Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totu
csendes tag
Hello mindenki!
Eddig csak a hírlevél miatt voltam fent a lapon, de most jött egy kérdésem, amit hirtelen nem tudok kimatekozni.
A kérdés MS SQL Server-rel kapcsolatos, mégpedig a következő:
Elég profinak érzem már magam mindenféle SQL-es dologban, és most viszek is egy komolyabb projektet, ami kezd kilépni a gyerekcipőből.
A problémám, hogy van egy éles rendszer, amin eddig fejlesztettem, és eljött az a pillanat, hogy nem lehet "garázdálkodni" az éles rendszeren, tehát tükrözéssel egy alternatív adatbázisba kell tenni mindent, és ott végrehajtani a fejlesztéseket.A gondom csak ott van, hogy a fejlesztés során a mechanika néha élesen változik, és a régi mechanikát nem tudom hogy írjam felül az adatok sérülése nélkül.
Tárolt eljárásokat simán lehet SQL batch-ből update-elni, ez nem gond. (előtte ugye egy DB tool segítségével exportálni a fejlesztett scripteket)
Csak ott van a gond, ha a táblastruktúrák változnak. Ez nem nem olyan gyakori, de annál nagyobb problémát okoz, ha a változások száma meghalad egy bizonyos számot.Gyk. lehetetlen lenne fejben tartani, hogy a szoftver melyik verziója milyen struktúrában volt/van, és mit és hol kell átírni.
Szeretném elkerülni, hogy az adatokat is exportálni kelljen, mielőtt a verziót frissítem, mert ez néha elég hosszúra nyúlhat... (sok adat keletkezik)
De lehet, hogy nem tudom elkerülni... ?Tömören: mi a hivatalos módja annak, hogy egy meglévő adathalmazt egy felülről kompatibilis struktúrára ráhúzzak?
Lehet, hogy megválaszoltam már magamnak a kérdést, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is!
üdv,
Totu
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW3425DW OLED GAMING Monitor 240Hz
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- ÁRBAJNOK, MINDENRE ELÉG, A TÖKÉLETES AJÁNDÉK! VADI ÚJ GARANCIÁS MSI CYBORG RTX 4060 i7 13620h
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Gamer PC - INTEL I7-14700KF / RTX4080 SUPER 16GB / 32GB DDR5 / 3TB SSD / 1000W 80+GOLD / 360 AIO
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest