Új hozzászólás Aktív témák

• nyugis21

kezdő

válasz sztanozs #5377 üzenetére

Mondanál egy Móricka-példát arra, hogy mi lehet egy Projekt < több esemény < több feladat?

5374 első mondatában leírtam, a projekt az eseményekből áll, amik megtörténtek, a feladatok az elintézendőek, amik jövőbeli dolgok.

Először azokat is be akartam venni, hogy lehessen látni az összes történést, de rájöttem, hogy az túl sok lenne, így azt majd csak ki kell pipálni, hogy még élő dolog, vagy már befejezett.

A Móricka példa a kedvedért:
    projekt (ügy):
    az osztályban lévő lányokat virágesővel köszönteni 1 hét múlva.
    1. esemény:
    gyűlés, résztvevő Móricka, Ottó, a tizedes, meg a többiek
    leírás: Megalakult a "LáViKö" csoport, a lányokat virágesővel köszöntők csoportja.

Feladatok:
    1. feladat felelős: Móricka, teendő: megtudni, hol a legolcsóbb a cserepes virág - kipipálva
    2. feladat felelős: Ottó, teendő: létrát szerezni - kipipálva

2. esemény:
    gyűlés, résztvevő Móricka és Ottó
    leírás:
    Móricka közli, hogy 13 virágkereskedést hívott fel, a legtávolabbinál van a legolcsóbb cserepes virág, így autó kell a beszerzéshez
    Ottó közli, hogy megszerezte a szomszéd villanyszerelő létráját, de sietni kell a visszaadással, mert az illető a csavarhúzójába kapaszkodva maradt.

Feladat:
    1. feladat: pénzt összeszedni a tagoktól - kipipálva
    2. feladat: cserepes virágokat gyorsan elhozni - kipipálva
    3. feladat: virágesőt lebonyolítani- kipipálva
    4. feladat: létrát visszavinni- kipipálva

3. esemény
    résztvevők: Móricka, Ottó, a tizedes, meg a többiek
    leírás: 600 ft-ért megvették a virágokat, 200 ft-ért elhozták taxival, virágeső létra tetejéről megvolt, annyira sikeres lett, hogy a lányok a földön fekve sikongattak

4. esemény
    Ottó a létrát visszavitte, a villanyszerelő a földön feküdt aléltan, így a létrát ratette, hogy balesetnek látszódjon

Ez egész érthetőnek és jól felépítettnek tűnik a leírás alapján.

Nekem nem úgy tűnik, pl. hova írom be az eseményekhez a résztvevőket? Az ESET táblába nem tudom betenni, mert onnan az ID-vel kell kapcsolódnom a M táblához, akkor az M táblába kell felvennem egy résztvevők rubrikát?
    Valamint a Feledat-okat is jelezni kell, hogy élő, vagy megoldva, ezt talán logikai Y/N mezővel meg lehet oldani, de akkor valahogy kezelni kell, hogyha megoldva, akkor ne legyen megjelenítve a lekérdezésben később, de jelentésekben szerepeljen, ha a feladatok is érdekesek lesznek.

Adatbevitellel próbálkoztam, de úgy tűnik, az access nem szereti, ha egy id-hez egynél több tábla kapcsolódik, erre még megoldást kell találnom.

Új hozzászólás Aktív témák