktől és a pumpától függ, pumpát értelem szerűen nem nagyon lehet lecserélni, de én a ventiket egyből lecserélném pl... kérdés mennyire megbízható?
És igen nekem azért szimpi a víz, mert sokkal kisebb mint egy légkeverő batár nagy állat, és igen a ramok nagyon magasak nálam (dominator), de azért kicsit tartanék tőle hogy mikor adja fel és önti el vízzel a gépet :|
Jelenleg az intel gyári hűtője van rajta, ennél biztosan effektívebb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Akciókamerák
- Diablo IV
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest