Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Az 5 táblában 5 különböző forrásból származó bejegyzések vannak, jellemzően több száz (idővel több ezer), ezért vannak már eleve külön táblákba mentve.
És a bejegyzéseket jelenítem meg az oldalon időrendi sorrendben.
Viszont mivel sokszor előfordult, hogy frissült az adatbázis, miközben lapozgattam a listázott bejegyzések között (egyszerre csak 4-et jelenít meg (LIMIT 4, csak azt nem másoltam be a kódrészletbe), aztán görgetés után a következő 4-et, és így tovább), ezért újra ugyanazt a bejegyzést jelenítette meg (mert megjelenítette a 4 legfrissebbet, aztán frissült a bejegyzés, frissebb bejegyzések kerültek előre, tovább görgettem, betöltötte a következő 4-et, de azok egyszer már meg lettek jelenítve a frissítés előtt, így kvázi duplán jelentek meg (nem egymás után, de ha visszagörgettem feljebb, akkor láttam)). Ezért csináltam meg így, hogy amit már egyszer megjelenített, újra nem fogja.Ha fontos az időben csökkenő rendezés, akkor én tennék egy select * from ( ) order by date desc-et az unionok köré.
Itt nekem az a lényeg, hogy az 5 táblából a lapra a bejegyzések időrendi sorrendben kerüljenek. Tehát ha a legfrissebb a table2-ben van, akkor azt jelenítse meg először. Ha a második és harmadik legfrissebb a table4-ben, akkor utána azokat. Lehet, hogy a table1-ben lévő bejegyzések csak a sokadik 4-es csoportban jelennek majd meg, mert annyival régebbi bejegyzések.Logikus teljesen, amit írsz, csak át kell gondolnom, hogy nálam miért jeleníti meg pont úgy, ahogy én akartam - ellenőriztem milliószor az időbélyegzőket is.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, átnézem majd még egyszer.
Tehát ha az első lekérdezést nézem (ahol még nincs kizárva egy ID sem), akkor egy zárójelpár hozzáadása a megoldás, igaz? Így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4UNION ALLSELECT * FROM table5)ORDER BY date DESCLIMIT 4Legalábbis elvileg, lehet, ez így hibára fut, nem tudom, csak este/holnap tudom majd kipróbálni.
Ez visszaadja a 4 legfrissebb bejegyzést, majd a következő lekérdezés már ennek a 4-nek az ID-jait kizárja, pl. így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2WHERE id NOT IN (1)UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4WHERE id NOT IN (1,2)UNION ALLSELECT * FROM table5WHERE id NOT IN (1))ORDER BY date DESCLIMIT 4Így lesz a jó?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Synology NAS
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest